Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - rozhovor
Rozhovor s makléři Patria Direct (nejen) o trzích po výsledkové sezóně a uklidnění dluhové krize

Rozhovor s makléři Patria Direct (nejen) o trzích po výsledkové sezóně a uklidnění dluhové krize

27.03.2012 16:21
Autor: Redakce

Nepromarněte příležitost dozvědět se od makléřů významného tuzemského obchodníka s cennými papíry - společnosti Patria Direct - vše, co Vás zajímá z oblasti investování.

Jsou akcie po výsledkové sezóně a dalším záchranném balíku pro Řecko adekvátně oceněny? Bude letošní rok na akciových trzích opravdu další příležitostí pro býky, nebo již převezmou opratě medvědi? Proč se burzy potýkají s malými objemy? Do kterých produktů směřuje největší zájem klientů? Jaké jsou vhodné investiční strategie pro současné klima na finančních trzích? A co chystá Patria Direct pro své klienty do budoucna?

Makléři a management významného tuzemského obchodníka s cennými papíry, společnosti Patria Direct, která poskytuje služby individuálním investorům, odpovídali na Vaše dotazy dnes od 14:00 do 16:20 hod. v online rozhovoru na Patria.cz.

PD new 2

Na všechny Vaše dotazy se těší tým Patria Direct, a.s.:

• Největší mezi obchodníky s cennými papíry, kteří poskytují služby individuálním investorům z pohledu zobchodovaných objemů a klientských aktiv.

• Nejširší profesionální tým makléřů věnujících se privátním klientům v ČR.

• Nabízí své služby také na Slovensku.

• Úspěšně nabízející produkt Patria Forex, který umožňuje klientům spekulovat na pohyb měnových kurzů, komodit a akciových indexů s finanční pákou 1:50.


Váš názor
  • Díky za čas - zaměstnanců Patrie
    27.03.2012 15:12

    Myslím si, že dnešní odpovědi určitě přinesly zajimavý pohled z Patrie. Domnívám se, že tento chat by měla Patrie zopakovat pravidelně každý měsíc, vylepšila by si tím image , přinesla něco nového na český trh oproti konkurenci a kredit zainteresovaných analytiku, makleřů atd by ještě výrazně stoupnul. TAKŽE PANOVÉ DĚKUJI !!!
    martík
    • Rovněž díky
      27.03.2012 19:19

      za přístup k investorské veřejnosti, který považuji dlouhodobě za férový. Pište více článků kontroverzních nebo takových, se kterými bych já a myslím i většina investorů nesouhlasil. Zrušte přístup niků bez zámečku do diskuze.
      lime
    • Re: Díky za čas - zaměstnanců Patrie
      27.03.2012 15:59

      Take se pripojuji k diky, konecne smysluplny chat.
      Vysedavac
  • AAA
    27.03.2012 14:55

    Dobrý den, chci se zeptat zdali plánujete v brzké době zahájit pokrývání AAA. Pokud ne, jaký máte názor na růstový příběh AAA, který započal expanzí do Ruska. Jak vidíte cenu akcií AAA za 3 roky, dosáhne alespoň na cenu IPO když už teď jsou výsledky lepší jak před IPEM ?
    Petr
  • ERSTE
    27.03.2012 14:39

    Dobrý deň, minulý týždeň som sa potešil vyjadreniam pána Žabžu ohľadom výhľadu akcií spoločnosti ERSTE na úrovni 500 kč. Bohužiaľ, nič také sa nestalo, titul dokonca mierne oslabil a potvrdzuje to aj začiatok tohto týždňa. Čím je táto neochota titulu k rastu spôsobená? Je to stále len "kríza" a neochota investorov tento titul kupovať alebo reálne fundamenty? Kedy predpokladáte nárast na 500? Je vôbec ešte možné, aby stála akcia okolo 900 kč, ako tomu bolo pred zhruba dvoma rokmi? Ďakujem.
    Milan Šustek
  •  
    27.03.2012 14:38

    Dibrý den, Jaký máte názor na vývoj zlata v horizontu, řekněme následujících měsíců? Objevily se názory, že tato komodita přestává být "bezpečným přístavem", zvláště po klesající ceně tohoto kovu v posledních týdnech. Myslíte si, že tento vývoj byla spíše korekce (můj názor) a udrží si růstový trend či by se skutečně mohlo zlato vydat opačným směrem? Děkuji za Váš názor. S pozdravem Michel
    Michel
  •  
    27.03.2012 14:32

    Co se stane s akciemi KIT digital při převzení nějakou jinou společností?
    MNE
  •  
    27.03.2012 14:25

    Zdravím Vás. Myslíte, že je opravdu tak velký odliv investorů od zlata jakožto o rozumné investici? A ještě jedna otázka, myslíte si jestli je určitá provázanost zlata s ropou? Rostli prakticky poboku, jen teď v poslední době ropa stalé v trendu, ale zlato jde proti. Mluví se o korekci. Děkuji
    Lord
  •  
    27.03.2012 14:24

    Dobrý den, co si v téti chvíli myslíte o ropě a je jím dalším vyvoji( ropa WTI) info skrz konflikt v Íránu atd, proč producenti uhlí v USA tak stagnují na minimech? Vyplatí se ještě investice do stabilních společností jako je AAPL, Ma , nebo Visa? Díky za názor...
    johny
  •  
    27.03.2012 14:11

    Dobrý den, začátkem roku jste do role Vašeho favorita NWR, platí to stále i po výsledkové sezoně a sérii snížených cenových cílů? Děkuji
    muludek
  •  
    27.03.2012 14:06

    Dobrý den, jaký je váš názor na titutl Kit Digital a jeho turbulentní vývoj?
    Mirek
  •  
    27.03.2012 13:46

    Dobry den. Jaky je Vas nazor, ze se ECB neinspiruje jeste vice od FEDu, tam jenom mirne poklesnou t-bills a uz bernanke zacina opet mluvit o QE3. Proc to nedela i ECB, aktivne a flexibilne nezasahuje do trhu? Koukal jsem na nejakou analyzu a podil dluhopisu v aktivech ECB je marginalni oproti FEDu a BoJ (7 vs 70 procent). A jeste jednu otazku. Co dela patria proto, aby se zvysil objem obchodu na BCPP. Dekuji.
    sazkar
  • je to marné?
    27.03.2012 13:18

    Dobrý den, jak se vám jeví hloupé otázky českého retailu typu: "jaká akcie je dobrá k nákupu"... "můžete mi říct, kolik bude stát akcie xy"... "mám tuto akcii koupit nebo prodat"?... atd... Takto kladené otázky podle mne dokazují absolutní nesvéprávnost investorů...- čekají na tip a když jim nevyjde, nadávají na makléře a odmítají za sebe nést jakoukoliv odpovědnost. BTW: nenahráváte této situaci také vy, když medializujete své analýzy a targety? Proč nepřistoupíte na alternativu, aby se vaši klienti rozhodovali sami? Pak to poškozuje i vaše jméno, nemyslíte?
    Jesse
    • Re: je to marné?
      27.03.2012 13:31

      tak jesse, mimochodem dobrá otázka, jenom můj názor no protože by tito buď začátečníci nebo po nějaké době nutně hlupáci dostali "pomoc" od konkurence. no a jak známo, předchozí dvě kategorie přináší domácím brokerům nejvíce peněz. tak proč jít proti proudu?
      db
      •  
        27.03.2012 13:37

        Nj, ale kdo má furt číst ty nadávky na adresu všech okolo (jen ne na sebe) a hořekování? Je toho strašně moc, ale z okna se skočit nikomu nechce :-)) Svého času v USA skákalo z oken průměrně 20 akcionářů denně a svět se nezbořil :-)))
        Jesse
        •  
          27.03.2012 13:41

          Vy dva jelita a proč tady vůbec lezete to jsou otázky na makléře a vy víte vše nejlépe tak mi vysvětlete proč se vůbec zůčastnujete této diskuze?
          pb
  • predikce
    27.03.2012 12:35

    Na stávajícím trhu je to asi věštění z křišťálové koule, ale přesto prosím Váš názor: Které tři tituly SPADu mají letos vašima očima a) nejvyšší růstový potenciál b) nejnižší riziko poklesu/propadu c) nejlepší perspektivu letošního výsledku z pohledu vývoje kurzu akcie + divi. Děkuji
    JoN
  •  
    27.03.2012 12:22

    Je triskní sledovat objem obchodů. Čím je to způsobeno . Vysokými poplatky za uskutečněný obchd. Nedostatkem peněz ve splolečnost.Odklonem investorů od ČB k jiným zahraničním burzám. Nevhodná, nekontabilní otevírací doba české burzy k západním burzám. Jaký vidíte nárust, pokles obchodů s nástupem ekonomické reformy. Kdy místo šestiměsičního testu má být tříletý.
    Homo
    • nízké objemy
      27.03.2012 14:20

      ..k té otázce se připojuji, taky by mě zajímal Váš názor, objemy kolem 20 mil euro mi příjdou tragicky nizké. To pak nahrává různým manipulacím a vlastně i celkově je pak investice do PX dost rizikovou záležitostí.
      bob
    • to Homo
      27.03.2012 13:29

      Myslím, že návrh je na 5 let, nikoli na 3 roky .-(
      oh171
      • Re: to Homo
        27.03.2012 13:51

        ... ? ...
        Homo
        • to Homo
          27.03.2012 14:22

          Máš pravdu, schválili nakonec 3 roky, ale spekulovalo se o 5 letech. Moje chyba :-)
          oh171
  • co jsou a nejsou akcie cyklické,
    27.03.2012 12:17

    případně čemu vy ekonomové říkáte technologický sektor? Kam se zmizely miliardy z rozdílu cen akcií před fin krizí a dneškem? Jsou ve zlatu?
    lime
  • Dobrý den.
    27.03.2012 11:48

    Můj pocit z finančních trhů je bolestný.Zdá se mi, že akcie už obchoduje jen málo lidí, že i když podniky mají dobré výsledky, tak na cenu akcie nemají vliv.Čím déle burzu pozoruji, tím víc si uvědomuji, jak velkou chybu jsem udělala, že jsem akciím uvěřila, že budou výhodnou investicí.Moje otázka vás nepřekvapí, ale jelikož vím, že názory se mění, myslíte si, že se ceny akcií ještě někdy mohou vyšplhat na ceny, za které jsme je kuovali například minulý rok?Mně osobně jde o akcii mediální společnosti CETV.
    ZUZKA
    • Re: Dobrý den.
      27.03.2012 12:33

      neměla jsi kupovat cetv,doporučované našimi brokery.Oni sami ho totiž šortovali:)
      ?
      • Kit
        27.03.2012 13:13

        Dobry den a co takovej doporucovanej kit, misto na 230+ se rozjel na 120 to vypada take na kristalovou kouli, je cas na redeni ci pujdem jeste o patro nize.
        Vysedavac
  •  
    27.03.2012 11:25

    Vážení mohli by jste objasnit malý objem akcií obchodovaných v USA,a také jak se Vám jeví nejvyšší počet odstoupených vrcholných manažerů v prvních 3 měsících tohoto roku za několik posledních let.není to náhodou tak , že tito páni už ví, co bude, a tak opouští loď před konečným nárazem na břeh.jinak všem doporučuji stáhnout z trhu vše a čekat co zase velký Ben s tou svojí hordou vymyslí jak okrást celou zeměkouli.Hodně štěstí
    irosek
  • NASDAQ a technologie?
    27.03.2012 11:19

    Zdravím vás do redakce. Ještě na počátku minulého týdne se jevila velká část technolgických společností z indexu NASDAQ 100 jako silně překoupená. Po velmi mírné korekci na některých titulech a včerejším "příslibu" dalších levných peněz v ekonomice USA se můžou technolgie jevit znovu nastartované k dalšímu růstu. Mají podle vás tradiční blue-chip technologie (AAPL, MSFT, INTC, GOOG, ORCL, ..) ještě nějaký krátkodobý prostor k růstu nebo je již čas k obsazování krátkých pozic případně nákupům shortových indexových ETF? Děkuji.
  • Váš názor
    27.03.2012 11:16

    dle mého názoru nemá samostatná česká burza smysl. A stejně tak slovenská a ni maďarská. Daleko větší smysl by dávala středoevropská burza. Polsko, Česko, Slovensko, Maďarsko. Pokud by Maďaři a Slováci měli problém, tak výborně, tak je tady ještě krásná idealistická možnost s Rakouskem. Ano Polsko, Česko, Rakousko. Vždyť i tituly jako Erste, VIG, ČEZ, NWR/JSW :-) už nás spojují...
    db
Aktuální komentáře
09.05.2024
6:33Invesco: Index Nasdaq aneb jak inovace poznamenávají váš šálek kávy
08.05.2024
22:00Akcie na Wall Street nenašly jasný směr; Uber po výsledcích -5 %  
16:26Změny inflačních režimů a jedna akciová „technická“
12:13JPMorgan to vidí na hladké přistání bez zvedání sazeb
8:34Automobilová jednička Toyota zvýšila celoroční zisk i tržby na rekord, čeká ale pokles provozního zisku kvůli investicím
7:20Windlad: Technologie jsou dlouhodobými investicemi. Nejde o to, rychle je otáčet se ziskem, ale o budování hodnotných firem
07.05.2024
22:01Indexy na Wall Street dnes bez větších změn  
17:28Potenciál nových technologií a valuace více komoditizovaných sektorů
17:13Wall Street je po rychlém nárůstu opatrná, ačkoli dluhopisům se dál daří  
17:05NET4GAS, s.r.o.: Zveřejnění vnitřní informace
15:56Povolovací procesy pro stavbu jaderných bloků v Česku se zřejmě zrychlí
15:40Akcie Disney klesají (-9 %) kvůli menšímu přírůstku předplatitelů a slabšímu výhledu zisku  
15:19Summers: Fed si byl příliš jist nejistou věcí, dolar je mimořádně silný
14:24Výrobce sportovních vozů Ferrari v prvním čtvrtletí zvýšil zisk o 19 procent
14:03Streamingové služby Disney jsou poprvé v zisku, firma zvýšila celoroční výhled
13:34Zalando se ve čtvrtletí vrátilo k růstu, pomohly prémiové značky
12:31Tři americké akcie, které by mohly po výsledcích tento týden zaznamenat velké pohyby
10:58Růst akcií pokračuje s přispěním výsledků evropských bank, koruna je i po datech v klidu  
10:49Relativní atraktivita akcií v Evropě není jen otázkou valuací
10:14Stavební výroba se v březnu meziročně propadla o 8,3 pct, nejvíce za tři roky

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
Čína - Obchodní bilance, mld. USD
Enel SpA (03/24 Q1)
PL - Jednání NBP, základní sazba
Plug Power Inc (03/24 Q1, Aft-mkt)
Prysmian SpA (03/24 Q1, Bef-mkt)
US Foods Holding Corp (03/24 Q1, Bef-mkt)
Warner Bros Discovery Inc (03/24 Q1, Bef-mkt)
7:30Telefonica SA (03/24 Q1)
9:00CZ - Maloobchodní tržby, y/y
13:00UK - Jednání BoE, základní sazba
14:30USA - Nové žádosti o dávky v nezam.