Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
I Paroubek je údajně zapleten do podvodů s dotacemi EU

I Paroubek je údajně zapleten do podvodů s dotacemi EU

19.10.2006 15:07
Autor: 

Předseda ČSSD Jiří Paroubek je zapleten do podvodů s dotacemi EU, řekla to policii Věra Jourová, obviněná bývalá náměstkyně ministra pro místní rozvoj. "Ministr Paroubek na mě přímo tlak nevyvíjel, činil tak prostřednictvím svého asistenta pana Vlasty. Pan Vlasta mě opakovaně navštěvoval a žádal o zásah do procesu výběru (firmy, která dostane dotaci - pozn. red.) Já jsem opakovaně odmítala cokoliv v té věci dělat," cituje MF Dnes z protokolu z výslechu.

Martin Vlasta, který je dlouholetým Paroubkovým asistentem, odmítl své angažování v projektu, označil to za nesmysl. Jourová je obviněna spolu se Zdeňkem Doleželem a Vladislavem Péťou v kauze podvodů s penězi z EU. Od minulého pátku jsou všichni tři ve vyšetřovací vazbě.

(zdroj: iDnes)

Čtěte také:

Prohlášení Jiřího Paroubka k tvrzením Věry Jourové


Váš názor
  • Paroubek
    24.10.2006 10:29

    by měl být zavřen už jen za to jak vypadá.
    tesařík obecný
  • vrtěti psem
    20.10.2006 12:12

    volby jako skvělá příležitost pro všechny borce vytvářející virtuální realitu v médiích - škoda jen, že to platíme všichni dohromady - ať vyhraje ,kdo vyhraje, nikdo vlastně nevyhraje. Co takhle demokraticky v referendu zrušit senát ?
    Dave
  • ahoj ekonomove
    20.10.2006 11:45

    politice ani ekonomice nerozumím. Není mi ale jasné, proč redakce uveřejňuje fotku nějakého člověka, kterému někdo prostřednictvím počítačové techniky odstranil deset kilo sádla z ksiftu ? Proč uveřejňují fotku nějakého člověka, který ve skutečnosti vypadá třeba jako prasečí ksift a fotku mu uměle vyretušují. S podobným jednáním jsem se setkala v Egyptě, kde je Mubarak na volební fotce též odsádlen a omlazen. Tak jsem se jen zamyslela a žádám redakci o ,,REAL FOTO,, Děkuji Kamila Povolná
    kamila povolná
    • Ksicht
      24.10.2006 17:56

      To je asi to samý, jako bych ti říkal, že musíš bejt šíleně hnusná a proto jseš každýmu povolná. Nejsem moc daleko od pravdy, viď?
      Hugo
      • ahoj Hugo,
        24.10.2006 20:40

        je to trochu jinak. Je to asi tak, jako bych Tě chtěla zbalit a poslala bych Ti fotku z tanečních. ( před 20-ti lety). Neříkám, že je někdo hnusný, i když hnusný je, jen říkám, že když je někdo hnusný,tak ať se svým zjevem něco udělá, nebo ať se nenechá ukazovat před celým národem s omlazeným a odsádleným ksichtem, je to jen další forma, jak z nás dělá blbce. Nebo Ty nevíš jak vypadá ?
        kamila povolná
        • čau Kamčo
          25.10.2006 19:08

          tvoje problémy bych chtěl mít :D
          Jirka Prasopes
    • bude souboj?
      20.10.2006 12:39

      Ahoj Kamilo, moc vás zdravím a těším se, že brzy se vám ozve váš věčný oponent pan x?, bohužel jeho jméno mi neutkvělo v paměti. Vaše minulá přestřelka mě dost pobavila. vaše příspěvky určitě budu dál sledovat! Ale máte pravdu, ta bezelstná tvář na fotce je jak vystřižená z časopisu "Mladý komunista". Ač jsem na "pravé" straně vyházel bych je všechny do jednoho.
      začátečník
  • fotka
    19.10.2006 16:56

    když se dívám na tu fotku,tak bych mu nesvěřil ani stádo koz-tomu to kouká z očí
    bystrozrakej
  • Bulvár
    19.10.2006 16:50

    Docela me mrzi, ze Patria pretiskuje zpravy z bulvaru. Nerikam, ze ekonomika a ekonomie je apoliticka, ale ten, kdo vymyslel na strankach Patrie zverejnit tuto informaci, ten musi byt frustrovan svym soukromym zivotem (nikoliv Paroubkem) nebo si mysli, ze ctenari stranek Patrie jsou stejne stado jako volici. Nebo je to forma neplacene propagandy ODS a MF Dnes za ucelem diskreditace vybrane osoby, nekolikate v poradi. Prosim vas, zamyslete se nad kvalitou svych zamestnancu, mila Patrie.
    Obcan
    • Souhlas
      20.10.2006 11:03

      Není to zas tak dlouho, co Langer na všechna obvinění vždy říkával: "zvykejme si v demokracii na presumpci neviny - dokud není daná osoba odsouzena, je považována za nevinnou". Dnes stejný člověk říká, že "je tady snaha odvést pozornost od obsahu spisu" ... Nejsem (naštěstí a nebo bohužel ? :-) členem žádné partaje a tak mě obviňování obviněných a žalování žalovaných nezajímá, ale z našeho státečku dělají předvolební divadýlka banánovou republiku. Čím dál víc si myslím, že ministerstvo vnitra by mělo být (podobně jako Ústavní soud) na "našich" politicích nezavislé, protože jinak slouží jako pračka špinavého prádla. Jen nevím, kdo by jeho vedení jmenoval (že by zase ÚS ?).
      PaulC
    • Bulvár?
      20.10.2006 10:05

      Jelikož po takovýchto aférách jdou bulvární plátky jako divé, předpokládám, že tuto zprávu žádný nevynechá. Snad jen po svém ještě okoření. Ale konkrétně tuto informaci jsem včera zaznamenal na ČT1. Veřejnoprávní televize je už taky bulvár? To jsme to tedy dopracovali. Prozradíte mi nějaký zdroj informací, kterému jste ochoten věřit? Mimochodem, naše "bulvární" telka šířila podobné informace i o Grossovi, několika ministrech a úřednících ČSSD za jejich vlády, stejně tak o Mackovi, Čermákovi a dalších za vlády ODS. Přesněji: bez ohledu na to, která strana zrovna vládne, informuje o lumpárnách napříč celým politickým spektrem. A kupodivu nezůstává jen u informací, ale o dotyčné se brzy poté zajímá i justice. Televize má bezesporu jednu velkou výhodu oproti jiným médiím. Podává nám informace slovem i obrazem přímo od zmiňovaných aktérů. Když budete nějakou dobu poslouchat, co říkají, a zapamatujete si to nebo nahrajete, budete mít velmi dobrou představu o tom, kdo mluví pravdu a kdo říká pokaždé to, co se mu zrovna hodí. Komentáře reportérů můžete klidně vynechat.
      Jirka
    • Občane, měl by ses nad sebou zamyslet
      19.10.2006 17:33

      Občane, občane, je mi z tebe nevolno, to co tady předvádějí jednotlivý "socani", to je už vrchol. Všichni unisono tvrdí my nic,to ti ostatní bratři v triku. Celé tohle nechutné šílenství vzniklo v dílně Standíka, jistě všichni tuší o koho jde, a jeho kumpánů. Všichni věděli, kým a proč se ten panáček obklopil, následně jej odstřelili a teď s úsměvem na tváří vykřikují, my nic, to on, respektive oni. Nemusím chodit daleko. Pan Benda z Teplic, mafián hrubého ražení, Kočkovic rodinka, taktéž, u nás další mafián Foldyna a jejich bývalý starosta, kterému tady nikdo neřekně jinak, než pochcandíra, poté co předvedl v místním Teknu posilněn alkoholem za nakradené peníze v doprovodu lehkých žen. je mi z nich všech co mají oražovou barvu na zvracení. taky občan
      občan ze severu
      • Demokracie
        20.10.2006 9:06

        Vážení, to, co v poslední době předvádějí média, politické strany a prezident, má velmi daleko k demokracii. Bohužel, občané všemu věří a nechají se snadno zmanipulovat. Nějak se zapomíná na ústavu, na nezávislá média a slušnost. Bohužel, naše republika je stále teprve na začátku a ještě dlouho jí bude trvat, než se přiřadí k vyspělým zemím.
        Pawell
        • svobodné volby
          20.10.2006 11:12

          Dnes a zítra proběhnou volby, vyhraje ODS a všude se bude psát, že národ jasně ukázal, jakou chce vládu. Omyl, volby do poslanecké sněmovny již proběhly a tam se musí hledat mandát. Příští rok zřejmě budeme mít předčasné volby a pokud ODS s pravicí nevyhrají, tak si uděláme další předčasné volby. Dokud to konečně nevyjde! O tom je naše demokracie.
          Pawell
      • manipulace
        20.10.2006 8:12

        UVÉDOMTE SI, ŹE JSTE JENOM POSLUCHAĆI MÉDIÍ A TY VÁM TO NAPÍŠÍ JAK ONI CHTĚJÍ ABY JSTE TO POCHOPILI. VŽDYŤ TY ZPRÁVY PRAKTICKY JDOU Z JEDNOHO ZMANIPULOVANÉHO ZDROJE. A KDYŽ NAPÍŠÍ, ŽE OD ZÍTŘKA SE DOMŮ LEZE OKNEM TAK SE POLOVINA POSERE A BUDE JE JOSLOUCHAT A DRUHÁ POLOVINA BUDE VÁHAT OD KDY ZAČÍT. JENOM PÁR JEDINCŮ SE ROZHODNE, ŽE JE TO VOLOVINA. Jsem apolitický a trvám na tom, že všechno to je jedna verbež...
        Álois
    • ach jo
      19.10.2006 16:57

      Občne, jsi opravdu jen občan tohoto státu. Ten nej Paroubkovic volič. Klapky na uši a oči, hlavně nemyslet. S almužnou od státu pěkně držet hubu a krok. Po nás potopa, vidˇ?
      šachmat
  • Novináři
    19.10.2006 16:35

    zase žvaní! Chtěj docílit všeobecné naštvanosti a tím dostat ODS konečně kmoci. Nevěřím jim ani slovo!!
    amb
    • Musíš si to pořádně přečíst
      19.10.2006 17:02

      Já jsem nenapsal mu ale jim!
      amb
    • S tím Paroubkem máš pravdu
      19.10.2006 16:43

      Já mu taky nikdy nevěřil ani slovo.
      Jirka
      • Musíš si to pořádně
        19.10.2006 16:59

        amb
        • Ať čtu
          20.10.2006 7:00

          jak chci, nemůžu si pomoct, ale pořád Paroubkovi nevěřím ani slovo.
          Jirka
  • skandály
    19.10.2006 15:41

    už toho bylo dost,mičemu už nerozumím je to skandální,ať odstoupí ze všech funkcí
    bedrich k.
    • :o)
      19.10.2006 16:17

      kdepak, ten se koryta jen tak nepustí... to bude zase keců o tom, že se proti němu všichni spikli... už aby byly volby...
      Aki
    • Padni komu padni
      19.10.2006 15:53

      Tak žeby konečně padla kosa na kámen??????
      tisk
Aktuální komentáře
24.04.2024
21:44Preview výsledků Moneta Money Bank za první čtvrtletí 2024  
17:47Jaké výnosy dluhopisů by dolehly na akcie?
17:34Růst výnosů stupňuje důraz na dobré firemní výsledky. Na slábnoucím jenu roste napětí  
16:34Valná hromada akcionářů Komerční banky schválila hrubou dividendu 82,66 Kč na akcii
14:57Komentář analytika: AT&T překonává odhady zisku díky nárůstu počtu předplatitelů bezdrátového připojení  
14:30Boeing už nejde na přistání. Propad tržeb brzdí a krize kolem 737 MAX polevuje
13:34Technická analýza Netflix: Morning Star formace může odhalovat návrat k růstu  
13:043M FUND MSI SICAV a.s: Výroční finanční zpráva za rok 2023
12:58SAB Finance a.s.: Oznámení o výplatě podílu na zisku
11:46Obrovský zájem investorů o technologické IPO: Na trh jde Rubrik s Microsoftem v zádech
11:45Braňo Soták: ASM International překonala očekávání na všech úrovních a dává polovodičům tolik potřebnou vzpruhu  
11:34Muskovy plány zlepšily sentiment na trzích, další na řadě Meta  
11:09Jakub Blaha: Otřesné výsledky Tesly zažehnány zprávami o autonomii a cenově dostupném modelu  
10:37Komentář: Spotřebitelská nálada na vzestupu
9:18Komentář analytika: Spotify se "prošetřilo" k rekordnímu zisku  
9:11Rozbřesk: Proč Čína prudce zvyšuje zásoby kritických komodit?
9:06Evropa zahájí zeleně, akcionáři KB rozhodnou o dividendě  
8:29Tržby Tesly (+13 %) poprvé za čtyři roky klesly, zisk se snížil o 55 procent
6:15Invesco: Neobvyklé pravdy – Německá želva a americký zajíc
23.04.2024
22:02Wall Street má za sebou druhou rally v řadě; je to již definitivní návrat k růstu?  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
10:00DE - Index podnikatelského klimatu Ifo
14:30USA - Objednávky zboží dlouh. spotřeby, m/m