Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
CETV - Podzim na TV Nova ovládně Berdychův gang a Soukromé pasti, Nova Cinema vsadí na Hollywood

CETV - Podzim na TV Nova ovládně Berdychův gang a Soukromé pasti, Nova Cinema vsadí na Hollywood

01.08.2011 16:47
Autor: mediafax

Podzimní vysílací schéma TV Nova bude patřit novému kriminálnímu seriálu Expozitura a dalším premiérovým dílům úspěšné série televizních filmů Soukromé pasti. Na tiskové konferenci to v pondělí sdělil generální ředitel TV Nova Jan Andruško a podrobně odkryl, na co hodlá jeho televize sázet v podovolenkové podzimní sezóně.

Námět seriálu Expozitura vznikl v době, kdy novinář Janek Kroupa natáčel do pořadu Na vlastní oči seriál reportáží o Berdychově gangu. "V minulosti se u nás nikdy nespojili vysoce postavení policisté a zločinecké podsvětí tak, že by vytvořili organizovaný a zdánlivě neprůstřelný gang," uvedl autor scénáře Josef Klíma. Slovem expozitura se označuje pracoviště útvaru s celorepublikovou působností, které je mimo sídelní město útvaru. Mezi nimi je i expozitura Útvaru odhalování organizovaného zločinu. V hlavních rolích se představí Hana Vagnerová, Robert Jašków, Pavel Zedníček, Jan Dolanský, Zuzana Bydžovská, Jan Novotný, Jan Kanyza, Sabina Králová a Martin Sitta. "Bylo to pro mě jedno z nejnáročnějších natáčení, psychicky, ale i fyzicky. Půl roku předem jsem se na svoji roli musela připravovat - cvičit, učit se správně držet zbraň nebo zatýkat," uvedla Vagnerová.

Seriál Expozitura je podle tvůrců nejdražším seriálem novodobé české historie a jednu z posledních rolí v něm před svoji smrtí ztvárnil i herec Vladimír Dlouhý. Celkem bude uvedeno 16 dílů. "Dlouho jsme pracovali na tom, co diváky zajímá, a proto jsme vsadili na původní českou tvorbu," uvedl Andruško.

Televize Nova na podzim přináší další premiérové díly úspěšné série televizních filmů Soukromé pasti. Série filmů, v nichž se představí nejlepší čeští herci, rozebírá zlomové životní situace, které dobře známe a do nichž se zpravidla dostáváme především vlastním přičiněním. Soukromé pasti sklízely úspěchy i v zahraničí. Mimo jiné se snímek Tatínkova holčička představil v září 2009 na 11. mezinárodním festivalu televizní tvorby ve francouzském La Rochelle. "První řada Soukromých pastí byla velmi úspěšná. Průměrně jeden díl sledovalo 1,5 milionu diváků, proto jsme se v tomto projektu rozhodli pokračovat. Nové díly jsou z původních 60 minut prodlouženy o 15 minut," řekla Alex Ruzek, ředitelka televizních kanálů a programu TV Nova.

V české premiéře uvede TV Nova na podzim filmy 2Bobule, Doktor od Jezera hrochů, Ženy v pokušení, Kajínek, Jménem krále a Hasiči. V programu se dále objeví oblíbené snímky Medvídek, Vratné lahve, Rafťáci, Účastníci zájezdu, Jak se krotí krokodýli, Taková normální rodinka, Bobule 1 nebo Jak jsem obsluhoval anglického krále.

Od září se na televizních obrazovkách objeví další premiérové epizody původního českého sitcomu Comeback v hlavních rolích s Martinem Dejdarem, Tomášem Matonohou a Danou Batulkovou. První klapka Comebacku padla v hostivařských ateliérech 1. května roku 2008. Své pevné místo na obrazovce televize Nova mají hrdinové seriálu od září 2008 a získávají si stále více fanoušků díky sepětí s každodenní životní realitou, s níž se diváci snadno ztotožňují.

Seriál Ordinace v růžové zahradě 2 přivítá na podzim nové postavy. Každý všední den se v programu Novy objeví od 18.30 nekonečný seriál Ulice. Na podzim diváky čeká velké množství humorných, dramatických nebo dojemnýách dějů. Novou posilou bude Filip Blažek, který ztvární Martina Havránka.

Na své si přijdou i filmoví fanoušci, kterým TV Nova nabídne filmy Cesta do středu země, Spider-Man 3, Růžový panter 2, Valkýra, Temný rytíř, Bejvalek se nezbavíš, Harry Potter a Kámen mudrců, Harry Potter a Tajemná komnata, Harry Potter a Vězeň z Azkabanu, Harry Potter a Ohnivý pohár, Harry Potter a Fénixův řád.

Své pevné místo ve vysílacím schématu mají také seriály, jako Dr. House, Tudorovci, Kriminálka Miami, Smallville nebo Hannah Montana.

Hollywoodské velkofilmy, jako jsou Spider-man, Nepřítel před branami nebo Babel, uvede na podzim kanál Nova Cinema. Na nejlepší hokejové, fotbalové nebo tenisové přenosy se mohou těšit diváci kanálu Nova Sport, sdělila na pondělní tiskové konferenci programová ředitelka Novy Alex Ruzek.

Nova Cinema dále uvede snímky World Trade Center, Noc patří nám, Mstitelé, Berlínské spiknutí, Výplata, Collateral, Desperado, Amores Perros: Láska je kurva, Trista a Isolda, Legenda o slavném návratu, 6. batalion, Příběhy obyčejného šílenství, Na vlastní nebezpečí, Vrať se do hrobu, Bílý oleandr, Gejša, Růžový Cadillac, Madisonské mosty, Policajt v Beverly Hills 1-3, Finty Dicka a Jane, Před svatbou ne nebo Úsměv Mony Lisy.

Seriálovou premiérou bude sci-fi drama Flash Gordon. Hlavním hrdinou je Steven "Flash" Gordon, který žije s matkou v Marylandu bez otce, který zemřel při záhadné nehodě. Gordona sleduje otcův bývalý asistent, výstřední vědec doktor Hans Zarkov, který objeví trhliny v prostoru, umožňující cestování mezi Zemí a planetou Mongo. Flash se tak dostane na neznámou planetu, na níž vládne nemilosrdný diktátor Ming. Diváci se pak mají těšit i na seriály Pohotovost nebo Námořní vyšetřovací služba.

Stanice Nova Sport přinese nejkvalitnější evropský fotbal - přímé přenosy anglického FA Cupu, ruské Premier Ligy, francouzské Ligue 1, portugalské fotbalové ligy a vybrané rozhodující zápasy kvalifikace na EURO 2012. Velký počet přímých přenosů chystá Nova z nové sezony hokejové Tipsport Extraligy. Odstartuje také nejkvalitnější evropská hokejová liga - kontinentální KHL. V letošním roce se v KHL premiérově představí slovenský tým HC Lev Poprad.

Na své si přijdou i milovníci Formule 1. TV Nova a Nova Sport nabídnou přímé přenosy pátečních a sobotních tréninků, kvalifikace i nedělních závodů, ale i přímé přenosy sobotních a nedělních závodů Formule GP2. Bude také pokračovat vysílání z mistrovství světa silničních motocyklů. Na podzim připravuje Nova přenosy tenisových turnajů. Na sportovním kanále se diváci také dočkají basketbalu, házené, badmintonu nebo golfu.

Hudební stanice MTV nově uvede seriál Nešika o patnáctileté středoškolačce Jenně Hamilton, které se od základu začíná po trapné nehodě měnit život. Seriál se v programu objeví od 4. září. Čtvrtá řada seriálu Pařba v Jersey Shore o partičce spolubydlících se bude vysílat od 7. září každou středu. "Uvedeme také premiérové díly pořadu Back Stage s Hankou Zajíčkovou a Dominikem Turzou. Diváci se budou moci podívat do zákulisí neobyčejných akcí," řekla Ruzek.

Internetové portály nabídnou podle Novy stovky nových filmových titulů, kolekce filmů oceněných na prestižních festivalech a nejlepší seriály na Voyo.cz, rozšířené zpravodajství a počasí na Tn.cz nebo příspěvky a postřehy blogerů na Doma.cz nebo Krásná.cz.


Váš názor
  • Trošku
    01.08.2011 23:55

    mi tam chybí "Žena za pultem!"...kdyby ještě TA, tak akcie CETV vylítnou k sedmistovkám....
    ZUZKA
Aktuální komentáře
28.03.2024
17:21Růstové a hodnotové akcie a jeden padesátiletý cyklus
16:53Jaký závěr nás čeká tentokrát? Wall Street v úvodu pouze přešlapuje  
16:06Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024
16:06Čínský výrobce chytrých telefonů Xiaomi vstupuje na trh s elektromobily
15:48Růst americké ekonomiky ve čtvrtém čtvrtletí zpomalil pouze na 3,4 procenta
15:44Tesla už odepsala na akciích 350 miliard dolarů. Očekávání investorů ohledně dalšího vývoje jsou nevalná
13:29Invesco: Významný týden pro měnovou politiku je pro trhy dobrým znamením
12:22Než otevře Wall Street: Snowflake, MillerKnoll, Sprinklr  
11:20Podle guvernéra Fedu by se po posledních datech o ekonomice měla snížení sazeb odložit nebo zredukovat
11:02Investoři se připravují na konec kvartálu, Fed nechce spěchat se snižováním  
9:42Jan Bureš: HDP revidován vzhůru, reálné příjmy domácností rostou a s nimi i útraty
8:55Se snižováním sazeb v USA není kam spěchat, opakuje guvernér Fedu Waller. Futures jsou zelené  
8:52Putin: Rusko nezaútočí na Pobaltí, Polsko či Česko. Jde jen o strašení lidí
8:45Rozbřesk: HDP potvrdí pozitivní obrat v útratách domácností
6:03Britské akcie jsou nyní (historicky) mimořádně levné a Evropa už obchoduje s výrazným diskontem i vůči Japonsku
27.03.2024
21:19Americké indexy posilovaly díky silnému závěru  
18:26Jen kousek od intervence? Akcie a dluhopisy dnes lehce v zeleném  
17:50Pavol Mokoš: Je čas svézt se na vlně růstu, ne chytat dno. A technické cíle pro pražské banky
15:43BlackRock: Dlouhodobě nebude pokračovat scénář vyšší inflace a sazeb. Postará se o to umělá inteligence a další technologie
15:00ČEZ, a.s.: Zvolen nový místopředseda dozorčí rady ČEZ

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
13:30USA - Jádrový deflátor PCE, y/y
13:30USA - Výdaje na osobní spotřebu, m/m