Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Online rozhovor s šéfem Fortuny Jiřím Bundou nejen o boji o Sazku – již zítra na Patria.cz!

Online rozhovor s šéfem Fortuny Jiřím Bundou nejen o boji o Sazku – již zítra na Patria.cz!

06.06.2011 15:26
Autor: Redakce, Patria.cz

Spojení Sazky a sázkové kanceláře Fortuna povede k vytvoření "národního šampiona" v herním průmyslu, shodly se minulý týden společnosti E-invest a mateřská společnost Penta. Obě firmy společně usilují o získání všech nebo alespoň loterijních aktivit Sazky, v cestě jim však stojí plány skupiny PPF, která o převzetí insolventního loterijního giganta také usiluje.

Z kraje minulého týdne Fortuna zaslala konkurznímu správci Josefu Cupkovi oficiální nabídku 2 až 2,5 miliardy korun za získání loterijního byznysu Sazky. Konečná cena přitom měla být závislá na aktuálním stavu aktiv firmy. Ve čtvrtek 2. června ovšem věřitelský výbor Sazky vybral nabídku na zajištění chodu firmy půlmiliardovou úvěrovou linkou od společnosti Moranda, kterou kontroluje skupina PPF miliardáře Petra Kellnera. Odpovědí E-investu a Penty byla nabídka 3,5 miliardy korun za okamžité převzetí veškerých aktiv Sazky.

E-Invest jako jeden z významných insolvenčních věřitelů očekává, že ke zpeněžení majetkové podstaty Sazky dojde ve veřejné dražbě. Tento způsob považuje za nejtransparentnější a očekává z něj také maximální výtěžek pro věřitele. Podle předběžného vyjádření insolvenčního správce Sazky Josefa Cupky aukce není ideální řešení, protože trvá dlouho. Navíc do doby, než konkurz Sazky nabyde právní moci, není možné realizovat prodej části nebo celé Sazky.

Nehledě na výsledek bojů o loterijní byznys Sazky společnost Fortuna zareagovala na vývoj situace a podnikla kroky k uspíšení startu vlastní loterie. Stírací losy Fortuny šly do prodeje již 16. května a číselné hry, podle posledních oficiálních zpráv společnosti, naplno odstartují na přelomu července a srpna. Tedy o 3 měsíce dříve, než bylo původně plánováno. Od rychlejšího rozvoje projektu si Fortuna slibuje rychlejší získání silnější pozice na loterijním trhu v ČR. Kromě Fortuny však požádaly o loterijní licenci i další dvě sázkové kanceláře – Synot Tip a Chance.

Akcie Fortuny jsou nejmladším titulem obchodovaným na hlavním trhu pražské burzy, jelikož společnost vstoupila na burzovní parket teprve 22. října loňského roku. Investorům, kteří v titul od počátku (při ceně 105,52 Kč) věřili a přestáli i úvodní korekce (až na 84 Kč), zvláště denní kolem upadající konkurenční Sazky přineslo zajímavé zisky, když se titul v minulém týdnu přiblížil až k hladině 150 korun za akcii.

Jaké jsou nyní šance na převzetí loterijního byznysu Sazky pod křídla Fortuny? Kdy by se Fortuna mohla stát jedničkou na českém loterijním trhu? Jak by případné převzetí aktivit Sazky z krátkodobého pohledu dolehlo na kapitál společnosti, dividendovou politiku a plány ohledně spuštění vlastní loterie? Na tyto a další otázky se budete moci zeptat přímo generálního ředitele společnosti Fortuna Entertainment Group Jiřího Bundy. Šéf sázkové společnosti bude na Vaše dotazy odpovídat v online rozhovoru na serveru Patria.cz v úterý 6. června od 14. do 15. hodiny. Prostor pro Vaše otázky však bude otevřen již od rána téhož dne.


Bunda_Fortuna

Jiří Bunda (36) vystudoval ZČU v Plzni. Absolvoval řadu mezinárodních školení a tréninků v oblasti prodeje, project managementu, quality managementu a financí. Před nástupem do čela Fortuny dne 1. ledna 2010 pracoval ve společnosti Zepter International jako generální ředitel pro Rusko. Ve společnosti Zepter strávil bez mála 7 let. V letech 2004–2005 byl ředitelem retailového bankovnictví Poštové banky na Slovensku na starosti restrukturalizaci pobočkové sítě a centralizaci prodejních procesů. Dále působil přes 4 roky na různých pozicích v GE Capital CZ (1997 – 2002).


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
20.04.2024
8:54Víkendář: Monetární politika je utažená, ale ekonomika hodně stimulována
19.04.2024
22:01Propadu na technologiích vévodil Netflix a Nvidia  
17:46Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
17:18Celkový akciový optimismus na úrovních z let 2001/2002. Posouvá se základní psychologické nastavení investorů?
16:46Poptávka po bezpečí slábne, ale investoři se zpět do akcií nehrnou  
16:37Český státní dluh v 1. čtvrtletí vzrostl o 109,9 mld. Kč na 3,221 bilionu Kč
14:31SAB Finance a.s.: Průběžné hospodářské výsledky za leden–březen/2024
13:24Perly týdne: Akcie a zlato za poslední desetiletí a co (ne)čekat od Applu i celého trhu
12:48Reuters: Německá vláda mírně zvýší odhad letošního růstu ekonomiky
11:24Jakub Blaha: Konec transparentnosti Netflixu zastínil obzvlášť dobré výsledky  
10:58Páteční dopoledne je červené, po přestávce se do hry opět vložil Blízký východ  
9:25Netflix reportoval nejlepší první kvartál od roku 2020. Překvapil počtem předplatitelů
9:07Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?
8:43Akciové trhy zrudly pod tíhou obav z konfliktu na Blízkém východě, Netflix překvapil vysokým počtem platících uživatelů  
6:03Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data