Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články

"Češi si zaslouží republiku pohody". Vítězství o 960 tisíc hlasů a osobní gratulace Čaputové

28.01.2023 23:14
Autor: Redakce, Patria.cz

V pořadí 4. prezidentem ČR se po Miloši Zemanovi stane generál ve výslužbě Petr Pavel (61). Ve finále prezidentské volby porazil silou 58,32 procenta hlasů bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO). Pro Pavla hlasovalo téměř 3,36 milionu lidí, tedy zhruba o 960 tisíc více než pro Babiše. Pavel vyhrál ve většině krajů a v zahraničí, Babiš uspěl v Karlovarském, Ústeckém a Moravskoslezském kraji. Šéf ANO volební porážku uznal a Pavlovi popřál, aby byl prezidentem všech občanů a bojoval za české zájmy. Pavel je připraven naslouchat opozici a zvažovat její argumenty, pokud budou sloužit k řešení a nebudou jen negací vládních návrhů.

K volbám za pátek a sobotu přišlo 70,25 procenta lidí, což je nejvíce v přímých prezidentských volbách, rekordní účast přitom byla už v prvním kole před dvěma týdny. V roce 2013 rozhodovalo ve finále volby hlavy státu 59,1 procenta voličů a před pěti lety 66,6 procenta. Historicky je současná volební účast třetí nejvyšší po volbách do Sněmovny 1996 a 1998.

Volební finále online: Prezidentem Petr Pavel, počtem hlasů překonává Zemana

Velký zájem o volby byl letos i v zahraničí. Rekordní počet českých voličů odevzdal hlasy například v Bruselu nebo v Německu. Celkově činila volební účast v cizině 80,3 procenta, novou hlavu ČR volilo téměř 23.000 Čechů, z toho 95,2 procenta hlasů dostal Pavel.

Zemanovi skončí druhé volební období 8. března. Nově zvolený prezident by měl skládat prezidentský slib podle předsedkyně Sněmovny Markéty Pekarové Adamové (TOP 09) 9. března na Pražském hradě. Po složení slibu bude mít vedle pravomocí hlavy státu také například nárok na plat a prezidentskou imunitu. Pavel dnes uvedl, že při předávání prezidentského úřadu chce udělat hloubkový audit prezidentské kanceláře a nechat vyšetřit podezření, která se případně objeví.

"Češi si zaslouží republiku pohody"

Češi si podle nově zvoleného prezidenta Petra Pavla zaslouží zemi, která se nebude vyznačovat blbou náladou, ale bude republikou pohody. Pavel ve svém volebním štábu řekl, že vyhrály hodnoty jako pravda, důstojnost a respekt. Na Pražském hradě chce všechny přesvědčit k návratu k nim. Poděkoval všem voličům včetně těch, kteří podpořili jeho protikandidáta Andreje Babiše (ANO). Doplnil, že v této zemi nevidí poražené voliče. Od pondělí se chce Pavel scházet s nejvyššími ústavními činiteli a dohodnout se s nimi na formě spolupráce. Ve funkci je připraven naslouchat opozici a zvažovat její argumenty, pokud budou sloužit k řešení problémů, řekl. Při přebírání úřadu hodlá udělat hloubkový audit fungování prezidentské kanceláře.

Češi musí podle Pavla řešit problémy jako jedno společenství, i když je rozdělila právě skončená prezidentská kampaň, několik souběžných krizí, ale také politika, která se podle něj v poslední době vyznačuje konfrontací, vzájemným osočováním a hledáním důvodů, proč něco nejde. Místo toho chce v budoucnu hledat společná řešení.

Pavel ve svém prvním projevu po sečtení hlasů poděkoval všem, kdo přišli k volbám. "Všem, kteří mě volili, ale i těm, kdo mě nevolili. Přišli k volbám a dali jasně najevo, že ctí demokracii," uvedl. Rozumí tomu, že mnozí se budou cítit zklamaní, že jejich favorit nevyhrál. "V této zemi nevidím vítězné a poražené voliče," řekl.

VYSTOUPENÍ K VÝSLEDKŮM PREZIDENTSKÉ VOLBY https://t.co/EoMLVMaMjS

Ve volbě podle něj vyhrály hodnoty jako pravda, důstojnost, respekt a pokora, které sdílí naprostá většina lidí. "Máme jiný názor na spoustu věcí, ale to neznamená, že jsme nepřátelé. Musíme se spolu naučit komunikovat," zdůraznil. Nechce zdůrazňovat rozdíly a příkopy, ale věci, které mají Češi společné. "Je to nejen jazyk, krásná země a historie, ale i společná budoucnost a problémy," uvedl.

Potíže musí Češi řešit jako jedno společenství, zdůraznil. "Společenství je bohužel teď trochu zraněné právě skončenou prezidentskou kampaní, souběhem krizí, kterými jsme si prošli, ale i stylem politiky, který u nás v poslední době převažoval - politika konfrontace, vzájemného osočování, hledání důvodů, proč něco nejde," řekl.

Své zvolení považuje za první krok ke změně, je ale potřeba příspěvek všech občanů, aby se ji podařilo dotáhnout do konce. Přinese to výrazně lepší kvalitu života v této zemi, míní. "Měli bychom si přát Českou republiku, která se nebude vyznačovat blbou náladou. Zasloužíme si Českou republiku, která bude republikou pohody. Já myslím, že na to máme a že to dokážeme," konstatoval.

Pavel na pódiu poděkoval jmenovitě řadě lidí ze svého týmu a podporovatelům. Po úvodním projevu zazněla státní hymna v podání zpěváka Ondřeje Rumla. Následně dostali příležitost k dotazům novináři.

Pavel potvrdil, že se dnes odpoledne seje s premiérem Petrem Fialou (ODS). Schůzky s dalšími ústavními činiteli plánuje v příštím týdnu. V dalších dnech také hodlá připravovat program pro první týdny v prezidentské funkci.

Zvolený prezident také zopakoval, že nebyl vládním kandidátem a pokud nebude s vládou souhlasit, dá to hlasitě najevo. Je připraven i naslouchat opozici, pokud bude přicházet s argumenty pro řešení problémů a její návrhy nebudou pouze negací vlády.

Při přebírání prezidentské kampaně chce Pavel nechat udělat hloubkový audit prezidentské kanceláře. "Prezidentovo okolí bylo jedním z důvodů ztráty důvěryhodnosti celého úřadu," řekl o spolupracovnících svého předchůdce Miloše Zemana. Pokud by se při auditu objevila nějaká podezření, nechá je Pavel důkladně prošetřit. Chce, aby jeho kancelář byla profesionální, transparentní a důvěryhodná.

Motivací kandidovat i představa Babiše na Hradě

Ke kandidatuře na nejvyšší ústavní funkci Pavla motivovaly debaty o možném prezidentském angažmá předsedy ANO. "Nebýt toho, že by Andrej Babiš byl tak favorizovaným kandidátem, tak bych zřejmě asi ani neměl motivaci kandidovat," řekl Pavel večer v České televizi. Uvedl rovněž, že po vítězství zatím nemluvil ani s Babišem, ani se současným prezidentem Zemanem.

Vůči Zemanovi se Pavel slovy vymezil, podle něj při jeho dvou funkčních obdobích současné hlavy státu utrpěla vážnost prezidentského úřadu. Zároveň ale na končícím prezidentovi ocenil jeho zájem o armádu, podporu armádních rozpočtů i zahraničních misí.

Prezidenta Miloše Zemana výsledek prezidentských voleb překvapil. Čekal, že generál ve výslužbě Petr Pavel možná vyhraje nad předsedou ANO Andrejem Babišem, nepředpokládal ale tak výrazné vítězství, řekl dnes na Frekvenci 1. Podle Zemana ale nelze Babiše po prohře odepisovat. Připomněl, že se sám po prvním neúspěchu v prezidentské volbě vrátil.

Nově zvolený prezident hodlá také stejně jako Zeman navštěvovat regiony, své cesty ale chce pojmout víc civilně a víc se zaměřit na problémy občanů. Cesty by chtěl zahájit v krajích nejvíc zasažených současnými krizemi, tedy v Karlovarském, Ústeckém a Moravskoslezském. Bude chtít slyšet, jak lidé vnímají platná protikrizová opatření.

Jednání i s opozicí, moderátor debaty s vládou

Chystá se také jednat s opozicí, aby mohl být moderátorem debaty s vládou. Je přitom připraven i na jednání s předsedou opozičního ANO Babišem, které se podle něj bude lišit od střetů v kampani. Pracovní jednání očekává ve věcnější rovině.

Za nejtěžší část své cesty na Hrad označil Pavel kampaň mezi prvním a druhým kolem volby. Čelil v té době tvrdým útokům, když ho Babiš spojoval s hrozbou války. "Kampaň ve druhém kole byla vedena takovým způsobem, který mi není vlastní," uvedl Pavel. Ocenil, že se podařilo v závěrečných debatách s Babišem na Nově a v Českém rozhlase atmosféru zklidnit.

Pavlovi příznivci slavili už v průběhu sčítání výsledků a k vítězství mu gratulovali i někteří politici včetně neúspěšných prezidentských kandidátů Danuše Nerudové a Pavla Fischera. Zvolení Pavla uvítal také premiér Petr Fiala (ODS). Ocenil, že vyhrál občanský kandidát a hodnoty, které reprezentoval. Pavel podle něj získal velmi silný mandát. Viděli jsme nejodpornější kampaň v historii, uvedl Fiala na adresu Pavlova rivala Babiše. Společnost vyzval ke zklidnění situace.

Babiš: Výzva klidnit emoce i famózní výsledek

Babiš vyzval své podporovatele, aby akceptovali jeho prohru, a požádal Pavla, aby vyzval své voliče k uklidnění emocí. Na tiskové konferenci ve štábu na pražském Chodově popřál vítězi voleb, aby byl prezidentem všech občanů, vnímal jejich problémy a bojoval za české zájmy.

Babiš soudí, že přes prohru o téměř milion hlasů dosáhl famózního výsledku. Odmítl, že by dělal negativní kampaň, která ale byla v určitých fázích vyhrocená. Babiš také uvedl, že získal víc hlasů než strany pětikoalice v posledních sněmovních volbách. Šéfka poslaneckého klubu ANO Alena Schillerová míní, že hnutí se bude snažit přetavit výsledek v úspěch v příštích parlamentních volbách.

Podle politologa Miroslava Mareše ale Babiš ve volbách ztratil image nezpochybnitelného vůdce. Také si myslí, že volby byly hlasováním o zachování takového systému, který by Česko netáhl do "orbánovských vod". Všichni politologové, které ČTK oslovila, se pak shodli na tom, že druhé kolo bylo referendem o Babišovi. Vysoká volební účast pak podle Ladislava Mrklase z CEVRO Institutu svědčí o tom, že volby považovala spousta lidí za zlomové.

Čaputová ve volebním štábu Pavla

V Pavlově volebním štábu slovenská prezidentka Čaputová vyjádřila radost nad tím, že v Evropě přibude hlava státu, která ctí demokratické hodnoty. Jeho vítězství označila za vítězství naděje, že slušnost a pravdomluvnost není slabostí, ale silou, která může vést k vítězství, a to dokonce i v politice.

"Myslím si, že na světě nejsou dva národy tak blízké jako Češi a Slováci. Právě tato lidská blízkost je důvodem, proč se spolu těšíme při každé velké chvíli. A volba prezidenta a hlavy státu nesporně takovou velkou chvílí je," řekla Čaputová. "Já osobně mám mimořádnou radost, že v našem regionu a v Evropě přibude hlava státu, která ctí demokratické hodnoty a jejíž síla pramení z klidu," poznamenala.

Celé České republice popřála, aby se nikdo necítil jako poražený a aby dnešek lidé brali jako nový začátek a jako příležitost pro spolupráci. Dodala, že se velmi těší na spolupráci.

Těším se na spolupráci @general_pavel! / Looking forward to our cooperation! pic.twitter.com/O8nHsYkGm9

Pavlova mluvčí Markéta Řeháková ČTK řekla, že osobní blahopřání v jeho štábu nabídla Pavlovu týmu sama Čaputová. "S radostí jsme přijali," poznamenala. Pavel už dříve řekl, že bude chtít jet na první zahraniční cestu na Slovensko. Cestu by chtěl spojit také s návštěvou Ukrajiny, kam by rád jel právě s Čaputovou.

Heger napsal, že gratuluje novému českému prezidentovi, na sociální síti také zveřejnil fotografii Pavla s chotí.

"Nejvyššího státního postu v Česku se ujímá osobnost, která díky svým bohatým zkušenostem velmi dobře chápe význam partnerství a spojenectví. Osobnost, která ví, jak důležité je společně komunikovat a hledat řešení, ale rovněž rozumí rizikům a hrozbám, kterým dnes společně čelíme," uvedl Káčer, který byl do nedávna slovenským velvyslancem v České republice.

Prezidentce Čaputové v její úspěšné kampani před přímou volbou slovenské hlavy státu v roce 2019 pomáhali mimo jiné také konzultanti Michal Repa a Martin Burgr, které nyní angažoval také Pavlův tým.

Šéfka EK ocenila Pavlovy zkušenosti, gratulovali prezidenti Německa, Polska i Francie

Pavlovi ke zvolení blahopřáli zahraniční státníci a politici. Gratulace přišly ze sousedních států i z Rumunska, Maďarska, Ukrajiny nebo Lotyšska. Ke gratulantům se přidal i francouzský prezident Emmanuel Macron, kterého před druhým kolem navštívil Babiš. "Naše země spojují společné, hluboce evropské hodnoty, a také podpora Ukrajiny. V Paříži jste vítán!", napsal na twitteru.

Polský prezident Andrzej Duda Pavlovi poblahopřál k vítězství a pozval ho do Varšavy. Pavlovi poblahopřál i polský premiér Mateusz Morawiecki, který zároveň vyzdvihl význam polsko-českého partnerství pro regionální bezpečnost.

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová v blahopřání Pavlovi na twitteru uvedla, že jeho "drahocenné zkušenosti v bezpečnosti, obraně a mezinárodních vztazích budou důležité pro zachování a posilování evropské jednoty v podpoře Ukrajiny". Také místopředsedkyně Evropské unie Věra Jourová věří, že Pavel bude Česko spojovat a důstojně reprezentovat v Evropě i ve světě.


Čtěte více:

Volební finále online: Prezidentem Petr Pavel, počtem hlasů překonává Zemana
28.01.2023 22:20
Novým českým prezidentem byl zvolen generál ve výslužbě Petr Pavel. Ve...

Váš názor
  •  
    02.02.2023 12:36

    Za každý názor, který se trochu vybočuje z názoru mainstreamu se teď chodí, v naší nové svoboděnce, do basy. Ale odvážím se tu vyslovit podezření, že volby byly zfalšovaný, jsou tam jisté indicie.
    ricochet
    • ale i přes to precevšecko tě svým způsobem chápeme
      03.02.2023 9:55

      ztratils svého boha, ztratils svojí identitu, ztratils svojí budoucnost. Jako mladý aktivní komunista siměl hodně výhod a někteří lidé se tě báli, někteří ti lezli do zadku a někteří tebou pohrdali, tysiasi hodně pronásledoval. Paksetito sesypalo viď? Taxibyl několik let zalezlý v díře a trenky siměl zvlhlé až na záda. Potom kdyžsi pochopil, že nebudeš viset, otrnulo ti viď! Vylezlsi z díry a žačal opět škodit. Jenže chyba lávky komoidol zmizel i v rusku. Místo komunistické rudé ideologie, kterou i rusáci zavrhli a komostranu zakázali najednou zůstala ta idea vládnout, krást, a ovládat jiné. tak se nám z vás komoušů stali najednou rudohnědí fašisti. Tvůj idol slovenský prospěchářský koomunista, agent STB, bezskrupulní hulvát jako ty ideálně vyhovoval viď? A s tou podesr@nou kreaturou na hradě dokonalá dvojice, symbolizující bezcharakternost, hamižnost, hulvátsví, křiváctví, lhářství si se identifikoval. A najednou bác - lidi řekli ßviním stop!!! Byla to pro tebe další osudová rána se kterou sise nevyrovnal, jak vidíme z tvých příspěvků, když nám tady po týdnu opět syčíš, kníkáš, mníkáš a bzíkáš. No máš to teda hodně poßr@ný ten tvůj život. Nám sitady pouze k smíchu a reagujeme na teby ty rudá hnído pouze proto, abytady nebyly pouze a jen pouze tvoje výblity ty hnise.
      oradapoisson
    •  
      02.02.2023 13:09

      Takže právě píšeš z šatlavy nebo lžeš, bolševiku?
      STX
      •  
        02.02.2023 21:24

        Pavel 58,32.....Babiš41,67 Čaputová 58,41......Ševčovič 41,59 Macron 58,55....Le PEN 41,45
        keris
        •  
          02.02.2023 22:37

          Taky mi to přijde divný. Jak mohlo toho slovenskýho blekotu volit 41,67% voličů...?
          STX
        •  
          02.02.2023 22:21

          No a co. dostáváte všude na prd.l konspirante.
          Velkamedvědice
    • ricochet
      02.02.2023 12:48

      Děkujeme za názor. Vyčkejte na místě. Chocholoušek s odchytovou službou pro vás už je na cestě.
      Manitou
      • Re: ricochet
        02.02.2023 21:27

        ....je to jenom náhoda? ....ty výsledky lišící se o nízké jednotky setin procenta ?
        keris
        •  
          02.02.2023 22:29

          Z desítek voleb v Evropě vybrat troje s podobnými výsledky. To je opravdu strašně nepravděpodobný...
          STX
          •  
            03.02.2023 15:45

            ....tak vyber další tři dvojice...
            keris
        • Jistě
          02.02.2023 22:22

          kdeyby to chtěli cinkat, tak určitě ne tak nápadně. Holt Burešovi ani opření o komače nepomohlo.
          Velkamedvědice
          • Re: Jistě
            02.02.2023 23:49

            Neslo o komance. Buresova taktika byla vzycky jasna - komplet vyluxoval socany, levicovejsi ODS a na prezidenta mu marketer, ktereho nyni vyhodil, doporucil vyluxovat desole scenu spd, volne, trikolor. Na levny rusky plyn by to neuhral. TTF ma ted nizsi ceny, nez kdyz konci jeho obdobi, vyptavat se ho jak pohl s atomovkama, jak to bylo s kontrakty na plyn mimo pycko (zakrojeni smuv s norskem, odpiskani plynovodu) by mu nehelplo. Ani ohledne duchodu by moc neuspel ohledne sekyry - 90 miliard, kde by to tezko hazel na trojkolku, by neuspel. Tak tu zbylo soucasne SPD tema-chcou nas zahnat do valky. Reci cisel tvrde kobliharske jadro 31% dezolati 15 % a pak nejak nahrabat tech cca. 5% (snad nejaky ten komunista). V jeho situaci moc vybirat taktiku nemohl. P. S. Krasne bylo:cesko chudne. A pod tim reklama na nabor do Vodnan zabijet kurata za 18k hrubeho:D jeste tam mohli soupnout graf prijmu AnoFertu z dotaci vs vyse danovych odvodu :D
            Gyroskop
            • ČAUKY LIDI!!!!
              03.02.2023 10:04

              Nie nie, mně išlo předovšetkým o ľudí!!! Ja zamestnávam tisíce ágentúrnych robotníkov-dělníkov predovšetkým z mongolska a vietnamu. Tie němají hlasovacie právo voliť volebné právo. No ták mi išlo o tých ľudí, čo by normálně mali u mňa robiť a pracovať, lebo tých je najviac, ale veľmi dobre vietě, že keby u mňa za minimálnu mzdu robili, ej hlasy jejich by něloli ani keby to boli čoboli. preto som ich musel mobilizovať, aby mi tie hlasy dali a mohli spokojně doma ležať a tých mongolov by som eště pridusil pakáž. zradili stě ma. podviedli stě ma, ale já sa vrátim a oslobobím vás z otroctva.
              oradapoisson
  •  
    01.02.2023 9:02

    Venkov zdraví rudého Pinocheta ! Děkujeme že budeme posílat své syny do masomlejnku na tzv. Ukrajinu.
    tikitom
    • V Bohnicích provalili plot :-)
      01.02.2023 9:07

      Další oběť Babiše co všechny svoje životní úspory (2500Kč) vsadil ve fortuně :-)
      oradapoisson
      • Re: V Bohnicích provalili plot :-) Riťočet
        02.02.2023 23:24

        Mne spis zarazi tady ta sebranka mam*rdu, co se tu objevi je tak akorat vyblit. Stanovil by nekdo jejich psychologicky posudek? Kdyz se jich na neco vecne zeptam, nebo aby neco dolozili /fact checking, tak se zas vytrati. Nemaji me radi :( asi se rizni ziletkou do zapesti.
        Gyroskop
        • je to smutné, je to tragédie
          03.02.2023 10:12

          jsou to lidé nešťastní ze svého promarněného nicotného života. zhroutil se jim jejich svět. Najednou zjistili, že vlasně ničím nebyli, jsou to opravdové nuly za desetinou čárkou. Nikdo se s nimi nebaví, nic neznamenají a nikoho nezajímají. Nechme je tady s jejich kvičením dožít, abychom nebyli jako oni.
          oradapoisson
          • Re: je to smutné, je to tragédie
            03.02.2023 11:24

            To se spraví, až budou hrdinně odolávat ruskému dělostřelectvu a tankům. Konečně budou někdo! Hrdí bojovníci z Bruntálu.
            Želvák Burzovní (Gold!)
          • Re: je to smutné, je to tragédie
            03.02.2023 11:15

            https://fb.watch/isBUoGcKL0/
            Kočičák
  • Zvolení Pavla je událost světového významu
    31.01.2023 19:11

    Je to světově významná událost. Poražením populismu jsme vstoupili na jeviště světových dějin, řekl v Interview ČT24 bývalý premiér a bývalý dlouholetý místopředseda Senátu Petr Pithart ke zvolení Petra Pavla prezidentem. Dodal, že ačkoliv je odpůrcem silných slov, tak zde je musí použít.
    Špaček
    • Re: Zvolení Pavla je událost světového významu
      31.01.2023 19:30

      Ten by měl být akorát tak zticha,on nebyl ve funkcích ,když se tu všechno rozkrádalo? On ? Lidovec? ti co byli vždy u všeho? Za koho to vzniknul Agrofert?
      kočák
  •  
    30.01.2023 23:44

    Bohužel musím dát v jednom našemu Pinochetovi za pravdu. Tenhle národ není ještě zralej pro referendum, a obávám se, že ani pro přímou volbu prezidenta, jak se teď ukázalo. Byla to tzv. klasická sebezničující volba, kdy evidentně neschopná vláda plná gaunerů, což tady ještě nebylo, dostala plnou podporu od voličů. Nejsem žádný mysogyn, ale hezkej ksichtíček si prostě evidentně oblíbila valná většina žen, která pak volila jiným orgánem než hlavou. Obávám se, že pro příští volbu by tam mainstream, pokud by se mu to hodilo, mohl prosadit třeba nějakýho Horvátha, takto pohledného zpěváka, kterej ale kromě zpívání nic jiného nezná, a přesto bude zvolen za prezidenta.
    ricochet
    • Pán RICOCHET mátě pravdu!!!!
      31.01.2023 10:36

      zvatá pravda pán richochete. já to povrzuji to ste napísal!!!! mydaly šecky penyse na babyšku, dal bych i penis svůj. šak mu věrili všicky tady. a penyse jsou v chyndě. ja sem v sobotu večer po volbach hledal u eržiky drobne v kapsach, co mala pro dzetzi na raňajky, lebo som musel na pivo a něco hodit do beden. A vyte co zem našel??? žluty lystek s babižem!!!! ták sem na tu džuvu uderil prečo babiš v kapse!!! a vyte co rekla??? volila sem generala, lebo je hezči a tebe pošle do valky, tam dostaneš už len davky zo samopalu a ja budu mit i vdovsky důhod a penyse pro dzetzi my už nebudeš brat ty zvině zygansky!!! tak sem jej rozkopal chyndu dylině a šel na pivo. a tam mi rekli, že generala volila i pyrika, norika, aranka, denlaba, diblina a pičina. šecky naše cholky volyly generala jak to pyšeš chyndo!!! maš pravdu !!!!! sy naš!!! nemožeš nam požčať nejake penyze??? maše dyliny te dají zadubovat wole!!!!
      oradapoisson
      • Re: Pán RICOCHET mátě pravdu!!!!
        31.01.2023 13:58

        :)
        Želvák Burzovní (Gold!)
    • Hele už jste tu tři,
      31.01.2023 6:28

      Kníkal, Mníkal a Bzíkal. Asi jste si vsadili pořádnej balík peněz na čobola, jak vám přikázal čobolguru :-), podle toho jak zde kvičíte jako podsvičata.
      oradapoisson
    • Amysi mysleli, že ty ukňouraný
      31.01.2023 6:07

      Komoušsko bolševičtí pohrobci čobola, tady budou knikat jen dva. A ona vylezla další rudá pročobolska hnída. Vy se modlete za to, že se k vám nechoval Havel jako jste se chovali k lidem vy.
      oradapoisson
      • Re: Amysi mysleli, že ty ukňouraný
        31.01.2023 10:11

        Ty s tim blbým jménem jdi už do hajzlu, jseš trapnej. Komouš jseš ty, arci převlečenej, ale tím horší, že jseš pěknej pokrytec. Souložit s komunistickým rozvědčíkem, fuj, to se ti líbí?
        ricochet
        • LÍBÍ
          31.01.2023 11:27

          A mohu prohlásit, že jsem velmi šťastný, že vyhrál ČECH generál Petr Pavel. Taky bych chtěl všm, kdo ho volili hluboce poděkovat. Když jsem slyšel jeho prví projev po volbách, jeho ČEŠTINU, jeho výslovnost, jeho slovní zásobu a taky smysl jeho vět. Cítil jsem neskutečnou úlevu a zadostučinení. Skončila éra slovenského komunistického stbáka, který neumí ani česky ani slovensky, který počešťuje slovenská slova a poslovenšťuje česká slova. Babiš - ostuda českého národa. Hluboce pohrdám lidmi, kteří ho volili.
          oradapoisson
          • Re: LÍBÍ
            01.02.2023 9:03

            Chápu Emanuel Moravec byl lepší než R.Štefánik, zajímavá logika....
            tikitom
            • Hele, tak babišovi otevřeně napiš a řekni
              01.02.2023 9:29

              mu, co se ti stalo. Třeba ti tvoje úspory vrátí. Je tady pro lidi jako si ty, ne? :-)
              oradapoisson
Aktuální komentáře
18.03.2024
17:24Jaký by „měl být“ poměr cen akcií k objemu peněz?
17:03Spolupráce Applu a Alphabetu dnes nastartovala zájem o technologie  
16:02Gerber: Situace v Tesle by se mohla změnit k lepšímu…
14:50Ceny starších bytů v Praze, Brně a Ostravě vzrostly, dorovnávají loňsky pokles
13:50Týdenní výhled: Jak moc změní Fed projekci sazeb na letošek?  
12:37Než otevře Wall Street: Alphabet, Nvidia, PepsiCo  
12:15Týden začíná opatrně pro akcie i dluhopisy. O slovo si řekla AI, ale pozornost míří k sazbám  
12:09Eurostat: Míra inflace v EU v únoru zvolnila na 2,8 procenta, česká klesla pod unijní průměr
11:32Komerční banka, a. s.: Znovuzvolení členky Představenstva KB
10:56Růst maloobchodu a průmyslu v Číně na začátku roku překonaly odhady analytiků
10:26Zájem o akcie Redditu před vstupem na burzu pětkrát převyšuje nabídku
10:08ČEZ, a.s.: Doplnění výroční finanční zprávy 2022
10:06ČEZ, a.s.: Oznámení o výplatě úrokového výnosu
9:58ČSÚ: Ceny průmyslových a zemědělských výrobců v únoru meziročně opět klesly
9:31Zdroje Bloomberg: Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu
9:13Rozbřesk: Březnové rozhodnutí ČNB - zvítězí snížení sazeb o 50bps?
8:56Trhy zamíří v úvodu týdne vlažně vzhůru. Vláda dle Síkely rozhodne nejméně o dvou jaderných blocích, volby v Rusku vyhrál Putin  
8:55Nynější vláda rozhodne o nejméně dvou nových jaderných blocích, je přesvědčen ministr Síkela
8:50Putin získal celkem 87,28%, EU nikdy neuzná výsledky voleb na okupovaných územích Ukrajiny
6:36Investoři do amerických akcií ignorují riziko stagflace, říká stratég BofA

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
JP - Jednání BoJ, základní sazba
11:00DE - Index očekávání ZEW
13:30USA - Počet stavebních povolení