Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články

PKN comments on Unipetrol restructuring

12.05.2004 9:30
Autor: 

Unipetrol has called its AGM for June 17, 2004
Separately, PKN Orlen commented on the planned splitting of Unipetrol. PKN intends to keep a 100% stake in Chemopetrol (the ethylene, propylene, and polyethylene producer), Unipetrol rafinerie (which runs the sales and marketing activities of Ceska rafinerska for Unipetrol), and Unipetrol Trade (another marketing unit). It intends to keep 70% in the fuel retailer Benzina and a minority stake in Paramo (a smaller refinery). According to earlier sources, PKN also wants to retain Spolana, a PVC producer.

According to reports, Agrofert is to acquire Agrobohemie (one of the smaller companies in the holding, which groups together several producers of plastics, organics, pigments, dyes, and nitrocelluloses, such as Lovochemie and Aliachem), and will also gain full control over Kaucuk (a plastics producer) and a majority stake in Paramo.

Conoco will keep a 30% share in Benzina and should also have a strong position in Ceska rafinerska (the largest domestic refinery). The situation regarding Craf still remains unclear though, considering that the IOC consortium (ConocoPhilips, Shell, Agip), holding a 49% stake in the refinery, has an option to acquire the remaining 51% owned by Unipetrol if the majority owner of the holding changes.

Source: DJ Neswires.

The privatization deal is scheduled to be completed by late September or early October.

Jan Hájek

Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
24.09.2022
22:50Volby v Česku: Nejvíc zastupitelů mají nezávislí, ze stran lidovci. ANO vede ve městech a první kolo senátních voleb
15:03Co budou italské volby znamenat pro finanční trhy? Průvodce klíčovými sektory
8:39Víkendář: Anomálie amerického finančního sektoru?
23.09.2022
22:00Akcie na Wall Street zakončily slabý týden dalším propadem  
18:10Britská vláda zmasakrovala dluhopisy i libru. Závěr týdne pod tíhou špatných zpráv  
17:56S&P 500 za 9 dní ztrácí 10 %. V rámci DJIA dnes neroste ani jedna akcie  
17:21Mercedes si kvůli možnému přidělování plynu vyrábí součástky do zásoby
17:21IPO Porsche: Složitá transakce s příznivou valuací. Plus jedna výhoda proti konkurenci
15:55IEA: Prodej elektromobilů letos vystoupí na rekord, zvýší se jejich tržní podíl
15:45Dostanou se sazby nad inflaci?
12:57Stratégové hází na evropských akciích ručník do ringu. Rally do konce roku nepřijde
12:07Británie sníží daně nejvíce od roku 1972, na pomoc s energiemi chce dát 60 miliard liber
11:29Evropské výrobní podniky čelí vysokým cenám energií, služby slabé poptávce. Podnikatelská aktivita eurozóny opět klesla
11:19Perly týdne: Firmy budou potřebovat vaše peníze a dolar může dál posilovat
10:30Evropská data podpořila obavy investorů, trhy znovu červené  
9:10Rozbřesk: Máme před sebou volební víkend
9:01ENERGO-PRO Green Finance s.r.o.: Oznámení o čtvrté výplatě úrokového výnosu
8:51Evropské burzy mají před indikacemi z průmyslu nakročeno do zelena. Dolar nedaleko maxima  
8:34Boeing zaplatí 200 milionů dolarů kvůli klamání ohledně letadel 737 MAX
8:31Bloomberg: VW by kvůli plynu mohl přesunovat výrobu z Německa a východní Evropy

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data