Tisková zpráva z mimořádného zasedání prezídia FNM ČR

30.5.2002 14:16

následuje úplné znění tiskové zprávy FNM ČR z 30. května 2002
Prezidium Fondu národního majetku ČR na svém večerním zasedání dne 29.5.2002 vyslechlo zdůvodnění postupu výkonného výboru FNM ČR při přípravě mimořádné valné hromady společnosti ČEZ, a.s. a návrh dalšího postupu privatizace majetkové účasti státu na podnikání regionálních elektroenergetických distribučních společností.

V této souvislosti prezidium vyjádřilo svou nespokojenost s činností výkonného výboru při přípravě a realizaci usnesení vlády č.477 ze 6.května 2002 a odvolalo předsedkyni výkonného výboru FNM ČR JUDr. Zdenku Němcovou z funkce. Řízením VV FNM ČR byl následně pověřen 1.místopředseda výkonného výboru Ing. Vladislav Raška.

Dále prezidium FNM ČR uložilo výkonnému výboru učinit veškeré kroky směřující k realizaci výše uvedeného vládního usnesení, což představuje odstranění právních a věcných rizik transakce, zejména pak vypracování dalšího znaleckého posudku prodávaného akciového podílu ve společnosti ČEPS, a.s.

Jana Víšková, mluvčí FNM ČR