Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Obrat FIXED.zone vloni vyrostl o pětinu, značce se dařilo doma v Česku i v zahraničí

Obrat FIXED.zone vloni vyrostl o pětinu, značce se dařilo doma v Česku i v zahraničí

16.03.2023 9:03
Autor: Redakce, Patria.cz

Téměř o pětinu (19 %) zvýšil v roce 2022 obrat český výrobce a distributor příslušenství pro mobilní zařízení, společnost FIXED.zone. Dosažený obrat 375 milionů korun významně překonal plán, který byl jako odhad pro tento rok prezentován investorům v říjnu 2021 při vstupu FIXED.zone na pražskou burzu. Společnost v minulém roce prodala celkem dva miliony kusů příslušenství (meziročně +14 %).

V souladu s prezentovanými plány se podařilo zvýšit podíl obratu ze zahraničních trhů z 8,9 % v roce 2021 na 13,2 % v roce 2022. V roce 2023 cílí FIXED.zone zvýšit podíl zahraničního obchodu na 20 %. Společnost zahájila prodej v Rumunsku, Maďarsku, Bulharsku a Polsku, obchodní spolupráci navázala i na několika dalších evropských trzích.

“I přes očekávanou obtížnou situaci na trhu s elektronikou plánujeme udržet i v roce 2023 meziroční růst o dvacet procent. Máme velmi pozitivní zpětnou vazbu na produkty i marketing značky FIXED od našich zahraničních partnerů. A právě díky rozvíjejícím se vztahům s partnery působícími na evropském trhu hodláme doručit skvělé výsledky svým akcionářům i v roce 2023,” nastínil záměry pro letošní rok Daniel Havner, zakladatel a akcionář FIXED.zone.

Největší zájem měli zákazníci v roce 2022 o výrobky FIXED.zone určené pro ochranu svých zařízení a o rychlé nabíjení pro mobilní telefony a tablety. Velmi úspěšný byl sortiment bezdrátového nabíjení a zejména nabíjecí stanice, které umí nabíjet současně více zařízení (telefony, sluchátka, hodinky). Nejdynamičtější růst zaznamenaly kategorie, které byly pro FIXED nové – příslušenství pro chytré hodinky, stylusy pro smartphony a tablety.

„Plány FIXED.zone pro rok 2023 jsou velmi ambiciózní, cílíme na udržení růstu obratu v řádu dvaceti procent. Že jde o plán realistický ukazují pozitivní výsledky v lednu a únoru letošního roku, kdy jsme dosáhli meziročního růstu obratu o 22 procent,“ uvedl generální ředitel FIXED.zone Jan Moravec.

Prodeje v příštích měsících by mělo podpořit uvedení hned několika novinek na trh. "Ve FIXED.zone máme vždy rozjetých několik vývojových projektů, které mají ambici posunout dál nejenom značku, ale často i celý obor. Významně jsme pokročili v projektu výroby pouzder z recyklátu, či úspěšně prošli certifikačním procesem vlastních chytrých lokátorů u společnosti Apple. A to je jen zlomek toho, na co se mohou naši zákazníci letos těšit," doplnil Daniel Havner.

Českobudějovická firma FIXED.zone vyvíjí a vyrábí příslušenství k telefonům, tabletům a nositelné elektronice pod značkou FIXED, které je chrání nebo zjednodušují jejich používání. V Prostějově vlastní a provozuje FIXED.zone od roku 2014 rukodělnou výrobu luxusních kožených peněženek a pouzder. Společnost v současnosti zaměstnává více než 90 lidí. Od listopadu 2021 se akcie FIXED.zone obchodují na trhu START Burzy cenných papírů Praha.

Zdroj: FIXED.zone

 

Čtěte více:

Tržby FIXED.zone stouply za tři čtvrtletí o více než pětinu, míří k překonání loňského obratu
27.10.2022 10:15
Český výrobce příslušenství pro chytré telefony, tablety a nositelnou ...

Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
19.04.2024
22:01Propadu na technologiích vévodil Netflix a Nvidia  
17:46Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
17:18Celkový akciový optimismus na úrovních z let 2001/2002. Posouvá se základní psychologické nastavení investorů?
16:46Poptávka po bezpečí slábne, ale investoři se zpět do akcií nehrnou  
16:37Český státní dluh v 1. čtvrtletí vzrostl o 109,9 mld. Kč na 3,221 bilionu Kč
14:31SAB Finance a.s.: Průběžné hospodářské výsledky za leden–březen/2024
13:24Perly týdne: Akcie a zlato za poslední desetiletí a co (ne)čekat od Applu i celého trhu
12:48Reuters: Německá vláda mírně zvýší odhad letošního růstu ekonomiky
11:24Jakub Blaha: Konec transparentnosti Netflixu zastínil obzvlášť dobré výsledky  
10:58Páteční dopoledne je červené, po přestávce se do hry opět vložil Blízký východ  
9:25Netflix reportoval nejlepší první kvartál od roku 2020. Překvapil počtem předplatitelů
9:07Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?
8:43Akciové trhy zrudly pod tíhou obav z konfliktu na Blízkém východě, Netflix překvapil vysokým počtem platících uživatelů  
6:03Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data