Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Český Telecom: Služba volba provozovatele bude v provozu včas

Český Telecom: Služba volba provozovatele bude v provozu včas

21.03.2002 8:28
Autor: 

následuje úplné znění tiskové zprávy

ČESKÝ TELECOM připravuje zavedení služby volba provozovatele v termínu, který ji ukládá telekomunikační zákon, tedy k 30. červnu 2002.

Úpravy všech 156 hlavních telefonních ústředen ČESKÉHO TELECOMU, včetně tranzitních a mezinárodních, probíhají dle plánovaného časového harmonogramu. Digitalizace celé telekomunikační sítě v České republice je oproti původnímu plánu urychlena o šest měsíců. Všichni zákazníci ČESKÉHO TELECOMU tak budou moci využívat připojení na digitální ústředny nejpozději do poloviny tohoto roku.

"Hlavní fáze příprav na zavedení služby Výběr provozovatele úspěšně pokračuje a je jasným dokladem odpovědného přístupu ČESKÉHO TELECOMU k povinnostem vyplývajícím z Telekomunikačního zákona," uvedl Petr Slováček, výkonný vicepresident pro sítě ČESKÉHO TELECOMU.

Na zavedení služby Volba provozovatele a Přenositelnost čísla spolupracují expertní týmy ČESKÉHO TELECOMU a externích dodavatelských firem již od roku 2000. Investice, které v této souvislosti ČESKÝ TELECOM vynakládá, se pohybují v objemu miliard korun.

Pro úspěšné zavedení služeb Výběr operátora je nutná úzká spolupráce mezi ČESKÝM TELECOMEM, regulátorem a ostatními operátory. Harmonogram prací je proto diskutován se všemi zúčastněnými stranami. ČESKÝ TELECOM dlouhodobě spolupracuje se všemi klíčovými operátory, kteří jsou členy Asociace provozovatelů veřejných telekomunikačních sítí (APVTS).

Služba Volba provozovatele umožňuje zákazníkům připojeným pevnou linkou ČESKÉHO TELECOMU zvolit si u jednotlivých volání vytočením krátkého předčíslí kteréhokoliv jiného operátora, přes jehož síť se konkrétní hovor uskuteční. Zákazník pak za tento hovor zaplatí cenu stanovenou alternativním operátorem.

Výběr provozovatele: Z technického hlediska je výběr provozovatele rozdělen na dva druhy. Rozdělení je dáno způsobem, jakým účastník volí provozovatele, prostřednictvím něhož bude spojení uskutečněno.

1. Výběr provozovatele krátkou individuální volbou čísel pro jednotlivá volání - Výběr provozovatele, Call-by-Call, Carrier Selection. Účastník si vybírá provozovatele pro každé volání zvlášť volbou určitého kódu před volaným číslem. Zákon ukládá zavedení této služby do 30. června 2002.

2. Výběr provozovatele formou nastavení předvolby čísel - Přednastavení provozovatele, Carrier Preselection. Účastník si vybere poskytovatele předem a všechna další volání jsou potom automaticky směrována přes vybraného poskytovatele bez nutnosti vytáčení speciálních kódů. Službu účastník objedná u vybraného poskytovatele, který službu objedná u ČESKÉHO TELECOMU. Zákon ukládá zavedení služby od 1.1. 2003.

Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
19.04.2024
22:01Propadu na technologiích vévodil Netflix a Nvidia  
17:46Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
17:18Celkový akciový optimismus na úrovních z let 2001/2002. Posouvá se základní psychologické nastavení investorů?
16:46Poptávka po bezpečí slábne, ale investoři se zpět do akcií nehrnou  
16:37Český státní dluh v 1. čtvrtletí vzrostl o 109,9 mld. Kč na 3,221 bilionu Kč
14:31SAB Finance a.s.: Průběžné hospodářské výsledky za leden–březen/2024
13:24Perly týdne: Akcie a zlato za poslední desetiletí a co (ne)čekat od Applu i celého trhu
12:48Reuters: Německá vláda mírně zvýší odhad letošního růstu ekonomiky
11:24Jakub Blaha: Konec transparentnosti Netflixu zastínil obzvlášť dobré výsledky  
10:58Páteční dopoledne je červené, po přestávce se do hry opět vložil Blízký východ  
9:25Netflix reportoval nejlepší první kvartál od roku 2020. Překvapil počtem předplatitelů
9:07Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?
8:43Akciové trhy zrudly pod tíhou obav z konfliktu na Blízkém východě, Netflix překvapil vysokým počtem platících uživatelů  
6:03Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data