Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články

Vzhledem k nedostatku sněhu zrušen 40. ročník lyžařského závodu Patria Direct Jizerská 50

08.01.2007 10:35
Autor: 

Následuje tisková zpráva Jizerské 50
Bedřichov, Jizerské hory, 7. ledna 2007 – Dnes, v neděli, 7. ledna 2007 proběhlo setkání zástupců organizátorů závodu Patria Direct Jizerská 50 (Patria Direct, SKI Klubu a marketingového partnera Mather Activation) přímo v prostorách startu závodu, v Bedřichově v Jizerských horách. Pro naprostý nedostatek sněhu na Jizerské magistrále, který podle předpovědi počasí během následujícího týdne pravděpodobně nenasněží, bylo rozhodnuto, že se letošní ročník závodu nepoběží.

„Rozhodování pro nás nebylo snadné, ale vzhledem k tomu, že závod patří do světové série Worldloppet, museli jsme minimálně jeden týden před samotným startem rozhodnout. Sněhová situace na trati je v současné době velmi špatná a není možné ji upravit do takové kvality, aby bylo možné závod podobných parametrů uskutečnit. Podle předpovědi počasí, kterou jsme obdrželi, se situace během nadcházejícího týdne nezmění a sníh pravděpodobně nenapadne. Proto jsme byli nuceni, bohužel, přistoupit ke zrušení letošního ročníku Patria Direct Jizerská 50“, řekl zástupce organizátorů závodu Marek Tesař, ředitel společnosti Mather Activation. „Je to vyšší moc, která letos rozhodla a není v našich silách udělat cokoli, aby bylo možné závod jet,“ dodal Tesař dále. Diskutovalo se také o dalších možnostech, jako je závod přemístit do jiné oblasti Jizerských hor či jej časově posunout. Ani jedna z možností však není proveditelná.

„Již během pondělního dopoledne budou přihlášení závodníci o zrušení závodu informováni prostřednictvím emailových adres, které poskytli při registraci a prostřednictvím médií a samozřejmě také internetových stránek závodu na adrese www.jiz50.cz,“ řekl Radim Nyč, velitel trati Patria Direct Jizerská 50. Startovné, které bylo placeno při registraci je nevratné, jak byli závodníci informováni a jak je uvedeno v dokumentech pro přihlášení se do závodu. „U podobných závodů doma i ve světě je zcela běžné, že se startovné nevrací – většina nákladů se závodem spojených je alokována před samotný start a proto není možné startovné vracet,“ podotkl Martin Koucký, tajemník Ski klubu Jizerská 50. Ze stejného důvodu nelze zaplacenou registraci posunout na další rok. „Nicméně v současné době jednáme o možnostech alespoň částečné kompenzace. O její formě budeme informovat ihned po její specifikaci,“ podotkl Marek Tesař.

„Je velká škoda, že právě jubilejní 40. ročník závodu Patria Direct Jizerská 50 se nepoběží, protože mohl patřit mezi nejúspěšnější v celé historii závodu. Přihlásil se rekordní počet účastníků v novodobé historii závodu, včetně současné české lyžařské špičky – Kateřiny Neumannové (pro kterou se Jizerská 50 mohla stát posledním velkým závodem na území České republiky) a Martina Koukala. Jak jsme již avizovali, závodu se chtěly účastnit také další přední osobnosti běžeckého lyžování z celé Evropy. Někteří závodníci byli také z Austrálie či Kanady,“ připomněl přípravy na letošní ročník Martin Kodýdek, zástupce generálního partnera závodu a člen dozorčí rady společnosti Patria Direct.“Připravili jsme také několik novinek, jako je zvýšená odměna pro vítěze, firemní běh, měření času závodníků digitální čipovou technologií a mnohé další,“ podotkl Kodýdek závěrem.


Váš názor
  • Co Te nezabije, to Te posili
    08.01.2007 11:49

    Co Te nezabije, to Te posili...tak nejak znelo Vase heslo? Aspon jste na sebe strhli poradny kus pozornosti v souvislosti s rozesilanim antraxu..:)
    vybi
  • sakrys
    08.01.2007 10:51

    chtel jsem porazit koukala, to je smula. tak snad za rok
    crabath
Aktuální komentáře
10.05.2024
15:15Japonská automobilka Honda zvýšila celoroční zisk o 70 procent na rekord
15:01Počet vážně ohrožených hypoték v USA roste?
13:22Akcie Novavax dramaticky rostou na dohodě se Sanofi na kombinaci vakcíny proti covid-19 a chřipce
12:51Perly týdne: Tři hlavní investiční příběhy současnosti
11:35Výsledky Groupon: Tržby se konečně po 8 letech vrátily k růstu  
10:42Růstový sentiment se drží, přispívá i Čína  
10:12Gen očekává pro fiskální rok 2025 příjmy u 4 miliard dolarů. Roli prezidenta opouští Ondřej Vlček
9:25Nezaměstnanost v ČR v dubnu klesla na 3,7 procenta, volných míst ubylo
9:07Britská ekonomika se ve čtvrtletí vymanila z recese, vzrostla o 0,6 procenta
8:52Evropa míří k pozitivnímu zahájení, podle Spurného je i v Česku ve hře slovenský model sektorové daně  
8:51Rozbřesk: Spotřebitelé začínají (konečně!) utrácet. Korunu povzbudil silný maloobchod, vyhlíží zápis ze zasedání ČNB
8:19USA chystají cla na dovoz elektromobilů z Číny, píše Bloomberg
09.05.2024
22:01Slabý trh práce pomohl trhům  
18:03Zlato a akcie – cykly a trend
16:54Snížení sazeb se blíží, naznačuje BoE. Také data vyzněla příznivě  
16:48Japonská automobilka Nissan téměř zdvojnásobila celoroční zisk
16:05Evropský ziskový motor se s recesí ve zpětném zrcátku roztáčí, stratégové Citi vidí signál k dalšímu zlepšení
14:24Britská centrální banka ponechala úroky beze změny
14:01Bloomberg: Hedge fondy sází proti Bank of Japan, čekají oslabení jenu
12:26Čínská nadvýroba znepokojuje svět, rychlé řešení ale není na obzoru

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
Iveco Group NV (03/24 Q1)
8:00UK - HDP, q/q
9:00CZ - Nezaměstnanost
16:00USA - Index spotř. důvěry Mich. university