Hledat v komentářích
Patria Plus
Patria doporučuje
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět

Ekonomické zprávy
Nastal čas podívat se blíže na britský trh
21.05.2024 14:56
Britský akciový trh je opět v kurzu díky expozici na ty správné sektory a nízké valuaci. Navíc inflace v této zemi klesá na téměř tříleté minimum, což podporuje ekonomiku.
Bloomberg: ASML a TSMC mohou vypnout stroje na čipy, když Čína napadne Tchaj-wan
21.05.2024 14:50
Nizozemský výrobce strojů pro výrobu čipů ASML Holding a tchajwanský výrobce čipů Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) mohou vyřadit z provozu nejmodernější stroje na výrobu čipů v případě, že Čína napadne Tchaj-wan.
Ifo: Konkurenceschopnost německého průmyslu se už delší dobu zhoršuje
21.05.2024 14:08
Konkurenceschopnost německého průmyslu v rámci Evropské unie i na globálním trhu se už delší dobu zhoršuje. Ve své zprávě na to dnes upozornil mnichovský ekonomický institut Ifo, který se odvolává na výsledky svých průzkumů.
ČSOB Index bydlení: Ceny domů, bytů i pozemků v Česku začínají opět růst. Už na nic nečekejte, radí experti
21.05.2024 13:52
Situace na českém trhu bydlení se obrací, ceny bytů i rodinných domů se opět začínají zvyšovat a následují stejný trend u stavebních pozemků. Experti na hypotéky proto radí těm, kteří dosud s hypotékou otáleli kvůli vysokým úrokovým sazbám, aby už na nic nečekali.
Rozbřesk: Česká koruna na pozitivní vlně, jaké impulsy ji mohou posunout dál?
21.05.2024 9:07
Česká koruna zažívá v posledních několika týdnech velmi pozitivní období - stojí za ním primárně “jestřábí” revize prognózy ČNB a vyšší domácí inflace, která vedla k omezení tržních sázek na pokles sazeb a k růstu tržních výnosů na krátkém konci české křivky.
FX Strategie: Férové nastavení očekávání pro ECB a Fed by nemělo dát eurodolaru moc prostoru, koruna v silné ofenzivě
21.05.2024 6:37
Korekce jestřábích očekávání zabudovaných v dolarové výnosové křivce a s tím spojený pokles averze k riziku přinesl po zveřejnění americké dubnové inflace nevyhnutelný posun eurodolaru směrem vzhůru.