Tisková zpráva MF: zvýšení cen poštovních služeb

21.2.2002 12:26

Následuje úplné znění tiskové zprávy
V rámci standardní spolupráce mezi regulátorem (MF) a Českou poštou (ČP) obdrželo MF návrh ČP o zvýšení cen základních služeb. ČP ministerstvu financí předložila alternativní návrhy, kde např. u hlavního produktu - obyčejného psaní do 20 g - je navrhována nejnižší sazba ve výši 6,40 Kč. MF zpřesnilo pravidla pro úpravu cen (jde například o vzorce, výkazy nákladů, limity zvýšení cen atp. - jedná se o složitý proces), s ČP jednalo a jsou připravena následná další jednání v duchu vzájemné spolupráce. MF na základě zpřesněných pravidel návrhy České pošty v současné době posuzuje a do konce března letošního roku České poště odpoví. Do té doby nebudeme zveřejňovat další podrobnosti. Pokud by k úpravě cen mělo dojít, počítá se s účinností v některém podzimním měsíci letošního roku.

MF posuzuje veškeré úpravy cen komplexně a kvůli dopadu na výdaje obyvatel se snaží jejich nápravu rozložit do rozmezí celého roku. Letos např. ceny za některé služby (voda) byly zvýšeny od 1. 1., nájemné od 1. 7.

Mgr. Jana Vargová
Oddělení pro styk s veřejností
Vedoucí a tisková mluvčí

Reklama
Nově na Patria.cz - obchodní signály na forexu podle technických indikátorů ADX, Williams R% a klouzavých průměrů!