Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články

Valuation of Unipetrol’s 51% stake in Ceska rafinerska is underway

12.3.2002 9:57
Autor: 

The Czech HN daily reports that valuation of Unipetrol’s 51% stake in Ceska rafinerska is underway. The stake should be sold to Conoco after Unipetrol privatization is completed. Negotiations between Agrofert (the privatization tender winner) and Conoco regarding the 51% stake are complicated by a call option held by an IOC consortium (Royal Dutch Shell, Agip, and Conoco), which holds the remaining 49% in Ceska rafinerska. The call option is for Unipetrol’s 51% stake, and it is not clear at the moment whether it will be exercised. The complex situation surrounding Unipetrol privatization, and its post-privatization restructuring, is behind the slump of Unipetrol’s stock price; as the newspaper’s report does not include any new information, the stock should not react.

(Jiri Soustruznik)

Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
12.12.2017
11:32Přichází přelomový rok pro fúze a akvizice
11:11Evropské indexy mírně rostou, Gemalto +33 %
10:19Koruna kvůli pomalejší inflaci už tolik neláká, dražší ropa má omezený vliv na komoditní měny  
9:28Unipetrol vyhodnotí dopad ranního požáru na výrobu. Byl zvládnut rychle a bez zranění
9:13Rozbřesk: Inflace nahrává jen pomalému růstu sazeb, koruna postrádá jestřábí hlas
8:53Evropské futures v zeleném, asijské trhy v červeném. Kam se přidá Praha?  
6:46Ropný fond bez ropy? Horká otázka pro Norsko
11.12.2017
22:00Amerika vkročila do nového týdne pravou nohou
18:29V USA dvojkový scénář a matoucí zvířecí pudy
17:16Praha začala týden v červeném, nedařilo se CETV a Unipetrolu
17:02Libra nadále pod tlakem, dolar srážejí inflační prognózy  
15:57Jednoduché řešení brutální příjmové nerovnosti. Není to revoluce, ale akcie
13:49Německo si kupuje stále větší část globální ekonomiky a jen tak nepřestane
12:07Týdenní výhled: Dění tohoto týdne určí centrální banky, korunu budou zajímat inflační data  
11:20Evropa zahájila týden beze změny, komoditním titulům se ale daří
11:06Slavná Poldi půjde do konkurzu, zaměstnance čeká propouštění
9:59Rozbřesk: Centrální bankéři řeknou své poslední slovo...
9:46Pražská burza nenavazuje na pozitivní konec minulého týdne
9:23Inflace ustupuje ze svých maxim
9:12Česká exportní banka, a.s.: Informace o vyplacení úrokových výnosů z emisí dluhopisů

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Denní kalendář hlavních událostí
Nebyla nalezena žádná data