Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Senátor Dryml s kritikou vystoupil z ČSSD, přechází k zemanovcům

Senátor Dryml s kritikou vystoupil z ČSSD, přechází k zemanovcům

02.08.2012 12:36
Autor: mediafax

Senátor Vladimír Dryml vystoupil ze sociální demokracie a v krajských volbách v Královéhradeckém kraji bude kandidovat za Stranu práv občanů - Zemanovce (SPOZ). Ve čtvrtek o tom informoval předseda SPOZ Vratislav Mynář.

"Senátor Vladimír Dryml bude kandidovat za SPOZ jako lídr naší kandidátky v Hradci Králové," oznámil Mynář. Za tento krok si prý senátora velmi váží, a to nejen proto, že sehnal pro kandidáta na prezidenta za SPOZ Miloše Zemana deset podpisů svých kolegů v horní parlamentní komoře. Originály podpisů vzápětí Dryml odevzdal do rukou Zemana, aby ČSSD dokázal, že skutečně existují.

Ze strany, kde Dryml působil 14 let, odchází kvůli poměrům, které již nechce akceptovat. Sociální demokraté si prý navíc senátora dostatečně neváží. "Na kraji jsem z 15. místa byl první. Porazil jsem současného ministra Hegera. Přesto pro ČSSD jsem v současné době nepotřebný. Proto vystupuji z ČSSD, abych poukázal na to, co se v ČSSD děje," vysvětlil Dryml.

Za SPOZ bude kandidovat jako nezávislý, do strany zatím vstupovat nechce. Domnívá se, že pokud Zeman zvítězí v prezidentských volbách, stejně obě strany splynou. "Lidé jsou znechuceni politickými stranami možná zrovna tak, jako já. Takže si dám určitý oddechový čas. Já tu stranu neznám tak dopodrobna. I když znám některé lidi z minulosti ze sociální demokracie a Miloše Zemana si nesmírně vážím. Jsem zvyklý něco nejdříve odvést, abych si členství zasloužil. Tak uvidíme, jak budu nebo nebudu prospěšný pro zemanovce a pro celou levici v České republice," dodal senátor.

Sociální demokracii podle něj vede 'kindermanagement', který zná jen peníze a korupci. "Korupce je především na krajích. Krajští hejtmani jako známka na dopise sedí na svých židlích a myslí si, že tam budou sedět trvale. To, co říkal Miroslav Kalousek, že se děje na krajích, je pravda. Kradou, ani poledne nedrží. Podívejte se, co se děje v Ústeckém kraji, co se dělo ve Středočeském kraji," pokračoval Dryml.

Domnívá se, že po Davidu Rathovi budou v příštích dnech či týdnech obviněni i další hejtmani za ČSSD. "Není možné, aby předseda protikorupční policie v Jihočeském kraji se přátelil s hejtmanem Zimolou, a pak si někdo mohl myslet, že bude vyšetřen ROP Jihozápad," poznamenal. Zkritizoval zároveň, jak se sociální demokraté zachovali k Rathovi obviněnému z korupce. Nedovolili mu prý důstojně ve sněmovně vystoupit.

Drymlovo rozhodnutí ocenil i čestný předseda SPOZ a kandidát na prezidenta Miloš Zeman. "Já bych chtěl výrazně ocenit rozhodnutí senátora Drymla vést naší kandidátku do krajských voleb v Královéhradeckém kraji. Vážím si toho, že v minulých krajských volbách získal největší počet preferenčních hlasů. O kvalitě politiků rozhodují voliči. Je to nejobjektivnější kritérium, které vůbec může být," řekl Zeman.

Oznámil zároveň, že se úspěšně podrobil operaci šedého zákalu. "Do prezidentské kampaně budu vstupovat bez jakýchkoliv zdravotních potíží," řekl.


Váš názor
  • Senátor Dryml
    03.08.2012 15:03

    musí být poněkud chabého rozumu, když mu trvalo tolik let aby zjistil co průměrný občan pochopí za pár měsíců, nebo to musí být další korytník. Ale spíš odchází protože se urazil že na něho se nedostalo ani koryta ani trafiky. Jen dokazuje co jsou socani zač a jak se starají. Napadá mě to přislovi o krysách a potapějící se lodi a jak se z nouze dělá cnost. V žádném případě ho nebude nikdo postrádat. Zase to dělá jen pro vyhlidku na nové koryto a ne pro ty co ho tam zvolili, jak je u nás zvykem. Ptal se snad svých voličů, které reprezentuje?
    Džoržo
    • Re: Senátor Dryml
      03.08.2012 15:14

      Hezky sepsáno. Jenom se bojím, že ta zoufalá strana ČSSD v čele s tím "junákem s rovnátky" opět získá spoustu hlasů. Jak jsem někde nedávno četl, je zoufalé, jaké "vzdělance a odborníky" máme ve vládě. Pak to vládnutí má k něčemu vypadat, tuhle je chemik ekonomem, támhle ten má sotva střední školu, každý rozumí zrovna tomu oboru, kde je volné místo. Jen boj o koryta a vlastní prospěch.
      oh171
      •  
        03.08.2012 15:28

        Bude to lepší. Jeden z budoucích vládců má zahraniční vesnickou univerzitu.
        Homo
        • to Homo
          03.08.2012 15:31

          Je pravda, že na většinu věci by asi stačil "selský rozum", ale to se od těch našich vidláků a chamtivců těžko dočkáme :-)
          oh171
Aktuální komentáře
28.03.2024
9:42Česká ekonomika podle zpřesněného odhadu loni klesla o 0,2 pct, ve 4Q ale vzrostla o 0,4 pct mezičtvrtletně
9:31Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024
8:55Se snižováním sazeb v USA není kam spěchat, opakuje guvernér Fedu Waller. Futures jsou zelené  
8:52Putin: Rusko nezaútočí na Pobaltí, Polsko či Česko. Jde jen o strašení lidí
8:45Rozbřesk: HDP potvrdí pozitivní obrat v útratách domácností
6:03Britské akcie jsou nyní (historicky) mimořádně levné a Evropa už obchoduje s výrazným diskontem i vůči Japonsku
27.03.2024
21:19Americké indexy posilovaly díky silnému závěru  
18:26Jen kousek od intervence? Akcie a dluhopisy dnes lehce v zeleném  
17:50Pavol Mokoš: Je čas svézt se na vlně růstu, ne chytat dno. A technické cíle pro pražské banky
15:43BlackRock: Dlouhodobě nebude pokračovat scénář vyšší inflace a sazeb. Postará se o to umělá inteligence a další technologie
15:00ČEZ, a.s.: Zvolen nový místopředseda dozorčí rady ČEZ
13:01FX Výhled: Dolar se připravuje na návrat vyšších sazeb po delší dobu  
11:21Evropa drží pozice po překvapivém americkém poklesu. Spekulace o intervenci na jenu sílí  
11:15BlackRock: Švýcarský monetární signál a další vývoj inflace
10:44Německé hospodářství churaví, shoduje se pět předních ekonomických institutů
9:55Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.: Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2023
9:49Výsledky H&M za první kvartál překonávají odhady. Akcie přidávají 13 pct
9:23Rozbřesk: Březnová inflace v eurozóně ECB nerozhodí
9:07Komerční banka, a.s.: Oznámení o zahájení exkluzivního vyjednávání o prodeji dceřiné společnosti
8:59EP Infrastructure, a.s.: Výsledky skupiny EP Infrastructure za rok 2023

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
Varta AG (12/23 Q4, Bef-mkt)
9:00CZ - HDP, q/q
12:00Walgreens Boots Alliance Inc (02/24 Q2)
13:30USA - HDP, q/q a
13:30USA - Nové žádosti o dávky v nezam.
14:45USA - Index aktivity ISM Chicago
15:00USA - Index spotř. důvěry Mich. university