Tisková zpráva ČSOB: Nový masivní převod pohledávek ex-IPB na ČKA uskutečněn v objemu přes 29 miliard Kč

26.4.2002 10:49

Následuje úplné znění tiskové zprávy
ČSOB a ČKA vypořádaly další masivní převod problematických úvěrů bývalé IPB z okruhu tzv. „Ostatních (šedých) Aktiv“ – v nominální hodnotě 27,13 mld. Kč, a zbytkový převod tzv. „Černých Aktiv“ – v nominální hodnotě 2,03 mld. Kč. Tato aktiva, celkem 240 pohledávek denominovaných v CZK, EUR, CHF a USD, byla převedena na stát podle Restrukturalizačního plánu. Uvedená tranše obsahovala též pohledávky z plnění z avalů a záruk.

Dosud ČSOB předala České konsolidační agentuře z bilance bývalé IPB pohledávky z kategorie „Ostatních (šedých) Aktiv“ v nominální hodnotě 40,7 mld. Kč a to ve čtyřech tranších. Další tranše se podle kalendáře přijatého po vzájemné dohodě ČSOB a ČKA předpokládá v květnu.

Kromě pohledávek z okruhu tzv. „Ostatních Aktiv“ přešla na ČKA až dosud v šesti tranších tzv. „Černá Aktiva“, tzn. nejméně bonitní pohledávky bývalé IPB, v celkové nominální hodnotě 51,24 mld. Kč.

Milan Tománek
výkonný ředitel