Tisková zpráva KCP: Nabídka převzetí akcií společnosti ETA, a. s. v rozporu se zákonem

21.1.2002 17:31

Následuje úplné znění tiskové zprávy
Společnost PLASTKOV, s. r. o. porušila zákon, když bez souhlasu Komise pro cenné papíry učinila akcionářům společností ETA, a. s. nabídku převzetí, tzn. nabídla odkoupení jejich akcií.

Komise upozorňuje všechny akcionáře společnosti ETA, a. s., že navrhovatel, společnost PLASTKOV, s. r. o., učinil povinnou nabídku převzetí v rozporu se zákonem, neboť Komise pro cenné papíry dosud nevydala rozhodnutí ve věci žádosti o udělení souhlasu s obsahem nabídky převzetí akcií společnosti ETA, a. s.

Osoby, kterým vzniklo právo na odkoupení těchto akcií a které nepřijmou nabídku převzetí, jsou oprávněny do jednoho měsíce ode dne, kdy navrhovatel tuto nabídku převzetí učinil v rozporu se zákonem, navrhnout uzavření smlouvy o koupi účastnických cenných papírů za přiměřenou cenu. Nebude-li návrh přijat do patnácti dnů od jeho doručení mohou se domáhat uzavření smlouvy u soudu nebo požadovat náhradu škody způsobené jim porušením závazku uzavřít smlouvu. Osoby, které tuto nabídku převzetí přijmou, mohou požadovat na navrhovateli náhradu vzniklé škody.

Z vyjádření zástupce navrhovatele Komise zjistila, že uvedený inzerát nabídky převzetí byl v tisku uveřejněn omylem, protože navrhovatel o jeho uveřejnění jednal pouze předběžně a jeho uveřejnění následně zrušil. Komise pro cenné papíry v současné době vede řízení o udělení souhlasu s uvedenou nabídkou převzetí a rozhodnutí v této věci vydá ve lhůtě stanovené obchodním zákoníkem.

V Praze dne 21. ledna 2002

Zdeněk Lukeš