Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
USA zvažuje vyzbrojení ukrajinských vojáků

USA zvažuje vyzbrojení ukrajinských vojáků

02.02.2015 13:30
Autor: Redakce, Patria.cz

Vzhledem k pokračujícím útokům separatistů na východě Ukrajiny za údajné ruské podpory je nyní vrchní velitel sil NATO v Evropě generál Philip Breedlove pro to, aby se obléhaným ukrajinským vládním silám dodaly útočné zbraně. Řada amerických vládních představitelů se k tomuto kroku, zdá se, začíná také přiklánět. Uvedl to v neděli deník The New York Times.

Prezident Barack Obama o podobné zbrojní pomoci dosud nerozhodl. Avšak po sérii vojenských neúspěchů, které utrpěly ukrajinské síly po útocích separatistů v posledních týdnech, Obamova vláda začíná mít na otázku vojenské pomoci nový pohled, tvrdí americký list. Ministr zahraničí USA John Kerry je podle deníku připraven o této pomoci jednat při své nadcházející čtvrteční návštěvě Kyjeva.

Nejméně dalších 13 ukrajinských vojáků a 17 civilistů zahynulo od soboty v potyčkách a ostřelování mezi proruskými separatisty a vládními silami na východě Ukrajiny. Oznámily to tiskové agentury s odvoláním na vyjádření obou stran konfliktu, který si od dubna vyžádal více než 5100 mrtvých. Paříž, Berlín a Kyjev v neděli vyzvaly k okamžitému příměří.

Ukrajinské ministerstvo obrany podle agentury Interfax-Ukrajina nedávno uvedlo, že povstaleckým jednotkám pomáhají nejen ruští poradci a instruktoři, ale i jednotky pravidelné ruské armády. Moskva ale jakékoli přímé zapojení ruských sil do bojů na Ukrajině rezolutně popírá.

Zdroj: ČTK


Čtěte více:

Evropu ničí vize Spojených států evropských
02.02.2015 6:00
Nikdy není dobré, když třetí místo ve volbách obsadí neonacisté, kteří...

Váš názor
  • Analýza
    03.02.2015 18:16

    http://cudzinec.blog.pravda.sk/2015/02/03/ukrajinsky-titanic-sa-potapa-hanba-unii-a-bielemu-domu/
    €-&-€
  • Cetv
    03.02.2015 16:49

    Tak si to řeknem zjednodušeně bez vytáček. Zjednoduším to. Keré konečné řešení v ukrajině znamená , že dolar přestane být rezervní měnou? Snad jsem pochopil dobře Tvé tvrzení, že američané podporují ukrajince, aby dolar nezratil status rezervní měny. /Já tvrdím, že jakékoliv řešení tohohle v podstatě kolálního konflitu neohrozí status dolaru a že rusům i američanům jde zejména o politický a ocenský vliv , ne o ekonomický efekt ze strachu z toho co píšeš, tedy, že jim někdo zavře kohoutek na ukrajinském území a bude jim diktovat ,cosplynem.Snad jsem to napsal křištálověji nežStanda Grossů.
    Velkamedvědice
    • Re: Cetv
      03.02.2015 17:07

      rezervni menou zustane dolar tak dlouho dokud budoua mit amici navrch....navrch budou mit jen tehdy pokud rusko donuti zmenit politiku at uz ekonomicke blokady nebo vojenske blokady,ekonomicky se to deje ted sankce ,utok na rubl a soucasne vojenske kdy se nato rozsiri do vsech koutu ruskeych hranic a nejlepsi by bylo kdyby ziskaly krym to by ziskali i cerne more a zadny turecky proud by nebyl a z teto oblasti by rusaci byli vypovezeni , hned je tam syrie ktera by byla okamzite porazena ,to znamena ze by amici uz kontrolovali cely evropsky a pul asie,a tady by uz amici zacali budovat plynovod a ropovod z asie do evropy a rusko by ostrouhalo, jenze to se nestalo, takze kdyby usa meli ukrainu a krym tak si myslim ,ze usa by zustali i ze svym statusem dolaru,co bude dal a jak bude probihat dal valka na ukrajine ti snad nemusim psat,rusko nenecha padnout vychod a usa budou dal tlacit zatim jen slovne na prosenka a za chvili i vojensky
      velkaamdvedice
      • amíci
        03.02.2015 17:33

        neurčují, co je a není rezervní měna. Tu určuje jen poptávka trhu na základě důvěry a nabídka u země z vývozní ekonomikou, která je schopna ochotna měnově expandovat.
        Velkamedvědice
        • Re: amíci
          03.02.2015 17:34

          no to si myslis ty
          velkaamdvedice
          •  
            03.02.2015 18:56

            Ještě větší pako než jsem si myslel. O nic každý nemůže být chytrý.
            ..
          •  
            03.02.2015 17:57

            mel jsem spis napsat ano tak by to melo byt
            velkaamdvedice
          •  
            03.02.2015 17:56

            meda ma pravdu.. problem je, ze ucastnici trhu, napr. verejnost, nema koule, ani schopnost jit jednotne do stavky proti tomu, matematicky je to velmi nepravdepodobne, jelikoz i jejich vzdelani je fragmentovane a nejednotne, nejdriv dav musi zjistit co vlastne chce a to trva nekdy i desetileti a vrcholi to jen chvilicku, pak zas chcou vsichni jen tu praci a plat a vyssi cile a budoucnost uz je nezajimaj..
            Azb
          •  
            03.02.2015 17:53

            Už zase? Jsem si myslel, že to kladivo do tvé kebule mělo pozitivní vliv:-)
            Jesse
      •  
        03.02.2015 17:22

        Zajímalo by mě, jak tě mučili :-))))
        Jesse
        •  
          03.02.2015 17:26

          jak rekl obama rusko muze byt velmoci ale regionalni nikoliv svetovou
          velkaamdvedice
          • přesně.
            03.02.2015 18:26

            Olomouc může být taky králem druhé ligy, když se naučí hrát hokej a nepustí dědu Dopitu na led. Klidně si to pak může vyrazit na puk.
            Velkamedvědice
          •  
            03.02.2015 17:30

            Fíííí ha, tak tobě to mučení pomohlo? Musím se štípnout, jestli to není sen :-)))
            Jesse
  • Vystihl to
    03.02.2015 14:11

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/L-ubos-Blaha-vyznamny-poslanec-Roberta-Fica-se-vratil-z-Ruska-Mluvil-s-lidmi-rozhlizel-se-premyslel-a-ted-obsahle-hovori-359948
    €-&-€
    • Ano vystihl vlastní debilitu
      03.02.2015 16:37

      Klasický komunistický aktivista a hlavně dement jako ta Filcka. Rád působí před veřejností jako hluboce dumající a horlivě přemýšlející mužik ala Lenin :-)) V hlavě nasraný, ale používá pojmy kterým vůbec nerozumí.
      Jesse
  •  
    03.02.2015 12:41

    1 americka porazka je iran,2 americka porazka je syrie a ted je ukrajina a jestli se rozdeli tak to bude 3 americka porazka a za vsim stoji rusko,protoze jedine ten muze souperit.....zeme bric muze byt dalsi americka porazka.............jde o DOLAR ,tak uz to pochopte
    velkaamdvedice
    • cetv
      03.02.2015 14:58

      Vysvětli, jak jde na ukrajině o dolar.....
      Velkamedvědice
      • Re: cetv
        03.02.2015 15:00

        medo si delas srandu???ukrajina je zaminka jak se dostat bliz k rusku
        velkaamdvedice
        •  
          03.02.2015 15:10

          A jak to souvisí s životností dolaru? Vyhrají ukrajinci a dolar co? Vyhrají separatisté a dolar co? Co tak ego? To je oblast našeho zájmu, jak si můžete dovolit spolupracovat ukrajinci s někým, s kým my rusi nechceme? My Vám ukážem. Získáme ztracenlu důležitist. Povstalci si ty nové zbraně a munici vyrábí v místním ZD?
          Velkamedvědice
          •  
            03.02.2015 15:20

            ty si myslis,podle toho co pises,ze rusove chteji ovladnout evropu,ale tady jde o dolar a hegemonii,pokud prijde dolar o status rezervni meny tak usa zbankrotuji kdokoliv chtel v minulosti prejit od dolaru vime jak skoncil, takze to tady je zase a v hlavni roli rusko a cina,jedine rusko muze souperit s usa takze ta jizda a vse okolo je utok na rusko ktery chce s nekolika sousedy a spojenci znicit status dolaru,to si amerika nemuze dovolit protoze kdyz zbankrotuje se bude muset stahnou z asie protoze nebude mit na provoz zakladen a ropa bude treba za juany....jak jsem psal ze vsichni plati poplatky z obchodnich transakci,tak to je skoro to same kdyz to reknu laicky,kdyz bude status rezervni meny dolar tak vsichni musi nakupovat dolary a cim vice je poptavka po dolarech tim vic jich mohou tisknout pro nechapajici jsem to prirovnal k poplatku
            velkaamdvedice
            •  
              03.02.2015 15:40

              Nepíšu o ovládnutí evrooy ske hegemonii na územích , co rusko uzuroátirsjy považuje za sféry svch zájmů bez ohledu na mínění místních. V krynu už msjí základnu, energue, přístup k moi a teď tam prý zbudují i nejleoší kurty na světě, Potěmkinovi, střechu neznají..
              Velkamedvědice
            • cetv
              03.02.2015 15:35

              Opakovaně Ti vysvětluji, že bezvýznamná ruská ekonomika velikosti produktu itálie nemůže nikdy a nikterak hosoodářsky soutěžit s Usa!!!Tak Tě zblbli? Rudko může soutěžit keda politicjy potažmo vojensky. Válka je pokračování politiky jinými ptistředky S Usa může soupeřit číba, nebo Eu, ale nikdy ne rusko, jrhož ekonomika je stavěna ba plynu, rooě a zbraních. Ani kosmické rsjety spotřebirelé nekuoují. A dolar v klufu podiluje.
              Velkamedvědice
            • ??
              03.02.2015 15:30

              To je furt ta sama písnička. Úplně Tě s tím dolarem zblbnuli. Rusko se vstupem ukrajiny do evropy či Nato cítí politicky ohroženi!!! Konečně pochop, že ukrajina celistvá nebo rozdělená minimálně na autonomie nemá vůbec , sle vůbec vliv na to, zda je dolar rezervní měnou! Vstupem do eu se svážou s eurem ne s dolarem! Chápeš, že přesně tak polarizovanou společnodt, kterou zastupuješ pánové nahoře chtějí? Zatímco odvedli pozornost nastrčenými ténaty sTebe udělají psouškubící ovci, které poddtata uniká? Lůza se handrkuje a psbstvo v kludu pořádá reje.
              Velkamedvědice
              • Re: ??
                03.02.2015 15:37

                jde videt ze to proste nechapes amici kdyz se dostanou az na ukrajinu tim se dostanou k plynu z ruska a budou ho ridit,budou rusko vydirat, kdyz se dostanou na ukrajinu tak rozmisti atomovky a budou rusko vydirat pokud nenechaji sve politiky,cim blize k hranicim tim vic muzou destabilizovat rusko rusko to vi proto podporuji separatisty o ukrajinu amikum nejde uz to pochop,amikum jde o politiku vuci dolaru
                velkaamdvedice
                •  
                  03.02.2015 15:48

                  To je nesmysl.Žádný ruský plyn z ukrajiny diktovat nemůžou, jak si na tu blbost přišel? Dolož. Domysli, co tvrdíš. Pokud se ukrajina nerozdělí, už nebude světovou měnou usd a američané budou ovládat ruský plyn???? Když pominu, že mají dost vlastního, chápu Tě dobře? Pokud separatisté nezvítězí a nerozdělí ukrajinu, padne dokar??o)
                  Velkamedvědice
                  •  
                    03.02.2015 16:00

                    americani chcou donutit rusaky aby prestali utocit na dolar pokud se to rusum a cine podari usa zbankrotuje .....jestli to nechces nebo nemuzes pochopit je to tvoje vec,pokud amici budou ovladat ukrajinu celou dostanou se k potrubi kde je prepravni stanice a ta je nekde mezi krymem a ukrajinou a vypnou ji a tudis budou rusku diktovat podminky za jakych muzou dovazet plyn do eu,uz to chapes???jde o donuceni at uz ekonomickym natlakem nebo v nejhorsim pripade vojenskym natlakem....
                    velkaamdvedice
                    • cetv
                      03.02.2015 16:22

                      Za prveJsou nějaké mezinárodní závazky, nikdo nemůze rudku vypnout plyn.To vypinájí a vydírají tsk jenom rusové . Za druhé. Neblázni! Trubky nemusí vést přes ukrajinu, jdou i jiné možnosti. Mě by jen zsjímsli, když píšeš jsk Usa na ukrajině prohrává, orič dolar nekolabuje, ale fiste. A žádný status rezervní měny, kvůli kterému někdo kupuje folst beexistuje. Všechno je založeno na ichotě exoandovat měnu a mít důvěru poptávky. Dlouhidobá tržní záležitost, na kteou konflikt na ukrajině nemá vliv. Já tvrdím, že při všeck možnostech tedy, celistvist zschována, ukrajina rozděkena nebo vznik autonomie je pro dolsr buřt. Ve všech příoadech zůstsne doar rezervní měnou.... Vysvětli mi, při jakém vývoji na ukrajině kkedne význam dolaru ro investiry....
                      Velkamedvědice
                      • Re: cetv
                        03.02.2015 16:27

                        ty si meles porat to svoje ale nechapes zakulisi o co komu jde a co se snazi druha strana delat atd a nebudu ti nic vysvetlovat protoze to bud zamerne nechces chapat a nebo tomu opravdu nerozumis
                        velkaamdvedice
                •  
                  03.02.2015 15:48

                  To je nesmysl.Žádný ruský plyn z ukrajiny diktovat nemůžou, jak si na tu blbost přišel? Dolož. Domysli, co tvrdíš. Pokud se ukrajina nerozdělí, už nebude světovou měnou usd a američané budou ovládat ruský plyn???? Když pominu, že mají dost vlastního, chápu Tě dobře? Pokud separatisté nezvítězí a nerozdělí ukrajinu, padne dokar??o)
                  Velkamedvědice
    • ano, my tě chápeme:-))
      03.02.2015 13:38

      Irán přepadl USA a porazil je na hlavu. Pak porazila USA Syrie, která vyplenila Bílý dům až po Kalifornii a Floridu a zbytek dorazí Ukrajinci, na které zbyly ložiska ropy na středozápadě. Amerika je zničena a odkázána k zániku... Ještě malý dotaz - kdy odtáhnou syrská a iránská vojska domů?:-)))
      Jesse
Aktuální komentáře
25.04.2024
11:08Těžařská firma BHP chce rivala Anglo American, vznikl by největší producent mědi
11:02Jak jsou na tom velké techy? Meta nalomila důvěru investorů  
10:24Meta navyšuje výdaje na AI. Investoři se ale obávají, zda se vynaložené peníze vrátí
10:18JTPEG Croatia Financing I, a.s.: Zveřejnění Roční finanční zprávy emitenta za rok 2023
10:12MONETA Money Bank, a.s.: Uveřejnění vnitřní informace
9:34Komerční banka, a.s.: Oznámení o přijatých usneseních na VH KB konané dne 24.4.2024
9:02Rozbřesk: Dnes se ukáže, jak Evropě Amerika utíká
8:52Moneta oznámila výsledky, Meta Platforms utratí o miliardu více na AI a futures jsou smíšené  
7:37Moneta dosáhla zisku 1,3 miliardy korun a je na dobré cestě doručit celoroční cíl
6:09Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity
24.04.2024
21:44Preview výsledků Moneta Money Bank za první čtvrtletí 2024  
17:47Jaké výnosy dluhopisů by dolehly na akcie?
17:34Růst výnosů stupňuje důraz na dobré firemní výsledky. Na slábnoucím jenu roste napětí  
16:34Valná hromada akcionářů Komerční banky schválila hrubou dividendu 82,66 Kč na akcii
14:57Komentář analytika: AT&T překonává odhady zisku díky nárůstu počtu předplatitelů bezdrátového připojení  
14:30Boeing už nejde na přistání. Propad tržeb brzdí a krize kolem 737 MAX polevuje
13:34Technická analýza Netflix: Morning Star formace může odhalovat návrat k růstu  
13:043M FUND MSI SICAV a.s: Výroční finanční zpráva za rok 2023
12:58SAB Finance a.s.: Oznámení o výplatě podílu na zisku
11:46Obrovský zájem investorů o technologické IPO: Na trh jde Rubrik s Microsoftem v zádech

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
14:30USA - HDP, q/q a
14:30USA - Nové žádosti o dávky v nezam.