Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - video

Webinář s Petrem Kasou: Příležitosti pro Pilulku? E-health, digitalizace zdravotnictví i crossboarder na další trhy (záznam)

20.06.2023 14:49
Autor: Redakce, Patria.cz

„Příležitostí je e-health, držíme se péče o zdraví, chceme trh rozšířit směrem do digitálního zdravotnictví a crossborder spoluprací. Po necelém půlroce fungování jsme v Maďarsku a Rakousku zhruba na stejných číslech, kam jsme se dostali v Rumunsku za tři roky a naším cílem je dostat se tam co nejdříve do plusu.“ I to odpověděl spoluzakladatel Pilulky na webináři Patria Finance, věnovanému sekundárnímu úpisu akcií Pilulka na trhu START pražské burzy, který probíhá do 22. června do 12:00. Zpřístupňujeme vám celý webinář, vybrané citace Petra Kasy a stopáž pro vaši snadnou orientaci a výběr toho, co případně nejvíce zajímá právě vás. Věnujte pozornost disclaimeru na konci informativního webináře.  V čem všem je dnes Pilulka jinde než při IPO? O čem všem je skloňovaný e-health? Jaké jsou cíle na zahraničních trzích? Nakolik dnes využívá Pilulka umělou inteligenci a kam se trend rozšíří do budoucna?

„Pilulka je dnes zhruba dvojnásobná, profesionální, se seniorními lidmi. Jediný důvod, proč jsme dnes na podobné ceně jako před těmi třemi lety, je apetit na trhu. Tehdy euforie ohledně e-commerce, vše se digitalizovalo, dva roky celá industry letěla do nebe. Teď my říkáme, že je správný čas na nákup, protože všichni jsou skeptičtí. Covid dva roky raketoval celý sektor nahoru, teď korigujeme to, co se stalo v době covidu. Rozhodně to ale není konec digitalizace, farmacie, naopak. Světlé zítřky máme před sebou,“ uvedl ve webináři také Petr Kasa. Aktuální plán je podle něj postaven tak, aby se firma do roku 2026 znovu řádově zdvojnásobila a přitom již  nepotřebovala získat další externí peníze na rozvoj. Do tohoto roku proto plán nepočítá s výplatou dividendy. 

Vidí Pilulka prostor k případnému ostřejšímu snižování nákladů a rychlejší posun do ziskovosti? „Ano, zhruba od listopadu činíme konkrétní změny. Budeme se celkově snažit být nyní střídmější a dokázat, že rozkročení posledních dvou let přinese investorům smysl,“ uvádí také Petr Kasa. 

Co obnáší skloňovaný obrat e-health? „Cíl je takový, aby u firem, se kterými tento projekt děláme, byl základem celkového byznysu s těmito firmami, aby dominoval. Je to digitální vrstva zdraví,“ napovídá Petr Kasa. Pilulka nedávno například spustila spolupráci s Nutricií v oblasti péče o onkologické pacienty. Ona digitální vrstva tam znamená například průběžné sledování výživy a kondice pacientů, u kterých by návštěva „jednou za měsíc“ mohla být kritická. „Obdobně děláme něco dalšího například v oblasti obezitologie, už dnes v tomto segmentu máme tisíce pacientů,“ uvedl Petr Kasa.

Nakolik dnes využívá Pilulka umělou inteligenci a kam se trend rozšíří do budoucna? I to se dozvíte ve webináři.

Momentka webinář Petr Kasa Pilulka Patria.cz Patria Finance SPO investice START burza

STOPÁŽ:

11:43 Začátek webináře a prezentace makléře Jakuba Bruknera
12:20 Základní informace o SPO akcií Pilulka
13:29 Kniha objednávek
13:54 3. Jak zobchodovat s Patria Finance
14:32 4. Obchodní pokyn s Patria Finance

15:46 PREZENTACE PETR KASA
16:38 2. slide – Indikativní transakční struktura
17:27 3. slide – Využití finančních prostředků z emise nových akcií
19:05 4. slide – Proč investovat – odpovědi na otázky 1/2
20:27 5. slide – Proč investovat – odpovědi na otázky 2/2
21:30 6. slide – Přehled činností pilulky
22:30 7. slide – Online lékárna
23:16 8. slide – Síť partnerských a vlastních kamenných lékáren
24:13 9. slide – Vastní řešení v oblasti e-health
25:49 10. slide – Historické milníky ve vývoji pilulky
27:30 11. slide – Organizační struktura společnosti před SPO
28:43 12. slide – Online zákaznická báze
30:03 13. slide – Významní smluvní partneři
30:51 14. slide – Technologie a IT
32:22 15. slide – Vrcholový management a zaměstnanci
32:55 16. slide – Klíčové finanční ukazatele
34:02 17. slide – Provozní náklady a kapitálové výdaje
36:25 18. slide – Historické a plánované finanční výkazy 1/2
36:52 19. slide – Historické a plánované finanční výkazy 2/2
37:13 20.slide – Porovnání pilulky s dalšími obchodovanými společnostmi
37:42 závěrečný slide – Abstrakt z analytické zprávy

38:30 Q&A
38:35 Očekáváte, že budete vyplácet dividendy? A pokud ano od kdy?
39:10 Pilulka IPO za 424, SPO nyní za 450. Můžete srovnat to nejzásadnější, v čem je dnes Pilulka jiná a o kolik?
41:03 Dobrý den, v čem bude vaše výhoda oproti Notino, když přesouváte těžiště mimo léky?
42:54 Jakou vidíte na domácím českém trhu největší příležitost pro vaši firmu?
43:58 Můžete podrobněji nastínit, jakých milníků a do kdy byste chtěli docílit na zahraničních trzích, kam expandujete? – Maďarsko, Rakousko, Rumunsko. + Budete hledat nového rumunského partnera?
44:52 Vlastní core IT výhoda do budoucna, proč to není výhoda už teď a co se změní, že to v budoucnu výhoda bude
45:25 Výnos z úpisu jste již komentoval jako již dosažených 50 mio „must have“, 100+ „spokojenost“. Lze vymezit podrobněji pásma, kolik peněz bude/je třeba použít na jaký účel?
46:56 Vidíte možnost pro ostřejší snižování nákladů, kdybyste se potřebovali rychleji dostat k ziskovosti?
47:37 K tématu eHealth – prevence a digitalizace, projdu si slide, ale můžete pro mne popsat více do detailu či na příkladech. Jaký podíl na výkonu Pilulky si zde umíte představit či cílujete? Děkuji
49:50 Co umělá inteligence, aktuálně velice žhavé téma, počítá nějak Pilulka s tímto trendem? Zmínil jste například segment Pilulka Labs, je tam prostor pro prosazení?
52:00 konec

Základní parametry emise

Pilulka upisuje až 500 tisíc kusů nových akcií v cenovém rozpětí 450 až 550 korun za akcii. Krok kotace je 5 , lot 10 ks. Úpis probíhá od 8. 6. 2023 od 10:00 do 22. 6. 2023 do 12:00. Vypořádání proběhne 27. 6. 2023. 22. června bude následně zveřejněna tisková zpráva, oznamující výsledek veřejné nabídky a jako první obchodní den je stanoveno datum 27. června 2023. Po dobu veřejného úpisu ve druhém kolem by mělo být pozastaveno obchodování s akciemi Pilulky.

Výsledky prvního neveřejného kola nabídky 

12. června byly zveřejněny výsledky prvního neveřejného kola úpisu, které probíhalo na ceně 450 korun za akcii do rukou stávajících akcionářů, kteří tak mohli s předstihem upsat nové akcie. Pilulka upsala v prvním kole sekundárního úpisu 110.268 ks akcií za 49.620.600 . Možnost přednostního úpisu v prvním kole využilo 45 ze stávajících akcionářů. Do druhého veřejného kola (8. – 22.6.) tudíž zůstalo k dispozici cca 390 tis. ks akcií.

Odkazy na klíčové dokumenty

Investoři mohou získat další informace o úpisu průběžně na Patria.cz a zejména pak v sekci Pro investory na webu Pilulky nebo a webu trhu START pražské burzy. Vybíráme klíčové odkazy a dokumenty:

PROSPEKT

INVESTORSKÁ PREZENTACE

ANALYTICKÁ ZPRÁVA

PILULKA - SEKCE PRO INVESTORY

Výnos z SPO na další expanzi i rozvoj služeb

Výnosy z úpisu hodlá firma využít na expanzi na zahraničních trzích, kde se to týká zejména Rakouska, Maďarska a Rumunska. Mezi další rozvojové aktivity patří eHealth řešení Plus Care, další rozvoj digitálních systémů a řešení firmy a zejména v případě výrazně úspěšného výsledku úpisu případné akvizice na domácím trhu i v zahraničí.

„Eminent odhaduje hrubý výtěžek z Veřejné nabídky ve výši 225 000 000 až 275 000 000 a čistý výtěžek ve výši 212 500 000 až 260 000 000 (za předpokladu, že bude upsáno 500 000 Akcií za cenu jedné Akcie ve výši 450 až 550 Kč). Emitent tyto výnosy použije především na financování rozvojových aktivit, zejména na posílení pozice na zahraničních trzích (Rakousko, Maďarsko, Rumunsko), na financování rozvoje vlastních IS/IT systémů, na další rozvoj platformy eHealth (Plus Care), na posílení pracovního kapitálu a na financování případných akvizičních aktivit na českém trhu nebo v zahraničí,“ uvádí přesně prospekt.

Úpis snadno online přes Patria Finance

Zájemci o akcie Piluky mohou přes Patria Finance zadávat objednávky snadno online přímo v obchodní platformě webtrader. Nalezne je v záložce Obchodování – Primární úpisy (IPO). Nákupní pokyn se otevře klikem na N vedle názvu společnosti.

Pilulka jak koupit Patria 

Pilulka jak koupit Patria

 

 

Upozornění pro investory:

Informace, které je Patria Finance povinna uveřejňovat v souladu s opatřeními proti omezení střetu zájmů se nacházejí na https://www.patria.cz/disclaimer.html. Z prodaného objemu emise Pilulka Lékárny získává Patria Finance 2,5% sales fee, které je využito k propagaci emise a vzdělávání klientů (například formou webinářů).

Vymezení cílového trhu:

Investor má řádné znalosti o daném investičním nástroji a jeho charakteru, je si vědom rizik, která jsou s ním spojena a má s ním základní zkušenosti neboť s daným investičním nástrojem provedl již 5 obchodů či jeden obchod v posledních třech letech nebo v objemu nad 20 tisíc . Investor má zájem o růst hodnoty investované částky v čase, tedy jeho primárním cílem je zhodnocení investovaných prostředků. Investor má investiční horizont 7 let a vyšší. Pokud má kratší investiční horizont, je si vědom toho, že cena investičního nástroje může v čase kolísat a unáhlený odprodej investice by nemusel být výhodný. Všechny finanční prostředky, které investor hodlá do daného investičního nástroje zainvestovat, jsou pro něj postradatelné a tedy o ně může přijít bez následného ovlivnění jeho životní úrovně.

 
 
 
 
 

Čtěte více:

Pilulka zaznamenala nejvyšší tržby v historii. Plánuje druhou emisi na pražské burze
05.04.2023 14:25
Skupina Pilulka dnes zveřejnila své výsledky za rok 2022. Firma dosáhl...
Výsledky Pilulka: Vzhůru na burzu po další kapitál
05.04.2023 17:01
Online lékárna Pilulka.cz včera reportovala celková čísla za rok 2022,...
Pilulka.cz – cílová cena Patrie dosažena, doporučení v revizi
13.04.2023 17:24
V návaznosti na slabá loňská čísla vykazující jenom mírný růst tržeb a...
Pásmo sekundární emise Pilulky se rozestoupilo (komentář analytika)
02.05.2023 9:35
Pilulka publikovala na svém webu zprávu, že po protinávrhu od akcionář...
Ján Hladký: Pilulka na Startu poprvé bez výhledu
09.05.2023 8:50
Online lékárna Pilulka publikovala na svých stránkách prezentaci pro j...
Pilulka spustila úpis akcií. Stávající investoři je mohou získat za 450 korun, noví následně až za 550 Kč
23.05.2023 12:28
Společnost Pilulka Lékárny ke dnešku zveřejnila prospekt a další dokum...
Pilulka upisuje nové akcie, chce růst i spustit nové služby. Jak je získat u Patria Finance?
08.06.2023 10:17
Společnost Pilulka Lékárny 8. června v 10:00 spustila druhé veřejné ko...
Ján Hladký: Výsledek prvního kola SPO Pilulky
12.06.2023 17:36
Online lékárna Pilulka upsala v prvním kole sekundárního úpisu 110 268...
Webinář s Petrem Kasou k úpisu (SPO) akcií Pilulka: už dnes od 15:00
19.06.2023 14:07
Od 8. do 22. června 2023 probíhá ve druhém veřejném kole sekundární úp...

Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Martin Kycelt: Překvapivé reakce na výsledky Tesly a Meta Platforms
25.04.2024 17:05
Akciové trhy zažily po několika měsících růstu výprodeje, a to zejména...
Martin Uher: Rozruch na dluhopisech, české banky a zranitelné USA
17.04.2024 18:46
Na českém dluhopisovém trhu včera došlo k nečekaným prodejním tlakům, ...
Jakub Brukner: Aktuální výprodeje jako příležitost pro vstup do pozice
11.04.2024 17:30
„Horší čísla o americké inflaci tráví trhy poměrně špatně,“ komentuje ...
Jaromír Strnad: Umělá inteligence v prostředí nejistých sazeb a dividendy pražských bank
05.04.2024 17:57
Poslední data ukazují na silnou americkou ekonomiku, a tak se z Fedu z...
Pavol Mokoš: Je čas svézt se na vlně růstu, ne chytat dno. A technické cíle  pro pražské banky
27.03.2024 17:50
Hlavní americké indexy se pohybují poblíž historických maxim. Drobnějš...
František Kronus: Zasedání Fedu jako možný důvod ke korekci a očekávané výsledky ČEZ
20.03.2024 14:03
Dnešní zasedání Fedu pravděpodobně žádné snížení sazeb ani změnu v ré...
Martin Kycelt: Trh mírně horší čísla o inflaci nerozhodila. Má Nvidia ještě potenciál růst?
13.03.2024 13:26
Včera vyšla mírně horší data o inflaci v USA, než se očekávalo, a to ...
Martin Uher: ČEZ se utábořil na 830 Kč, Nvidia vs. AMD a bičovaný Apple
07.03.2024 17:27
Makléř Patria Finance Martin Uher komentuje aktuální vývoj na pražské ...
Jakub Brukner: Jsou současná tržní maxima udržitelná?
28.02.2024 15:57
Americké indexy neustále atakují svoje maxima. Otázkou je, jestli je t...
Jaromír Strnad: Nesmrtelný americký trh, pražské banky a klesající ČEZ
16.02.2024 14:10
Americká lednová inflace klesla pomaleji, než trhy očekávaly. To, spo...
Jan Bureš: Jak lednová inflace mění výhled pro celý rok a co čekáme od sazeb i koruny
15.02.2024 14:38
Inflace v Česku v lednu poklesla výrazněji proti očekáváním. Meziroční...
Vrací se doba levných peněz? Sledujte FRESH s Janem Burešem a Dominikem Rusinkem. Hostem Pavel Řežábek, hlavní ekonom ČEZ
14.02.2024 10:00, aktualizováno: 14.2. 11:39
Sledujte další díl pořadu FRESH. Dnes 14. 2. od 10:00 jsem vysílali ž...
František Kronus: Technologie na maximech. Je to už bublina?
09.02.2024 11:52
Vývoj na amerických trzích diktuje aktuální výsledková sezóna a dobrá ...


Nejsledovanější videa
Související komentáře