Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
TÉMA: Odnětí licence společnosti Afin Brokers a situace stávajících klientů

TÉMA: Odnětí licence společnosti Afin Brokers a situace stávajících klientů

19.12.2006 13:38
Autor: 

následuje tisková zpráva Patria Direct
1. ČNB odňala společnosti Afin Brokers povolení k činnosti obchodníka s cennými papíry, protože na základě své vlastní dohledové činnosti identifikovala řadu závažných nedostatků v činnosti tohoto obchodníka. Šlo především o hrubé porušování pravidel jednání ve vztahu k zákazníkům a nedostatečnou evidenci majetku zákazníků. Obchodník s cennými papíry nesmí ode dne odnětí povolení poskytovat investiční služby a je povinen vydat zákazníkům zákaznický majetek.

2. Co musí klienti udělat, aby obdrželi vypořádání? Obchodník s cennými papíry je povinen vypořádat své pohledávky a závazky z poskytnutých investičních služeb i bez vyzvání. ČNB ovšem zákazníkům doporučuje obchodníka kontaktovat a domluvit se s ním na způsobu vypořádání závazků. Existuje totiž několik možností, jak obchodník může své pohledávky a závazky z poskytnutých investičních služeb vypořádat, např. uzavření otevřených pozic, převedení investičních nástrojů zákazníků k jinému obchodníkovi s cennými papíry, různé způsoby zaslání peněžních prostředků, aj.

3. PATRIA DIRECT NABÍZÍ ZÁKAZNÍKŮM AFIN BROKERS POMOC PŘI VYDÁNÍ MAJETKU A JEHO PŘEVODU. Klienti, kteří mají u Afin Brokers cenné papíry nebo finanční prostředky a současně mají zájem převést své aktivity do Patria Direct, a.s. – obchodníka s cennými papíry, se mohou obrátit na společnost Patria Direct telefonicky na číslo 221 424 240 nebo emailem na adresu info@patria-direct.cz. Patria Direct těmto klientům poskytne veškeré potřebné informace a asistenci při převodu.


Váš názor
  • Co mám dělat?
    30.09.2007 21:41

    Tato firma již s názvem Capital partners mne obrala o všechny peníze, poraďte mi prosím co mám dělat?
    Miroslav D.
    • Re: Co mám dělat?
      30.01.2008 13:07

      Hm, aj ja som pre nich pracoval, lenze pod tlakom vysokych pokut som bol nuteny predavat klientom ich akcie, hoci v neprospech klienta. A dalsia vec, vy maklery nepracujete pre Capital partners ale pre IS SLOVAKIA. A v pozadi su ludia, ktory uz polozili nejednu maklersku firmu a teraz zalozili dalsiu, a len pre zaujimavost, v dozornej rade su sekretarky. A este jedna pikoška, su ludia ktory tu prerobili velke peniaze a aby sa IS vyhlo zalobam(zrejme nemaju ciste svedomie), mimosudne vyplacaju tychto klientov.
      !!!
    • Hmmm
      17.01.2008 16:28

      Počujte vy čo tu kraviny píšete????? Robím pre Capital Partners už 4 mesiace a celkom som si prišiel na slušné peniaze. Kto je šikovný tak si zarobí a firma ich platí seriózne. Je pravda, že sme agresívny telemarketing a že veľa klientov u náš prerobilo, ale TY TO VEľMI DOBRE MUSELI VEDIEŤ, že burza je najvačšie riziko. Osobne som sa nestretol z klientmi, ktorý by NEVEDELI DO ČOHO idú... !!! Ďalšia pravda je, že sme drahý - poplatky na Amerike sú 1,55 a 25 dolárov z každého obchodu + 0,001 platí len pre NYSE a Amex + 10 dolárov vedenie majetkového účtu na Penson, ktorý je obdoba Českej správy cenných papierov. Ale zasa je u nás máte makléra, ktorý sa o Vás stará a všetky informácie máte úplne zadarmo !!! Overte si koľko stoja informacie v Patria Direct, keď máte makléra hodinu na telefone !!! - 10 000 KC mesačne. S pozdravom, maklér - broker
      Broker
      • Re: Hmmm
        17.01.2008 16:38

        PS: OSOBNE SI JA !! KAŽDĚHO KLIENTA VÁŽIM A STARÁM, SA O NEHO. Prvého klienta som mal z Ostravy a dohnal som mu 30 percentní stratu, keď som zazmetkoval na čínskych tituloch!!!! Ktorý potenciálni klient nechce ísť do obchodu tak nechodí. Naše jednanie z klientmi je stále slušné a kto z brokerov používa sprosté slova alebo nadávky ma vyhadzov !!! Neviem ako to blo z Afinom, ale firma Proficio Prague je zmenená už na BFC Capital a stále fungujeme pod hlavičkou Capital Partners. Ale ako sa hovorí koľko ľudí toľko názorov. S pozdravom, broker PS2: Kto neverí nech sa príde k nám pozrieť na návštevu 722 812 498.
        Broker
        • ?makler?
          14.03.2008 11:49

          Jak popisujes ten obchod na cinskych titulech tak se vsadim ze nejsi MAKLER s licencí. Posloucháš manažera viď? Jestli jsi vubec investicni zprostredkovatel. Ale evidentne uz si pochopil systém „churn and burn“. Tak lovu zdar, ale mě nenachytáš!!!
          RIZIKO
  • Bacha
    03.09.2007 19:56

    Pozor na ně, vočesaly mě jako hrušku.
    Laco
  • Obrán o všechné
    04.07.2007 19:42

    Při investování s "nima" jsem přišel o dva miliony. Jsou to "specialisti".
    Milan
    • zkuste E*Trade
      04.07.2007 20:02

      E*Trade má 4 milióny klientů, super luxo web a zpravodajství. Všichni moji kamarádi tam jsou 10 let. Nikdy žádný problém
      Guru
  • rada
    22.06.2007 20:13

    Nevíte někdo něco o společnosti Proficio praha, která rovněž dělá pod Capital Partners, má někdo s touto společností nějaké zkušenosti, abych nedopadl špatně. Předem děkuji!
    Tomík
    • bacha
      22.06.2007 20:39

      Proficio Praha je bývalý Afin Brokers, dej si velký bacha, na 90% ti prodělají velké peníze. Radši si investuj sám, nebo oslov jinou společnost. Nejlepší je bankovní broker. Pokud budeš chtít vědět víc napiš na Josefpo@centrum.cz
      Investor
      •  
        04.07.2007 9:15

        .... že tu nikdo nebude vykřikovat JÁ JÁ JÁ vidělal....vždycky jsou slyšet nespokojení Jeho inteligence dokazují i gramatické chyby v jeho článku....smíchhhhh spokojenej chlapík Předpona "vy", ale proč by ne "vi" ..., vždyť je to jedno, nejlepší je na všechno se vidělat! Peníze se nemusejí jenom vydělávat!
        inteligentní chlapíci
  • Nevím na co si tady stěžujete
    06.06.2007 22:54

    Pokud vím, tak Capital partners je obchodník s cennými papíry a nevyvíjí žádnou aktivitu ve formě investičního zprostředkování. Takže pokud Vám někdo volá, není to určitě z Capital partners. Pokud vím, tak pod Capitalem funguje společnost Proficio Praha, která však pouze přes Capital obchoduje. Takže pokud Vám někdo zavolá a představí se jako třeba Pepa Novák Capital partners je to podvod. V tomto případě pokud by jste si hovor nahráli, kde by bylo jasně prokazatelné, že se člověk, který Vám obhospodařuje Vaše peníze představuje jako, že je ze společnosti Capital parners, je možné požadovat po společnosti náhradu škody. ( Uvedl Vás úmyslně v omyl, neboť chtěl vyvolat představu, že je makléřem obchodníka). Capital partners má několik zaměstnanců, a investičních zprostředkovatelů pod Proficiem Praha jsou stovky.
    odborník
    • Re: Nevím na co si tady stěžujete
      19.02.2008 21:42

      Capitals Partners je nejspolehlivější a nejprestižnější firma, která se těmito problémi zabývá již dlouho.investiční zprostředkovatel je společnost bfc capital, můžete si to ostatně i ověřit, takže neposlouchejte pindi lidí , kteří nedali na radu brokera a analitiků a ted tady brečí že prodělali, mě osobně vytahli z krach a vydělali 130 procentní nárůst za 5 měsíců...a poplatky za obchody???je to necelá 2 procenta za ameriku a 0,57 procent pro českou republiku, a za jejich profesionální práci to neni moc.
      !!!!!!!!!!!!!
    • RE: Nevím na co si tady stěžujete
      07.06.2007 13:26

      Tak jeste jednou: Komplet vedeni, zamestnanci z Afinu ted pusobi pod hlavickou Capital partners. Na stejnych pobockach, se stejnyma poplatkama, se stejnyma provizema, se stejnym byt prejmenovanym webem, etc.
      Neverici Tomas
      • konecne nekdo orientovany
        08.06.2007 11:20

        Je to tak Capital je clen burzy asi od r 1994 a sam zadne usili k loveni lidi nevyviji, obchoduji pres nej zprostredkovatele, kteri se snazi ziskat nove klienty. A obchodovat na paku je vzdycky velke riziko. (to vidime na prispevcich nize :o)))
        ludvik
  • Řezníci a odšťavňovači
    25.05.2007 10:54

    Pozor Afin Brokers měl firmu Capital partners již připravenou dopředu, protože věděli, že o licenci příjdou. Můžete si to ověřit protože Capitals partners před tím než do nich vstoupil Afin neměl skoro žádný obrat. Je to pouze přejmenovaný Afin se stejným vedením, připravený zase řádně odšťavit. Řezníci jsou zase připraveni si Vás pěkně naporcovat.
    Karel R.
    • naivko
      06.06.2007 18:17

      To co tady sáledlouze píše dole naivka shrnuji do jedné věty. Afin brokers alias Capital partners narozídl od jiných investičních společností nebyl založen k zhodnocování investic (vkladů klientů), ale k parazitování na poplatcích klientů. Takže není divu, že klient z vkladu třeba 50.000,-USD má nulu, ale když se podívá na výpis zjistí, že afin odebral obchody z jeho peněz třeba 30.000,-USD, takže klient nemá nic a Afin má 30.000,-USD zisku. Makléř který chce vydělat klientovi je hodnocen společností jako špatný nebo průměrný a makléř, který má všechny klienty vygumavané ale má vytočeno nejvíce poplatků je hodnocen jako veleúspěšný. Je to paradox ale je to nepopiratelný fakt.
      Josef P.
      • Naivko
        07.06.2007 13:32

        I tak by se to dalo prebrat az na jeden kardinalni omyl. A to ze zadna maklerska firma nebyla zalozena ke zhodnocovani investic klientu, ale presne jak jste naspal k parazitovani na poplatcich klienta.
        Neverici Tomas
    • NAIVKY
      06.06.2007 11:55

      Uz me nebavi cist ty vase kecy, plny naivniho fnukani zkrachovalejch klientu, zavistivych kecu neuspesnych zamestnancu a prihrejvani si polivcicky na nestesti druhych ze strany patrie. Chcete pravdu krutou a syrovou? A nakonec proc ne.. Afin byl nejdynamictejsi firma v branzi, kdo si stezuje ze mu afin spatne platil tak je to ciste a jenom o tom ze byl neschopnej (klasicky vyjukanej kluk po maturite), protoze pochybuje ze je jeste nejaka jina prace, kde by mohl stredoskolak brat 6-ti ciferne castky mesicne. K prijeti do afinu rozhodne nebylo moc potreba, snad jen stredni skola, prijit tam na 3x2hodiny skoleni a razem byl z vas odbornik na kapitalove trhy - stejne naivni predstava jako jit k nake maklerske firme a doufat ze me tam neco nauci a nebudou ze me chtit vytahnout prachy. Pak uz to slo rychle, prvorady ukol byl jako u kazde maklerske firme sehnat klienta a stejne dulezite bylo vyridit si tzv. licenci investicniho zprostredkovatele, aby byl afin co nejvice z obliga. Analyticke oddeleni nemelo ani tak za ukol hledat perspektivni akcie, ale co nejkriklavejsi akcie - dividendy, nove IPO, klasika CEZ atd. proste vse co nejlepe zapusobi na masy. Jelikoz lidi s maklerskou zkouskou tam pracovalo mizive procento, tak si asi dovedete predstavit jak probihalo obchodovani, obcas se clovek sice trefi, ale tak jak tak, pechota byla nucena delat poplatky a ne zisky. Jak probihalo uhaneni klientu je pomerne dobre ukazane v reporazi. Manageri meli taky sve limity, takze diky tomu ze u vetsiny klientu bylo cilem ziskat od nich bianko pokyny tak pak nastavali (zvlaste koncem mesicem) situace ze se tam jedna akcie zobchodovala preba 6x za den. Takze vzhledem k tomu jak nehorazny byly poplatky tak se dost casto stavalo ze nikdo z teamu nemel klienta v zisku. To byl ale celkem normalni stav, oproti tomu co se delo pred rokem pri korekci. To tam kazde rano prisel clovek z backoffice se nekolika strankovym seznamem lidi kteri jsou v margin callu, s tim ze pokud do pul10 nedoposlou penize tak jim budou pozice odprodane. Jinak doposilani penez tam bylo beznou veci i mimo korekce. Jo a aby to nebylo malo tak obchodni system afinu nezna stop lossy..:) O money managmentu tam snad nikdo neslysel. Takze zisky se rychle prodavali a ztratove pozice naopak drzeli dokud se to neotoci. Klient ktery tam prezil pres rok byl skutecne vyjimkou, zazil jsem tam i situace ze se klientovy spalilo mega za 3dny. Vetsina z tech co tam byli dele nez rok meli podobny stav, prodelali vetsinu z vkladu, dolozit nechteli, tak se jim koupila nejaka vysoce rizikova akcie po propadu u krere byla miziva sance ze se opet vzchopi udela treba 100% a vydela neco klentovy zpet. Navic ty ktery si stezujou ze jim zbylo malo muzou byt vlastne jeste radi protoze spousta z nich zkoncila dokonce se zapornym zustatkem, ale pokud vym tak na to uz afin nemel zaludek to po lidech chtit - ackoliv to ze smluv vyplivalo .O tom jak afin zkoncil asi nema treba se rozepisovat o tom vy asi kazdy dost, nicmene je jeste jedna pravda o ktere se moc nemluvi. Tim jak se afin rychle rozrustal tak ukusoval z pomyslneho kolace cim dal tim vetsi kus, coz treba Atlantiku a BHckum hralo do karet, protoze prave pres ne afin obchodoval, ale pro ostatni konkurenci byl trnem v oku. Ono totiz zraloci se normalne mezi sebou tolerujou, a vesele zerou jednoho vorvane za druhym, ale rybnik se zralokama neni nafukovaci a pokud jeden zere mnohem rychlejs nez ostatni tak proste za chvili nemaj co zrat ty ostatni a jak jsou z tono hladovy tak je pro ne proste nejjednodusi sezrat toho nejzravejsiho z nich..;) Mozna je to nahoda, mozna ne ,ale na afin byl zatah kvuli vecem o kterych komise/CNB vedela uz delsi dobu chvili po tom co afin nalakal na nove IPO ECM a Pegasu (zase klacicka lakacka) tolik lidi a penez, ze na zbytek proste uz moc nezbylo. Pak afin predved husarsky kousek a za rekordni 3 dny presel pod jineho obchodnika coz uz bylo domluveny dopredu (a uz ted je dalsi krizovy plan s dalsim obchodnikem). Sice dost lidi odeslo, ale to byly vetsinou ty kteri si tam nedokazali poradne vydelat. Filozofie firmy totiz podporovala u zamestnancu zavyslost na obrovskych prijmech. Kde jinde by si treba mohl treba 20ti lety clovek, rok po maturite vydelat za mesic treba 0.5M KC. O vedeni ani nema smysl mluvit, ne nadarmo se rika ze ryba smrdi od hlavy. Tim ze afin presel pod capital partners, tak se zmenilo akorat to ze se zmenili vizitky, jinak poplatky, provize, sidlo zustalo pri starem. Zamestnanci se tam porad toci co tyden a nekteri zkuseni odesli na nove fronty do Madarska Slovenska Polska atd. Nekteri mladi naivni ambiciozni odesli a pokousi se zalozit svoje maklerske firmy, ale maji v sobe skolu na kterou se nazapomina. Pro me to byla nedocenitelna zivotni zkusenost, jednak jsem se naucil hodnotit lidi podle charakteru a jednak jsem dostal tvrdou lekci ze kapitolove trhy je opravdu tvrda hra. Sice me asi do konce zivota budou strasit lidi kterym jsem i pri nejlepsi vuli prodelal penize, jednak kvuli tomu ze i ja jsem byl pekne naivni a nezkuseny a dilem. Nemam v planu tady obhajovat svoje ciny, ale je fakt ze jsem prozrel davno pred tim nez afin prisel o licenci a odesel sam dobrovolne. Ted sice delam skoro za desetinovy plat nez jsem mel pred tim, ale zase se ted vracim z prace s tim ze sem se snazil udelat co nejlepsi pro zisk klienta. Neberu to totiz ted jako praci, ale spis jako skolu jak se naucit na trzich vydelavat(a zatim to jde) - cili neco co umi jen velmi mala cest makleru. Logicke je ze ten co skutecne umi na trzich vydelat memusi pracovat pro zadnou instituci ale jen sam na sebe. Je to asi spatna zprava pro ty naivni klienty kteri uverili tomu ze na akcie je nejake perpetum mobile na penize a ze se tam bezne da udelat 40% za mesic atd. Ted delam ve firme, ktera obchoduje pres jednu z 5ti nejvetsich firem na svete a i u takoveho obra vedou statistiku ze ktere nemilsrdne vyplyva ze se dele jak rok udrzi necelych 10% klientu. Tim nechci uplne rict ze se na kap. trzich jenom presouvaji penize od klientu k maklerskym firmam, ale je dost tezke narazit na na maklere ktery to s vami mysli dobre. Idealni samozrejme je obchodovat si sam, ale u tohoto zpusobu je statistika podobne kruta. A je to paradoxni, ale je to tak dobre - kde jinde by si ty upesnejsi a zkusenejsi obchodnici mohli poradne vydelat nez na tech kteri k tomu teprve smerujou. A na zaver rada pro ty kteri prisli o penize, dejte si studenou sprchu, par facek a uz si konecne uvedomte ze VSECHNY maklerske firmy zijou z poplatku (a nektere i z informacni zluzby, ktera je normalne zadarmo, ze:) Takze se s tim laskave smirte, a podte ty prachy vydelat zpatky nebo se vratte od kud jste prisli, protoze burza skutecne neni pro slaby kusy... Hodne zdaru a sorry za cestinu..
      Neverici Tomas
    • AFIN V TELEVIZI !
      05.06.2007 8:48

      http://video.markiza.sk//?31337d=04.06.2007&31337p=18
      Michal
    • 29.05.2007 18:38

      Příspěvek byl smazán kvůli neodůvodněnému napadání společnosti Patria. Prosíme uživatele o korektní a věcné příspěvky.
      Tomáš Kunc
      • Není pravda
        29.05.2007 23:08

        FIO má řadu skrytých poplatků, není nejlepší a navíc je to družstevní záložna a všichni víme že jich už přes 90% zkrachovalo. Dejte si pozor taky na tuto společnost, jedinou jistotou je "BANKOVNÍ OBCHODNÍK S CENNÝMI PAPÍRY".
        Stoke
        • názor
          06.06.2007 8:17

          Na Fiu mě nejvíc vadí neuročení učtu. Z družstevní záložny bych ani tak strach neměl. Je skutečností, že se pokouší o něco nového. Jsem začátečník proto nemohu soudit nevím ještě praktycky nic - učím se. Každý slušný názor - rada má pro mě velkou cenu, je škoda že čety jsou zasviněné debylama a slušní lidé se stahují. Když se ale člověk zamyslí nad úrovni vlády, kterou můžeme měřit úrovni popularity paní Parkanové, odpouštím všem všechno i Fiu snahu co nejvíc vydělat.
          Novák
          • omyl
            06.06.2007 23:31

            Mně na Fiu nevyhovuje zabezpečení přístupu, respektive nezabezpečení, je to fakt mizérie. Kéž by zavedli chránění aktivních operací přes jednorázové SMS kódy... Jinak úročit účet samozřejmě bez problémů lze! Vše je popsané na jejich webu. V podstatě je potřeba stát se družstevníkem a zřídit zvláštní běžný účet, kam se pak automaticky přelévají volné prachy z obchodního účtu. K dispozici pro obchodování jsou ale pořád, což je super. A záložny bych se dneska už nebál, pojištění je stejné jako v bankách. Navíc koupené (české) akcie jsou stejně registrované na účtu v SCP, takže v případě potíží jsou snad v ohrožení pouze volné prachy na účtu.
            FIO klient
            • Odpověd
              07.06.2007 6:44

              Díky budu pozorněji číst
              Novák
            • přesně tak
              07.06.2007 0:16

              FIO a další brokeři mají sběrné účty, takže peníze klientů i akcie (kromě českých-ty jsou nakupeny na účet klienta v SCP) jsou ve velmi velkém ohrožení. Všechny peníze i akcie všech klientů jsou na jednom účtu, a ty si je navzájem půjčují. Zde klienti nemají svoje účty pouze podúčty. Takže zase jediná volba bankovní broker.
              Jarda
    • Příště to už nemusí být jen licence
      27.05.2007 19:13

      ČNB prohlásila, že nenechá Afin dál pokračovat pod jinou hlavičkou, a hle Afin teď působí jako Capital partners( jak působivé), jako nová firma. Příště už to nemusí být pouze odnětí licence, ale můžeme přijít o vše( může přijít konkurz). V garančním fondu nejsou žádné peníze a klienti QTP Qantum čekají dodnes, a dostali pouze zlomek garance. Klienti Afinu alias Capital partners by mohli na svých max 20.000,-EUR čekat taky 20 let.
      V.T.
    • Tak teda nevím,
      26.05.2007 13:19

      co si mám o některých pisatelých myslet.Když u nás začala trochu fungovat burza,tak jsem se zajímala o to ,co to je akcie,po čase jsem to zkoušela na RM-systému trochu obchodovat,někdy se dařilo,někdy ne,ale co jsem se naučila, tak hlavně rozhodovat sama za sebe.Potom jsem si našla Afin a zase jsem obchodovala stejně,nikdy jsem si do toho nenechala kecat,prodala jsem,když jsem chtěla já a nebo nakoupila.Uplatńovala jsem obchodování i na Margin,samozřejmě ,ale na menší páku,abych to ustála. Znám ze svého okolí lidi,co u Afinu zkrachovali,ale zavinili si to sami neuváženým Margínem.Afin má velké poplatky,ale jinak si nemůžu stěžovat a o nějakých podvodech nic nevím. Při loňském květnovém propadu přišlo mnoho lidí o peníze, co jeli na půjčku,ale i u jiných obchodníků např. i u Fia a to měli ručení ještě 20%.Píšu tady proto ,aby si mnoho z Vás uvědomilo,že dát nějakému MM peníze aby je Vám zhodnotil,tak to v žádném státě nenajdete.Komunismus Vás naučil,že bude každého vodit za ručičku,ale o tom burza není. Proto si nestěžujte a finance si uložte někde v nějakém fin. ústavě tam o ně nepřijdete a pořád tady nebrečte. Petra
      Petra Říčanová
      • Ty slepičko
        27.05.2007 19:22

        Kecáš, kolik ti dali tvoji šéfové za takovej kec? V Afinu si žádný klient neobchoduje sám. Řezníci mu to tam porcujou. A prodají kdy oni chtějí. Dokonale klienta zblbnou aby koupil nebo prodal. Pokud vím, tak u Afinu nebyl žádný makléř nikdy hodnocen kolik vydělá klientovi, ale pouze kolik nasekal poplatků. Když vydělával klientovi a dělal málo poplatků byl zmasakrován ze strany vedení, že takhle tedy ne. U Afinu alias Capitals partner nikdy nedovolili nadřízení vydělat klientovi i když to makléř chtěl. Pokud to tak chtěl dělat(klientům vydělávat), tak musel dříve či později odejít. Pipinko běž si oblbovat někoho jiného. Toto je společnost nikoliv investiční(která jedná v zájmu klienta), ale pouze se zde hledí na poplatky, které jsou klientovi naparazitovány, naporcovány, a ze kterých šéfové Afinu žijí.
        Antiafin
        • Antiafine
          05.06.2007 13:54

          -ze ty jsi tam pracoval a nedarilo se ti porcovat. Asi proto si tu stezujes ze jsi nevydelal. Moje doporučení: Brokerjet - spalit se sám
          Jaroslav N.
Aktuální komentáře
23.04.2024
14:19WEBINÁŘ za okamžik: Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? 23. dubna od 16:00
14:07Moneta vyplatí z loňského zisku dividendy 4,6 miliardy, tedy devět korun na akcii
13:52Komentář analytika: Slabší prodeje Pepsico v Severní Americe byly kompenzovány silným růstem na mezinárodních trzích  
13:43Sázky na akcie staré ekonomiky pomohly fondu překonat benchmark
13:38MONETA Money Bank, a.s.: Uveřejnění informace z valné hromady 23. 4. 2024
12:36Prodej iPhonů v Číně v prvním čtvrtletí klesl nejvíce od roku 2020
11:28Česká národní banka příští týden podle Michla možná ještě sníží úrokové sazby
11:13České firmy by většinou uvítaly zavedení eura, ukázal průzkum Deloitte
10:55Světové ceny potravin by letos podle ekonomů z Oxford Economics měly klesnout
10:49Koruna nehledí na podpůrné komentáře, zatímco akcie ve světě se dál zvedají  
10:35Robustní ceny elektromobilů od Renaultu a nižší náklady kompenzují pomalejší poptávku na trhu
9:06Rozbřesk: Česko v pasti NIMBYsmu. Holub z ČNB preferuje snížení sazeb o 50bps
8:50ČNB nemusí se snižováním sazeb spěchat, v USA údajně hrozí prohloubení výprodejů a futures jsou zelené  
6:38FX Strategie: Fed zpomalí tempo kvantitativního utahování, a to přibrzdí dolar v krasojízdě. Přijde smršť důležitých makro-dat  
22.04.2024
17:32Téměř rekordní relativní nezájem o dluhopisy, akcie tančí na hudbu budoucnosti
16:48Techy se zvedají, ale Wall Street se nedaří nahrazovat páteční ztráty  
14:37Vstup na burzu by investiční firmu CVC mohl ocenit až na 15 miliard eur
13:32Týdenní výhled: Korporátní výsledky, nervozita kolem velkého techu. Nová data asi růst výnosů nezažehnají  
11:35Akcie se zvedají z pátečního propadu, sentiment však zůstává křehký  
11:18Český státní dluh v 1. čtvrtletí vzrostl o 109,9 mld. Kč na 3,221 bilionu Kč

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
9:30DE - PMI v průmyslu
10:00EMU - PMI v průmyslu
14:00HU - Jednání MNB, základní sazba
16:00USA - Prodeje nových domů