Tisková zpráva KCP: Nevýhodné odkupy se mohou týkat i neregistrovaných akcií

14.1.2002 18:27

Komise pro cenné papíry upozorňuje akcionáře, jejichž akcie byly vyloučeny z obchodování na burze nebo RM-Systému nebo přestaly být registrované, aby byli obezřetní před různými nabídkami na odkup jejich akcií.

Komise zaznamenala nevýhodné odkupy akcií i v případě neregistrovaných akcií (jednalo se například o už Komisí zmiňované akcie společností Kovolit, Interhotel Voroněž, Lovochemie, Strategic Hotel Capital Prague, Imperial Karlovy Vary). Doporučuje proto akcionářům, aby vždy pečlivě zvážili, zda budou na nabídku odkupu reagovat a ze všech veřejně dostupných zdrojů (např. prostřednictvím licencovaného obchodníka s cennými papíry, emitenta, řádné či mimořádné účetní závěrky emitenta) se pokusili zjistit cenu, za níž se dají akcie prodat. V případě akcií registrovaných na veřejných trzích lze cenu akcií snadno zjistit podle jejich aktuálního kurzu na burze nebo RM-Systému.

Radka Procházková

Reklama
Nově na Patria.cz - obchodní signály na forexu podle technických indikátorů ADX, Williams R% a klouzavých průměrů!