Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Česká spořitelna: Investice do pobočkové sítě letos dosáhnou 1,1 miliardy korun

Česká spořitelna: Investice do pobočkové sítě letos dosáhnou 1,1 miliardy korun

07.10.2009 11:57
Autor: 

Celkem 12 nových poboček v letošním roce nově otevřela Česká spořitelna, 29 dalších poboček zmodernizovala a 14 přemístila do atraktivnějších prostor ve stejné lokalitě. Do konce roku chystá banka otevřít ještě další tři pobočky, dalších 20 zmodernizovat a dalších 5 přemístit. Letos se tak investice do pobočkové sítě vyšplhají na 1,1 mld. . Roste i dostupnost poboček o víkendu. Za poslední rok Česká spořitelna dala klientům k dispozici sedm poboček s víkendovým provozem a jejich celkový počet tak stoupl na 18. Pracovní dobu rozšiřují i ostatní pobočky, celkově se tak otevírací doba zvýšila oproti loňskému roku o téměř 740h.

„Pobočková síť je nejdůležitějším článkem fungování především retailové banky a investice do nových trendů ale i jejího rozšiřování a dostupnosti je pro nás prioritou. Průběžně monitorujeme, ve kterých lokalitách pobočky chybějí, zjišťujeme návštěvnost stávajících poboček a reagujeme na aktuální potřeby klientů,“ vysvětlil Aleš Sloupenský, ředitel úseku pobočková síť Region východ ČS. „Dostupnost je důležitý parametr pro všechny klienty. S tím, jak se mění životní styl generací našich klientů, je potřeba tomuto trendu přizpůsobit i naše obchodní místa, proto například otevíráme každý rok více nových poboček především v nákupních centrech či v nových obytných čtvrtích,“ dodal Aleš Sloupenský.

Česká spořitelna investuje prostředky do modernizace stávajících poboček. Do čekacích zón zrekonstruovaných poboček průběžně umísťuje nové informační prostředky – plazmové obrazovky, které sdělují klientům důležité informace a zprávy z banky, vyvolávací zařízení pro lepší organizaci obsluhy klientů, rozšiřuje dětské koutky, které jsou vybavené počítačovými hrami pro děti a hracími terminály. Samozřejmostí jsou časopisy na čtení a pitná voda. Banka se snaží také zlepšit podmínky pro handicapované spoluobčany a v současné době testuje použití tzv. indukčních smyček, které pomohou špatně slyšícím klientům v komunikaci s bankovním poradcem. „Potřeby našich klientů se mění, a proto modernizujeme tak, abychom splnili jejich očekávání. Například právě s nápadem indukční smyčky nás oslovil klient, který nemá dobrý sluch a se zařízením už měl
zkušenosti. Indukční smyčky plánujeme pořídit zatím asi do 25 největších poboček,“ prozradil Tomáš Vaníček, ředitel úseku pobočková síť Region západ ČS.

Ve strategii rozšiřování pobočkové sítě bude Česká spořitelna pokračovat i v následujícím roce. Otevře zhruba 10 až 15 nových poboček, zmodernizuje cca. 60 poboček a přemístí 10 až 20 poboček do atraktivnějších a lépe vyhovujících prostorů ve stejné lokalitě. Česká spořitelna je s více než 655 pobočkami bankou s nejširší pobočkovou sítí, kterou doplňuje 15 komerčních center pro firemní klientelu, 22 hypotečních center a devět developerských center.

(Zdroj: Tisková informace České spořitelny)


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
10.05.2024
22:05Warren Buffett výrazněji promluvil do obchodování s Applem  
17:36Likvidita a akcie v letošním roce – jiný a přitom stále stejný příběh
16:58Spotřebitelé čekají vyšší inflaci a kazí tím investorům závěr týdne  
15:15Japonská automobilka Honda zvýšila celoroční zisk o 70 procent na rekord
15:01Počet vážně ohrožených hypoték v USA roste?
13:22Akcie Novavax dramaticky rostou na dohodě se Sanofi na kombinaci vakcíny proti covid-19 a chřipce
12:51Perly týdne: Tři hlavní investiční příběhy současnosti
11:35Výsledky Groupon: Tržby se konečně po 8 letech vrátily k růstu  
10:42Růstový sentiment se drží, přispívá i Čína  
10:12Gen očekává pro fiskální rok 2025 příjmy u 4 miliard dolarů. Roli prezidenta opouští Ondřej Vlček
9:25Nezaměstnanost v ČR v dubnu klesla na 3,7 procenta, volných míst ubylo
9:07Britská ekonomika se ve čtvrtletí vymanila z recese, vzrostla o 0,6 procenta
8:52Evropa míří k pozitivnímu zahájení, podle Spurného je i v Česku ve hře slovenský model sektorové daně  
8:51Rozbřesk: Spotřebitelé začínají (konečně!) utrácet. Korunu povzbudil silný maloobchod, vyhlíží zápis ze zasedání ČNB
8:19USA chystají cla na dovoz elektromobilů z Číny, píše Bloomberg
09.05.2024
22:01Slabý trh práce pomohl trhům  
18:03Zlato a akcie – cykly a trend
16:54Snížení sazeb se blíží, naznačuje BoE. Také data vyzněla příznivě  
16:48Japonská automobilka Nissan téměř zdvojnásobila celoroční zisk
16:05Evropský ziskový motor se s recesí ve zpětném zrcátku roztáčí, stratégové Citi vidí signál k dalšímu zlepšení

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
Iveco Group NV (03/24 Q1)
8:00UK - HDP, q/q
9:00CZ - Nezaměstnanost
16:00USA - Index spotř. důvěry Mich. university