Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
UCB: Acquisition in Brazil

UCB: Acquisition in Brazil

31.5.2012 9:14

UCB announced that it acquired a majority stake (51%) of the Brazilian private pharma company Meizler Biopharma. No financial details were disclosed.

Our View:
It is well-known that UCB wants to increase its commercial footprint into certain emerging markets. Brazil is one of these markets where UCB is not directly present and via Meizler, the company can develop a platform to introduce both its current and future products into this fast growing market.
UCB now acquired 51% of Meizler and has an option to acquire the remaining 49% in the future. Meizler is eligible to certain performance related milestone payments.
Meizler commercializes a range of inlicensed products covering a broad range of therapeutics areas, including in the core areas of UCB (immunology and CNS). It has full-service warehousing and distribution capacity meeting the increasing government demand for pharmaceutical products. Profitable Meizler employs 130 staff and 2011 revenues were € 36m. UCB will fully consolidate Meizler’s results under the IFRS rules.

Conclusion:
We expect the acquisition to have limited short-term financial impact to UCB. We believe the acquisition was not driven by UCB’s interest to Meizler’s product portfolio, but rather will provide UCB with an interesting platform to commercialize its current and future products in the dynamic Brazilian market. Especially for a product like Cimzia, geographical (and label) expansionis of importance to meet the peak sales guidance. We expect to make similar moves in other emerging countries in the coming periods.


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
14.12.2017
19:25Zdánlivě nerozbitná investiční teze od Morgan Stanley
18:45Světový trh s ropou bude v prvním pololetí v přebytku, říká IEA
17:59Summary: Prodej větrníků, nákup filmů a internetová neutralita
17:35Pražská burza rostla třetí den za sebou, PX +0,52 %
17:10Disney koupí aktiva Foxu za 66 miliard dolarů. Měl by se Netflix bát?
17:02Technická analýza: Týden bohatý na události rozhoupal trh s ropou
16:30ECB euru další zisky nepřinesla, zatímco dolar využil dobré zprávy z ekonomiky  
15:15ECB výrazně vylepšuje prognózu, ale dál mává holubičími křídly
15:14Česká zbrojovka a.s.: Zápis z řádné valné hromady akciové společnosti
14:41Listopad znovu nastartoval americký maloobchod  
14:38České ekonomice došli lidé, její růst v příštím roce zpomalí
14:09INFOND investiční fond s proměnným základním kapitálem: Oznámení ohledně delistace investičních akcií
13:48ECB zlepšila výhled růstu v eurozóně a Draghi hýbe eurem. Sledovali jsme ŽIVĚ
13:35Konsorcium v čele s EPH kupuje většinu v druhé největší maďarské elektrárně
13:15Sazby v Británii beze změny, další proměny rétoriky tentokrát nepřišly
11:54Ifo: Německá ekonomika poroste příští rok nejrychleji od 2011
11:37Evropa před ECB ztrácí, Vestas Wind Systems +7 %
11:01Eurodolar přestal růst, když vyprchal efekt Fedu. Jsou tu ale data a přijde ECB  
10:44VIG (-0,19 %) spojí dvě české pojišťovny
9:39Deutsche Boerse zvažuje termínové kontrakty na bitcoin

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Denní kalendář hlavních událostí
ČasUdálost
3:00Čína - Maloobchodní tržby, y/y
3:00Čína - Průmyslová výroba, y/y
9:30DE - PMI v průmyslu
10:00CZ - Běžný účet, mld. Kč
10:00EMU - PMI v průmyslu
10:30UK - Maloobchodní tržby vč. PHM, y/y
13:00UK - Jednání BoE, základní sazba
13:45EMU - Jednání ECB, základní sazba
14:30USA - Maloobchodní tržby, m/m
14:30USA - Nové žádosti o dávky v nezam.
15:45USA - PMI v průmyslu (Markit)