Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Ruská eskalace na Ukrajině bude znamenat nové sankce, varovala EU

Ruská eskalace na Ukrajině bude znamenat nové sankce, varovala EU

07.05.2014 15:14
Autor: ČTK

Evropská unie dnes opět varovala Moskvu, že je připravena zesílit své sankce, pokud bude Rusko dál zhoršovat situaci na Ukrajině. Po jednání s japonským premiérem Šinzó Abem to v Bruselu před novináři prohlásil Herman Van Rompuy, který předsedá jednáním členských zemí. Své pozice, včetně postoje k sankcím, bude EU a Japonsko podle něj koordinovat, například v diskusi vyspělých světových ekonomik ve formátu G7.

Japonský premiér před novináři zdůraznil potřebu organizace otevřených prezidentských voleb 25. května. Jeho země na volby vyšle desítku pozorovatelů. Je podle něj také třeba "nezavřít okno" k dialogu s Ruskou federací tak, aby mohla být situace vyřešena mírovou cestou.

"Žádáme Rusko, aby se zdrželo dalších destabilizujících kroků a přispělo k diplomatickému řešení krize," prohlásil Van Rompuy.

Také pro unii je podle Van Rompuye podpora uspořádání svobodných prezidentských voleb nyní bezprostředním cílem. Vyslání japonských volebních pozorovatelů ocenil. Unie na pozorovatelskou misi přispívá nejen personálem, ale také finančně.

Van Rompuy připomněl, nedávnou dohodu ze Ženevy a přesvědčení EU, že Kyjev své závazky několika svými kroky plní. "Podle našeho hodnocení Ruská federace svým závazkům nedostála," prohlásil evropský politik. "Bohužel sledujeme vážné zhoršení situace na Východní Ukrajině, včetně zabíjení a únosů," připomněl.

Evropská unie je podle něj připravena k sankcích s dalekosáhlými dopady v různých hospodářských oblastech v případě další destabilizace situace na Ukrajině. "Přípravné práce pokračují. Jsme připraveni přijmout rozhodnutí, pokud to bude potřeba," poznamenal. Evropská komise nyní analyzuje dopady různých hospodářských sankcí nejen na Rusko, ale také na unijní země samotné.

Evropská unie zmrazila majetky a zakázala vstup 48 osobám spojeným s ruskou anexí ukrajinského poloostrova Krym. Japonsko zakázalo vstup 23 osobám, připomněl dnes jeho premiér. Země G7 se už také rozhodly zrušit summit s Ruskem plánovaný na červen, místo toho se 4. a 5. června sejdou v Bruselu.

Předseda Evropské komise José Barroso dnes před novináři připomněl evropské odhodlání pomoci Ukrajině s politickými i hospodářskými reformami tak, aby se stala demokratickou a stabilní zemí. Bude to prý, spolu s energetickou problematikou, hlavním tématem diskusí, které Evropská komise v Bruselu příští úterý povede s ukrajinskou vládou vedenou premiérem Arsenijem Jaceňukem.

Vývoj situace na Ukrajině sledujte průběžně na odkaze níže:
Ukrajina


Váš názor
  • Ať žije ruskej car!
    11.10.2014 12:06

    my ho uděláme českým králem! to se ví....
    Jelec Tloušť
    • Re: Ať žije ruskej car!
      11.10.2014 12:25

      mluv za sebe - za mě ne.
      pow
      •  
        11.10.2014 13:11

        to řikal závodčí v Putimi Švejkovi
        Jelec Tloušť
  • Asi začnu chodit sem.
    11.10.2014 11:35

    S tím hanspaulákem je tady daleko větší sranda než s Kaluží. Jen jestli ona taky nemá nějakou hypotéku a nepracuje pro něj, když se holka prodejná tak vyzná a umí se i vyhnout placení v hotovosti. Tu bych mu přál.
    MN
    • Re: Asi začnu chodit sem.
      11.10.2014 11:45

      já sem asi začnu chodit taky - koukám, že tady cenzor za píčoviny nemaže.
      MN
  • Ahoj VM,
    09.10.2014 22:16

    míval si, nebo máš ještě SDRL? Vzal jsem to dneska za 24. Snad to bude k něčemu.
    asjav
    • Re: Ahoj VM,
      10.10.2014 13:53

      Čau! Víš jak, co si myslím já, je trhu úplně jedno..o)) Celkově jsem se z akcii většinově stáhl, už u SPX 2000, SDRL mám jednu málou nástřelnou šarží zhruba 30 Usd, takže jsem v mínusu. Z dlouhoddobého hlediska mu pořád věřím, bohužel klesá cena ropy, hrozí nevyužití starých věží plus slušný dluh, nicméně se mi to jeví jako přenaná panika. P/e historicky nízké. Využití letos mají 96% na příští brk už předjednaných 80%. Nová smlouva z Exonem. http://www.fool.com/investing/general/2014/10/07/why-seadrill-ltd-stock-could-double.aspx Měj se.
      Velkamedvědice
    • Re: Ahoj VM,
      10.10.2014 13:10

      Tech 16.50% je ale kazdymu nahovno, kdyz to koupil nedavno kolem 35. Kanadsky PD je dnes v daleko lepsi pozici i kdyz plati min. Nad SDRL krouti i odbornici hlavama proc se tak zesral.
      Zeda
  •  
    09.10.2014 20:59

    je to stejné jako když lidi cinkali na václaváku , že se budou mít jako kapitalisti co viděli v amerických filmech.. Ano stovce čechů se to podařilo a co ten zbytek ... všechno na úver, bydlení na hypoteků.... jen pro pobavení víte, že dle nového občanského zákoníků peníze z pojistky když vám vyhoří byt nebo ho vykradou a poničí, tak inkasuje banka co vám poskytla hypotéku... je to přímo §§§ 1353 a 1354 NOZ
    hanspaulka city
    • Ale dyt' to cinkání fungovalo......
      11.10.2014 12:05

      Ted' přece už žijeme v kapitalismu. Nejsme už jako v koncenráku obehnáni ostnatým drátem, můžeme volně cestovat bez devizovývch příslibů, když na to mám tak si můžu koupit auto hned bez čekání, odjet za prací až třeba na konec světa, poslat děti študovat do ciziny, nemusím chodit mávat mávátkem na 1.Máje do průvodu a i tu hypoteku si můžu pořídit kde chci a ne podle obvodu kam patřím. Jenom, že si to lidi představovali jinak. Ale za to si můžou sami. Oni Češi rádi skáčou a hlavně na špek. Ale to začali komunisti s Gotwaldem v 48ém a nějak jsme se ještě nepoučili. Máme to v sobě. Jako tu lásku kdysi k SSSR, nebo ted' tu závist a nenávist k USA. Jsme velice emociální národ.
      Péte
    • Asi to nebude jen tak - zacinkat a sedět na zadku
      10.10.2014 1:27

      Proč tedy ten kapitalismus v USA, Německu, Francii, Anglii a jinde na západě funguje? Jo vychytralí čecháčci si naserou do hnízda a pak čekají, že jim to bude někdo jiný čistit. Dyt' to tu pořád vedou a jsou u vesla staří komunisti, který si i to cinkání uspořádali. To že jsou lidi blbý si můžou sami. Když je Rusko a SSSR tvůj vzor tak to pak máš těžký. I ty Rusáci utíkaji a ukládaji si svoje peníze na západ.
      koukal
      • Re: Asi to nebude jen tak - zacinkat a sedět na zadku
        10.10.2014 9:38

        tak zaprvé sssr není můj vzor. a kapitalismus spíše fungoval než funguje a navíc jen posledních 200 let z několika tisíc. římská říše taky fungovala a jak to dopadlo... ale asi budeš jen loajální režimní hypotékář s uvěrovou kreditkou.... vsadím svůj barák bez hypotéky, že se nepletu.
        hanspaulka
        • hanspaulko beru. nemám hypoteku ani tu kreditku
          11.10.2014 19:10

          Tak jsi mě odhad' správně kam si můžu přijít pro ten tvůj barák. Ale ty si asi zase kecal jako vždycky. Věřit blbci může zase jen blbec. No tady jsi na správné adrese, tady jich je, ale zkus to vedle na Novinkách tam ti to budou věřit úplně všici. Vsázíš se takhle často a kecáš takové hovadiny také často.
          Divoká Šárka
        • Jak ta Římská Říše je mi jedno co bude za tisíc let
          10.10.2014 21:40

          Mě více zajímá co bude do 50 let. Já na věčné časy nikdy nevěřil a nevěřím. Ty si to teda užij.
          Cézar
        • Hmmmm....ty ze všech nejchytřejší
          10.10.2014 11:37

          No jestli vsázíš vlastní barák na odhadu o někoho koho vůbec neznáš, tak tedy moc dobře vybavenou mozkovnou nedisponuješ. O tom svědčí i to, že se vysmíváš a považuješ za blbce ty co nečekají s koupí vlastního baráku za hotové, ale pilně šetří a šetří léta až je ten barák mnohonásobně dražší. Když jsi takový genius tak nám tady spočítej jak dlouho bys musel šetřit na docela normální barák za 8mil při průměrném platu 28 tisíc, I kdybys nejedl a nikam nejezdil tak by to bylo hodně blízko ke stovce let. Leda že jsi si za komoušů dost nakradl, nebo ten barák dostal po nějakém kulakovi za zásluhy straně a vládě. Jinak o mě, a o ostatní se nestarej. Pouze tím dokazuješ svoje čecháčství. Pro tvoji info já jsem už dávo zavodou.
          Malibu
        •  
          10.10.2014 9:50

          jestli si takový debil , že máš hypotéku a úvěrovou kreditku, tak nemá cenu s finančním analfabetem diskutovat
          hanspaulka
          • Milý Hans-Paule prosím
            11.10.2014 11:43

            Mohl byste mi vysvětlit co je úvěrová kreditka. Hypotéku sice už mám ale nechci abych nebyl debyl.
            Kardašova Řečice
          • Malibu má pravdu
            10.10.2014 12:41

            Navic zapomněl připomenout, že než si našetříš na půlku toho baráku tak je ten barák o hodně mil. dražší. Spočítej si to sám. Když z 28 tis. platu máš 24 tis a z toho ušetříš třetinu tak budeš na ten barák šetřit 80 let a kolik asi bude ten barák stát pak ? Takže z toho vyplývá že ten debil co tu dělá chytráka jsi ty. Já podobné půjčky-hypotéky vyřizuju pro naší banku denně. Já osobně, kdybych svůj barák nezdědil tak ho nemám a ani bych neměl na nějaký, bez hypotéky šanci.
            Zahradní Město Strašnice.
            • Re: Malibu má pravdu
              10.10.2014 13:05

              pan je hlavička, a proč myslíš že ty baraky zdražujou jenom posledních 25 let takovým tempem... Je to právě proto , že se rozdávájí hypoteky jak na běžícím pasu.. tak sami hypotekaři si navzajem řežou pod prdelí větev... kdyby nebyly hypotéky cena domu by byla absolutně stabilní... jakmile tepmo hypotek zastaví a to se teda dříve či později stane realitní trh zkolabuje... tak jako v japonsku, či španělsku, itáli a portugalsku... ve španělsku si můžeš koupit barak se slevou 80 % oproti roku 2007.... tady to bude taky vlastně už pomalu je
              ferdda mravenec
              • Ty ještě nevíš proč jsou baráky dražší
                11.10.2014 12:23

                Ty musíš být z těch co se jim stýská po komunistech, když novomanželé bydleli v třípokojovém bytě u rodičů a čekali roky co jim přidělí bytové oddělení MNV. A když jsi nepodmáz nebo tam neměl příbuzného tak jsi čekal a čekal a doufal, že umřou rodiče aby jsi mohl bydlet ve svém. Nebo si stavěl několik let družstevní svépomocí a proto tak ty králíkárny vypadají. Nebyl materiál ani lidi. To byly víkendy a dovolené. Jak jsi starý že to nepamatuješ ? Asi ne dost.
                ooo
              • to mi nějak uniklo.......
                10.10.2014 13:45

                že ceny baráků jsou o 80% levnější než v 2007. Podle tebe budou za pár let ty baráky zadara co ? tak to si všichni chytráci radějí počkaji. Joo v Doněcku jsou ted' taky ty baráky hodně levný. Prakticky je to za cenu jízdenky za vlak. Hlavička jsi ty - nakonec to tady dokazuješ často. Dík.
                ..
                • Re: to mi nějak uniklo.......
                  10.10.2014 18:40

                  tak si zajed do španělska 5 000 000 volnejch baráku.... a cena minus 80.70 procent oproti roku 2007
                  s hypotekou za krkem jsi jedině otrokem
                  • Co jsi měl prosím tě z matiky ve škole.
                    11.10.2014 12:36

                    Nebo jsi přednášel na schůzích svazáků, kde se nikdo nesměl na nic zeptat. Kdy a kde jsi byl ve Španělsku ty kecko. Jen polomozek může mluvit o 80% v podobném kontextu. Děláš tu jen rudokopytníkům ostudu. Ty musíš být volič Zemana.
                    AHA
                  • S hypotékou ........
                    10.10.2014 19:53

                    koukám, že hesla ti jdou na výbornou. Kde jsi se je naučil. Jak na 1. Máje a s mávátkem. Ted' už jen se umět trochu zamyslet, aby jsi tu ze sebe sám nedělal takovýho rudokopytníka.
                    Účetní
                    • Re: S hypotékou ........
                      10.10.2014 21:13

                      ne jenom pozoruji zaměstnance s hypotékou a bez ní a je to fakt rozdíl... ti s hypotékou si od šefíka nechají srat na hlavu a lížou řit.. ti bez hypotéky neposlouchaj a mají sebevědomí
                      hanspaulka
                      • A proč sereš zaměstnancům na hlavu
                        10.10.2014 21:49

                        A ty máš nasráno v hlavě to je horší. Ty musíš bejt pěknej hajzl. Moji zaměstnanci mají taky hypoteky protože já jim na hlavu neseru a oni vědí, mají práci zajištěnou. My pracujeme za Eura a pracujeme.
                        Strašnice
                        • Re: A proč sereš zaměstnancům na hlavu
                          10.10.2014 21:53

                          slovo zaměstnanec existuje pouhých dvě stě let (ottuv slovník naučný) , a vyvinulo se z otroctví..... historie známých dějin lidstva je 5 000 let, takže asi tak
                          hanspaulka
                          • Co má 5000letá historie lidstva...
                            11.10.2014 12:51

                            co dělat se zaměstnanci. Já se ptal proč jim sereš na hlavu a proč šukáš holky s hypotékou. Bylo by zajímavé si poslechnout názor exota. Zatím co tady předvádíš je na psychiatra.
                            Malibu
                          •  
                            10.10.2014 21:55

                            nebo si myslíš blbe, že dříve ve středověku a za římské říše či karla IV existovali zaměstnanci....
                            na kodymce 39, praha 6 luxusní čtvrt
                            • uklidni se
                              10.10.2014 21:58

                              ...řešíš píčoviny a jseš sprostej. Hypotéka = půjčka s nejmenším úrokem je otázka kalkulace. Může být dobrá, neutrální nebo špatná. Ty výkřiky o zaměstnancích jsou mimo.
                              sean
Aktuální komentáře
29.03.2024
11:43Perly týdne: Snižovat váhu technologií? Síla americké ekonomiky a sazby. Japonský trh mimořádný?
8:40Čínská realitní krize se šíří do největších bank. Zatím je 'ještě zvládnutelná'
28.03.2024
17:21Růstové a hodnotové akcie a jeden padesátiletý cyklus
16:53Jaký závěr nás čeká tentokrát? Wall Street v úvodu pouze přešlapuje  
16:06Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024
16:06Čínský výrobce chytrých telefonů Xiaomi vstupuje na trh s elektromobily
15:48Růst americké ekonomiky ve čtvrtém čtvrtletí zpomalil pouze na 3,4 procenta
15:44Tesla už odepsala na akciích 350 miliard dolarů. Očekávání investorů ohledně dalšího vývoje jsou nevalná
13:29Invesco: Významný týden pro měnovou politiku je pro trhy dobrým znamením
12:22Než otevře Wall Street: Snowflake, MillerKnoll, Sprinklr  
11:20Podle guvernéra Fedu by se po posledních datech o ekonomice měla snížení sazeb odložit nebo zredukovat
11:02Investoři se připravují na konec kvartálu, Fed nechce spěchat se snižováním  
9:42Jan Bureš: HDP revidován vzhůru, reálné příjmy domácností rostou a s nimi i útraty
8:55Se snižováním sazeb v USA není kam spěchat, opakuje guvernér Fedu Waller. Futures jsou zelené  
8:52Putin: Rusko nezaútočí na Pobaltí, Polsko či Česko. Jde jen o strašení lidí
8:45Rozbřesk: HDP potvrdí pozitivní obrat v útratách domácností
6:03Britské akcie jsou nyní (historicky) mimořádně levné a Evropa už obchoduje s výrazným diskontem i vůči Japonsku
27.03.2024
21:19Americké indexy posilovaly díky silnému závěru  
18:26Jen kousek od intervence? Akcie a dluhopisy dnes lehce v zeleném  
17:50Pavol Mokoš: Je čas svézt se na vlně růstu, ne chytat dno. A technické cíle pro pražské banky

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
13:30USA - Jádrový deflátor PCE, y/y
13:30USA - Výdaje na osobní spotřebu, m/m