Tisková zpráva: Komise zastavila řízení o udělení souhlasu s nabídkou převzetí akcií Českých radiokomunikací

18.7.2003 16:56

Dne 18. července 2003 Komise vydala rozhodnutí, kterým zastavila správní řízení o udělení souhlasu s obsahem nabídky převzetí určené majitelům akcií společnosti České radiokomunikace, a.s., (ČRa), které vedla na základě návrhu společnosti Bivideon, jež je majoritním akcionářem ČRa.

Řízení o udělení souhlasu s obsahem nabídky převzetí akcií ČRa bylo zahájeno na základě návrhu společnosti Bivideon, který byl Komisi doručen dne 8. července 2003. Komise na základě tohoto návrhu přezkoumala náležitosti obsahu textu nabídky převzetí a znalecký posudek, předložený k doložení přiměřenosti ceny hodnotě akcií ČRa.

Komise dospěla k závěru, že na základě předloženého znaleckého posudku není možné přezkoumat, zda cena ve výši 245,- Kč navrhovaná v nabídce převzetí je přiměřená hodnotě akcií.

Své námitky k textu nabídky převzetí a způsobu ocenění ČRa sdělila Komise zástupcům navrhovatele a na základě toho společnost Bivideon vzala svůj návrh zpět a Komise vydala dne 18. července 2003 rozhodnutí, kterým řízení v této věci zastavila.