Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Bezvavlasy kupuje za 530 milionů HAIR SERVIS a plánuje upsat 350 000 nových akcií

Bezvavlasy kupuje za 530 milionů HAIR SERVIS a plánuje upsat 350 000 nových akcií

19.12.2023 9:28
Autor: Redakce, Patria.cz

Druhý největší prodejce vlasové kosmetiky u nás Bezvavlasy a.s. dne 18. prosince 2023 podepsal smlouvu o převodu 100% podílu na skupině HAIR SERVIS, významného distributora kadeřnických značek na českém trhu. Akviziční transakce, jejíž výše dosáhla 530 milionů korun, se vypořádá během následujících dní.

Spojením společnosti Bezvavlasy a skupiny HAIR SERVIS vzniká nové uskupení, které může stavět na silném online i offline obchodním modelu. Právě e-commerce bude silně rozvíjeno směrem k B2C klientele v rámci zahraniční expanze, kdy Bezvavlasy a.s. hodlá působit na více než 10 evropských trzích v horizontu 3-5 let. B2B distribuce v Česku pak naopak nabízí obrovský potenciál pro digitalizaci, což podpoří stávající offline distribuční síť, a zároveň posílí a rozšíří stávající zákaznický kmen.

"Spojení takto významných hráčů na poli distribuce kadeřnických potřeb vytváří obrovské synergie a možnosti. Za rok 2023 odhadujeme, že dohromady toto uskupení vygeneruje tržby za více než 1,1 miliardy korun, a při této velikosti se tak otevírá obrovský potenciál rozvoje našich firem v dalších letech," komentuje akvizici předseda představenstva Bezvavlasy a.s. Aleš Hudeček. Kombinovaný provozní zisk EBITDA se pak za rok 2023 očekává nad 110 miliony korun. EBITDA marže by pak měla v příštích letech vzrůst ze stávajících 10 % na více než 15 %.

„Očekáváme výrazný rozvoj obchodní a prodejní sítě, rozšiřování produktového portfolia, rozsáhlou digitalizaci služeb i online expanzi na zahraniční trhy. Významným nástrojem pro fúzi obou firem bude náš nový pan-evropský sklad v Boru na Tachovsku, který se stane centrálním skladem pro celou skupinu, a který významně podpoří náš stávající i budoucí růst,“ uzavírá Hudeček.

Celková hodnota transakce dosáhla výše 530 milionů korun. Bezvavlasy a.s. pro účely financování akvizice vynaložila z vlastních zdrojů 50 milionů korun a zároveň získala dlouhodobý akviziční úvěr od Raiffeisenbank ve výši 150 milionů korun. Dalších 120 milionů korun z kupní ceny jsou pak odložené splátky během následujících 6 let.

Zakladatelé HAIR SERVIS dále získávají jako součást kupní ceny 300.000 ks akcií Bezvavlasy a.s. (při ceně 700 CZK/akcie). Společně se stávajícími majoritními akcionáři Alešem Hudečkem a Františkem Novotným a skupinou STARTEEPO budou jednat ve shodě, a to s celkovým cílovým podílem na hlasovacích právech 92,3 %.

"Struktura transakce byla nastavena motivačně pro prodávající a jsem nesmírně rád, že v Bezvavlasy můžeme přivítat spoustu nových kolegů, se kterými budeme dál rozvíjet všechny naše aktivity a značky, a podnikání HAIR SERVIS i Bezvavlasy tak posuneme na ještě vyšší úroveň," doplňuje Hudeček.

Pro účely financování akvizice bude společnost Bezvavlasy a.s. navyšovat kapitál, a to konkrétně o 350.000 ks akcií. Ke stávajícím 1.000.000 ks akcií se tak jedná o 35% navýšení. Celkem 300.000 ks akcií získají noví akcionáři a o zbývajících 50.000 ks projevil zájem fond STARTEEPO Invest. Úpis by se měl uskutečnit během příštího léta.

bezvavlasy akcie

Bližší informace o transakci budou poskytnuty online v úterý 19. prosince v 10 hodin. Registrovat se můžete na tomto odkazu.

O skupině HAIR SERVIS

Skupina HAIR SERVIS („HS“) byla založena v roce 2003 osmi kadeřnickými velkoobchody. V současnosti provozuje 20 velkoobchodních prodejen, 13 školících center, a dodává zboží a služby více jak 18 000 kadeřníkům. V roce 2006 se skupina HAIR SERVIS stala minoritním akcionářem

německého řetězce EURO FRIWA, jednoho z největších prodejců profesionálních výrobků pro kadeřnické a kosmetické salóny v Evropě, který vlastní značku s profesionální vlasovou kosmetikou DUSY. Skupina v současnosti realizuje 18 exklusivních distribucí, mezi než patří DUSY Professional, DAVINES, Hair Company, ING, CELEB LUXURY, Cover Hair, Ermila, Panasonic, VALERA Salon exclusive, DIVA pro a další.


Čtěte více:

Evropa zahájí pozitivně, obchodování Bezvavlasy dnes pozastaveno
19.12.2023 8:52
Evropa zahájí dnešní obchodování pozitivně, futures indexu Stoxx 50 ro...
Rozbřesk: Santa Claus rally na trzích. Díky Jerome Powelle!
19.12.2023 9:14
Na akciových rzích se s koncem roku rozjela Santa Clause rally. Americ...

Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
26.04.2024
22:02Zámořské akciové indexy uzavřely týden růstem  
17:29Pokles inflace k 2 % je jen částí investičního příběhu následujících let
16:51UNICAPITAL Invest VI a.s.: Oznámení o první výplatě úrokového výnosu
16:45UNICAPITAL Invest VI a.s.: Oznámení o třetí výplatě úrokového výnosu
16:34Výsledky zajistily zelený závěr týdne  
15:39Rattner: Vlna prvního nadšení z elektromobilů opadá
14:34Braňo Soták: Výsledkům Alphabet v podstatě není co vytknout, dominantní stále ještě vyhledávání  
13:58Výsledky Microsoft: Vysoké kapitálové výdaje do AI začínají sklízet ovoce  
12:34Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023
12:15Perly týdne: Různé názory na cesty ke svobodě a slabá místa Tesly
11:01Trhy: Techy zabraly, BoJ je opatrná a výnosy před inflačními čísly klesají  
10:41Jakub Blaha:Výsledky těžaře zlata Newmont a update k našemu investičnímu tipu  
10:32TOMA, a.s.: Konsolidovaná výroční finanční zpráva TOMA za rok 2023
10:09Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.: Zveřejnění regulatorní informace Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.
10:01Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.: Zveřejnění regulatorní informace Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.
9:07Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?
8:56Vřele přijatá čísla tech gigantů pomáhají Evropě do zeleného, Moneta poprvé bez nároku na dividendu  
8:30Microsoft zvýšil čtvrtletní zisk o pětinu, tržby překonaly očekávání
8:28Majitel Googlu výrazně zvýšil čtvrtletní zisk, poprvé vyplatí dividendu
6:24Willett Advisors: Spojené státy v mimořádné pozici, Čína hodnotovou akcií

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data