Tisková zpráva společnosti Private Investors, a.s.

21.5.2001 11:10

Společnost Private Investors, a.s. byla vzhledem k dlouhodobému nepříznivému vývoji na kapitálových trzích v USA nucena vyhlásit úpadek. Pokles především akciového trhu NASDAQ, který za posledních 12 měsíců propadl o 52,7 %, a z toho plynoucí výrazné ztráty některých klientů Private Investors znásobené překročením interních limitů a pravidel způsobil, že společnost Private Investors je neschopna plnit své závazky vůči klientům.

O vzniklé situaci byly informovány Komise pro cenné papíry i Garanční fond obchodníků s cennými papíry, do jejichž kompetence řešení vzniklé situace spadá. Private Investors bude i nadále s výše zmíněnými státními orgány spolupracovat na řešení situace a především na maximálním zmírnění dopadů na klienty.

Od 21. 5. 2001 tedy nebude možno obchodovat prostřednictvím služeb Private Investors ani prostřednictvím služby Online Investor.

Společnost Private Investors velice lituje a hluboce se omlouvá za komplikace a problémy, které vzniklá situace přinese klientům, obchodním partnerům i jejím zaměstnancům. Věříme, že spoluprací s Komisí pro cenné papíry a Garančním fondem obchodníků s cennými papíry se nám podaří minimalizovat škody vzniklé našim klientům.

S hlubokou omluvou,
Private Investors, a.s.