Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
České dráhy, a.s. – Emise pětiletých dluhopisů ve výši 4 miliard korun

České dráhy, a.s. – Emise pětiletých dluhopisů ve výši 4 miliard korun

25.07.2013 13:30
Autor: Redakce, Patria.cz

České dráhy, a.s. (IČ 70994226)
Informační povinnost 
 
Praha, 25.7.2013 13:30 

Dne 25. července 2013 vydala společnost České dráhy, a.s. dluhopisy v celkové nominální hodnotě 4 mld. Kč, s emisním kurzem 99,502% jmenovité hodnoty, se splatností 5 let a s pohyblivým kupónem, který tvoří součet referenční sazby 6M PRIBOR plus marže ve výši 1,7 % p.a. Dluhopisy byly emitovány na úrovni ceny pro sekundární obchodování srovnatelné splatnosti odvozené od stávajících emisí eurobondů Českých drah, a.s., tzn. bez prémie obvyklé u emisí uváděných na primární trh. Úroková sazba pro výnosové období od 25.7. 2013 (včetně) do 25.1. 2014 (vyjma) je 2,29 % p.a. Emise dluhopisů je kótovaná na Regulovaném trhu Burzy cenných papírů Praha, a.s. Hlavními manažery emise byly Česká spořitelna, a.s. a Československá obchodní banka, a.s. 

 
Právní upozornění

Toto oznámení ani jeho kopie nesmí být přímo ani nepřímo předávány ani posílány do Spojených států amerických, Austrálie, Kanady či Japonska. Toto oznámení nepředstavuje nabídku ani výzvu k prodeji cenných papírů, ani není výzvou k předložení nabídky k odkupu nebo upsání jakýchkoliv cenných papírů, ani není součástí žádné takové nabídky či výzvy, a samo o sobě nebo jeho rozeslání nesmí sloužit jako základ smlouvy o odkupu či upsání cenných papírů, ani se z něj nesmí vycházet v souvislosti s jakoukoli smlouvou o odkupu nebo upsání cenných papírů. Nabídka a šíření tohoto oznámení a dalších údajů v souvislosti s přijetím k obchodování a nabídkou cenných papírů v určitých jurisdikcích mohou být omezeny ze zákona a osoby, jimž se jakýkoli dokument nebo další informace zde zmíněné dostanou do rukou, by se měly o takovém omezení informovat a dodržovat jej. Nedodržení těchto omezení může zakládat porušení právní úpravy takové jurisdikce v oblasti cenných papírů.

Toto oznámení nepředstavuje nabídku k prodeji cenných papírů na území Spojených států amerických. Cenné papíry nesmějí být nabízeny ani prodávány ve Spojených státech amerických nebo občanům USA nebo na jejich účet či v jejich prospěch (viz definice v Nařízení S vydaném v souladu se Zákonem USA z r. 1933 o cenných papírech, ve znění pozdějších předpisů („Zákon o cenných papírech“)) bez registrace nebo výjimky z registrační povinnosti v souladu se Zákonem o cenných papírech. Společnost České dráhy, a.s. neregistrovala a nehodlá registrovat žádnou část jakékoli nabídky ve Spojených státech amerických, ani ve Spojených státech amerických realizovat veřejnou nabídku cenných papírů.

Toto oznámení je určeno pouze (i) osobám nacházejícím se mimo území Velké Británie nebo (ii) osobám s odbornými zkušenostmi v oblasti investic spadajícím pod Článek 19 odst. (5) nařízení (o finanční propagaci) z r. 2005 k provedení zákona o finančních službách a trzích z r. 2000, v platném znění („Nařízení“) nebo (iii) bonitním subjektům a dalším osobám, jimž může být učiněno sdělení a které spadají pod Článek 49 odst. (2) Nařízení (všechny tyto osoby dále jen „příslušné osoby“). Investiční činnosti, jichž se týká toto sdělení, jsou určeny pouze příslušným osobám a budou provozovány pouze s nimi. Osoba, která příslušnou osobou není, by z tohoto dokumentu ani z jeho obsahu neměla vycházet.

Toto sdělení lze šířit v jakémkoli členském státě Evropského hospodářského prostoru, který implementoval směrnici 2003/71/ES (tato Směrnice v platném znění implementovaném v jakémkoli členském státě dále jen „Směrnice o prospektu“), pouze osobám, které jsou pro účely Směrnice o prospektu v takovém členském státě kvalifikovanými investory, popř. jiným osobám, kterým tento dokument lze adresovat v souladu se všemi příslušnými zákony bez povinnosti připravit prospekt, a žádná jiná osoba nesmí podle tohoto dokumentu či jeho obsahu postupovat ani z tohoto dokumentu či jeho obsahu vycházet.


(Komerční sdělení)


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
26.04.2024
17:29Pokles inflace k 2 % je jen částí investičního příběhu následujících let
16:51UNICAPITAL Invest VI a.s.: Oznámení o první výplatě úrokového výnosu
16:45UNICAPITAL Invest VI a.s.: Oznámení o třetí výplatě úrokového výnosu
16:34Výsledky zajistily zelený závěr týdne  
15:39Rattner: Vlna prvního nadšení z elektromobilů opadá
14:34Braňo Soták: Výsledkům Alphabet v podstatě není co vytknout, dominantní stále ještě vyhledávání  
13:58Výsledky Microsoft: Vysoké kapitálové výdaje do AI začínají sklízet ovoce  
12:34Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023
12:15Perly týdne: Různé názory na cesty ke svobodě a slabá místa Tesly
11:01Trhy: Techy zabraly, BoJ je opatrná a výnosy před inflačními čísly klesají  
10:41Jakub Blaha:Výsledky těžaře zlata Newmont a update k našemu investičnímu tipu  
10:32TOMA, a.s.: Konsolidovaná výroční finanční zpráva TOMA za rok 2023
10:09Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.: Zveřejnění regulatorní informace Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.
10:01Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.: Zveřejnění regulatorní informace Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.
9:07Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?
8:56Vřele přijatá čísla tech gigantů pomáhají Evropě do zeleného, Moneta poprvé bez nároku na dividendu  
8:30Microsoft zvýšil čtvrtletní zisk o pětinu, tržby překonaly očekávání
8:28Majitel Googlu výrazně zvýšil čtvrtletní zisk, poprvé vyplatí dividendu
6:24Willett Advisors: Spojené státy v mimořádné pozici, Čína hodnotovou akcií
25.04.2024
22:03Zámoří strhla do záporu Meta i pomalejší růst ekonomiky  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
14:30USA - Výdaje na osobní spotřebu, m/m
16:00USA - Index spotř. důvěry Mich. university