Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články

Společnost KBC Private Equity koupila Metal Znojmo

01.02.2006 17:53
Autor: 

KBC Private Equity, investiční společnost skupiny KBC Group, odkoupila 100% podílu ve společnosti Metal Znojmo. Metal Znojmo, společně s dceřinou společností Novaservis, patří mezi vedoucí výrobce a distributory vodovodních baterií a koupelnových doplňků v České republice a Slovenské republice. Metal Znojmo se zaměřuje zejména na výrobu kvalitních baterií pod značkou Metalia a na koupelnové doplňky známé pod značkou Novatorre. Novaservis distribuje širokou řadu baterií La Torre a Titania, řady koupelnových doplňků a dalšího vybavení koupelen, zejména pro zákazníky z oblasti velkoobchodu, maloobchodu, instalatérských řemesel a hypermarketů. Finanční podrobnosti transakce nebudou zveřejněny.

Společnosti Metal Znojmo and Novaservis za posledních let dosáhly významného růstu obratu, v roce 2005 ve výši 500 mil. Kč (€ 17.5 m). Společnosti sídlí v regionu jižní Moravy, Novaservis disponuje široce rozvinutou distribuční sítí v České republice a na Slovensku. Výrobky společnosti Metal Znojmo jsou dále exportovány do několika evropských zemí, např. do Německa, Velké Británie, Ukrajiny a Ruska. Společnost rozšiřuje další mezinárodní expanzi.

Floris Vansina, Managing Director, KBC Private Equity: “Touto akvizicí společností Metal Znojmo/Novaservis jsme velmi potěšeni. Obě společnosti mají silnou pozici na trhu, jsou silné v oblastech provozního řízení, finančních výsledků i manažerských zkušeností a mají před sebou atraktivní růstové příležitosti. Tento projekt je první investicí KBC Private Equity do 100% akciového kapitálu společnosti, což dále potvrzuje náš závazek k regionu”.

Prodávajícího v Transakci zastupovala poradenská skupina Horwath TPA Notia, aktivní v oblasti fúzí, akvizic, daňového poradenství a auditu (www.horwath.cz). Poradcem KBC Private Equity v Transakci byla Patria Finance přední domácí poradce v oblasti fúzí a akvizic a vedoucí obchodník s cennými papíry (www.patria.cz ). Československá obchodní banka, a.s. poskytla KBC Private Equity financování této akvizice (www.csob.cz) .

KBC Private Equity
KBC Private Equity – investiční společnost skupiny KBC Group – poskytuje rozvojový kapitál a financování odkupů středně velkých společností v rozmezí velikosti 2 – 50 mil. EUR. Společnost působí v Belgii a ve Střední Evropě, domovských zemích skupiny KBC. Na českém trhu je KBC Private Equity sesterskou společností Československé obchodní banky, a.s. a Patria Finance, a.s. V regionu má KBC Private Equity pobočky v Praze, Varšavě a Budapešti.

KBC Private Equity investuje do kontrolních či minoritních podílů ve společnostech a poskytuje finanční zdroje ve formě akciového kapitálu a mezaninového dluhového financování. Rozsáhlý zkušený tým 25 profesionálů řídí více než 75 aktivních investic v portfoliu s tržní hodnotou přesahující €350 mil. KBC Private Equity je aktivním akcionářem s dlouhodobou investiční strategií. Ve společnostech, kde působí se aktivně zapojuje do strategického rozhodování a poskytuje aktivní podporu manažerským týmům. Jako součást KBC Group společnost KBC Private Equity plně využívá rozsáhlé znalosti a síť skupiny.


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
25.04.2024
15:46Braňo Soták k výsledkům Meta Platforms a staronové cílové ceně: Silná čísla "po zásluze" potrestána, akcie -15 %  
15:13Hermes vzdoruje zpomalení prodeje luxusního zboží, akcie však s dobrými výsledky dopředu počítaly  
12:50Deusche Bank s nejlepšími čísly od roku 2013. Zpět v čele ziskovosti investiční bankovnictví
12:09Sazby výš po delší dobu a trh zralý na další korekci?
11:37Miliardáři by podle ministrů G20 měli platit dvouprocentní majetkovou daň
11:08Těžařská firma BHP chce rivala Anglo American, vznikl by největší producent mědi
11:02Jak jsou na tom velké techy? Meta nalomila důvěru investorů  
10:24Meta navyšuje výdaje na AI. Investoři se ale obávají, zda se vynaložené peníze vrátí
10:18JTPEG Croatia Financing I, a.s.: Zveřejnění Roční finanční zprávy emitenta za rok 2023
10:12MONETA Money Bank, a.s.: Uveřejnění vnitřní informace
9:34Komerční banka, a.s.: Oznámení o přijatých usneseních na VH KB konané dne 24.4.2024
9:02Rozbřesk: Dnes se ukáže, jak Evropě Amerika utíká
8:52Moneta oznámila výsledky, Meta Platforms utratí o miliardu více na AI a futures jsou smíšené  
7:37Moneta dosáhla zisku 1,3 miliardy korun a je na dobré cestě doručit celoroční cíl
6:09Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity
24.04.2024
21:44Preview výsledků Moneta Money Bank za první čtvrtletí 2024  
17:47Jaké výnosy dluhopisů by dolehly na akcie?
17:34Růst výnosů stupňuje důraz na dobré firemní výsledky. Na slábnoucím jenu roste napětí  
16:34Valná hromada akcionářů Komerční banky schválila hrubou dividendu 82,66 Kč na akcii
14:57Komentář analytika: AT&T překonává odhady zisku díky nárůstu počtu předplatitelů bezdrátového připojení  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
14:30USA - HDP, q/q a
14:30USA - Nové žádosti o dávky v nezam.