Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Další Čech ve vedení Groupon: Dušan Šenkypl přivádí na post finančního ředitele Jiřího Ponrta

Další Čech ve vedení Groupon: Dušan Šenkypl přivádí na post finančního ředitele Jiřího Ponrta

13.04.2023 16:36
Autor: Redakce, Patria.cz

Jiří Ponrt byl jmenován novým finančním ředitelem amerického giganta Groupon. Počínaje dnešním dnem tak v nejužším vedení firmy plně nahradí Damiena Schmitze. Ponrt do Grouponu přichází z Pale Fire Capital (PFC), a to na doporučení současného CEO Grouponu a jednoho z partnerů PFC Dušana Šenkypla. Akcie Groupon posilují o necelá 3 procenta a obchodují u 3,80 USD/akcie. Tam se dostaly po růstu o více jak 25% na sklonku března, kdy bylo oznámeno jmenování Dušana Šenkypla do pozice interim CEO.

Graf: Intradenní vývoj akcií Groupon online (USD/akcie):


„Jiří Ponrt je dalším zkušeným manažerem, který posiluje vedení americké společnosti Groupon. Přichází z Pale Fire Capital, kde jako CFO působil od listopadu roku 2021 a od loňského léta i jako partner. Pro Ponrta není Groupon neznámou firmou. Poslední měsíce zde totiž konzultoval finanční otázky a pomohl identifikovat oblasti, na které se musí Groupon soustředit, pokud chce snižovat náklady, zjednodušit svou strukturu a dosahovat lepších finančních výsledků. Dušan Šenkypl, který si Jiřího Ponrta do týmu vedení Grouponu vybral a jehož krok představenstvo společnosti podpořilo, věří, že Ponrt v Grouponu působícím na 15 světových trzích zúročí své zkušenosti z Alzy. Ponrt v ní jako finanční ředitel působil přes sedm let a podílel se na jejím růstu a mezinárodní expanzi,“ shrnuje ve zprávě Pale Fire Capital.

„Jirka je zkušený finanční ředitel s velkým byznysovým a procesním přesahem. Opakovaně v Alze, PFC i v jeho portfoliových firmách ukázal, že umí velmi rychle vybudovat špičkový finanční tým úzce propojený na všechna ostatní oddělení ve firmě a těm pomáhat,” popisuje svůj výběr nového kolegy ve vedení Dušan Šenkypl, interim CEO společnosti Groupon, a dodává: „Od Jirky čekám, že v Grouponu výrazně zlepší interní procesy, kontrolní vykazování pro burzu i propojení financí na zbytek oddělení ve firmě. Celá firma musí fungovat ve shodě s finančním týmem a nesmí zde docházet k duplikaci jejich práce. S Jirkou jsme se navíc domluvili na jeho relokaci do Chicaga. Finanční oddělení je jedním z mála, které je stále soustředěné na naší centrále. Jsem rád, že Jirka naši nabídku přijal. Vnímám jej totiž jako jednu z klíčových osob transformace Grouponu.” 

„Mám radost, že se mohu přidat k Dušanovi a jeho týmu a přispět tak k transformaci Grouponu. Společně budujeme skvěle fungující marketplace pro lokální služby a zážitky,“ komentoval svou novou roli Jiří Ponrt. 

„Uvědomuji si, že do Grouponu přicházím v době kdy, je nutné urychlit transformaci firmy. Oznámená restrukturalizace i výrazné snížení fixních nákladů jsou jen začátkem této cesty. Dalšími kroky by mělo být zjednodušení procesů, tak aby firma mohla věnovat více své energie zákazníkům, ale i obchodníkům, kteří lokální služby a zážitky nabízejí. Groupon si uvědomuje, že musí získat srdce a důvěru všech obchodních partnerů. Jen to je cesta k oživení a vrácení Grouponu tam, kam patří – mezi úspěšné mezinárodní technologické firmy. Ruku v ruce s tím bude prohloubení odpovědného finančního řízení, zefektivnění a zjednodušení interních procesů, zlepšení platebního odbavení jak zákazníků, tak obchodníků. Kolegové ve firmě také musí dostat kvalitní a rychlé podklady, na jejichž základě mohou dělat správná rozhodnutí na denní bázi. Musím říct, že to osobně vnímám jako fantastickou příležitost zúročit na velkém trhu naše dosavadní zkušenosti z České republiky a okolních zemí. Moc se těším na spolupráci s mezinárodním týmem v Grouponu i na úspěšnou realizaci naší strategie rychlého růstu a transformace celé společnosti,„ pokračuje Ponrt.

Změnu ve vedení oznámil Groupon v dnešních ranních hodinách amerického času. V souvislosti se svým jmenováním do funkce finančního ředitele společnosti Groupon Jiří Ponrt odstupuje z každodenních povinností v Pale Fire Capital. Své odhodlání plnit roli CFO Grouponu naplno podpoří i svou plánovanou relokací do Chicaga, kde má firma svou centrálu.


 

Čtěte více:

Výsledková sezóna v USA: Kalendář pro 1. čtvrtletí 2024
10.04.2024 16:47
Patria.cz Vám přináší kalendář výsledkové sezóny nejdůležitějších fire...
Růst akcií Groupon (+26 %): Povede jej Dušan Šenkypl z české Pale Fire Capital
31.03.2023 19:46
Představenstvo americké společnosti Groupon jmenovalo do pozice interi...

Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
19.04.2024
22:01Propadu na technologiích vévodil Netflix a Nvidia  
17:46Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
17:18Celkový akciový optimismus na úrovních z let 2001/2002. Posouvá se základní psychologické nastavení investorů?
16:46Poptávka po bezpečí slábne, ale investoři se zpět do akcií nehrnou  
16:37Český státní dluh v 1. čtvrtletí vzrostl o 109,9 mld. Kč na 3,221 bilionu Kč
14:31SAB Finance a.s.: Průběžné hospodářské výsledky za leden–březen/2024
13:24Perly týdne: Akcie a zlato za poslední desetiletí a co (ne)čekat od Applu i celého trhu
12:48Reuters: Německá vláda mírně zvýší odhad letošního růstu ekonomiky
11:24Jakub Blaha: Konec transparentnosti Netflixu zastínil obzvlášť dobré výsledky  
10:58Páteční dopoledne je červené, po přestávce se do hry opět vložil Blízký východ  
9:25Netflix reportoval nejlepší první kvartál od roku 2020. Překvapil počtem předplatitelů
9:07Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?
8:43Akciové trhy zrudly pod tíhou obav z konfliktu na Blízkém východě, Netflix překvapil vysokým počtem platících uživatelů  
6:03Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data