Tisková zpráva MF k privatizaci Komerční banky

11.5.2001 17:32

(Následuje úplný text tiskové zprávy)

Řídící výbor pro privatizaci bank na svém dnešním zasedání projednal a vzal na vědomí zprávu společnosti Goldmann Sachs Int. o dosavadním průběhu privatizace Komerční banky a.s. a návrhy na postup v závěrečné fázi privatizace. Zároveň Řídící výbor pro privatizaci bank přijal společně s privatizačním poradcem rozhodnutí, že v zájmu úspěšného dokončení privatizace nebudou zveřejňovány žádné informace o závazných nabídkách jednotlivých zájemců o koupi státního podílu v Komerční bance a.s. ani o průběhu závěrečných jednání, a to až do konečného rozhodnutí vlády České republiky. Po konečném rozhodnutí vlády České republiky o nabyvateli státního podílu v Komerční bance a.s. budou zveřejněny všechny relevantní informace o průběhu privatizace.

Libor Vacek
tiskový mluvčí MF ČR