Tisková zpráva KCP týkající se konkurzu na obchodníka s cennými papíry Bradley, Rosenblatt & Company

20.8.2001 13:25

Komise pro cenné papíry doporučuje všem zákazníkům společnosti Bradley, Rosenblatt & Company, aby uplatnili svoji pohledávku v konkurzu, který byl na společnost prohlášen 13. srpna 2001. Přihlášku k uplatnění pohledávky v konkurzu je nutno podat u Městského soudu v Praze, Slezská 9, 120 00 Praha 2. Lhůta pro přihlášení pohledávek je 30 dnů ode dne prohlášení konkurzu, posledním dnem lhůty je tedy 12. září.

Zákazníci obchodníka s cennými papíry Bradley, Rosenblatt & Company, vyjma osob, které dle zákona nárok na náhradu nemají, budou moci také uplatnit nároky na náhradu z Garančního fondu obchodníků s cennými papíry. Podmínky pro přihlášení nároků z Garančního fondu vyhlásí Garanční fond poté, co obdrží oznámení Komise vydané v dohodě s ministerstvem financí o tom, že společnost Bradley, Rosenblatt & Company není schopna dostát svým závazkům vůči zákazníkům. Komise předpokládá, že toto oznámení Garančnímu fondu doručí v krátké době.

Zákazníci Bradley, Rosenblatt & Company mohou k přihlášení pohledávky v konkurzu použít formulář a vysvětlení, které Komise zveřejnila na svých internetových stránkách v souvislosti s prohlášením konkurzu na společnost Private Investors. Formulář i vysvětlení jsou k dispozici na adrese www.sec.cz v oddílu Novinky.

Radka Procházková