Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Zdravotnický holding FutureLife se spojuje se společností Gennet

Zdravotnický holding FutureLife se spojuje se společností Gennet

02.12.2014 18:27
Autor: Pavel Daniel

Majitelé společností GENNET, s.r.o. a FutureLife a.s. se dohodli na propojení svých aktivit, které by mělo vést ke zlepšení poskytovaných služeb pro klienty obou zdravotnických skupin. Transakce bude dle očekávání vypořádána po jejím schválení Úřadem na ochranu hospodářské soutěže v prvním čtvrtletí příštího roku. Po dokončení transakce se GENNET stane součástí holdingu FutureLife a současní vlastníci GENNETu se stanou akcionáři holdingu a budou se dále podílet na jeho rozvoji. Zdravotnický holding FutureLife většinově vlastní investiční fond Hartenberg Holding, ve kterém má podíl Andrej Babiš a Jozef Janov.

GENNET, založen v roce 1996, je předním poskytovatelem komplexní péče v lékařské genetice, fetální medicíně a asistované reprodukci v České republice. GENNET provozuje dvě kliniky v Praze, jednu v Liberci a jednu v Londýně. Ve finančním roce 2013 dosáhl GENNET tržeb přibližně 360 milionů korun. „Holding FutureLife, který se podařilo v tak krátké době vybudovat panu Janovovi, má obrovský potenciál a navíc sdružuje naše dlouholeté spolupracovníky a kolegy s vynikající odborností. Spolupráce s tak silným partnerem dává GENNETu možnost realizovat velké projekty v lékařské genetice a další zahraniční expanzi“, uvedl Matěj Stejskal, jednatel GENNETu.

„Po spojení s GENNETem dosáhl FutureLife podoby, ke které jsme celý rok směřovali. Jako leader v genetice ve střední Evropě GENNET výborně doplňuje zdravotnická zařízení, které FutureLife doposud vlastnil. Jsme také rádi, že londýnská klinika City Fertility Center, která je součastí transakce, dodá FutureLifu západoevropský rozměr“, uvedl Jozef Janov, spolumajitel Hartenbergu. Akvizicí GENNETu tak FutureLife pokračuje v expanzi v oblasti asistované reprodukce a umělého oplodňování.

V letošním roce již koupil pražskou kliniku ISCARE I.V.F. a dvě kliniky Iscare na Slovensku, firmy Reprofit International a GynCentrum, které provozují kliniky gynekologie a reprodukční medicíny. Na podzim dále ohlásil akvizici Sanusu, poskytovatele asistované reprodukce a specialistu na estetickou chirurgii, gynekologii a urologii, a také společnosti Vidia Diagnostika, poskytovatele laboratorních služeb. Celkový roční obrat FutureLifu spolu s GENNETem tak dosáhne výši cca 1,4 miliardy korun.

Patria Corporate Finance, a.s. působila jako finanční poradce vlastníků společnosti GENNET. Právní kancelář PRK Partners poskytovala právní poradenství prodávajícímu. Ernst & Young působil jako finanční a daňový poradce pro kupujícího. Advokátní kancelář Mikuláš a partneři figurovala jako právní poradce kupujícího.


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
19.04.2024
10:58Páteční dopoledne je červené, po přestávce se do hry opět vložil Blízký východ  
9:25Netflix reportoval nejlepší první kvartál od roku 2020. Překvapil počtem předplatitelů
9:07Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?
8:43Akciové trhy zrudly pod tíhou obav z konfliktu na Blízkém východě, Netflix překvapil vysokým počtem platících uživatelů  
6:03Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:48Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity
11:52Výhled TSMC překonal odhady díky podpoře poptávky po AI čipech
11:36Akcie se zvedají. Jak pevnou oporu dodají firmy?  
9:54Ifo: Německé firmy letos plánují snižování investic
9:05Rozbřesk: Zachrání Super-Mario (znovu) Evropu?
8:45EU nebude formálně vyšetřovat investici Microsoftu do OpenAI
8:30Evropa čelí podle guvernéra BoE menší inflační hrozbě než USA, Microsoft se vyhne vyšetřování kvůli akvizici Open AI a futures jsou zelené  
6:40Fidelity International: Německá medvědí data jsou příznivá pro německé státní dluhopisy
17.04.2024
22:01Zámořské akciové indexy nedokázaly zvrátit úvodní pokles  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data