Tisková zpráva: Asociace pro kapitálový trh má 8 nových členů

16.5.2000 13:50

Druhá valná hromada Asociace pro kapitálový trh, která se dnes konala v Praze, rozhodla o přijetí 5 nových členů a 3 stálých partnerů. Asociace pro kapitálový trh, která usiluje o reformu českého kapitálového trhu a jeho zdokonalení na úroveň srovnatelnou s úrovní kapitálového trhu ve vyspělých zemích, tak již necelé dva měsíce po svém vzniku sdružuje 23 renomovaných subjektů působících na českém kapitálovém trhu.
Valná hromada dnes rozhodla o přijetí nových členů, mezi něž patří:
- banka ABN AMRO Bank N.V.,
- obchodník s cennými papíry CA IB Securities, a.s.,
- obchodník s cennými papíry Commerzbank Capital Market (Eastern Europe), a.s.,
- obchodník s cennými papíry Raiffeisen Capital & Investment Praha s.r.o. a
- organizátor veřejného trhu RM-Systém, a.s.
K prvním třem stálým partnerům Asociace - právním kancelářím White & Case, Linklaters & Alliance a Procházka Randl Kubr & Partner k dnešnímu dni přibyli tito další stálí partneři: - Arthur Andersen Česká republika, k.s.,
- sdružení advokátů Clifford Chance a
- advokátní kancelář Weinhold Andersen Legal, v.o.s.
Společnost Arthur Andersen Česká republika, k.s. se stává stálým partnerem Asociace vůbec jako první z tzv. "Velké pětky" konzultantských společností.
O spolupráci s Asociací má zájem řada subjektů, které chtějí přispět k dosažení jejích cílů, nicméně neusilují o plné členství. Asociace se těmto organizacím, zejména předním právním kancelářím, rozhodla vyjít vstříc zřízením institutu stálého partnera Asociace, který jim dává široké možnosti vzájemné spolupráce.
Martin Fuchs, tajemník Asociace, k jejímu dosavadnímu působení sdělil: „Již od svého vzniku se aktivně zapojujeme do procesu tvorby nových českých právních předpisů, zejména v souvislosti s připravovanými novelizacemi zákona o cenných papírech a zákona o investičních společnostech a investičních fondech. Asociace již také navázala kontakty s Komisí pro cenné papíry, se kterou hodlá spolupracovat především při řešení velmi aktuálních problémů právní úpravy a regulace v oblasti e-business. Asociace je přesvědčena, že právě v této oblasti mohou být zkušenosti odborníků pracujících pro členy Asociace mimořádně přínosné.“
Práce Asociace je rozdělena do 4 pracovních sekcí (Investiční bankovnictví; Obchodování s cennými papíry a makléři; Asset management; Rating). Pro řešení aktuálních problémů je v současné době zřízeno 6 pracovních skupin (K novele zákona o cenných papírech; Pro přípravu zákona o kolektivním investování; K novele Obchodního zákoníku; K vyhlášce o hlášení obchodů uzavřených mimo veřejný trh; Pro zahraniční fondy; Pro prezentaci Asociace). Další informace poskytne: Martin Fuchs, tajemník Asociace pro kapitálový trh.

12.12.2017
22:02Technologickému sektoru se dnes nedařilo
18:18Evropa má skrytého technologického šampiona, vydělává až moc
17:08Praha zpět v zeleném, pomohl ČEZ a KB