Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Babiš chce čistou veřejnou správu. Pokud s hnutím ANO2011 uspěje, půjde do voleb

Babiš chce čistou veřejnou správu. Pokud s hnutím ANO2011 uspěje, půjde do voleb

09.11.2011 10:48
Autor: Redakce, Patria.cz

Změnit zákony tak, aby byl omezen "politický marasmus", skončilo rozkrádání státu a zvýšila se průhlednosti i efektivita veřejné správy. To je cílem občanského sdružení Ano 2011 - Akce nespokojených občanů podnikatele Andreje Babiše. Podle prohlášení uveřejněného na webových stránkách sdružení je toho možné dosáhnout jedině jednoznačným vítězstvím občanského hnutí v následujících parlamentních volbách.

Podnikatel ve výzvě Ano 2011 připustil, že hnutí - pokud se mu do dvou let podaří "zaplnit Václavské náměstí" a představit konkrétní vizi ČR i osobnosti, které by tuto vizi měly prosazovat - by se mohlo transformovat v politickou stranu a pokusit se o prosazení ve volbách. Parlamentní volby se mají v řádném termínu konat v ČR v roce 2014.

Hnutí by podle jeho webových stránek mělo být složeno z důvěryhodných a uznávaných osobností hospodářského a společenského života. Babiš se nabídl, že bude manažerem. "Veškeré náklady spojené s touto iniciativou budu hradit ze svých příjmů," uvedl.

"Řízením státu jako prosperující firmy a zbavením se korupce, nekompetentnosti a lhostejnosti některých úředníků je možné časem ušetřit stovky miliard korun, které je potřeba použít ve prospěch občanů," napsal jeden z nejbohatších českých podnikatelů a vlastník skupiny Agrofert. Agrofert je jedničkou tuzemského zemědělsko-potravinářského sektoru. Je významným hráčem také v chemickém průmyslu. Loňský čistý zisk činil 2,58 miliardy .

Babišova iniciativa, kterou podporují i známé tváře jako spisovatel Michal Wievegh, socioložka Jiřina Šiklová či jaderný fyzik František Janouch, nyní žádá, aby lidé předložili své představy o podobě veřejné správy i ekonomiky a navrhli osobnosti, které by projekt měly realizovat.

Sám Babiš se jako předseda sdružení obrátil i na manažery firem, které ovládá. "Cílem tohoto sdružení je vybudování spravedlivější společnosti, funkčního a právního státu. ANO 2011 by se mohlo stát organizátorem všech hnutí, iniciativ a lidí, kteří chtějí v této zemi zásadní změnu," uvedl Babiš.

(Zdroj: čtk, ANO2011, ČT)


Váš názor
  • přísloví
    10.11.2011 11:13

    no a jaké přísloví se na něj hodí nejlíp? ... snad jen: Zloděj křičí: Chyťte (už konečně ty) ZLODĚJE!!! :-D
    Efendi
  • tenhle hajzlík
    09.11.2011 13:51

    at jde taky dopr.dele, nebo ať se nejdříve korektně vyrovná z vytěsněnými akcionáři Lovochemie, těším se až ho potkám a narvu mu těch pár papírků co mi zůstalo osobně do chřtanu páč almužnu 500 jsme si nevzal.
    Mike -Green D. is killing Europe
    • Mike
      09.11.2011 14:07

      ;o))) Mě AB zase vytěsnil z Dezy..., ale jemu to nemám za zlý, on jen udělal co pro nej bylo výhodný - zato ODS se schválením toho zákona o vytěsňování min. akcionářů stala pro mě navždy již stranou nevolitelnou /o ostatních ani nemluvě/...
      First Knight
      • Re: Mike
        09.11.2011 14:40

        Hele , nejsi nějak moc přející ? .. babišovi. I když je zákon napsán zlodějski proti minoritám , NIC nebránilo Babišovi aby zaplatil "solidní" cenu při odkupech . To jak On vyvlasťnoval ( všude) Je zkrátka prasárna ! Chová se jak nenasytné pra.e. A nyná si hraje na čestného ...:-)))
        kominík
        • Vytěsňování
          09.11.2011 14:51

          Přející nejsem, už jsem to psal níž, možná spíš apatický :) To proto, že už mě vytěsnili z Mostecký uhelný, Sokolovský uhelný, Severočeských dolů a pak i Dezy, snad jsem na nic nezapoměl... :)) Jediný co mi z těch větších zůstalo jsou Moravskoslezké teplárny, dnes Dalkia a tam je to radost, letos vyplatili 62,50 Kč na jednu akcii o jmenovité hodnotě 40 Kč :)) tak aspoň něco... btw. Veolia a EDF jako majoritní akcionáři si museli přijít na slušný balík...
          First Knight
          • Re: Vytěsňování
            09.11.2011 15:01

            též jsem byl x-krát vytěsněn, ale to že Babiš sám jenom bral a bere minoritu na hůl díky podpoře "zákona" jako ti ostatní je jedna věc. Ale všeci moralisti . kteří nejdřív ožebračí bližního svého a pak halekají o nápravě morálky , ať jdou do řiti .........
            kominík
      • Re:rytíři
        09.11.2011 14:18

        a nenapadlo tě náhodou, že v hlavičkách modrých ptáků se tento nápad neurodil a že popud k tomu mohli dá ti všemožní " majitelé ", aby si pak mohl udelat tu rošádu po svém ?
        AMN
        •  
          09.11.2011 15:12

          First Knight to napsal dokonale, tak jak to ve skutečnosti je. Přece je už dnes zjevné, že nejvýnosnější podnikatelská činnost je "být politikem". Navrhnu, schválím a uvedu v život zákon, který vyhovuje mě a pak už jen inkasuji !! TEČKA. Takže milá zlatá - se zákonem o vyvlastnění paradoxně přišli ti největší kapitalisté... a já si myslel, že vyvlastňovat umí jen bolševici. Pak mi konečně docvaklo, že squeez out opravdu navrhli bolševici - Doležel za ODS a Klaus ho se zármutkem v duši bez otálení podepsal !!! Je opravdu víc co dodávat? Samozřejmě že soudruzi za ČSSD radostně souhlasili, protože kapitál je třeba svobodným lidem zabavit. Jak jinak by se pak dali kočírovat? No a ti majoritní vlastnícj se ještě dnes bijí v hruď za právo na soukromý majetek. Podle mne je chyba v neexistenci plynových komor !!! Nic jiného si totiž tito gauneři nezaslouží.
          Jesse
          • Jesse
            09.11.2011 15:49

            Vidím,že k té lži,co jsi zde napsal,že Šiklová podpisovala petice za popravu Horákové se jako chlap postavot neumíš,škoda. To docela zamrzí,je pak otázka,zda Tě má brát člověk vážně...o)Mimochodem,že za vyvlastňování může jednoznačně pravice nevyvrátíš.Jistě víš,že to jsi uvedl je demagogie.Něco zkurví levice,může za to levice,něco zkurví pravice,může za to levice nastrčená v pravici??
            Velkamedvědice
            • Re: Jesse
              09.11.2011 16:09

              a co jsem napsal? Prostě jen to, že squeez out má na svědomí pravice, neumíš číst?:-)) Doležel byl poslanec za ODS !! Ovšem já navíc tvrdím, že ODS pravice není. Je to strana lhářů a komunistů. Jen hloupé lidi mohou přesvědčit, že když se polijí kýblem modré barvy, že jsou druhý den pravičáci. S tou zrůdou Šiklovou nebudu ztrácet čas, protože i kdyby nepodepsala tu zmiňovanou petici (jako že ji podepisovala i děcka !!) tak je to klasická pijavice rudá od hlavy až k patě.
              Jesse
              •  
                09.11.2011 16:17

                A já tvrdím ,že ta zrůda Šiklová toho v životě udělal dobrého více než Ty.A co se týče faktu,že jsi schopen nepodleženě někoho z něčeho obvinit na základě vlastní potřeby,vymýšlet si k tomu důkaz Tvojí lži,/pomíjím,že ty jsi jako chlapec byl nejchytřejší a nechyboval,nehledal se/,Tě řádí na roveň komunistů.To jsou přesně jejich praktiky,někoho bez důkazů obvinit.U Tebe je to horší,Ty je odsuzuješ,ale jejich praktiky Tě nesmrdí.U Tebe mně mrzí dvojnásob Jessí..
                Velkamedvědice
            • Re: Jesse
              09.11.2011 15:51

              Medvěde, chtěl říct, že v politice jsou vlastně všichni levý a to dokonce v obou smyslech toho slova :))
              First Knight
              •  
                09.11.2011 15:54

                o))))Tak tom jo.o),to souhlas
                Velkamedvědice
          • Ouuups!
            09.11.2011 15:41

            "Takže milá zlatá".. Jesse ty tady dneska perlíš ;o)))) Já myslim, že AMN tady nekope za socialisty ani za nějaký 'střední proud' ala Michal David...:) No, ale aspoň je zase legrace...
            First Knight
        • AMN
          09.11.2011 14:41

          Napadlo, nenapadlo, to je veskrze irelevantní :) Když to hodně zjednodušim, tak na kapitalismu, krom toho že ctí vlastnická práva, je úžasný to, že Ti schopnější mají prostor a svou podnikatelskou aktivitou vytvoří agregátně více pomyslného "dobra" než "zla"... jenže když ten princip uměle narušíme skoro dobrovolným delegováním moci na politiky a jimi zakládané a ovládané instituce (skrze legislativní procesy, ty instituce si ještě k tomu pak žijou i vlastním životem a požadují další a další kompetence, takže "nádor" se zvětšuje a zvětšuje atd.), tak je jasný, že v konkrétním případě, se "podnikateli" může více vyplatit investovat do klientelistických vazeb a lobbingu k subjektům a institucím, které oplývají legislativní a exekutivní mocí místo např. R&D... A z toho plyne řečnická otázka, je to apriori "chyba" toho podnikatele a do jaké míry? No, myslim, že jsem nenapsal nic, co by jsi dosud nevěděla :) a dost možná se i shodneme nebo ne?
          First Knight
          • Re: AMN
            09.11.2011 16:33

            ve smyslu toho jak to vysvětluješ se shodneme, ale....jinak jsou to témata na dlouhé večery ke kulatým stolům u roztopených krbů....jelikož je Podnikatel a podnikatel. A těch s velkým P , kteří vlastní všech pět P ve vyrovnané řadě od 90.let do dnes v naší zemi , vidim již opravdu velmi, ale velmi málo.
            AMN
      • Re: Mike
        09.11.2011 14:12

        já vím, že jen udělal co mohl, ale podstata je v tom, že nemusel, takže ať teď drží klapačku o poctivosti, férovosti a já nevím o čem.
        Mike -Green D. is killing Europe
  • zajímavé bude
    09.11.2011 11:34

    pozorovat, kdo nabídku AB přijme. Iniciativa AB není nezištná asi ho štve , že ho ti "velcí kluci " nepustili mezi ně ! Paní Šiklová je užásná dáma a její aktivitu chápu a lépe by se dala využít v té straně o které se kdysi uvažovalo - v politickém hnutí žen za gendrovou rovnovážnost v našem parlamentu.A pan V. ? Ten je průrazný a správně nažhavený a navic ma motivaci. Spojí příjemné s užitečným.Osobně si myslím,že si AB jen trochu hraje, aby se odreagoval o řízení toho foodového kolosu.Ale on stihne všechno od čistoty skladu, zhasínaní světla na chodbách i kontrolu cestaků .Aspon se neco bude dít a bude veselo.
    AMN
    • Re: zajímavé bude
      09.11.2011 13:48

      "že ho ti "velcí kluci " nepustili mezi". Kodo ze jsou te velcí kluci???? :))) Fascinuje mi jak v CR se timto krysam urednickim rika velcí kluci :) Jsou to moulove a sebranka vemen co muze ukrast tam sem par desitek millions nebo dokonce i stovky, ale nemaji na opravdove kluki (a tim Babis urcite je) ktery muzou jim to v demokraticke spolecnosti pekne spocitat. V US prave lidi jako Babis jsou velky kluci, politici jsou jen loutky.
      foreign investor
      • Velci kluci...
        09.11.2011 14:04

        otevři si jakýkoli denní tisk ,jsou jich plné noviny !Každý den ! Mnoho let ! Bohužel ! Tato společnost si je pěstuje a dále rodí nové !Jsou všude , bohužel !
        AMN
    • AGFH
      09.11.2011 12:25

      No v Agrofertu je to leckdy taky divoký, jen si nemysly :) Manageři si tam jdou občas navzájem pěkně po krku...:) btw. "Politické hnutí žen za gendrovou rovnovážnost" ... tak to mám husí kůži už jen z toho názvu... další socialistická emencipace a to vůbec neřikám z titulu "muže", ale to by bylo na dýl :) Další tragédi jsou i tady: http://padesatprocent.cz/
      First Knight
      • Re: AGFH
        09.11.2011 12:50

        hm, možná o tom někdo z nich v budoucnu napíše knihu ! Chápu tvou husí kůži a nedivím se. Také mám občas husí kůži, když v parlamentu čistě "ženské téma " řeší kolečko složené z mužské populace.A o tématu žen v politice v dobách řízených narcisem a topolem netřeba diskutovat.To byl jen plevel v sukních, který mohl mlčet a kývat a zdobit,pochopitelně.Ale jsem zastáncem toho,obsah m3 vozu by měl vybírat muž a odstín kapoty , žena.Nebo obráceně, ale společně !
        AMN
      • Re: AGFH
        09.11.2011 12:31

        Z těch padesátiprocentních magorů jde hrůza jako z komárů při vyhánění sedláků ze statků v padesátých letech.
        Jesse
  •  
    09.11.2011 11:14

    To dobrovolně nepochopí žádný politik, protože by byl zbytečný ;o)) Každopádně, v dnešní realitě je každá iniciativa dobrá, jelikož /když už nic jiného/ tak aspoň zvyšuje konkurenci na "trhu" politických stran. Co se týká AB, no, tak mě moc nepřesvědčil: http://www.youtube.com/watch?v=Z135Q0G9K58 a když vidim ty "osobnosti", třeba Šiklovou... Sociologové jsou v politice vůbec nejhorší ;o)) Mají komplex, že společnosti "rozumí", ví lépe co je pro ni dobré a dokážou ji namodelovat... Zachraň se kdo můžeš! :)
    First Knight
    •  
      09.11.2011 11:17

      Pochopil jsem tě :-)) Sociologové jsou lidi, které by nikdo rozumný nezaměstnal ani na vrátnici !!
      Jesse
      •  
        09.11.2011 11:45

        paní Šiklové si hluboce vážim a sociologie je věda jako každá jiná, o nic lepší ale ani horší než ekonomie, a pro politiku to dle mého názoru není vůbec špatná oprobace
        mila69
        • mila69
          09.11.2011 12:16

          ale jo, já ji mám taky rád, ale jen v té lidské /osobní/ rovině, jenže problém je, v tom, že sociologové obecně (a Šiklová také) mají hluboko v žilách zaklíčené ty kolektivistické tendence a dogmata, nechápou společnost jako množinu individualit... proto je taky Evropa teď tam kde je - v "zajetí" kolektivistů a socialní (ne)spravedlivců se pomalu potápí..
          First Knight
        •  
          09.11.2011 12:08

          Jistě myslíš tu samou soudružku Šiklovou, která iniciovala a podepsala peticii za odsouzení Milady Horákové k šibenici.... jo? Tato užvaněná osoba nemá ve společnosti co pohledávat !!! Předpokládám, že každý sociolog by studem zalezl a už se neozýval. Pak-li že se Šiklová ani nestydí za svou minulost, nemůže být z podstaty věci socioložka. Leda rudá socioložka, ale pochybuji, že by měla naše veřejnost o tyto zrůdy zájem.
          Jesse
          • Jesse
            09.11.2011 13:12

            To hraničí s pomluvou ty Tvé mystifikace...o)Šiklová přece vstoupila ,když byla Horákovádávno mrtvá.Jakou organizovala petici???V době popravy končila nějak základní školu..
            Velkamedvědice
Aktuální komentáře
25.04.2024
19:16ČD Cargo, a.s.: Tisková zpráva
19:10UNICAPITAL Invest III a.s.: Výroční zpráva 2023
19:04UNICAPITAL Invest VI a.s.: Výroční zpráva 2023
18:30Staro – nový technologický cyklus a atraktivita růstových akcií
17:05Martin Kycelt: Překvapivé reakce na výsledky Tesly a Meta Platforms
16:47Slabé HDP s vyššími inflačními tlaky. Po výsledcích se trhy potýkají i s makrodaty  
16:00SATPO finance, s.r.o.: Výroční finanční zpráva za rok 2023
16:00City Home finance III, s.r.o: Výroční finanční zpráva za rok 2023
15:46Braňo Soták k výsledkům Meta Platforms a staronové cílové ceně: Silná čísla "po zásluze" potrestána, akcie -15 %  
15:13Hermes vzdoruje zpomalení prodeje luxusního zboží, akcie však s dobrými výsledky dopředu počítaly  
12:50Deusche Bank s nejlepšími čísly od roku 2013. Zpět v čele ziskovosti investiční bankovnictví
12:09Sazby výš po delší dobu a trh zralý na další korekci?
11:37Miliardáři by podle ministrů G20 měli platit dvouprocentní majetkovou daň
11:08Těžařská firma BHP chce rivala Anglo American, vznikl by největší producent mědi
11:02Jak jsou na tom velké techy? Meta nalomila důvěru investorů  
10:24Meta navyšuje výdaje na AI. Investoři se ale obávají, zda se vynaložené peníze vrátí
10:18JTPEG Croatia Financing I, a.s.: Zveřejnění Roční finanční zprávy emitenta za rok 2023
10:12MONETA Money Bank, a.s.: Uveřejnění vnitřní informace
9:34Komerční banka, a.s.: Oznámení o přijatých usneseních na VH KB konané dne 24.4.2024
9:02Rozbřesk: Dnes se ukáže, jak Evropě Amerika utíká

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
14:30USA - HDP, q/q a
14:30USA - Nové žádosti o dávky v nezam.