Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články

ODS chce pro živnostníky roční daňové prázdniny

23.03.2006 8:41
Autor: 

Živnostníci by měli mít roční daňové prázdniny, které by si mohli vybrat ve kterémkoli roce volebního období. Tento krok navrhuje ODS v rámci patnácti slibů, které před červnovými volbami směřují k získání hlasů drobných podnikatelů, píší HN. Autorem "Živnostenské patnáctky" je Martin Říman. Podle něj úbytek daňových příjmů není velká cena za podporu lidem, kteří jsou "motorem ekonomiky".

Dalším návrhem je opětovná legalizace švarcsystému. Podle ODS má rovněž začít liberalizace zákoníku práce, a to u odborů - jejich moc v malých firmách by se měla omezit. V malé firmě podle Římana nejsou odbory potřeba. Reforma má vést k větší smluvní volnosti vlastníků a zaměstnanců. Prosazování návrhů bude hodně záležet na výsledku voleb, oporu může ODS nalézt hlavně u KDU-ČSL.

(zdroj: HN)


Váš názor
  • Vzkaz socanum
    23.03.2006 19:48

    Je zajimave,ze kdyz nejaka zahranicni firma dostane 10tilete danove prazdniny tak se tady docteme od priznivcu CSSD jak je to potrebne a podobne kecy.Ale kdyby mel dostat cesky podnikatel danove prazdniny jednou za 4 roky tak se z toho mohou po... Je mi jasne,ze to ODS nemysli vazne a ze to jsou jen predvolebni kecy,ale aspon se to dobre cte.
    dodo
    • K investičním pobídkám
      24.03.2006 6:56

      I podle Vašich ostatních políčků investičním pobídkám jsem si všiml, že jste podobně jako u přílivu investic nepochopil přesně oč se jedná. Investiční pobídka je to od toho, že daňové úlevy se vztahují k realizované investici. Tedy postav (rozšiř) podnik a můžeš ji získat. Není to tedy tak, že to jsou daňové prázdniny dle libosti. Může je získat i společnost, která již podnik postavila - např. Škoda při rozšiřování a modernizaci svých provozů v Kvasinách získala investiční pobídku, přestože již základní podnik v Mladé Boleslavi je plně funkční. Můžete namítnout, že se investiční pobídky týkají většinou zahraničních firem, ale zkuste si sám pro sebe v klidu rozmyslet, co je lepší - vyhazovat peníze ze státního rozpočtu různým Stehlíkům, Soudkům, Procházkům nebo je použít (když už se v daných oblastech nedaří nezaměstnanost dlouhodobě snižovat) pro příchod zavedených zahraničních firem, které jsou špičkou v oboru a je reálná šance, že zde budou delší čas a našinec se taky něco přiučí.
      PaulC
      • Máte svatou pravdu pane
        28.03.2006 16:19

        Takové příklady jako LG Philips nebo Flextronix hovoří za vše.To jsou ty renomované firmy, které tady vyžerou co jde a zase odtáhnou. A od korejců nečekám nic jiného.No alespoň se zvýší zaměstnanost v příhraničních polských a slovenských regionech.A podle toho jak roko s pazdRáthem fedrujou prachy do socialistického zdravotnictví hádám, že nám přibudou další "perspektivní podniky, které potřebují pomoc" až bude automobilový průmysl v recesi.Já ale tvrdím, že roko rozdává naši zemi cizákům, kteří si s náma nakonec vytřou (_o_).
        dojná kráva socdem
      • ne tak úplně
        28.03.2006 12:09

        " ... pro příchod zavedených zahraničních firem, které jsou špičkou v oboru a je reálná šance, že zde budou delší čas a našinec se taky něco přiučí ... " no delší čas to nevím, já bych řekl jen do té doby, než to začne být výhodnější třeba v Rumunsku nebo na Ukrajině atd., pak to tady jednoduše zavřou a zaměstnance pošlou do ... víte asi kam. A že se našinec něco přiučí? To také dost silně pochybuji, to by se muselo jednat o vývojová centra, výzkum, vývoj nových technologií a podobně, v továrně se nenaučí vůbec nic (možná poslušně sloužit svému zahraničnímu zaměstnavateli), budou to pouze otroci, pohůnci nebo jak to nazvat. Myslím si, že pozitiva investičních pobídek zahraničním firmám (typu automobilka) jsou (pokud vůbec nějaká jsou) velmi, velmi krátkodobá a krátkozraká.
        HONZA
      • Problém je v tom, že hospodářská politika ČSSD
        28.03.2006 9:58

        Problém je v tom, že hospodářská politika ČSSD upřednostňuje velké kolosy před malými technologickými společnostmi... Vidění světa ČSSD je hodně zastaralé a doplácíme na to všichni...
        QEntity
      • Vazeny
        24.03.2006 14:08

        Nejlepsi je nastavit pro vsechny stejne podminky a nikomu nic "nedavat".Uvedomte si,ze stat jen bere jednem a rozdeluje druhym.Coz uz samo osobe je lumparna.Ale pokud bere jen ceskym zivnostnikum a ceskym firmam a dava zahranicnim tak je to superlumparna.A co se tyce toho,ze tady nekdo investoval a proto ma vyhody tak vas muzu uklidnit a rict vam ze kazdy musi investovat.Bohuzel ale nasinec kdyz zainvestuje do nemovitosti nebo neco postavi tak odepisuje a odepisuje roky a roky.A ze je Skoda zvyhodnovana vi prece kazdy.Jsou to takove nove Slusovice.Znovu tady tvrdim:vykupte pro me pozemky,vybudujte mi infrastrukturu,odpustte mi dane a pak se muzeme bavit o tom kdo je uspesnejsi jestli Skoda nebo soukromnik.A ubezpecuju vas jeste ,ze se nedari zamestnavat lidi uplne z jinych duvodu:byrokracie,nemoznost propustit zamestnance kdyz neni prace,obrovske danove zatizeni.To tyhle zahranicni firmy vubec neznaji.Paroubek by Korejcum vlez i do pr...ale pro Ceske podnikatele jen neustale zhorsuje podminky.Ale tlacham zbytecne.Takove nazory jako vy maji prevazne lide "pracujici" ve statni svere kteri nikdy nezivili ani sebe a o zamestnavani jinych ani nemluve.Kolik mate zamestnancu a jak dlouho podnikate vy?
        dodo
  • Vsimam si...
    23.03.2006 16:25

    Vsimam si ze vetsina diskutujicich vi o cem pise. Vsimnete si vsak vy, ze priznivci CSSD tu napisou sotva holou vetu. Je to priznacne. Levice rekrutuje a stavi zasadne na tech mdleho rozumu, na lidech z vesnic, na lidech starych, socialnich pripadech a mensinach. SOcani jsou nador na ekonomice vsude na svete a ne jen v Cechach. Kdo nepodporuje podnikatele a zivnostniky, ten ma vysokou nezamestnanost. Kdo ma prilis vysoke dane, prodela a navic nici moralku tech ktere nuti "danove" podvadet. Levice patri na smetiste dejin. (V ekonomice rozhodne)
    Thyronx
    • obavam se ze nemate pravdu
      23.03.2006 20:01

      Musime si uvedomit,ze existuje relativne novy fenomen a tim je socialismus Cinskeho typu.Ten jeste dlouho nebude ne smetisti.Je smutne,ze prave tento typ socialismu se rozhodla budovat CSSD.Princip je naprosto jednoduchy:potlacit nebo znicit nezavisle domaci podnikatele.Misto nich povolit podnikani zahranicnich firem (samozrejme za prislusny baksis) a to za zcela nestandartnich podminek.Tim maji socani vsechno pod kontrolou a ze vseho maji prijmy.Navic se muzou chlubit rostoucim HDP.Ze zbytek naroda jsou jen pohunci cizich firem to se jim hodi taky.A kecy o tom jak zahranicni firmy umoznuji rozkvet domacich firem?Ano,ale zase jen firem ktere patri socanum a vse je dopredu domluveno pri podpisu takzvanych investicnich pobidek.Jednoduchy princip,ale funguje a obavam se,ze jeste dlouho nebude na smetisti dejin.Na to jsme dost blbi.
      dodo
      • pohunek zahranicnich firem
        23.03.2006 20:41

        Ja jsem taky "pohunek" zahranicni firmy a mam se podstatne lepe, nez kdyz jsem pracoval u ceskych. Vy jste asi zatim pracoval ze zahranicnich firem tak u Lidla.
        Jerry
        • gratuluji vam
          24.03.2006 14:16

          Pokud jste spokojeny,ze muzete pracovat pro zahranicni firmu a vase deti a vnuci budou zase pracovat pro zahranicni firmu bez jakekoliv nadeje vybudovat neco vlastniho a treba i zamestnavat lidi je to vporadku.Ja patrim k lidem kteri si naopak otevreli firmu v zahranici,muj syn studuje v zahranici a muzu tedy porovnavat.Nechci byt a nebudu pohunkem.Preji vam vse nejlepsi.
          dodo
  • Klídek :-)))
    23.03.2006 13:33

    A úplně nejlépe vystihli intelektuální "hodnotu" tohoto návrhu svou "připomínkou" lidovci: "My jsme registrační pokladny sice podpořili, ale nebudeme mít nic proti jejich zrušení" ...
    PaulC
    • Co je nic?
      24.03.2006 10:47

      Napadá mě, jestli tím nemyslí, že nebudou mít ani jeden mandát. Preference jim zrovna nerostou, pohybují se na tenkém ledě a podle Vámi citovaného výroku je vidět, k čemu v takové vládě jsou. Po sametovce se zpívalo: "Korouhvičky na střeše vystřídali Jakeše." Už by je měl taky někdo vystřídat.
      Jirka
  • Zrušte daně
    23.03.2006 12:06

    Něco tak blbýho mohl říci jenom Říman.Nic ještě nedokázal,má od "všeho klíče a všenu rozumí".Hle objevil se nový Tlustý.Někdy mi to připadá,že představitelé ODS soutěží kdo řekne větší blbost.Čekám kdo z nich přijde na to zrušit daně uplně.Ale měli by si modří soudruzi uvědomit,že i jejich platy a to jak poslanecké tak i stranické jsou z daní.Aby se náhodou sami nezrušili,což by bylo jejich největším historickým počinem.
    honza
    • pro honzu
      23.03.2006 13:05

      No tys toho dokázal,Římanovi nesaháš ani po kotníky.Jestli si myslíš že živnostníci tady budou do smrti živit bandu nefachčenků a vyčurané socany s polu s komoušema tak si na omylu.
      Member
      • Římana znám osobně takže možná budí jiný dojem a jinak mu to pálí
        23.03.2006 13:08

        Komentář detail 23.3.2006 12:52 Říman: Daňové prázdniny budou i satisfakcí živnostníkům za minulé tíživé roky Praha 23. března (ČTK) - Jednoleté daňové prázdniny, které navrhuje Občanská demokratická strana jako jeden z pilířů podpory malého podnikání na nadcházející volební období, jsou míněny i jako satisfakce pro živnostníky za minulé tíživé roky. Na dnešní prezentaci programu strany pro živnostníky to uvedl stínový ministr průmyslu a obchodu ODS Martin Říman. "Považuji je (daňové prázdniny) za takovou jakousi satisfakci vůči drobným podnikatelům a živnostníkům, kteří si v posledním období toto opatření již předplatili," řekl Říman. Jako příklad zbytečné zátěže zmínil placení minimálních daní, které nemá u jiných skupin obyvatelstva obdobu. Společně se zrušením minimální daně by tím veřejné rozpočty měly v příštích čtyřech letech přijít zhruba o 29 miliard korun, napsaly Hospodářské noviny. Říman s tím v podstatě souhlasil. Další výpadek v řádu miliard korun by podle něho přineslo i zrušení povinnosti odepisovat. Celkově by ale měli mít podle Římana živnostníci i stát prospěch. ODS připravila pro živnostníky celkem 15 opatření, která v součtu mají vést ke zvýšení počtu zaměstnanců a základu ke zdanění, zjednodušení života firem a ke snadnějšímu investování. "Všechno samozřejmě vede k tomu, že v té kase peněz bude více, a ne méně," zdůraznil předseda ODS Mirek Topolánek. "Ostatní body jsou ve svém důsledku plusové, protože odblokovávají ekonomiku a podmínky drobných podnikatelů, kteří budou hospodařit úspěšněji, a tím budou odvádět více do státního rozpočtu," mínil Říman. I kdyby zmíněný 29miliardový výpadek výpadek nastal, šlo by jen asi o půl procenta veřejných rozpočtů příštích čtyř let, což je zanedbatelné, doplnil Říman. ODS dále navrhuje třeba zrušení povinnosti registračních pokladen a povinnosti platit nemocenskou za zaměstnance, zjednodušení regulace jednotlivých podnikatelských činností, zrušení duplicitního podávání výkazů státním institucím, legalizaci takzvaného švarcsystému či úpravy v zákoníku práce. Podle HN bude pro ODS obtížné takové návrhy prosadit. Záleží, jak silná vyjde z voleb a s kým bude případně sestavovat vládu. Na podpoře živnostníků se shodne především s KDU-ČSL. "My jsme registrační pokladny sice podpořili, ale nebudeme mít nic proti jejich zrušení," řekl deníku její mluvčí Ondřej Jakob.
        Klídek
  • Volič je v jejich očích hňup,
    23.03.2006 10:59

    který je má posadit do lavic ve většinovém množství. Živnostník, který se svou prací nejen živí, ale i baví (seberealizace), určitě nezmění svou politickou orienatci, protože přece není žádnou děv(k)ou. Jak je již nazval někdo jiný přede mnou, tito daňoví mičurini jsou trapní. Aniž bych jakkoliv znevažoval živnostenský stav, určitě bych ho nenazval motorem ekonomiky. Pan Říman pochlebuje tam, kde nemá a jen doufám, že se tento člověk s ambicemi spolurozhodovat o fungování státu nespletl v interpretaci (někde jsem četl, že menšina daně z přijmu do státní kasy jde od osob právnických a většina od osob fyzických. Ale tak nějak mám dojem, že jenom státních úředníků je víc než živnostníků, pak i klasických zaměstnanců je hodně, a tito všichni odvádějí ze svých příjmů v průměru vyšší daň než průměrný živnostník - ale možná se pletu, přesnou statistiku neznám). Nicméně za tuto demagogii dejme panu Římanovi jedničku, jistě má stranickou příručku, v níž se dočte, že tento populismus vůči živnostníkům státní příjmy nezruinuje
    Honza
    • ...
      28.03.2006 10:05

      """"Aniž bych jakkoliv znevažoval živnostenský stav, určitě bych ho nenazval motorem ekonomiky.""" A kdo je tedy nás motorem ekonomiky ???? Pan Paroubek ??? A nebo pan Tvrdík či pan Zgarba ???? Uvědomte si prosím, že živnostníci jsou také lidé podnikající... A podnikatelé mj. odvádějí vysoké daně ze svých firem... Na čem tedy stojí tato (a jakákoli jiná tržní ekonomika) ????
      QEntity
    • No to snad uz ani neni mozne.
      23.03.2006 19:43

      Normalne to nedelam a rad si prectu nazor jineho,ale takovou debilitu jsem uz dlouho necet.Tak ze vazeny soudruhu Honzo:podle vas kdyz v CR nebudou zadni zivnostnici ale jen urednici tak na tom budeme mnohem lepe protoze odvody do statni kasy budou vyssi???VY jste neprisel ani na to,ze veskere mzdy a odvody statnich uredniku jsou placeny prave jen z dani podnikatelu a zivnostniku.Urednik nevydela ani korunu on jen spotrebovava a jeho dan je jen dan z dane.Stat mu neco da a zase vezme.Budte tak hodny a bezte chatovat nekde na seznam tam se takove debiloviny trpi.
      dodo
      • dodovi
        23.03.2006 21:00

        polovina voličů ODS budou tvoji úředníci. Malý živnostník nepotřebuje ani soc. dem, ani ODS. Potřebuje právní stát a klid na práci. Největší a nejlepší výběr daní je od fyzických osob ze závislé činnosti, zdravotní pojištění by bez něj skoro neexistovalo. Jsi li normální člověk, o čemž podle toho co píšeš, lze pochybovat měl bys vědět, že ODS i ČSSD tě bude potřebovat jen u té urny a pak si s tebou i se mnou vytřou....Oni se živí politikou. Ten srab, který tu je, za sebou zanechala ODS, její bankovní socialismus, umělá přezaměstnanost a jednoduše skutečnost, že právní stát nechtěli, báli se ho. Asi si nic neslyšel o sociálním smíru. Asi nevíš, že 70% lidí má příjem pod celostátním průměrem (hodně jich právě dělá v podnicích vybudovaných s pomocí investičních pobídek). Zkus uhodnout, kdo to je. Já mám živnostenský list, dělám daňové přiznání a patřím mezi těch šťastnějších 30%. Motal jsem se dokonce i v politice (nikdy jsem nebyl v KSČ!!) a vím, že tam je i pár slušných lidí na obou stranách. Pro mne jako člověka sociálně cítícího je přijatelnější program ČSSD i když jsem ji nikdy nevolil. Ale Nečasy, Tlustý, Římany, Němcové, Dostálové, Doležaly, Langry atd. opravdu nemusím a jejich vejšplechty o zdravé ekonomice už vůbec ne. Zkus se zamyslet máš-li čím, nad jednou z nejbohatších zemí EU - Dánskem. Je to země nám lecčím podobná a pak pochopíš o čem tu mluvím. Pro mne by se strana mohla jmenovat jakkoliv, ale musí ji zastupovat lidé, kteří si zaslouží mou úctu.
        lime
        • Zil jste nekdy v Dansku?
          24.03.2006 14:37

          Ja jsem osobne nejakou dobu v Dansku pobyval a mel jsem tak i obchodni kontakty.Vetsina lidi si tam nemuze ani zajit do restaurace na lepsi veceri.Lide sedi radsi doma pod dekou protoze topeni je moc drahe a je zatizene tolika danema,ze se nam o tom ani nezda.Dejte mi pokoj s Danskem i s jakokoliv formou socialismu.Nikdy jsem netvrdil,ze ODS jsou mi oblibenci.Dokonce jsem tady uz nekolikrat psal,ze dve nejhorsi figury v povalecne ere CR byl Gottwald a Klaus.Ale socialismu je lumparna a ten cesky dvojnasobna.Socialismus okrada schopne a dava darmozroutum.Ten cesky je vylepseny o to,ze rozdava jeste zahranicnim firmam.A jen tak naokraj kolik za vlady vaseho socialismu pribylo zivnostniku a kolik pribylo urednickych darmozroutu?Socialni citeni je podvod.Mamli dva zamestnance a jeden z nich je dobry a pracuje peclive a poctive a druhy je lempl,tak samozrejme vice odmenim toho dobreho.Jenze socialismus tomu lemplovi vsechno dorovna z dani toho dobreho.To je ta vase socialni spravedlnost.A plati to u zamestnancu i u firem.Pokud se vam vyplati podnikat v prostredi CR a nevadi vam,ze dotujete statisice uredniku kteri se vam vysmivaji a jeste vam hazi klacky pod nohy,dotujete infrastrukturu Korejcum, tak mi nezbyva nez vam poprat vse nej.Mne to vadi a proto se postupne stehuji jinam.
          dodo
  • já bych ještě
    23.03.2006 10:30

    Prodal ČEZ a vydal dluhopisy za miliardu a pak bych to všechno rozdal :-)) A pak bych vyhlásil bankrot státu, a ti hlupáci investoři co ty dluhopisy koupili by nás zafinancovali. Jak jednoduché jak prosté. Ne vážně, někomu přeskočilo a docela se za ODS stydím :-(
    TPCE
    • Račte si prosím uvědomit
      28.03.2006 10:10

      Račte si prosím uvědomit, že je to ČSSD, která slibuje, že dividendy ČEZu rozdá důchodcům...
      QEntity
    • TPCE
      23.03.2006 14:17

      A ještě bych dal všem po dvou letech ve státní službě definitývu. Schválně jak dlouho by to vydrželo
      gogo
    • A proč bych se měl stydět za ODS.
      23.03.2006 11:27

      je to dobrý návrh.
      KLídek
  • Nač úplatky?
    23.03.2006 10:04

    Každou daňovou úlevu jako živnostník vítám, ale tento způsob mi nápadně připomíná Škromachovo pastelkovné. Zjednodušení zákona o dani z příjmů a odstranění zbytečných výjimek a rozdílů mezi OSVČ a zaměstnanci by mne potěšilo mnohem víc. ODS by si měla uvědomit, že uplácením cca půl milionu voličů nezíská většinu - tu si proti sobě naopak takovýmto laciným gestem poštve. Měla by se zaměřit hlavně na voliče levice a vysvětlovat, jak je to s tou rovnou daní, které se tito voliči tolik zbytečně bojí. A ne vymýšlet triky na získání voličů, které už většinou má.
    Jirka
  • Mičurini
    23.03.2006 8:53

    To jsou opravdoví daňoví mičurini . . . Docela jsou už trapní s těmi jejich sliby, před volbami . . .
    Konihlav
    • Pastelkovne....
      23.03.2006 16:21

      A pripada ti zcela normalni platit dan i kdyz jsi nic nevydelal? Odpovez si sam ... Takovy zakon neznam v zadne jine civilizovane zemi na svete. A ze jsem jich par videl. CSSD je mor, nador na ceske ekonomice. Ten kdo podporuje maximalne zivnostniky a male a stredni firmy a danove prazdinny da radeji domacim firmam nez zahranicnim, tomu to pali. Mimochodem zahranicni firmy zporavidla svuj zisk prevadi zpet do zeme sveho puvodu.
      Thyronx
      • Zeme puvodu?
        23.03.2006 20:45

        Zahranicni firmy vetsinou odvadeji dane tam, kde maji nejnizsi danovou zatez.
        Jerry
        • Souhlas...
          28.03.2006 10:11

          To my ovšem nejsme... Vím, kde se zdaňují zisky z naší firmy... ČR to není...
          QEntity
    • Já to beru
      23.03.2006 11:26

      Státu už sem nasypal hodně.Když můžou mít daňové prázdniny mnohé zahraniční firmy proč ne já nebo někdo jiný.Volím ODS
      klídek
Aktuální komentáře
18.09.2024
22:07Jan Čermák: Fed se bojí nezaměstnanosti a tak startuje padesátkou
22:01Fed nasadil Wall Street pořádného brouka do hlavy  
20:27Prostor pro české firmy? ČEZ naváže strategické partnerství s firmou Rolls-Royce pro modulární reaktory
20:21Nová éra měnové politiky Fed začala. Zvolil agresívnější pokles sazeb tváří v tvář horšímu výhledu a hodlá v něm pokračovat
17:14Dluhopisy krátce před Fedem ztrácejí, zatímco Wall Street jen vyčkává  
16:38Pár úvah o férové hodnotě amerických akcií
15:14Investiční tipy: Ohlédnutí za výsledky za 2Q24 významných amerických i evropských firem  
13:50Vanguard nakupuje dolary s tím, že sázky na snížení sazeb Fedu zašly příliš daleko
12:28Podle Siegela by sazby Fedu mohly jít dolů o 50 bazických bodů. Sahm míní, že pravidlo nyní recesi neukazuje
11:33Tak o kolik? Fed rozhoduje o sazbách a velké tržní sázky slibují volatilní reakci  
11:07Google vyhrál u soudu EU spor o pokutu 1,49 miliardy eur za omezování konkurence
9:07Rozbřesk: Dilema před Fedem: věřit propagandě novinářů, anebo solidním datům? Pokud Fed sníží sazby jen o 25 bodů, dolar mohutně posílí
8:22Evropa otevře smíšeně, německý DAX klesá pod tíhou horšícího se sentimentu. Pro další vývoj bude klíčové večerní rozhodnutí Fedu o sazbách  
17.09.2024
22:01Investoři vyčkávají na zítřejší rozhodnutí Fedu  
17:24Je trh drahý? Stačí „jen“ odhadnout pět čísel
16:44Americký maloobchod poslal výnosy nahoru, ale akciím v růstu nepřekáží  
15:09Analytici: Záplavy ve střední Evropě mohou způsobit ztráty až za miliardy eur
14:09Tradiční souboj v americkém Kongresu: Dva týdny, než vláda bude bez peněz
13:19Intel (až +8 %) roste na dohodě s Amazonem i armádní zakázce za miliardy. Evropu rozhořčil odkladem továren
12:10Microsoft na vlně AI oznamuje zpětný odkup akcií v hodnotě 60 miliard USD a zvyšuje dividendu o 10 %

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
11:00EMU - CPI, y/y
14:30USA - Počet nově zahájených staveb
20:00USA - Jednání Fedu, základní sazba