Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
ČEZ, a.s. - OZNÁMENÍ O VÝPLATĚ DIVIDEND ZA ROK 2010 - NOTICE ON PAYMENT OF DIVIDENDS FOR YEAR 2010 – ZAWIADOMIENIE O WYPŁACIE DYWIDEND ZA ROK 2010

ČEZ, a.s. - OZNÁMENÍ O VÝPLATĚ DIVIDEND ZA ROK 2010 - NOTICE ON PAYMENT OF DIVIDENDS FOR YEAR 2010 – ZAWIADOMIENIE O WYPŁACIE DYWIDEND ZA ROK 2010

28.06.2011 9:51
Autor: Redakce, Patria.cz

ČEZ, a.s.
Povinně uveřejňovaná informace – vnitřní informace / internal information / informacje wewnętrzne

OZNÁMENÍ O VÝPLATĚ DIVIDEND ZA ROK 2010


Představenstvo společnosti ČEZ, a. s., se sídlem Duhová 2/1444, 140 53 Praha 4, IČ 45274649, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1581, oznamuje, že řádná valná hromada společnosti, která se konala dne 1. června 2011, rozhodla vyplatit akcionářům společnosti za obchodní rok 2010 na jednu akcii o jmenovité hodnotě 100 Kč dividendu ve výši 50 Kč před zdaněním.
Výplatu dividend, včetně výpočtu srážkové daně z příjmu, za společnost provede Česká spořitelna, a. s., IČ 45244782, se sídlem Olbrachtova 1929/62, Praha 4, PSČ 14000 (dále jen "Česká spořitelna").
Právo na dividendu za rok 2010 mají osoby, které byly akcionáři společnosti ČEZ, a. s., k rozhodnému dni pro vznik práva na dividendu. Dnem rozhodným pro vznik práva na dividendu je 7. červen 2011.
Akcionářům - právnickým osobám nezastupovaným správci bude dividenda poukázána na jejich účet vedený bankou v České republice na základě doručení výpisu z obchodního rejstříku ne staršího než 6 měsíců, popř. jeho úředně ověřené kopie, České spořitelně spolu s písemnou žádostí s úředně ověřeným podpisem osoby oprávněné /osob oprávněných jednat jménem právnické osoby a s uvedením čísla účtu a označením banky, která vede tento účet. Je-li sídlo těchto akcionářů mimo území České republiky, budou rovněž vyzváni k zaslání potvrzení o daňovém domicilu úředně přeloženého do češtiny (je-li tento domicil vystaven v jiném než českém či slovenském jazyce) s tím, že tento překlad si akcionář zajistí na vlastní náklady.
Správcům bude dividenda poukázána na základě jejich písemné žádosti doručené České spořitelně na jejich účet vedený bankou v České republice. Spolu s písemnou žádostí s úředně ověřeným podpisem osoby oprávněné /osob oprávněných jednat jménem správce budou správci povinni zaslat výpisy z obchodního rejstříku ne starší než 6 měsíců pro akcionáře - právnické osoby, pro které vykonávají funkci správce akcií, a potvrzení o daňovém domicilu jimi zastupovaných akcionářů - fyzických osob s trvalým pobytem mimo území České republiky a Slovenské republiky, resp. akcionářů - právnických osob se sídlem mimo území České republiky.
Akcionářům - fyzickým osobám s trvalým pobytem v České republice či jejich zástupci bude dividenda vyplacena v hotovosti po předložení průkazu totožnosti na kterékoliv pobočce České spořitelny v České republice nebo na základě jejich písemné žádosti doručené České spořitelně poukázána na jejich účet vedený bankou v České republice. Zástupci akcionáře bude dividenda vyplacena na základě plné moci s podpisem akcionáře. Pravost podpisu akcionáře na takové plné moci nebo na žádosti akcionáře o bezhotovostní převod dividendy musí být úředně ověřena pouze v případě, že celková výše dividendy tohoto akcionáře, která má být vyplacena, převyšuje částku 500 Kč.
Akcionářům - fyzickým osobám s trvalým pobytem ve Slovenské republice bude v období od 1. 8. 2011 do 31. 10. 2011 dividenda vyplacena bezhotovostním způsobem prostřednictvím určeného peněžního ústavu se sídlem na území Slovenské republiky, kterým bude Slovenská sporiteľňa, a.s. (dále Slovenská spořitelna), není-li dále uvedeno jinak. Slovenská spořitelna provede výplatu dividend akcionářům nebo jejich zástupcům pouze po předcházející identifikaci oprávněné osoby na základě předložení průkazu totožnosti a dokladu o přidělení NID (náhradního identifikačního čísla přidělovaného osobou vedoucí příslušnou evidenci cenných papírů). V případě, že žádost o bezhotovostní převod výplaty bude Slovenské spořitelně předložena osobou, kterou k tomu zmocnil akcionář, bude výplata provedena pouze po předcházející identifikaci zmocněné osoby na základě předložení průkazu totožnosti, plné moci s úředně ověřeným podpisem akcionáře a dokladu o přidělení NID akcionáři. Výplata dědicům zůstavitelů - akcionářů - fyzických osob s trvalým pobytem na území Slovenské republiky a osobám, které nebude možné jednoznačně identifikovat, bude provedena v termínu po 31. 10. 2011 na území České republiky na kterékoli pobočce České spořitelny.
Od 1. 11. 2011 akcionářům - fyzickým osobám s trvalým pobytem ve Slovenské republice či jejich zástupci bude dividenda vyplacena po předložení průkazu totožnosti a dokladu o přidělení NID na kterékoliv pobočce České spořitelny v České republice nebo na základě jejich písemné žádosti doručené České spořitelně poukázána na jejich účet vedený bankou v České republice. Zástupci akcionáře bude dividenda vyplacena na základě předložení jeho průkazu totožnosti, kterým bude občanský průkaz nebo cestovní pas, plné moci s podpisem akcionáře a dokladu o přidělení NID akcionáři. Pravost podpisu akcionáře na takové plné moci nebo na žádosti akcionáře o bezhotovostní převod dividendy musí být úředně ověřena pouze v případě, kdy výplata bude prováděna na území České republiky a výše dividendy, která má být vyplacena, bude převyšovat částku 500 Kč.
Akcionářům - fyzickým osobám s trvalým pobytem mimo území České republiky a Slovenské republiky nezastupovaným správci bude dividenda poukázána na základě jejich písemné žádosti doručené České spořitelně na jejich účet vedený bankou v České republice. Spolu s touto písemnou žádostí s úředně ověřeným podpisem předloží daňový domicil úředně přeložený do češtiny (je-li tento domicil vystaven v jiném než českém či slovenském jazyce) s tím, že tento překlad si akcionář zajistí na vlastní náklady.
Dividendy jsou splatné dne 1. 8. 2011 s tím, že výplata dividendy akcionářům na účet u peněžního ústavu bude provedena bez zbytečného odkladu poté, kdy Česká spořitelna, resp. Slovenská spořitelna, obdrží žádost akcionáře ve smyslu předcházejících odstavců. Výplata dividend končí dnem 3. 8. 2015.


Informace je rovněž k dispozici v pdf formátu ve třech jazykových verzích / Documents for download: 

 - CS - česky,
 - EN - in English,
 - PL - in Polish.



(komerční sdělení, commercial announcement)


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
26.04.2024
6:24Willett Advisors: Spojené státy v mimořádné pozici, Čína hodnotovou akcií
25.04.2024
22:03Zámoří strhla do záporu Meta i pomalejší růst ekonomiky  
19:16ČD Cargo, a.s.: Tisková zpráva
19:10UNICAPITAL Invest III a.s.: Výroční zpráva 2023
19:04UNICAPITAL Invest VI a.s.: Výroční zpráva 2023
18:30Staro – nový technologický cyklus a atraktivita růstových akcií
17:05Martin Kycelt: Překvapivé reakce na výsledky Tesly a Meta Platforms
16:47Slabé HDP s vyššími inflačními tlaky. Po výsledcích se trhy potýkají i s makrodaty  
16:00SATPO finance, s.r.o.: Výroční finanční zpráva za rok 2023
16:00City Home finance III, s.r.o: Výroční finanční zpráva za rok 2023
15:46Braňo Soták k výsledkům Meta Platforms a staronové cílové ceně: Silná čísla "po zásluze" potrestána, akcie -15 %  
15:13Hermes vzdoruje zpomalení prodeje luxusního zboží, akcie však s dobrými výsledky dopředu počítaly  
12:50Deusche Bank s nejlepšími čísly od roku 2013. Zpět v čele ziskovosti investiční bankovnictví
12:09Sazby výš po delší dobu a trh zralý na další korekci?
11:37Miliardáři by podle ministrů G20 měli platit dvouprocentní majetkovou daň
11:08Těžařská firma BHP chce rivala Anglo American, vznikl by největší producent mědi
11:02Jak jsou na tom velké techy? Meta nalomila důvěru investorů  
10:24Meta navyšuje výdaje na AI. Investoři se ale obávají, zda se vynaložené peníze vrátí
10:18JTPEG Croatia Financing I, a.s.: Zveřejnění Roční finanční zprávy emitenta za rok 2023
10:12MONETA Money Bank, a.s.: Uveřejnění vnitřní informace

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
14:30USA - Výdaje na osobní spotřebu, m/m
16:00USA - Index spotř. důvěry Mich. university