Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Czech economy in 2Q: Successful start out of the recession

Czech economy in 2Q: Successful start out of the recession

14.08.2013 10:03
Autor: Tomáš Vlk, Patria Finance

Preliminary GDP data showed that the Czech economy in the second quarter increased by 0.7 percent. Analytics estimated growth by 0.4 percent. While the previous quarter brought the hopeful signs in the GDP while the overall decline was significant (-1.1 percent), now even key figures improved. The recession, which lasted six previous quarter, is thus over. Year to year basis Czech economy continues to decline. GDP fell by 1.2 percent after a decline of 2.4 percent in the first quarter y/y. Consensus for the annual change was -1.6 percent.

The decisive contribution to growth came from the foreign trade. Exports increased by 1.4 percent and imports by 0.3 percent. CSO indicates that household consumption declined further, in 1Q while its decline significantly diminished. The continued decline is also seen with investment in fixed capital. Government spending remained unchanged, after the first quarter when it went up by more than 1% year on year. 


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
28.07.2021
15:34Gigafactory v ČR by mohla vyrobit baterie pro 400 až 800 tisíc aut ročně
15:19Tržby Pfizeru se díky prodeji vakcíny proti covidu-19 skoro zdvojnásobily
14:47Zákazníci se vrací do McDonald's, nebojí se vyšších cen a objednávají více
14:27Budoucnost Netflixu a velkých technologických firem
12:58iPhony dál ukazují sílu 5G cyklu, říká k výsledkům Applu analytik Ján Hladký  
12:49Viceguvernér ČNB Nidetzký je pro rychlejší zvyšování sazeb. Inflace už zatlačuje virus do pozadí
12:02Vládní dluh Česka rostl v úvodu roku po Kypru nejrychleji ze zemí EU
11:41Ján Hladký: Microsoft a kvartál splněných přání  
11:13Pozitivní dopoledne. Obavy z Číny ustupují, reakce na výsledky techů byla smíšená  
10:56Moneta zvedla kvartální zisk o 77 % a potvrdí jeho výhled pro celý rok, odhaduje analytik Patrie  
9:16Deutsche Bank má za sebou nejlepší kvartál od roku 2015
9:13Rozbřesk: Týden před jednáním ČNB zůstává koruna slabá. Forint dělá atraktivním proměna maďarské centrální banky
8:48Trhy čeká mírně růstový úvod. Po výsledcích Apple, Alphabet, Microsoft v Evropě Deutsche Bank nebo Glaxo  
8:28Čtvrtletní zisk Microsoftu stoupl téměř o polovinu, tržby překonaly očekávání
8:17Zisk i tržby majitele Googlu díky příjmům z reklamy stouply na rekord
7:58Apple téměř zdvojnásobil zisk především díky iPhonům
27.07.2021
22:03US indexy po tlakem prodejců. Nasdaq Comp. -1,2%  
17:41Valuace amerických a zahraničních akcií – jak (ne)srovnávat hrušky a jablka
17:05Nasdaq v čele odpoledního propadu, zájem o dluhopisy sílí  
17:04UPS těží z rozmachu e-commerce, zpomalení v USA ale posílá akcie dolů

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
Atos SE (06/21 Q2)
Banco Santander SA (06/21 Q2)
Boeing Co/The (06/21 Q2, Bef-mkt)
Bristol-Myers Squibb Co (06/21 Q2, Bef-mkt)
British American Tobacco PLC (03/21 Q1, Bef-mkt)
Carrefour SA (06/21 Q2, Aft-mkt)
Deutsche Bank AG (06/21 Q2)
Equinix Inc (06/21 Q2, Aft-mkt)
Facebook Inc (06/21 Q2, Aft-mkt)
General Dynamics Corp (06/21 Q2, Bef-mkt)
Lam Research Corp (06/21 Q4, Aft-mkt)
McDonald's Corp (06/21 Q2, Bef-mkt)
Moody's Corp (06/21 Q2, Bef-mkt)
PayPal Holdings Inc (06/21 Q2, Aft-mkt)
Pfizer Inc (06/21 Q2, Bef-mkt)
QUALCOMM Inc (06/21 Q3, Aft-mkt)
Rio Tinto PLC (06/21 Q2, Bef-mkt)
ServiceNow Inc (06/21 Q2, Aft-mkt)
Spotify Technology SA (06/21 Q2, Bef-mkt)
Vivendi SE (06/21 Q2, Aft-mkt)
XPO Logistics Inc (06/21 Q2, Aft-mkt)
7:00BASF SE (06/21 Q2)
8:00Barclays PLC (06/21 Q2)
8:00Wizz Air Holdings Plc (06/21 Q1)
13:00GlaxoSmithKline PLC (06/21 Q2)
14:30USA - Velkoobchodní zásoby, m/m
18:15Suez SA (06/21 Q2)
18:30Safran SA (06/21 Q2)
20:00USA - Jednání Fedu, základní sazba
22:05Ford Motor Co (06/21 Q2)
22:20Xilinx Inc (06/21 Q1)