Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články

PKN comments on further restructuring of Unipetrol

5.5.2004 9:51
Autor: 

PKN Orlen, the Unipetrol privatization tender winner, said yesterday it plans to cooperate with other shareholders in Ceska rafinerska, Unipetrol's 51% subsidiary (the IOC consortium of Agip, Shell, and Conoco holds the remaining 49% stake). Note that the IOC consortium has an option to buy the rest of Cra when majority ownership of Unipetrol changes. Conoco already confirmed it intends to cooperate with PKN; all three minority shareholders in Cra declined to comment whether they plan to exercise their options, though. PKN believes that for the IOC members "it is better to have PKN as a partner in Cra because they alone could not fully utilize the entire capacity", Bloomberg reported on Tuesday.

PKN also confirmed that it will finance the acquisition entirely from its own sources. Expected, neutral.

Separately, the National Property Fund said that the privatization purchase agreement should be signed within two weeks. Source: LN Daily.

Jan Hájek, Patria Finance


Reklama
Nově na Patria.cz - obchodní signály na forexu podle technických indikátorů ADX, Williams R% a klouzavých průměrů!
Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
28.3.2017
14:49Skotský parlament dnes zřejmě požádá o další referendum
13:46Průzkum GfK: Češi stále vedou v nákupech potravin nebo drogerie ve slevách
13:18Největší bankovní obchod? Proč to mezi UniCredit, KB a Moneta možná nebude tak horké
12:54Ať přestane Donald Trump mluvit negativně o cizincích. Restrikcemi kazí cestovatelský byznys
12:24Nová hračka Elona Muska: Spojení mozku s počítači
10:55Česká exportní banka, a.s.: Informace o vyplacení úrokových výnosů z emisí dluhopisů
10:48Pražská burza roste nejrychleji za dva týdny, Philip Morris navrhl vysokou dividendu
10:31Rozvířené trhy se zklidnily a dolar našel podporu. Nové impulsy chybějí  
10:15Ve 101 letech zemřel poslední z velkých Rockefellerů. Jaký vlastně byl?
9:24Philip Morris: Solidní výsledky, dividenda nad očekáváním (Komentář k výsledkům za 2016)  
9:21Technická analýza: Kurz eurodolaru testoval hodnotu 1,09
9:16Rozbřesk: Německo šlape - slabého eura ale i koruny netřeba
8:51Philip Morris ČR předčil očekávání a Praha společně s Evropou zřejmě zahájí zeleně  
8:36Akcie v Asii se vzpamatovávají z výplachu  
6:34Západ Evropy ztracen ve svých vizích, Východ ve vlně populismu a demagogie
27.3.2017
22:43Wall Street zahájila nový týden opatrně
19:17Vyplatí Philip Morris dividendu 950 korun na akcii? (odhad výsledků 2016)  
19:12Akcie jsou podhodnocené? Model Fedu se mýlí!
17:31První ze tří chemických megatransakcí dostala zelenou v Evropě
17:27Vlk: ČNB ve čtvrtek ještě nejspíš nepřekvapí

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Denní kalendář hlavních událostí
ČasUdálost
16:00USA - Index spotř. důvěry Conference Board