nic ve zlém, máš pravdu, že do grilu oheň nepatří, správně má dř.uhlí nebo brikety žhnout, to je terminus technikus, ovšem při tom bílé barvy žhnuti nikdy nedocílíš, možná leda bys griloval na koksu! A co se týče kadence grilování, tak tos mě odhalil, protože mě grilované maso sice voní, ale moc nechutná. Ale co mě poslední dvě sezóny dostalo, tak to je grilovaná zelenina a z toho naprostá pecka je grilovaný česnek, to je něco úžasného, zkus, nebudeš litovat
mamon

Jj, hned jak mi dozrají papriky a kukuřice. Po nich se můžu utlouct?.-)) BTW: s tou bílou barvou žhavého uhlí (samozřemě dřevo pro ty, co nikdy negrilovali) je to tak = v noci je krásně vidět žhavé, ale ve dne, když není ohniště ve stínu nemůžeš kvůli popelu na povrchu uhlíků světlo od žhavého vidět. Lidské oko uvidí opravdu pouze a jen bílou barvu. To je pak ten správný a zdravotně nezávadný oheň...:-))
Jesse

nesouhlasím, nejde o denní světlo, ale o telplotu spalování, při grilování žhnutí, což při určité teplotě vyzařuje světlo určité vlnové délky, kterou lidské oko vnímá jako uržitou barvu. Svítí-li při tom sluníčko, nebo měsíc má vliv jen na intezitu vjemu, nikoli barvy. čus, nezapomeň na ten grilovaný česnek, plati i pro ostatní, je to zvláštní chuť, mě velmi příjemná
mamon
