Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Zvítězí online rychlé půjčky nad standardními spotřebitelskými úvěry?

Zvítězí online rychlé půjčky nad standardními spotřebitelskými úvěry?

22.07.2013 9:37
Autor: Redakce, Patria.cz

Trend finských půjček, čili trend pohodlnosti a rychlosti, se již několik let šíří ze Skandinávie přes celou Evropu. V České republice došly značné oblíbenosti, zejména jako snadný finanční zdroj při zařizování domácnosti, opravy auta, ale přede vším při nákupu vánočních dárků. Záplatovat stávající úvěry a pravidelně podléhat těmto online rychlým lákadlům se však nedoporučuje. Vemte rozum a zdravý úsudek do hrsti a nejdříve ze všeho si promyslete, zda je skutečně nutné, řešit danou situaci půjčkou.

Pokud Vás ovšem skutečně potkají nečekané finanční trable, přičemž následující výplata visí ještě v dalekém horizontu, pak jsou nejspíš online rychlé půjčky nejlepší možnou volbou. Přibližme si, na čem tyto bazírují a jak se odlišují od jiných spotřebitelských úvěrů.

Jaká tasí mini-úvěry esa

Je bohužel velmi jednoduché, dostat se, i za „maličkost“, do rejstříku dlužníku. Když k tomu přidáme nižší příjmy a absenci ručitele, nemá snad ani smysl, žádat o půjčku v bance, která intenzivně zkoumá žadatelovu bonitu. Všechny tyto postupy však při žádosti o rychlou online půjčku odpadávají. Nabízí je převážně nebankovní instituce a firmy, například www.kredito24.cz, nicméně konkurovat těmto produktům se již snaží i některé banky.

Mini-půjčky se vyznačují následujícími charakteristikami:

1. Jelikož poskytovatelé těchto služeb většinou nekontrolují klientovu finanční situaci, či jen velmi povrchně, obdrží nakonec půjčky drtivé procento žádajících, tedy i ti méně zdatní v hospodaření s vlastními penězi.

2. Největší mámení pak vyvolává velmi atraktivní rychlost a jednoduchost celého procesu. Mnoho firem garantuje peníze na účtu již do hodiny, či dokonce rychleji, přičemž se vše vyřizuje online, bez jakéhokoliv papírování. Je nutné se pouze zaregistrovat, vybrat si výši půjčky, horní hranice se pohybuje okolo 15.000 Kč (výjimečně 20.000), a dobu splatnosti, nejpozději je však nutno, půjčky splatit do měsíce. Místo tradičních, pravidelných splátek očekávejte většinou jednorázový poplatek za poskytnutí služby, přičemž se hodnota RPSN může extrémně převýšit a většinou se tak také děje.

3. Další ocenitelnou výhodou online rychlých půjček je transparentnost, čili naprosto jasné udání všech nadcházejících poplatků, spojených s půjčkou, hned na počátku jednání. Neboť nikdo nemá rád, když se pak na něj v průběhu sypou nové, nečekané finanční náklady.

Na co si dát u malých půjček pozor

Jako naprosto u všeho na světě, číhají záludnosti samozřejmě i při využití této služby mini-úvěrů. Uvědomte si, že jsou půjčky určeny pouze jako náhradní, krizové řešení, a neměl by se z nich stát zvyk. Položte si otázku, zda je opravdu nutné, začínat koloběh půjček kvůli drahým dárkům. Možná by stačilo na Vánoce, kdy se lidé o tyto rychlé půjčky opírají nejčastěji, zapojit svou kreativitu a svým bližním třeba něco drobného vyrobit a hlavně se ně usmát. Nervózní grimasy doprovázející myšlenky na vypůjčené peníze a nutnost je splatit určitě nevytvoří tu pravou vánoční atmosféru. Nezačínejte půjčkový kolotoč – splácení jednoho úvěru jiným a nepůjčujte si pro třetí osoby. Altruista nemusí být zároveň samaritán. Další zásada, kterou byste měli mít na paměti, je neustálá kontrola případného zneužití Vašich osobních údajů, přeci jen stačí k získání rychlé online půjčky pouze číslo OP, rodné číslo a číslo účtu. V neposlední řadě bych Vám vřele doporučovala, řádně prostudovat obchodní podmínky a smlouvu o půjčce, když už jste se vyhli zdlouhavému papírování, které doprovází žádosti o půjčku v bankovních institucích.

Autorem článku je Lucie Anna Přerovská, externí spolupracovnice firmy Linked Solutions.


Váš názor
  •  
    11.08.2013 14:50

    Mrkněte na web Fin24.cz - ten srovnává hotovostní i nehotovostní půjčky online do 1 minuty - od 100 do 5 000 000 Kč se splatností až 40 let! http://fin24.cz/
Aktuální komentáře
04.05.2024
15:20Invesco: Rostoucí výnosy státních dluhopisů, klesající ceny ropy a jestřábí řeči FEDu
9:00Víkendář: Fisher o zachování inflačního cíle, nezávislosti centrální banky a vývoji sazeb
03.05.2024
22:04Silný závěr týdne na Wall Street  
17:43Zisky obchodovaných firem v následujícím roce, cyklus a dlouhodobý trend
16:50Plány centrálních bank zřejmě zkomplikují vyhlídky eurozóny, varuje ekonom
16:46Data i výsledky trhům v závěru týdne přejí, ISM ale zaselo pochybnosti  
16:23Komerční banka, a.s.: Hospodářské výsledky k 31.3.2024 (1Q 2024)
15:16Baron: Akcie Tesly začnou prudce posilovat
15:01Tomáš Vlk: Trh práce v USA konečně oslabuje, k radosti investorů  
13:49Perly týdne: Zákon na snížení inflace zvyšuje inflaci, Tesla dostala čínský impuls
13:42Než otevře Wall Street: Coinbase, BigBear.ai, Fortinet  
12:00Hartnett: Slabší data o americké zaměstnanosti zvyšují riziko výprodejů na akciích
11:55Nezaměstnanost v EU v březnu klesla, nejnižší byla v Česku a Polsku
10:59Akcie míří k důležitým datům v lepší kondici díky výsledkům Applu  
10:31Jakub Blaha: Apple oznámil největší zpětný odkup akcií ve své historii  
9:28GEVORKYAN potvrdil předběžné výsledky hospodaření. Na letošní rok plánuje další navýšení tržeb i zisku
9:08Rozbřesk: Sazby klesají na 5,25 %, jejich očekávaná trajektorie se však posouvá výše
8:51Slabší výsledky Komerční banky, Apple překvapil rekordními odkupy a futures jsou zelené  
8:41Zisk i tržby Applu ve čtvrtletí klesly, překonaly však očekávání
8:26Tržby skupiny Bezvavlasy přesáhly miliardu, firma mění CEO a plánuje úpis nových akcií

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data