Tisková zpráva FNM k prodeji ČEZ

7.1.2002 18:02

(Následuje úplné znění tiskové zprávy FNM)
Meziresortní výběrová komise pro doprivatizaci elektroenergetického sektoru dnes ve spolupráci s privatizačním poradcem posoudila nové nabídky na koupi akciového podílu Fondu národního majetku ve společnosti ČEZ, a.s. a akciových podílů FNM ČR a ČEZ, a.s. ve společnostech Středočeská energetická, a.s., Západočeská energetika, a.s., Severočeská energetika, a.s., Východočeská energetika, a.s., Jihomoravská energetika, a.s. a Severomoravská energetika, a.s.

Svou novou cenovou nabídku podali oba investoři vyzvaní vládou, tedy společnosti E.D.F. International a konsorcium Enel/Iberdrola.

Výsledek posouzení těchto nabídek privatizační komisí bude podkladem pro jednání vlády, která se tímto bodem bude zabývat v nejbližším možném termínu.

Až do projednání výsledků tohoto výběrového řízení vládou ČR nemohou být zveřejněny žádné informace nad rámec této zprávy.

Jana Víšková, mluvčí FNM ČR