TelSource - oficiální tisková zpráva

2.12.2003 11:06

následuje úplné znění tiskové zprávy
TelSource N.V. (“Telsource”) oznamuje, že nabízí 86,964,250 kusů akcií (včetně tzv. práva na over allotment) společnosti ČESKÝ TELECOM, a.s. (“Český Telecom”), což představuje přibližně 27,0% podíl na základním kapitálu Českého Telecomu, formou accelerated book built transakce. Nabídka obsahuje nabídku prodeje akcií a Globálních depozitních certifikátů (GDR) institucionálním investorům v České republice, v Evropě i na mezinárodních trzích.

Fond národního majetku České republiky se zavázal, že neprodá akcie Českého Telecomu v období následujících 90 dnů po uzavření této transakce, za podmínky, že mu Vláda České repuliky nebo jiná organizační složka státu prodej výslovně neuloží.

V souvislosti s touto nabídkou může stabilizační manažer využít tzv. over-allotment opce nebo provést jiné transakce s účelem udržet tržní cenu akcií nebo Globálních depozitních certifikátů na vyšší úrovni, než na jakou by na otevřeném trhu za těchto okolností krátkodobě klesla. Tyto transakce se mohou promítnout do ceny akcií Českého Telecomu přijatých k obchodování na Burze cenných papírů Praha a do ceny Globálních depozitních certifikátů přijatých k obchodování na Londýnské burze cenných papírů (London Stock Exchange). Výše popsaná stabilizace, pokud je započata, může být kdykoli přerušena.

– DISCLAIMER –

V České republice je toto oznámení určeno pouze institucionálním investorům (investičním společnostem, investičním fondům, penzijním fondům a pojišťovnám atd.) v rámci § 5(1) zákona č.15/1998 Sb. o Komisi pro cenné papíry, ve znění novel (”institucionální investoři”) a osoba, která není institucionálním investorem, nemůže jednat na základě tohoto oznámení. Investice, nebo jiná činnost vztahující se k investici na základě tohoto oznámení, je umožněna pouze institucionálním investorům a pouze s institucionálními investory může být o takové investici jednáno.

13.12.2017
8:58Evropské futures nerozhodné, čeká se na výsledek jednání Fedu
8:33PKN Orlen chce získat nejméně 90 % v Unipetrolu. Nabízí 380 korun za akcii
6:31Fed, sazby a očekávání trhů. Situace se opakuje, říká Fidelity