Hledat v komentářích
Patria Plus
Patria doporučuje
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět

Ekonomické zprávy
MMF zvýšil výhled růstu čínské ekonomiky na letošní rok na pět procent
29.05.2024 11:54
Mezinárodní měnový fond (MMF) zvýšil výhled růstu čínské ekonomiky na letošní rok po dobrém prvním čtvrtletí na pět procent, ještě v dubnu počítal s růstem o 4,6 procenta.
Rozbřesk: Český automotive získává tržní podíl, ale má stejné problémy jako Evropa
29.05.2024 9:01
Českému automotivu se na první pohled daří lépe než zbytku Evropy. Ne vše je však tak růžové, jak se na první pohled může zdát. Nejlépe hodnocení vyznívá, když sledujeme celkový počet vyrobených automobilů v Česku.
Snížit inflaci poklesem sazeb?
28.05.2024 17:58
Již nějaký čas se hovoří o tom, že americká ekonomika je méně citlivá na pohyb sazeb, než tomu bylo dříve. Příčina těchto diskusí je zřejmá – proběhlo prudké zvedání sazeb, ale hospodářství je stále silné, nezaměstnanost nízká.
Německo by mělo zvážit, zda neuvolnit dluhovou brzdu, uvedl MMF
28.05.2024 17:00
Německo by kvůli rostoucím dluhovým tlakům mělo zvážit, zda neuvolnit takzvanou dluhovou brzdu, uvedl dnes Mezinárodní měnový fond (MMF). Podle zdrojů agentury Reuters se však lidé na ministerstvu financí obávají, že takový krok může zhoršit inflaci.
FT: Řada západních firem zůstává v Rusku navzdory dřívějším plánům na odchod
28.05.2024 15:51
Řada západních podniků, včetně firem Avon Products, Air Liquide a Reckitt, stále zůstává v Rusku, a to navzdory dříve ohlášeným plánům na odchod z tohoto trhu.
Jaromír Strnad: Akciový split Nvidie a dividendy ČEZ a Kofoly
28.05.2024 14:17
Příští pátek budou zveřejněna květnová data z trhu práce, a pokud by se atakovala horní hranice nezaměstnanosti, mohlo by to být pro akciové trhy pozitivní, upozorňuje makléř Patria Finance Jaromír Strnad.