Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Sněmovna schválila Babišův návrh na hrubou mzdu 15 a 23 procent hlasy ANO, ODS, SPD, KSČM i Václava Klause

Sněmovna schválila Babišův návrh na hrubou mzdu 15 a 23 procent hlasy ANO, ODS, SPD, KSČM i Václava Klause

20.11.2020 8:18, aktualizováno: 20.11. 11:13
Autor: ČTK

Aktualizováno

Zdaňování takzvané superhrubé mzdy v tuzemsku po 13 letech zřejmě skončí. Sněmovna při nočním schvalování daňového balíčku přijala návrh premiéra Andreje Babiše (ANO), který toto zdaňování ruší. Místo toho se má od příštího roku zdaňovat pouze hrubá mzda sazbou 15 procent a u lidí se mzdou asi nad 140.000 korun měsíčně část příjmů nad tuto hranici sazbou 23 procent. Zrušení ještě není definitivní. Zákon musí posoudit Senát a podepsat prezident. Sněmovna schválila rovněž takzvaný stravenkový paušál jako alternativu k současným stravenkám. Pro schválení balíčku jako celku s přijatými úpravami hlasovali poslanci ANO, ODS, KSČM, SPD a dva nezařazení poslanci Václav Klaus a Tereza Hyťhová.

Sněmovna přijala i další část Babišova návrhu, která rozvolňuje pravidla rozpočtové odpovědnosti. Podle ministerstva financí by bez této změny nebylo zrušení superhrubé mzdy proveditelné. Babiš uvádí dopad na státní rozpočet v objemu asi 52 miliard korun. Návrh státního rozpočtu na příští rok s tím ale nepočítá. Dopady na veřejné rozpočty vyvolaly kritiku nejen z opozice, ale i z koaliční ČSSD.

O obdobném návrhu vicepremiéra a předsedy koaliční ČSSD Jana Hamáčka se už dnes nehlasovalo. Hamáček navrhoval sazbu 19 procent a 23 procent pro část příjmů zhruba nad 140.000 korun měsíčně. Pro zrušení superhrubé mzdy podle Babišova návrhu hlasovali vedle poslanců hnutí ANO také poslanci ODS, SPD, nezařazení poslanci i poslanec TOP 09 František Vácha.

Proti Babišovu návrhu na zrušení superhrubé mzdy již dříve protestovala Národní rozpočtová rada. Podle ministryně financí Aleny Schillerové (za ANO) podporuje Babišův návrh prezident Miloš Zeman, ale pouze na dva roky. Schválený Babišův návrh však není časově ohraničen. Podle ministryně nebylo legislativně možné ho časově omezit.

Sám Babiš v důvodové zprávě uvádí, že navrhované snížení daňového zatížení práce je zamýšleno pouze na dva roky. O definitivním daňovém režimu a výši sazeb se podle něj rozhodne podle aktuálního ekonomického a fiskálního vývoje. Ministryně financí řekla, že návrh nešel z legislativních důvodů napsat jinak.

Podle výpočtu Národní rozpočtové rady bude zrušení superhrubé mzdy podle Babišova návrhu znamenat výpadek celkových daňových příjmů 88 miliard korun. Z toho by o 58,1 miliardy korun přišel státní rozpočet, o 7,8 miliardy rozpočty krajů a o 22,1 miliardy korun příjmy obcí.

Ministryně Schillerová odhadla dopad schválených poslaneckých změn do veřejných rozpočtů zhruba na 130 miliard korun. Z toho jen na státní rozpočet podle ní připadne 87 miliard. Například zvýšení daňové slevy na poplatníka podle ní bude znamenat výpadek 35 miliard korun. Neuvedla, jaký dopad bude mít zrušení superhrubé mzdy.

Sněmovna schválila návrh pirátského poslance Mikuláše Ferjenčíka na zvýšení základní daňové slevy na poplatníka. Dosud činí 24.840 korun a nově by měla odpovídat průměrné hrubé mzdě za předminulý rok. Poslanec uvádí, že v roce 2021 by činila sleva 34.125 korun.

Sněmovna spolu s tím v daňovém balíčku schválila také zavedení stravenkového paušálu. Přijala i snížení sazby spotřební daně z motorové nafty o korunu na litr. Naopak nepřijala žádný návrh na zvýšení sazeb daně z hazardu.

Schválila zvyšování spotřební daně z tabákových výrobků, ale dala přednost rychlejšímu růstu daně, než navrhovala vláda. Předložil ho Zbyněk Stanjura (ODS) a podpořil ho rozpočtový výbor. Státní rozpočet by tak mohl získat v příštím roce navíc asi 2,1 miliardy korun. Ministerstvo financí na dotaz ČTK sdělilo, že nelze předpovědět dopady na cenu pro spotřebitele, protože firmy pravděpodobně sáhnou k výraznější cenové konkurenci.

Obce budou také moci nově stanovovat koeficient u daně z nemovitosti až na jedno desetinné místo, například 1,5 nebo 4,5. Nyní mohou použít jako koeficienty pouze celá čísla 2,3,4, a 5. S návrhem uspěl v rozpočtovém výboru Mikuláš Ferjenčík (Piráti). Podpořilo to i ministerstvo financí, podle něj existuje po tomto řešení poptávka ze strany obcí.

Další z návrhů Mikuláše Ferjenčíka za Piráty zasahuje příjmy z prodeje cenných papírů. Návrh Ferjenčíka zavádí limit 20 milionů korun v rámci jednoho zdaňovacího období. Nad tento limit mají být příjmy daněny.

Sněmovna rovněž umožnila podnikatelům mimořádné odpisy majetku sloužícího k podnikání. Vztahovat se to má na majetek pořízený od letošního 1. ledna do 31. prosince příštího roku. Majetek v první skupině, například některé zemědělské stroje, by se odepisoval jen jeden rok místo tří let. Majetek v druhé skupině, například auta, by se odepisoval tři roky místo pěti let.

Hamáček: Schválený daňový balíček je nezodpovědnou sekerou. Podle Pirátů šílenost

Daňový balíček, který v noci schválila Sněmovna, je podle předsedy ČSSD Jana Hamáčka nezodpovědnou sekerou zaseklou poslanci ANO, ODS a SPD. Místopředseda rozpočtového sněmovního výboru Mikuláš Ferjenčík z Pirátů hovoří o rozpočtové šílenosti. Podle Jana Skopečka z ODS je to ale dobrá zpráva, která povede k růstu čistých příjmů zaměstnanců. Vyplývá to z jejich reakcí na twitteru a v České televizi.

Hamáček na twitteru napsal, že Sněmovnu při hlasování o daňovém balíčku opustil rozum. "V příštích měsících a letech nás bude hlava bolet nejen z následků covidu, ale i z nezodpovědné sekery zaseklé poslanci ANO, ODS a SPD," uvedl.

Ministryně Alena Schillerová (za ANO) odhadla dopad schválených poslaneckých změn do veřejných rozpočtů zhruba na 130 miliard korun. Z toho jen na státní rozpočet podle ní připadne 87 miliard.

Ferjenčík České televizi řekl, že daňový balíček je z hlediska rozpočtové politiky "prostě šílenost", na kterou stát nemá peníze. Dopad do rozpočtu státu a samospráv bude obrovský. "Zákon jako celek je prostě iracionální," řekl.

Sněmovna v balíčku schválila i Ferjenčíkův návrh na zvýšení základní daňové slevy na poplatníka. Ta dosud činí 24.840 korun a nově by měla odpovídat průměrné hrubé mzdě za předminulý rok, příští rok by podle pirátského poslance činila 34.125 korun. Ferjenčík ale televizi řekl, že nečekal, že Sněmovna schválí jeho návrh i návrh ANO na snížení sazby daně na 15 procent. Pirátský návrh byl podle něho jen alternativou k návrhu ANO a Piráti čekali, že si Sněmovna vybere jen jeden z nich a druhý nepodpoří.

Poslanec Jan Skopeček České televizi řekl, že je rád, že se po letech pokusů ODS konečně podařilo superhrubou mzdu zrušit. ODS přijde při projednávání návrhu na příští rok s návrhy, kde je možné ušetřit na výdajové straně rozpočtu. "Když se někde daně snižují, musí se hledat úspory," řekl. Podle něj bude také nutné kompenzovat výpadek obcím a krajům.

Předseda lidovců Marian Jurečka na twitteru uvedl, že mu ministryně Schillerová neukázala výhody zrušení superhrubé mzdy na konkrétních příkladech lidí s průměrnými příjmy, dětmi nebo hypotékou. "Mlčela, protože by argumentačně prohrála," napsal na adresu ministryně Jurečka.

Vývoj konceptu superhrubé mzdy:

Současný koncept výpočtu daně z příjmů fyzických osob ze superhrubé mzdy schválila Sněmovna v srpnu 2007 (s platností od ledna 2008) v tehdejší reformě veřejných financí, kterou navrhla koaliční vláda Mirka Topolánka. Kabinet vedený ODS se tak snažil naplnit předvolební slib jednotné sazby daně z příjmu fyzických osob 15 procent (do té doby platila čtyři daňová pásma dle výše příjmů se sazbami 12, 19, 25 a 32 procent).

Slíbených 15 procent se však zaměstnanci nedočkali, protože daň se začala nově vypočítávat místo z hrubé mzdy z takzvané superhrubé mzdy, což je mzda včetně sociálního a zdravotního pojištění, které za zaměstnance odvádí státu zaměstnavatel. Ve skutečnosti tak nová sazba byla 23,1 procenta reálného zdanění.

Nyní činí efektivní zdanění pro zaměstnance 20,1 procenta. Lidé, kteří mají plat vyšší, než je čtyřnásobek průměrné mzdy, tedy přibližně nad 140.000 Kč, kromě toho od roku 2013 odvádějí i sedmiprocentní solidární přirážku k dani z příjmů.

Superhrubá mzda se skládá ze základní hrubé mzdy podle pracovní smlouvy, příplatků a odměn zaměstnance, zaměstnaneckých výhod počítajících se do příjmu (například používání služebního auta pro soukromé účely), sociálního pojištění placeného zaměstnavatelem a zdravotního pojištění placeného zaměstnavatelem. Je tedy přesným účetním obrazem nákladů zaměstnavatele na zaměstnance.

Zrušení konceptu superhrubé mzdy s daňovou sazbou 15 procent příjmu a zavedení 19procentní sazby daně z příjmu pro fyzické osoby, která bude vypočítávána z hrubé mzdy, měla zavést už daňová reforma koaliční vlády Petra Nečase (ODS), kterou schválila Sněmovna v prosinci 2011 s odkladem na rok 2015. Odklad byl pro sociální demokraty v Senátu podmínkou pro opravu zdanění hazardu, o kterou usilovalo ministerstvo financí.

Vládní koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL, která se ujala moci v lednu 2014, nakonec zákon zrušila před nabytím jeho účinnosti, zrušila i plánované zavedení jednotného inkasního místa. Tehdejší ministr financí Andrej Babiš (ANO) k tomu uvedl, že ministerstvo financí je přesvědčeno, že státu ani lidem by zrušení superhrubé mzdy v danou chvíli nic nepřineslo. "Stát by naopak kvůli zvýšeným nákladům na administrativu přišel asi o miliardu korun," řekl Babiš.

Zrušení superhrubé mzdy měla vláda Bohuslava Sobotky (ČSSD) už v koaliční smlouvě. Před volbami v roce 2017 pak měly zrušení superhrubé mzdy ve volebních programech jak hnutí ANO, tak ČSSD, dlouhodobě navrhovala její zrušení například i ODS, za jejíž vlády přitom byla zavedena.

Zrušení superhrubé mzdy u daně z příjmů fyzických osob, zavedení 19procentní sazby a zachování solidárního zvýšení daně zavedením sazby 23 procent bylo součástí programového prohlášení současné vlády Andreje Babiše.

Vládní ČSSD a ANO se domluvily na zrušení superhrubé mzdy a zavedení patnáctiprocentní daně z příjmu letos koncem srpna. Záměr mimo jiné kritizoval prezident Miloš Zeman, který to označil za pokus o nabourání díry do státního rozpočtu s tím, že rozpočtový dopad by podle některých odhadů představoval 70 miliard až 90 miliard korun ročně. Babiš mluvil o výpadku 73 miliard. Koncem září Babiš řekl, že vláda navrhne zrušení superhrubé mzdy pouze na dva roky. S návrhem podle Babiše přišel prezident Zeman. ČSSD následně uvedla, že nepodpoří zákon, který by zrušil superhrubou mzdu a za dva roky ji znovu zavedl. Babiš poté na sociálních sítích uvedl, že chce zrušit superhrubou mzdu navždy, efektivní zdanění ale snížit pouze na dva roky.

Sněmovna v noci na dnešek zdaňování superhrubé mzdy zrušila. Místo toho se má od příštího roku zdaňovat pouze hrubá mzda sazbou 15 procent a u lidí se mzdou asi nad 140.000 korun měsíčně část příjmů nad tuto hranici sazbou 23 procent. Zrušení ještě není definitivní. Zákon musí posoudit Senát a podepsat prezident.

 
 
 

Čtěte více:

První Windows od Microsoftu. Ty ještě trhákem nebyly, ale...
20.11.2020 5:35
Počátky amerického softwarového gigantu Microsoft jsou spjaty s počíta...
Sněmovna souhlasila s nouzovým stavem do 12. prosince
19.11.2020 18:03
Nouzový stav bude moci v Česku platit kvůli epidemii nového koronaviru...
Nejednoznačné čtvrteční obchodování v USA
19.11.2020 22:02
Dnešní obchodní den v USA neměl v úvodu jasný směr a to se v podstatě ...

Váš názor
  • prej právní stát
    24.11.2020 19:26

    další podvod ututlán....https://www.seznamzpravy.cz/clanek/dostalova-nespecha-po-agrofertu-zatim-nebude-chtit-100-milionu-zpatky-130969
    Velkamedvědice
    • Re: prej právní stát
      25.11.2020 11:24

      "za inovaci není možné označit postup, kdy Agrofert pouze přenesl do Česka technologii, kterou už dříve využíval ve své německé pekárně." Když firma koupí již v Německu použité stroje založené na moderní v ČR dosud nepoužívané technologii, tak nejde v rámci české produkce o inovaci? To mi nepřijde jako zcela přesvědčivý závěr. Pokud to Penam koupil o jiné právnické osoby navíc nejspíše se sídlem v Německu, byť se jednalo o člena skupiny Agrofert, tak pořád je to pořízení nové, tedy inovativní technologie, která představuje inovativní nahrazení dřívější zastaralé technologie. Požadavek, aby šlo o novou dosud nepoužitou technologii mi nepřijde příliš přesvědčivý, tedy pokud to takto výslovně nebylo již v dotačních podmínkách. Rozhodně toto není situace, která by mohla vést k jednoznačnému závěru, že se Penam dopustil dotačního podvodu, nebo že porušil dotační pravidla. Něco jiného by bylo, pokud by nedošlo k pořízení linky a pouhému přestěhování linky do ČR. Tady by už šlo o složitější situaci. Bez znalosti znění dotačních podmínek a skutečností týkajících se nabytí té linky je těžko dělat nějaké silné závěry. Proti rozhodnutí se může ČR odvolat a já předpokládám, že to udělá, takže rozhodně zde není ani jistota v tom, že skutečně EU tuto dotaci ČR neproplatí. A i v případě, že ČR neuspěje s odvolání, může zažalovat rozhodnutí EK u Evropského soudu dvoru. Ohledně případného podvodu by muselo dojít k trestnímu řízení a pravomocnému rozsudku. Takže na nějaké definitivní a silné závěry rozhodně zatím nenastal čas. Tvoje závěry jsou tak velmi chabé, zbrklé a značně předčasné.
      Richard Fuld
      •  
        25.11.2020 17:36

        a teď zas bude armáda českých úředníků makat na Burešových problémech. Protože kdo si dovolí na Agrofert, dovoluje se vlastně na Českou republiku!! Andrej to říkal dobře. Dejte nám ty peníze a my si to už nějak rozdělíme sami. Jak by to dopadlo? Už jsme viděli u Lovochemie a malou domů 6 miliard ;-)
        lump
        •  
          26.11.2020 15:15

          Kdyby mu ti úředníci tu dotaci neschválili, nebo kdyby ti euroúředníci neposuzovali ti dotaci odlišně od těch našich úředníků, žádnou práci na víc by nikdo neměl. Takto hold budou muset čestí úředníci obhájit, že ta dotace Penamu byla v pořádku. Jen ať si svou práci obhájí. Na tom přece není nic špatného.
          Richard Fuld
          • Richarde seš kobliha
            26.11.2020 19:34

            Seš normální????? Dotaci dostal, protože v žádosti lhal, což se po postavení ukázalo. Evidentně dokazuješ, proč to říkám kobliho. Tobě podvody nevadí. Šlo o dotaci EU!!! jelikož má zmáklé lidi jako Ty, byla mu dopředu vyplacena z českých peněz, to je běžná praxe.
            Velkamedvědice
      • Richard
        25.11.2020 17:19

        Nevím jaksi přišel na to, že inovace měla stanout jen na českou republiku. Pokud někdo něco vynalezne, už se to nedá vynaleznout podruhé stejně. A dokonce v rámci jedné firmy. Leda , promiň, leda bys byl chytřejší než EU, která pravidla pro žádost o dotace sama vymyslela a schválila a teď konstatuje, že podmínky nesplňují zadání soutěže. Jistě si v zadání nic o mezinárodním rozdělení nečetl. Prostě jsme mu koupili linku. Dyť česká republika je jeho firma a občané zaměstnaci.
        Velkamedvědice
      • ahoj, ja som riša a milujem babiša!
        25.11.2020 16:22

        ahoj, ja som riša a milujem babiša! ………………………………………………………………………………….. ja vždy pravdu mám posledné slovo tu dám! ………………………………………………………………….. něvadí mi penam, inému hlas nědám! …………………………………………………………………………….. něvadí mi hniezdo čapí moj hlas aj tak lapí! …………………………………………………………………….. aj keď klame, kradně, buděme možno na dně, ……………………………………………………………….. aj tak hlas mu dám, lebo sa dobre mám! …………………………………………………………………………. daroval mi koblihu, pojděm dněs do lihu! ……………………………………………………………………….. aj keď niečo poserie, kalúsek to odserie! …………………………………………………………………………. ja vždy pravdu mám, posledné slovo tu dám! ………………………………………………………………….. Ahoj, ja som riša a milujem babiša! …………………………………………………………………………………. Vleziem mu aj do riti, vám tu buděm trolliti! ……………………………………………………………………. ja vždy pravdu mám, posledné slovo tu dám! …………………………………………………………………..
        oradapoisson
        • Re: ahoj, ja som riša a milujem babiša!
          26.11.2020 15:16

          Čéče, tebe je na mizerně placeného trolla fakt škoda. :-)
          Richard Fuld
        • Re: ahoj, ja som riša a milujem babiša!
          25.11.2020 17:37

          to si složil sám? :D
          lump
          • jo
            25.11.2020 17:49

            nechal jsem to posoudit jednomu renomovanému básníkovi a tem mi řekl, že kdyby tam nebyl ten babiš, tak by si myslel, že to psal Mácha :-)
            oradapoisson
        • Re: ahoj, ja som riša a milujem babiša!
          25.11.2020 17:11

          Ta tvoje bezradnost z tebe úplně prýští. :-)
          Richard Fuld
    • Re: prej právní stát
      24.11.2020 20:17

      Tak pro takovýhle přístup státu mě mají mrzet rušení superhrubé mzdy a zvýšení slevy na poplatníka? To jako fakt?
      Frakul
      •  
        24.11.2020 20:22

        To nebylo nic proti Medvědovi... jen v Parlamentu je čóro móro aby nhodou občanům nezůstalo víc peněz v kapse, a na druhou stranu se vylákané dotace zpátky nevymáhají. Kocourkov je v tomto srovnání prozíravě a odpovědně spravovanou obcí...
        Frakul
        • Frakul
          25.11.2020 17:19

          Jistě kolego, pochopil sem. V poho
          Velkamedvědice
  •  
    24.11.2020 18:59

    Tak takto vypadá debata na téma schváleného snížení daní? AntiBabišovci, styďte se! :-)
    Richard Fuld
    •  
      25.11.2020 17:39

      hele kolik sype todle trollení na diskuzích? A děláš přímo u Prchala nebo přes nějakou agenturu?
      lump
      •  
        26.11.2020 15:18

        Já ti nevím, kolik to sype. Já to za peníze nedělám. Kolik to sype tobě? :-) Vypadáš, že moc spokojený nejsi. :-)
        Richard Fuld
    •  
      24.11.2020 19:12

      No mam obavu ze jeste nic definitivne schvaleno neni. Dokud nepodepise Zeman tak bych se tim moc nevzrusoval
      Ai-kun
      • Eman
        24.11.2020 19:20

        to s komunistama schválil dávno s časovým omezením. Akorát, že sem jim do toho naboural Ferenčík
        Velkamedvědice
        • Re: Eman
          24.11.2020 19:26

          No prave, a ted to cely nechtej, a budou se zas hadat co z toho zrusit. Takze dost pochybuju ze to co schvalili bude i finalni podoba, to uz je snad pravdepodobnejsi, ze neschvali ani jedno a udelaj jen nakou kosmetickou upravu aby se nereklo
          Ai-kun
          •  
            25.11.2020 17:42

            mluví se o tom, že se to vrátí do parlamentu tak jak to je, jen se změní sazba z 15 na 16-17 a ta základní odečitatelná položka bude dána napevno na 28800 a nebude se valorizovat. Na což by mohli všichni přistoupit, jinak by to nestihli odhlasovat znovu tak, aby to platilo od 1.1.2021. Což je potřeba kvůli volbám ;-)
            lump
    • Policie se vrhla na další kauzu Andreje Babiše. Možné daňové podvody kolem Čapího hnízda
      24.11.2020 19:11

      Kvůli podezření z krácení daně zahájila policie úkony v trestním řízení. Jen v letech 2010 až 2013 zaplatily firmy z holdingu Agrofert za reklamu na farmě Čapí hnízdo nedaleko středočeských Olbramovic 280 milionů korun. Policie od jara tohoto roku prověřovala, zda přitom nedošlo k daňovým deliktům. A aktuálně vyhodnotila svá podezření jako vážná a zahájila úkony v trestním řízení. „Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu krácení daně,“ potvrdila mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.
      oradapoisson
      • Re: Policie se vrhla na další kauzu Andreje Babiše. Možné daňové podvody kolem Čapího hnízda
        25.11.2020 17:44

        museli čekat, protože měli strach. Teď už to vypadá, že by mohl Bureš do roka dopremiérovat. Navíc s Hambáčkem už to taky tolik neladí, takže dostali volnou ruku :-)
        lump
        •  
          25.11.2020 18:28

          ....tyhlety manipulace.....moravec hadr....je to první odstavec článku zveřejněného 16.7. 2019...o co se snažíš?
          keris
  • Pořád kádrujete
    24.11.2020 18:01

    Spadněte z těch svých "morálních výšin" a napište jaká jsou vaše kritéria pro hodnocení vlád, podle čeho se rozhodujete, zda je nějaká vláda dobrá či špatná. Zatím jsem pochopil, že vám stačí, když jsou ve vládě liliově čistí, naprosto nenapadnutelní Mirkové Dušínové, prostě pohádka :). Dejte nějaká pořádná kritéria a pak budeme porovnávat Kalouska a Babiše.
    Berťa
    • Re: Pořád kádrujete
      24.11.2020 20:49

      Sestupte z morálních výšin a volte NSDAP. Dáme vám práci a zajistíme velmi ekonomicky efektivní řešení problému s postiženými spoluobčany. Myslím, že vyloučíme-li morální a etické problémy tak v letech 1933-39 byla nacistická vláda v Německu tou bezkonkurenčně nejlepší na světě. Současná čínská vláda je ten samý případ.
      ..
      •  
        25.11.2020 11:26

        Tohle hysterické přehnané srovnání není opravdu na místě. :-)
        Richard Fuld
        •  
          25.11.2020 17:45

          není přehnané a je na místě úplně přesně! ;-)
          lump
        •  
          25.11.2020 11:35

          Kde tam vidíš srovnání? Protři si zrak. Pouze upozorňuji, že morální aspekty jsou také důležité.
          ..
    • Re: Pořád kádrujete
      24.11.2020 18:10

      Proč do toho zase taháš Kalouska?? ten Bbaiš a jeho bláboly tě semleli mozek. Kalousek je deset let mrtvý. Kádrování??? Je mi tě líto....tak otevřme kriminály. Beztak tam sedí lidé, co v hladu ukradli pár rohlíků či čisté slipy.
      Velkamedvědice
Aktuální komentáře
18.03.2024
17:24Jaký by „měl být“ poměr cen akcií k objemu peněz?
17:03Spolupráce Applu a Alphabetu dnes nastartovala zájem o technologie  
16:02Gerber: Situace v Tesle by se mohla změnit k lepšímu…
14:50Ceny starších bytů v Praze, Brně a Ostravě vzrostly, dorovnávají loňsky pokles
13:50Týdenní výhled: Jak moc změní Fed projekci sazeb na letošek?  
12:37Než otevře Wall Street: Alphabet, Nvidia, PepsiCo  
12:15Týden začíná opatrně pro akcie i dluhopisy. O slovo si řekla AI, ale pozornost míří k sazbám  
12:09Eurostat: Míra inflace v EU v únoru zvolnila na 2,8 procenta, česká klesla pod unijní průměr
11:32Komerční banka, a. s.: Znovuzvolení členky Představenstva KB
10:56Růst maloobchodu a průmyslu v Číně na začátku roku překonaly odhady analytiků
10:26Zájem o akcie Redditu před vstupem na burzu pětkrát převyšuje nabídku
10:08ČEZ, a.s.: Doplnění výroční finanční zprávy 2022
10:06ČEZ, a.s.: Oznámení o výplatě úrokového výnosu
9:58ČSÚ: Ceny průmyslových a zemědělských výrobců v únoru meziročně opět klesly
9:31Zdroje Bloomberg: Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu
9:13Rozbřesk: Březnové rozhodnutí ČNB - zvítězí snížení sazeb o 50bps?
8:56Trhy zamíří v úvodu týdne vlažně vzhůru. Vláda dle Síkely rozhodne nejméně o dvou jaderných blocích, volby v Rusku vyhrál Putin  
8:55Nynější vláda rozhodne o nejméně dvou nových jaderných blocích, je přesvědčen ministr Síkela
8:50Putin získal celkem 87,28%, EU nikdy neuzná výsledky voleb na okupovaných územích Ukrajiny
6:36Investoři do amerických akcií ignorují riziko stagflace, říká stratég BofA

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
JP - Jednání BoJ, základní sazba
11:00DE - Index očekávání ZEW
13:30USA - Počet stavebních povolení