Tisková zpráva KCP: Komise zajistila za asistence Policie ČR dokumentaci Private Investors

28.5.2001 18:30

(Následuje úplné znění tiskové zprávy Komise pron cenné papíry)
V pátek ve večerních a nočních hodinách pracovníci Komise pro cenné papíry za asistence Policie ČR – Služby pro odhalování korupce a závažné hospodářské trestné činnosti (SPOK) zajistili dokumentaci společnosti Private Investors. Stalo se tak po několika marných pokusech přimět pana Tejkala jako prokuristu společnosti ke spolupráci při kontrole, kterou zahájila Komise v sídle firmy ve středu 23.5. Dalším důvodem pro okamžitý zásah byla obava Komise, že by mohlo dojít ke znehodnocení některých důležitých dokumentů. Za společnost byl přítomen pan Kukla, portfoliomanager a člen její dozorčí rady.

Mezi zajištěnou dokumentací jsou smlouvy s klienty Private Investors (včetně Online Investors), informace o prováděných a vypořádaných obchodech a o stavech a pohybech na bankovních účtech. Odvezeny byly i servery společnosti s veškerou účetní evidencí. V následujících dnech a týdnech Komise pro cenné papíry vše podrobně analyzuje. Činnost Komise a další šetření bude koordinováno s pracovníky SPOK.

Zajištěné doklady jsou nezbytné pro kontrolní a správní řízení vedené s Private Investors. Výsledky kontroly se stanou východiskem pro případné rozšíření trestního oznámení, které Komise pro cenné papíry podala na členy orgánů společnosti již v úterý 22.5. Získané informace jsou také důležité pro zjišťování nároků klientů na náhradu z Garančního fondu.

V Praze dne 28. května 2001

Své názory na situaci kolem Private Investors můžete zveřejnit v diskusním fóru. KlikněteZDE