Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Online rozhovor: Zdeněk Bakala, spolumajitel OKD a jeden z nejúspěšnějších českých podnikatelů

Online rozhovor: Zdeněk Bakala, spolumajitel OKD a jeden z nejúspěšnějších českých podnikatelů

04.06.2007 13:45
Autor: 

Právě jste vstoupili do online rozhovoru se Zdeňkem Bakalou, spolumajitelem OKD a jedním z nejúspěšnějších českých podnikatelů. Pan Bakala začne odpovídat na otázky čtenářů ve 14:00 hodin a rozhovor skončí v 15:30. Otázky můžete klást kliknutím na zelené tlačítko a vyplněním formuláře.

Jaká je budoucnost OKD? Kdy se dočkáme nových akcií na pražské burze? Jaké společnosti chystají primární emisi? Jak se stát v Česku multimiliardářem? Jak efektivně investovat?

V roce 1994 Zdeněk Bakala založil společnost Patria Finance. V roce 2000 ji prodává belgické bance KBC, která nyní vlastní i banku ČSOB. V roce 2004 prostřednictvím společnosti RPG Industries, kterou založil se svými společníky, koupil Bakala skupinu Karbon Invest, která pod sebou zahrnuje Ostravsko-Karvinské doly (OKD), Metalimex, Českomoravské doly a Kovonu Karviná. Vlajkovou lodí je pochopitelně OKD, jejíž akcie (či akcie mateřské New World Resources) Bakala možná uvede na burzu jak v Praze, tak v Londýně.

close_bakala

Upozornění:
* Redakce Patria Online si vyhrazuje právo na odstranění otázek s vulgárním nebo urážlivým obsahem. Otázky mohou být redakčně kráceny.
* Při psaní otázek se prosím podívejte na již položené, vyvarujte se posílání stejných dotazů.
* Z technických důvodů mohou být vaše dotazy zobrazeny se zpožděním. Děkujeme za pochopení.
* Otázky a odpovědi jsou řazeny chronologicky v textu tohoto článku. Všechny položené otázky se rovněž zobrazí pod článkem v diskusi.
* Pan Bakala bude odpovídat na otázky v pořadí v jakém přišly, redakce Patria Online si však vyhrazuje právo výjimečně provádět selekci otázek.

OTÁZKA (David Tramba, 14:29) - Dobrý den pane Bakalo, uvažujete o výstavbě nebo akvizici uhelné elektrárny na území České republiky? Kdy byste mohli začít s výstavbou? Kolik peněz byste to ní investovali?
ODPOVĚĎ (Zdeněk Bakala, 15:33) - V současné době nezvažujeme výstavbu nové uhelné elektrárny v ČR. Děkuji za rozhovor.
----
OTÁZKA (Zderka, 14:19) - Pane Bakala dobrý den. Měl bych otázku, jak vidíte v součastné době problém IPB a jestli někdy minoritní akcionáři se dočkají nějakého ohodnocení. Děkuji za odpověď.
ODPOVĚĎ (Zdeněk Bakala, 15:32) - Již v době, kdy se IPB dostala do bankrotu, jsem byl toho názoru, že její akcie jsou bezcenné, a nemyslím, že se na tom cokoliv změní.
----
OTÁZKA (Miroslav Tichý, 14:16) - Dobrý den, proč jste vytěsnili minoritní akcionáře OKD, a to za poměrně směšnou cenu, když nyní plánujete IPO, kde opět vzniknou minoritní akcionáři. Byl jediným důvodem "výdělek" mezi férovou cenou a tou, za kterou jste vytěsnili? Můžete sdělit, na kolik odhadujete současnou cenu OKD?
ODPOVĚĎ (Zdeněk Bakala, 15:28) - OKD dnes je zcela jinou společností, než byla v okamžiku, kdy jsme ji přebírali. Prošla komplexní restrukturalizací, která by nebyla možná v situaci, kdy ve třech společnostech skupiny byli minoritní akcionáři. Proto jsme museli dočasně opustit akciový trh, vyplatit minoritní akcionáře, provést potřebné změny. Společnost NWR, kterou nyní budeme nabízet, je jednodušší, efektivnější, ale především zcela transparentní. Cenu vytvoří sám trh.
----
OTÁZKA (M.M. z Ostravy, 14:09) - Jak budete dál pokračovat ve změnách OKD a.s., případně v jejich dceřiných společnostech? V jednom rozhovoru jste se zmínil že: „Řízení OKD bylo hodně zaměřeno na provozní řízení, chyběly prvky strategického myšlení“. Změnil se systém řízení managementu za poslední období?
ODPOVĚĎ (Zdeněk Bakala, 15:24) - Skupina OKD prošla úspěšně restrukturalizací a nyní se připravuje na razantnější vstup na evropské trhy – mateřská společnost NWR již debutovala na kapitálových trzích emisí dluhopisů a připravuje emisi akcií; nastává proto vhodný okamžik k zapojení zkušených manažerů s praxí z velkých mezinárodních společností a první krok byl učiněn nástupem Dr. Becka do funkce předsedy představenstva.
----
OTÁZKA (PH, 14:08) - Dobrý den. Jsem začínající investor... považujete investici do akcií Vaší společnosti, které se objeví na pražské burze, za perspektivní investici a šanci jak se stát milionářem ?? :-)
ODPOVĚĎ (Zdeněk Bakala, 15:22) - Já sám budu i po IPO významným investorem, což vyjadřuje mou důvěru v perspektivnost této investice.
----
OTÁZKA (Jiří Ramša, 14:08) - Dobrý den, jaká je budoucnost bytů OKD? V jakém časovém horizontu uvažujete o jejich prodeji stávajícím nájemníkům? Budou prodány i třetím osobám? Uveďte alesspoň nástin cenové hladiny. Děkuji.
ODPOVĚĎ (Zdeněk Bakala, 15:22) - Na tuto otázku jsem již odpovídal vícekrát, nicméně v tuto chvíli prodeje bytů neplánujeme a ani bychom je ještě několik let prodávat nemohli. I kdyby se situace v budoucnu jakkoliv změnila, byla by otázka ceny jednou z nejsložitějších, a proto nyní neumím odpovědět konkrétněji.
----
OTÁZKA (Jiří Český, 14:05) - Dobrý den p. Bakalo, chtěl bych se Vás zeptat na business plány společnosti OKD v oblasti Kladenska, přesněji řečeno v lokalitách bývalých dolů Nosek a Vaňkovka - obec Tuchlovice, Srby. Předem Vám děkuji za odpověď.
ODPOVĚĎ (Zdeněk Bakala, 15:14) - OKD v této lokalitě v současné době nemá žádné podnikatelské záměry.
----
OTÁZKA (Petr Havránek, 14:04) - Jak snáší vaše "svědomí" okradení minoritních akcionářů OKD při vyvlastnění a podobný proces, který jste organizoval u Českých radiokomunikací?
ODPOVĚĎ (Zdeněk Bakala, 15:14) - Vaše otázka již předjímá dosti extrémní hodnocení procesu tzv. squeeze-out(u), já však s vaším hodnocením nesouhlasím. Tento proces je standardní, na všech vyspělých kapitálových trzích precizně v zákonech popsanou a samozřejmě i striktně regulovanou operací, jejímž smyslem je efektivní chod společnosti. U nás tento proces důsledně kontroluje Komise pro cenné papíry, respektive nyní Česká národní banka, která zejména sleduje, zda práva minoritních akcionářů nejsou nijak narušena.
----
OTÁZKA (Petr Kováč, 14:04) - Dobrý den, chtěl bych se zeptat na Váš nejoblíbenejší citát či slogan. Díky za odpověď.
ODPOVĚĎ (Zdeněk Bakala, 15:05) - The best revenge is massive success. (Frank Sinatra)
----
OTÁZKA (Petr V., 14:03) - Co plánujete s byty, které jsou zahrnuty ve vlastnictví OKD.
ODPOVĚĎ (Zdeněk Bakala, 15:03) - Byty, které již dnes vlastníme, chceme co nejlépe spravovat a zhodnocovat, zároveň zvažujeme možnosti dalšího rozvoje portfolia rezidenčních nemovitostí. Kromě toho probíhá hloubková analýza těchto aktiv, kterou jsme zadali nezávislým expertům
----
OTÁZKA (Oldřich Čapek, 14:03) - Dobrý den, pane Bakalo, máte v úmyslu vstoupit do obchodování emisních kreditu CO2? Děkuji za odpověď.
ODPOVĚĎ (Zdeněk Bakala, 14:48) - Nebudeme tak činit v roli obchodníka, ale již dnes aktivně řídíme portfolio emisních povolenek včetně občasných prodejů.
----
OTÁZKA (Kashta, 13:58) - Můžete alespoň naznačit či přímo říct, v kterém kvartále vstoupí OKD na trh?
ODPOVĚĎ (Zdeněk Bakala, 14:47) - V současné době se připravujeme na vstup na burzu tak, aby akcie mohly být emitovány v říjnu či listopadu.
----
OTÁZKA (Karel Novák, 13:58) - Dobrý den, v případě uvedení akcií některé z Vašich společností na pražskou burzu, dáte Vašim zaměstnancům možnost přednostního nákupu? Přeji hodně úspěchů.
ODPOVĚĎ (Zdeněk Bakala, 14:41) - Neplánujeme ani pozitivní, ani negativní diskriminaci mezi potenciálními investory, kromě standardního akciového motivačního programu pro vrcholové manažery.
----
OTÁZKA (Pepa Kováč, 13:58) - Zajímalo by mě, jakou máte motivaci k vydělávání dalších peněz, když už je stejně nepotřebujete...
ODPOVĚĎ (Zdeněk Bakala, 14:40) - Peníze nejsou jedinou motivací, i když jsou nejlepším měřítkem úspěchu. K vydělávání peněz poctivým způsobem je třeba být úspěšný, k úspěchu je potřeba nápad, vůli a schopnosti jej zrealizovat. Konečný úspěch je motivací sám o sobě.
----
OTÁZKA (Viktor Vyhnálek, 13:57) - Dobrý den, můžete říci něco více o Vašem chystaném vstupu na burzu? Bude možné akcie koupit i v ČR a jakým způsobem? Děkuji.
ODPOVĚĎ (Zdeněk Bakala, 14:33) - V případě vstupu na burzu, který NWR plánuje na podzim tohoto roku, budou akcie kotovány na BCPP a distribuovány v ČR místními obchodníky s cennými papíry.
----
OTÁZKA (Roman Kocián, 13:53) - Jaký finanční potenciál pro OKD představují ložiska uhlí/plynu v Beskydech a budete dále usilovat o rozšíření těžby i v této lokalitě? Děkuji. RK.
ODPOVĚĎ (Zdeněk Bakala, 14:32) - V tomto okamžiku OKD neplánuje těžbu uhlí v Beskydech, naší strategickou prioritou je expanze v Polsku.
----
OTÁZKA (Bartek Mayer, Parkiet, 13:49) - Vážený pane řediteli, chtěl bych se Vás zeptat, hodlá společnost OKD vstoupit na burzu ve Varšavě? Jestli ano, proč a kdy? Bude to IPO? Jestli ne, jen proč. Děkuji za odpověď.
ODPOVĚĎ (Zdeněk Bakala, 14:28) - Zamýšlíme vstoupit v horizontu několika měsíců na kapitálové trhy prostřednictvím NWR, v tuto chvíli jsme se však ještě definitivně nerozhodli, zda Varšava bude jedním z těchto trhů v okamžiku IPO, či na ní akcie budeme kotovat později. Vážně uvažujeme o IPO v Londýně, z logických důvodů přemýšlíme i o Praze.
----
OTÁZKA (Lumír F., 13:49) - Proč jste se zpočátku vydával za hlavního majitele OKD? Nestojí za tím vším Lakshmi Mittal a privatizace dolů v Polsku (které Mittal chtěl ale nemůžou ho tam vystát, tak potřeboval nějakou volavku)?
ODPOVĚĎ (Zdeněk Bakala, 14:27) - Skupinu RPG, která je 81% majitelem NWR a OKD, vlastním z 50 %. Největším z institucionálních investorů je londýnský fond Crossroads. Žádný podíl však u nás nemá ani pan Mittal, ani nikdo z jeho okolí.
----
OTÁZKA (čtenář JV, 13:47) - Dobrý den, jak se daří časopisu Respekt? Chápete se v tomto případě pouze jako finanční investor – očekáváte zisky z prodeje časopisu, nebo jste měl jiné důvody pro koupi? Ovlivňujete Respekt i manažersky a redaktorsky?
ODPOVĚĎ (Zdeněk Bakala, 14:07) - Časopis Respekt, který mimochodem právě dostal titul Časopis roku od Unie vydavatelů, připravuje na září novou podobu, o které jsem přesvědčen, že staré i nové čtenáře zaujme. Neočekávám zisky z prodeje časopisu, pro mne je to investice do zachování rovnováhy na české mediální scéně. Respekt ovlivňuji manažersky, zásadně ne redakčně a obsahově.
----

Dřívější online rozhovory na www.patria.cz:

Online rozhovor s Milošem Bogdanem, generálním ředitelem společnosti Pegas Nonwovens, z 30.1.2007
Online rozhovor s Milanem Janků, prezidentem společnosti ECM, z 11.1.2007
Online rozhovor s Martinem Pecinou, předsedou ÚOHS, z 22.11.2006
Online rozhovor s Radomírem Lašákem, generálním ředitelem ČSA, z 21.8.2006
Online rozhovor s Milanem Štěchem, předsedou ČMKOS, z 22.5.2006
Online rozhovor s Janem Mühlfeitem, viceprezidentem Microsoftu pro Evropu, Střední východ a Afriku, z 10.4.2006
Online rozhovor s Michalem Horáčkem z 5.4.2006


Váš názor
  •  
    04.06.2007 15:54

    Dobrý den, p. Bakalo, chtěl bych se Vás zeptat co by jste poradil lidem, kteří by se chtěli stát tak úspěšným člověkem, jakým jste Vy. Děkuji za odpověd.
    Filip Mrhálek
    • To je bohužel jednoduché...
      12.06.2007 17:38

      Pokud mne mé informace neklamou, tak stačí mít oba rodiče rudé až za ušima... A tak se člověk dostane i za hlubokého socialismu na stáž do Wall Streetu.... A výsledkem je, že i jednooký je po revoluci mezi slepými králem....
      QEntity
  •  
    04.06.2007 15:49

    Dobrý den, rád bych se zaptal jestli jako úspěšný podnikatel investujete volné prostředky do akcií jiných společností a jestli ano, tak do jakých? Děkuji
    Kamil Sládek
  • Cena akcií.
    04.06.2007 15:40

    Jaká bude cena vašich akcií až budou uvedeny na burzu? Děkuji.
    Antonín Horkel
  • emise
    04.06.2007 15:27

    Dobrý den pane Bakala mám jednu otázku vstoupíte s emisemi i na rm-systém Děkuji.
    david vrbík
  • Drzost
    04.06.2007 15:16

    Pane Bakalo nevím kde berete takovou drzost nabízet akcie OKD, když předtím za Vašeho vedení byli minoritní akcionáři okradeni v procesu vyvlastnění. Investoři si toto budou pamatovat a Vašemu IPU se zdaleko vyhnou!
    Aleš
  • KTEROU (ČESKOU) BANKU?
    04.06.2007 15:14

    Zdravím Vás pane Bakala, A´t se Vám daří podnikat nejméně -a spíše lépe - jako doposud. Je to pozitivní a inspirativní i pro nás další. DOTAZ : Kterou banku (českou?) by jste nám doporučil jako vhodnou banku pro TRADING FINANANCING ? Vzorová situace : Máme hotový kompletní obchodní případ - tradingovou operaci s lodními dodávkami po dobu 1 roku, celkový objem c/a 80-90 mio USD/Contract. Je zdokladován náš kupující i prodávající- a v Česku nejsme schopni stále nalézt BANKU, která by poskytl standartní bankovní produkt : Back to back finance". Stávající banka, ketrá vede účet argumentuje tím, že se jedná o " příliš velký objem v porovnáním s běžnými obraty na účtu." Toto je argument banky, která by se dle obchodní logiky měla starat o růst svých klientů. Jiné oslovené banky argumentují " neznámostí nás jako klienta". Jak tedy dosáhnout pro tento trřní segment běžných obratů, když nás banka nechce financovat? Postupným narůstáním obratů je "prolezení" risk managementem bankovním systémem nemožné - kontrakty se uzavírají v daných objemech, menší se nediskutují. Jak se tato situace řeší v bankovně pokročilejších ekonomikách - argumentace českých šéfů Trade finance dept. je někdy až komická. Těším se na odpověď. S pozdravem ABC TRADING Ing.Dalibor Večerka Director tel: 227 20 159 724 031 171 Běžným argumentem českých bank je - Vasíte nám vy
  • Dobrý den!
    04.06.2007 15:08

    Které akcie ve Spadu pokládáte za nejperspektivnější? Kde v Preze čepují nejlepší Plzeň? U Tygra, U Hrocha nebo u Jelínků?
    Zdeněk David
  •  
    04.06.2007 15:04

    Dobrý den pane Bakalo,jsem ze společnosti ING a rád bych se s Vámi sešel ohledně zaměstnaneckých výhod pro Vaše zaměstnance.Můžete mi zdělit termín a místo našeho setkání.Děkuji.
  •  
    04.06.2007 14:56

    Hezký den, Pochlubíte se místním, odkud pocházíte ??? Děkuji
    QEntity
  •  
    04.06.2007 14:54

    Jaká roční míra výnosnosti investic je pro vás zajímavá a co vás ovlivňuje při výběru příležitostí? Jsou to především data, trendy, znalost prostředí, ego či něco jiného?
    Robert Kačer
  • Převratná technologická inovace
    04.06.2007 14:53

    Vážený pane Bakalo, léta jsem Vám držel palce a leží mi na srdci úspěch CZ byznysu, proto si dovolím Vás zdvořile vyrozumět o velkém nebezpečí, které hrozí celému Vašemu sektoru: Za pouhých několik týdnů jistá irská technologická společnost s necelými 30 zaměstnanci veřejně před televizními štáby představí v Londýně plně funkční a zcela převratné technologické zařízení energetické povahy, které bez nadsázky podstatným způsobem zasáhne několik průmyslových oborů. K odběru zprávy týkající se této věci se zaregistrovalo více než 80.000 novinářů a techniků, předpokládal jsem proto, že Vás alespoň jeden z nich již vyrozuměl. Otázka: Čistě hypoteticky pane Bakalo, kdyby jste obdržel informaci, podloženou analýzou několika set indicií, že za pár týdnů bude veřejně představeno zařízení, které má potenciál položit na lopatky celý Váš sektor, zajímal byste se alespoň na chvíli o dalších podrobnostech ? Ivan.CR@seznam.cz
  • oblibena restaurace
    04.06.2007 14:53

    Cetl jsem v casopise, ze se doma stravujete jen minimalne. Mate v Cesku nejakou oblibenou restauraci a restauraci, ktera Vas hodne zklamala?
    Lukas Jurda
  • Doporučená literatura
    04.06.2007 14:50

    1. Jaká literatura z oblasti businessu Vás nejvíce inspirovala a naučila ? A co by jste doporučil k prostudování . 2. Jakou máte metodu na to jak přijít na dobrý nápad ?
  •  
    04.06.2007 14:46

    Přeji dobrý den, můžete mi sdělit jaký druh doutníků kouříte? A pokud pijete víno, které preferujete? Děkuji za odpověď a hodně úspěchů.
    Petr Spálený
  • REFORMA
    04.06.2007 14:45

    Dobrý den. Jaký je Váš názor na připravovanou důchodovou reformu? Měla by být stejná jako na Slovensku? Děkuji.
    Luděk Opluštil
  • IPO
    04.06.2007 14:42

    Dobrý den, prosím o Váš názor na podnikání v oblasti energetiky v ČR. Myslíte si, že existuje koncepce tohoto státu v této oblasti? Myslíte si, že se obejdeme bez jádra? Hodně zdraví Vám a Vaší rodině.
    Robert Mach
  • grafy
    04.06.2007 14:40

    Hezký den, jaký typ grafů je Váš oblíbený při sledovaní vývoje cen jakýkoli obchodovaných instrumentů (akcie, měny, ...) Candle? Čárový? Sloupcový? Sledujete denní, týdení či měsíční periody? Děkuji a mnoho zdaru Petr Bednář
    Petr Bednář
  • Londýn
    04.06.2007 14:40

    Proč raději nevolíte německou burzu. IPO v Londýně je možná reprezentativní, ale jako praktický investor se po první zkušenosti Londýnu obloukem vyhnu.
    lime
  •  
    04.06.2007 14:39

    Pekne odpoledne, zajimalo by me zda verite na osud. S pozdravem JZ
    JZ
  • akcie
    04.06.2007 14:38

    Dobrý den. Investujete individuálně soukromě do akcií nebo všechny finanční zdroje používáte na „podnikání“?
    Pavel K.
  • Co třeba elektrárna?
    04.06.2007 14:29

    Dobrý den pane Bakalo, uvažujete o výstavbě nebo akvizici uhelné elektrárny na území České republiky? Kdy byste mohli začít s výstavbou? Kolik peněz byste to ní investovali?
    David Tramba
  • dotaz
    04.06.2007 14:19

    Pane Bakala dobrý den.Měl bych otázku, jak vidíte v součastné době problém IPB a jestli někdy minoritní akcionáři se dočkají nějakého ohodnocení.děkuji za odpověď.
  • ?
    04.06.2007 14:18

    Škoda času.
    Martin Lušálek
  • Vytěsnění minoritních akcionářů OKD
    04.06.2007 14:16

    Dobrý den, proč jste vytěsnili minoritní akcionáře OKD, a to za poměrně směšnou cenu, když nyní plánujete IPO, kde opět vzniknou minoritní akcionáři. Byl jediným důvodem "výdělek" mezi férovou cenou a tou, za kterou jste vytěsnili? Můžete sdělit, na kolik odhadujete současnou cenu OKD?
    Miroslav Tichý
  • Proč?
    04.06.2007 14:11

    Proč neodpovídá?
    Fero klabos
  • Pokračování změn v OKD
    04.06.2007 14:09

    Jak budete dál pokračovat ve změnách OKD a.s. , případně v jejich dceřiných společnostech? V jednom rozhovoru jste se zmínil že: „ Řízení OKD bylo hodně zaměřeno na provozní řízení, chyběly prvky strategického myšlení“. Změnil se systém řízení managementu za poslední období?
    M.M. z Ostravy
  • ...
    04.06.2007 14:08

    Dobrý den. Jsem začínající investor....považujete investici do akcií Vaší společnosti, které se objeví na pražské burze, za perspektivní investici a šanci jak se stát milionářem ?? :-)
  • Byty
    04.06.2007 14:08

    Dobrý den, jaká je budoucnost bytů OKD? V jakém časovém horizontu uvažujete o jejich prodeji stávajícím nájemníkům? Budou prodány i třetím osobám? Uveďte alesspoň nástin cenové hladiny. Děkuji
    Jiří Ramša
  • OKD a Kladensko
    04.06.2007 14:05

    Dobrý den p. Bakalo, chtěl bych se Vás zeptat na business plány společnosti OKD v oblasti Kladenska, přesněji řečeno v lokalitách bývalých dolů Nosek a Vaňkovka - obec Tuchlovice, Srby. Předem Vám děkuji za odpověď.
Aktuální komentáře
26.04.2024
22:02Zámořské akciové indexy uzavřely týden růstem  
17:29Pokles inflace k 2 % je jen částí investičního příběhu následujících let
16:51UNICAPITAL Invest VI a.s.: Oznámení o první výplatě úrokového výnosu
16:45UNICAPITAL Invest VI a.s.: Oznámení o třetí výplatě úrokového výnosu
16:34Výsledky zajistily zelený závěr týdne  
15:39Rattner: Vlna prvního nadšení z elektromobilů opadá
14:34Braňo Soták: Výsledkům Alphabet v podstatě není co vytknout, dominantní stále ještě vyhledávání  
13:58Výsledky Microsoft: Vysoké kapitálové výdaje do AI začínají sklízet ovoce  
12:34Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023
12:15Perly týdne: Různé názory na cesty ke svobodě a slabá místa Tesly
11:01Trhy: Techy zabraly, BoJ je opatrná a výnosy před inflačními čísly klesají  
10:41Jakub Blaha:Výsledky těžaře zlata Newmont a update k našemu investičnímu tipu  
10:32TOMA, a.s.: Konsolidovaná výroční finanční zpráva TOMA za rok 2023
10:09Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.: Zveřejnění regulatorní informace Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.
10:01Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.: Zveřejnění regulatorní informace Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.
9:07Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?
8:56Vřele přijatá čísla tech gigantů pomáhají Evropě do zeleného, Moneta poprvé bez nároku na dividendu  
8:30Microsoft zvýšil čtvrtletní zisk o pětinu, tržby překonaly očekávání
8:28Majitel Googlu výrazně zvýšil čtvrtletní zisk, poprvé vyplatí dividendu
6:24Willett Advisors: Spojené státy v mimořádné pozici, Čína hodnotovou akcií

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data