Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Šéf Fedu: Ekonomika USA čelí hlubokému poklesu

Šéf Fedu: Ekonomika USA čelí hlubokému poklesu

16.06.2020 17:58
Autor: ČTK

Americká ekonomika čelí hlubokému poklesu s výraznou nejistotou ohledně načasování a síly oživení. Čím déle bude recese trvat, tím větší škody způsobí na trhu práce a v podnicích. Řekl to ve svém dnešním projevu před bankovním výborem Senátu šéf americké centrální banky (Fed) Jerome Powell.

Powell zdůraznil, že Fed je odhodlán využít všechny své finanční nástroje, aby zmírnil škody, které koronavirus způsobí ekonomice. Dokud si ale veřejnost nebude jistá, že nemoc byla potlačena, je podle něj úplné zotavení nepravděpodobné. Dlouhodobý pokles by podle něj mohl způsobit vážné škody zejména pracovníkům s nízkými příjmy, kteří byli nejvíce zasaženi pandemií.

Čím déle bude podle Powella pokles trvat, tím je zde větší riziko dlouhodobějších škod, včetně trvalé ztráty pracovních míst a zavírání podniků. Dlouhé období nezaměstnanosti pak ohrožuje zkušenosti pracovníků a zhorší jejich pracovní vyhlídky.

Pandemie rovněž představuje velké riziko pro malé podniky. "Pokud se malý nebo středně velký podnik stane insolventní, protože ekonomika oživuje příliš pomalu, ztratíme více než jen tento podnik. Tyto podniky jsou srdcem naší ekonomiky a často ztělesňují práci generací," prohlásil.

Fed v březnu snížil hlavní úrokovou sazbu na rekordní minimum blízko nuly. Minulý týden nechal hlavní úrokovou sazbu na této úrovni a naznačil, že očekává, že ji do konce roku 2022 nebude měnit.

Americký Kongres doposud vyčlenil na finanční pomoc téměř tři biliony dolarů (71 bilionů Kč). Částka zahrnuje přímé platby domácnostem či půjčky pro malé podniky. Fed zavedl řadu programů, díky kterým chce napumpovat do ekonomiky prostřednictvím úvěrů biliony dolarů. V pondělí spustil svůj dlouho očekávaný úvěrový program, který nabízí půjčky malým podnikům s počtem zaměstnanců do 15.000 a výnosy do pěti miliard USD.

Powell i další členové Fedu tvrdí, že Kongres toho možná bude muset učinit více, aby zabránil dlouhodobým ekonomickým problémům. V současnosti Fed předpokládá, že v letošním roce americká ekonomika klesne v celoročním přepočtu o 6,5 procenta a míra nezaměstnanosti zůstane několik let vyšší. Powell již dříve prohlásil, že v dohledné budoucnosti zůstanou bez práce miliony lidí, zvláště pracovníků s nízkými mzdami, napsaly agentury AP a Reuters.

Foto: Flickr


Čtěte více:

Dentisté táhnou oživení a akcie jsou vlastně pozadu
10.06.2020 13:51
Z určitého pohledu je současné situace jasná. Záměrně jsme utlumili ek...
Fed na oživení typu “V” nevěří, nulové úroky tak prognózuje až do roku 2022
10.06.2020 22:55
Fed tentokrát nemusel přijít s novou měnově-politickou akcí, a přesto ...
Bloomberg: USA chystají rozsáhlé investice do infrastruktury
16.06.2020 9:06
Administrativa amerického prezidenta Donalda Trumpa připravuje plán in...
Fed začne nakupovat jednotlivé korporátní dluhopisy, zlepšil náladu na trhu
16.06.2020 11:30
Dluhopisové trhy po celém světě začaly růst poté, co Fed včera uvedl, ...

Váš názor
  • Ti dnešní
    16.06.2020 19:08

    "ekonomové", už ale úplně stratili pojem o realitě a žijí ve vzdušných zámcích. Již nejsou, pod dojmem různých pseudo odborných studijí schopni vidět svět takový jaký opravdu je. Jak může ekonomiku zachránit tištění, ničím nekrytých peněz, reálně nikdy nesplatitelný dluh, nebo takové ty hrátky na odborně znějící podvody a krádeže typu kvantitativní uvolňování či odkup toxických dluhopisů, nebo vrchol všeho vrtulníkové peníze. Kdysi se tomu správně říkalo penězokazectví, falšování peněz, loupež nebo podvod. Jak si někdo může myslet, že když si natiskne peníze a koupí za tyto bezcenné papírky bezcenné dluhopisy, že zachrání ekonomiku? Jen ji ještě více zdeformuje. Dříve nebo později se to vše provalí s velkým třeskem a na povrch vyplavou skutečné hodnoty firem či aktiv. Nevěřím, že by pánové a dámy jako Powel nebo Lagardeová nevěděly jaká bije. Jen doufají v to, že budou sedět na teplých místech ještě delší dobu a ten hurikán co smete ty jejich žvásty a fantasmagorie přijde, až budou mimo funkci.
    Drahokoupil
    • Re: Ti dnešní
      16.06.2020 20:10

      https://finexpert.e15.cz/tisknou-opravdu-centralni-banky-penize
      Velkamedvědice
    • Re: Ti dnešní
      16.06.2020 19:50

      Proč Vás tisknutí peněz centrálními bankami tak irituje? Komerční banky vytvořily mnohonásobně více nekrytých peněz než centrální banky a to Vám nevadí?
      Jan47
      •  
        16.06.2020 20:15

        To je omyl. Komerční banky žádné peníze vytvořit - tedy natisknout, nesmí a nemohou. Mohou jen využít multiplikační efekt, t.j. zvýšit objem peněz ve svém obratu. Avšak i tento multiplikační efekt má svá pravidla a nemůže být nekonečný. Je regulován národními bankami. Vytvořit - natisknout nové peníze mohou jen centrální banky. Pokud by je vytvořily jen za účelem usnadnění směny zboží a služeb, pokud se jich jako prostředníka směny nedostává a pomohly tak usnadnit finanční operace, pak nemám námitek. Avšak v dnešní době je prostředků směny - tedy oběživa a taky v důsledku bezhotovostní směny, oběživa dostatek, ale peníze se tisknou za účelem jejich směny za vybrané zboží, služby nebo jiné ceniny (dluhopisy, akcie a p.) Je jedno jestli se natisknou fyzicky, nebo jen virtuálně. Za které zboží, služby či ceniny se natištěné peníze smění o tom rozhoduje příslušné politické vedení země. To je to co deformuje hospodářství, znehodnocuje hodnotu peněz, poškozuje střadatele, jež si zodpovědně spoří na špatné časy a prospívá dobrodruhům, nezodpovědným hazardérům a td.
        Drahokoupil
        • Drahokoupil
          16.06.2020 20:43

          Nepsal jsem o tištění peněz komerčními bankami. Měl jsem na mysli multiplikační efekt. Jejich vliv na ekonomiku je přece stejný jako vliv natištěných centrální bankou. Řekl bych, že je jejich vliv ještě mnohem větší. Peníze z KB si půjčují např. domácnosti a ty utrácením zvyšují inflaci. Zatímco peníze vytvořené CB vesměs končí na trhu aktiv a teprve zprostředkovaně část z nich pronikne do reálné ekonomiky.
          Jan47
          • Re: Drahokoupil
            16.06.2020 20:46

            Po stopadesáté. ECB koupí papír od KB. KB má větší hotovst. Ta mu buď zůstává, nebo ji poskytnutím dluhu pustí do relné ekonomiky přes spotřebitele.
            Velkamedvědice
            • VM
              16.06.2020 21:00

              Viz níže 20:57.
              Jan47
              • Jan
                16.06.2020 21:44

                Prostředky Cb, skončí buďto u KB, nebo spotřebitelů. A dlužníci zdvihají spotřebu nákupy a státu daně z nákupů. Multiplikační efekt je naprosto něco jiného než tištění peněz, natož nekrytým a je opět celkově omezen prostředky poskytnutými CB.
                Velkamedvědice
        • Drahokoupil
          16.06.2020 20:26

          Jenže KB nikam nic z vrtulníku neháže. Má dvě situace. První. ECB od nich něco koupí, /evidentně tedy netvoří nic nekrytého/, KB, se zvýší rozvaha. Pokud si nebudou podniky a lidé chtít pučovat, peníze zůstávají v KB. teprve pokud si někdo něco půjčí, jdou peníze na trh a dptyčný je splácí. A k té čisté variantě. Ekonomicky očistný krach, který by vyselektoval impotentní subjekty, zároveň připraví o práci a prostředky spoustu lidí, kteří za nic nemohou. Pochopitelně čím pbča menší polštář, tím více je bit. Lidé např v USA přijdou o důchody. tyto skupiny bude muset sociální stát zase nějak podpořit. A k té morálce. //Kdysi sem taky vykřikoval, že musí přijít systémové změny a bla bla..Člověk má jeden život. Hádej bude radši bez prostředků pod mostem v nezadluženém státě, nebo bydlet a mít teplou večeři v zadluženém. Nezadlužený stát může být ostaně nezadlužený ne kvůli skvělé ekonomice, ele že mu holt nikdo prostředky neposkytne.
          Velkamedvědice
          • Re: Drahokoupil
            16.06.2020 21:02

            Moc jsem nerozuměl, ale ve tvé úvaze je asi chyba. ECB si něco od KB koupí. V tom je to skryto - koupí fiktivně oceněné, možná bezcenné (tzv. toxické) cenné papíry. KB (soukromá firma) je ráda, že se jich zbavila, protože je sice vedla v aktivech, ale byla si dobře vědoma, že již žádnou hodnotu nemají. Centrální banka si je připsala do aktiv proti půjčeným penězům a pomohla KB, aby měla peníze na komerční půjčování - tedy podle tebe na prospěch ekonomiky. Tedy ECB udělala přesně to, co se udělalo u nás po r. 1989 - tehdejší, ještě socialistická banka a pak rychle vyrostlé soukromé banky (např. Agrobanka) Napůjčovaly peníze svým kamarádům bez řádného zvážení a zodpovědnosti. Banky šly po nesplacených úvěrech samozřejmě do krachu a stát, aby nezkrachovala ekonomika v důsledku zastavení funkce bank, byl nucen baky oddlužit a pak prodat za hubičku. To co zaplatil stát za sanaci bank se promítlo do jeho dluhu, který dnes musíme splácet všichni. Tedy banky, prostřednictvím politiků a centrální banky, své beztrestné nehospodárné chování nechaly zaplatit všem. Prý z politických důvodů, aby občané o své vklady nepřišli. S ECB je to velmi podobné - taky jí narůstá objem bezcenných aktiv a dluh z natištěných peněz, který stejně budou splácet všichni obyvatelé EU. Tedy se chová přesně tak, jak se chovali naši politici a ony vyčůrané banky. A taky se to zdůvodňuje, "aby ekonomika fungovala a aby lidi nepřišli o peníze".
            Drahokoupil
            • Drahokoupil
              16.06.2020 21:57

              o))) Tak filosofujeme o morálce, nebo finančním světě, prezentovaném Klausovým špinavé peníze neexistují??? Privatizační doba a její podvody byla jedna. Při nemovitostní krizi Usa baličky urržtě neemitovala ODS. My se bavíme o tom, jak trhy fungují a jestli má letadlo nekonečný přístup paliva. Jak vidíš, letělo až po černou labuť a dostane tu sam ou medicínu, vsaď se. V opačném případě čekej až občanské války..o))) Takže snad znovu opakovat, že pokrizovým krokrm je znovu likviditu stahovat, zvyšovat úroky atd.. Skutečně nevím nic o toxických aktivechv ECB, to bys musel doložit, abych mohl reagovat. Obecně myslí,. že stát na vykup toxických aktiv nepotřebuje ECB, ale KB , či různé fondy, kam se převedou, tak že se obává, že opět nemluvíme o tom, zda ěnkdo rozhazuje nekryté peníze z vrtulníku. Ano, svět financí je amorální. Zřejmě. v nadnesu a přeneseně , nevím, na je morální zabít sto lidí, abys tisíc zachránil
              Velkamedvědice
              • Re: Drahokoupil
                16.06.2020 22:19

                Pardon , ČNB sem teda myslel konkrétně
                Velkamedvědice
          • Re: Drahokoupil
            16.06.2020 20:44

            a proč bych se měl vůbec namáhat.....dle tebe se stát může zadlužovat a lidem zajistit oběd zdarma....jé, tak si státe natiskni a pošli mi něco, chci mít teplou večeři, vilu s bazénem.....promiň, ale asi ti hrabe.... "Nezadlužený stát může být ostaně nezadlužený ne kvůli skvělé ekonomice, ele že mu holt nikdo prostředky neposkytne"...ještě jednou a pomalu si přečti, co jsi napsal za nesmyslnou větu
            abc1
            •  
              16.06.2020 20:56

              Ono už tvé natsikni dokládá, jaký seš mimoň, ale kluci na chatu říkali, že haážou prachy s vrtulníku viď. Tak to bude pravda. Ten Friedmanův vrtulník, by mohl vést k inflaci,a le v praxi se neděje, nebo jen někdy někde omezeně. Proces, kterému říkáš tištění sem vysvětloval několikrát. CB neposílá občanům poukázky, ale poskytuej aktiva KB nákupem cp. Furt nic, viď.
              Velkamedvědice
            • abc
              16.06.2020 20:49

              Hrabe tobě. Já jen vysvětlil, jak funguje novodobá reálná ekonomika. Chápu, že nemáš kapacitu to pochopit, i když to žijež 12 roků každý den. A trhy 12 let rostly. A už vůbec ti mozek nebere, že tu likviditu, kterou poskytnula ECB KB, pak opětně stahuje, viz milion článků, FED stahuje likviditu.
              Velkamedvědice
              • Re: abc
                17.06.2020 7:23

                asi tě nanominuju na centrálního bankéře světa....."mohl vést k inflaci,a le v praxi se neděje, nebo jen někdy někde omezeně"......akcie v USA už dosáhly maxim, ceny nemovitostí nejen v ČR letí nahoru... ale k inflaci to nevede.....
                abc1
                • Abc
                  17.06.2020 7:33

                  To nemusiš. Nijak to nemění fakt, že postupují jak sem psal... A opět si tou dotací dokázal, že nejsi schopen rozlišit ten Fuedmanův vrtulník, tedy peníze či poukázky přímo s tím co se děje, tedy, že CB poskytuje likviditu KB výměniu za jejich aktiva, připustmě že třeba částečně toxická. Hezký den.
                  Velkamedvědice
                  • Re: Abc
                    17.06.2020 9:30

                    ..citací, ne dotací..o)
                    Velkamedvědice
      •  
        16.06.2020 20:06

        https://roklen24.cz/a/ws6XU/kdo-tiskne-penize
        Velkamedvědice
        •  
          16.06.2020 20:38

          Nejsem ekonom a to je možná dobře. Článek působí velmi odborně a fundovaně, avšak zkusme se podívat do nedávné minulosti. USD byl volně směnitelný za zlato a obráceně. Platilo se USD, nikoli zlatem, z praktických důvodů, ale peníze měli stále cenu zlata. Hodnota každého zboží, nebo služby se dala ocenit zlatem. Brettonwoodský systém do r.1971. Centrální banka nemohla natisknout další USD, pokud jej neměla kryté zlatem v trezorech. Pokud by je natiskla, ztratily by hodnotu úměrně s natištěným množstvím - inflace. Na škodu těch co drželi v rezervách USD namísto zlata, v domnění, že mají trvalou hodnotu. Dnes může FED tisknout peníze jen proto, že je USD světovou rezervní (měnou světového obchodu) a nemusí se tolik obávat znehodnocení. V menší míře i EUR. Tohoto jsou si samozřejmě vědomy mnohé země (Čína, Rusko, Brazílie a další).které nelibě nesou, že USA prostřednictvím tisku USD zabezpečuje své potřeby a to na úkor všech ostatních účastníků světového obchodu. Prakticky to znamená, že si financuje obrovské náklady na zbrojení, smozřejmě na dluh a nemusí se obávat znehodnocení měny. Ve světě dnes vidíme snahu o tzv. dedolarizaci vzájemných obchodů a návrat k trvalejší hodnotě měn krytých zlatem. Je vidět nepopiratelný růst zásob měnového zlata centrálních bank a diverzifikaci rezerv mimo USD a to zejména z obav, že se jednou pod nekritickým tištěním USD zhroutí.
          Drahokoupil
          • Drahokoupil
            16.06.2020 21:02

            Tak moment, Peníze netiskne jen amerika, chceš li tento termín, ale všichni. Od číny po japonsko. A teď jsme u toho dilematu. Ta nemožnost tisknutí, a navázanost na zlato způsobila ty dlouhé hospodářské krize z těžkými sociálními dopady na normální lidi. A nezapomeń, že ta likviditu poskytnul FED dočasně a po krizi ji začal od roku 2012 zase stahovat.
            Velkamedvědice
            • Re: Drahokoupil
              16.06.2020 21:21

              Ono je to na dlouhou diskusi a argumentaci. A jak jsem uvedl nejsem odborník a tak bych musel každý argument podpořit či vyvracet těžko vyhledatelnými fakty. Pravdu máš v tom, že USA není jediná země co si může dovolit tisknout peníze. Taky hodnota peněz je určována daleko širším způsobem (velikost a úroveň ekonomiky, politická a vojenská síla, mezinárodní postavení, velkostí investic a politickým vlivem v zahraničí a pod.) Quod licet Iovi, non licet bovi. USA si to zatím mohou dovolit ČR ne. Ale do kdy? Zatím hodnota USD roste vždy, když roste napětí ve světě. Paradoxně bez ohledu na to, kolik peněz si FED natiskne - tedy kolik toxických bezcenných papírů koupí a kolik státních výdajů z těchto peněz zaplatí. Jednotná měna pod celosvětovým dohledem nebude. Tedy skončí to asi tak, že se vytvoří nějaký koš měn a virtuální měna, a její směnná hodnota bude dána poměrným zastoupením měn v koši. Takže již žádná centrální banka nebude moci tisknout peníze bez obav z poklesu váhy její měny v koši. Taky skončí ono nezodpovědné kupování bezcenných komerčních aktiv s odůvodněním, že je to kvůli udržení a rozvoji ekonomiky. Příběh Fannie Mae and Freddie Mac budiž výstrahou.
              Drahokoupil
              •  
                16.06.2020 22:45

                No jen taková poznámka. Dolar je kryt represivní schopností americké vlády vybírat daně, schopností americké armády vnucovat své vidění světa jiným zemím a dlouhodobou důvěrou jeho uživatelů. Vidíš někde srovnatelně dobře krytou měnu? Nějakou alternativu?
                ..
      • Jan47
        16.06.2020 20:06

        Jako jak vytvořily nekryté peníze? Nákupem z centrálních bank???
        Velkamedvědice
        • Re: Jan47
          17.06.2020 9:10

          No v podstatě ano. Když chceš od KB úvěr nebo hypotéku, banka ti ji poskytne, ale za slib, že jí to vrátiš. Zichruje se tím, že požaduje ručení tvým majetkem. Čím menší je hodnota majetku, kterým ručíš za úvěr, tím banka více riskuje a samozřejmě si to nechá zaplatit v úrocích. Podobně půjčuje CB banka peníze KB. Zichruje se ručením majetkem banky - t.j. cennými papíry v jejich aktivech. Kupuje tyto aktiva a za ně poskytne peníze KB. Bohuže s cíleml, a to je hlavní argument, rozproudit ekonomiku a poskytnout ji levné peníze. CB příliš nebo vůbec nezkoumá skutečnou hodnotu aktiv, které od KB kupuje a peníze poskytuje s minimálním nebo žádným úrokem ignorujíc riziko. ECB celkem otevřeně hovoří, že nakupuje od KB toxická aktiva. To je například také podstata sporu ECB a Německé Bundesbanky, že Bundesbanka nesouhlasí s tím, aby ECB nakupovala toxická aktiva třeba Itálie, ale ručení, aby bylo ne na Itálii, ale na všech členech EU. A zase ten stejný argument - levné peníze rozproudí ekonomiku. Bohužel to je jenom pohádka. Neuplyne moc času a ECB bude nucena tyto nakoupená toxická aktiva od KB nebo od států EU odepsat pro bezcennost. Vznikne nerovnováha v rozvaze, aktiva se zmenší. ECB však nemůže zkrachovat a tak se nic neděje, jen účetně jí naroste dluh. Tedy vlastně FED nebo ECB může tisknout a nakupovat toxická aktiva v jakémkoli objemu jen jim bude růst účetní dluh. Řeknete si "no a co" ? Konečně FED to již sdělil celkem nepokrytě - nakupovat bez omezení a že USA mají již astronomický, reálně nikdy nesplatitelný dluh? Nezájem. A co bude dál? Dá se tento systém udržet donekonečna? Podle mne nikoliv. Po x-tém natištění nekrytých peněz CB se finanční systém zhroutí. Peníze zreální svou hodnotu - cena klesne k nule, hyperinflace. Tedy dnešní chování CB pokládám za velmi nezodpovědné a jen za odkládání nevyhnutelného krachu finančního systému ECB a FED. Fantasmagorie typu, že se z krize proinvestujeme již byly historií mnohokráte vyvráceny.
          Drahokoupil
          • Drahokoupil
            17.06.2020 10:37

            Proč by se tento systém nemohl udržet do nekonečna? Právě růst objemu peněz v ekonomice je příčinou úspěchu kapitalismu. Naopak kryté peníze a omezování dluhů by vedlo ke kolapsu ekonomiky. Tisknutí peněz CB lidi zneklidňuje. Přitom je, řádově vyšší tvorba peněz v KB, nechává v klidu. Stávající systém umožňuje novodobý kolonialismus. Západ si může žít na dluh, zatímco ostatní musí žít z práce a ještě dotovat Západ. To je stav, který Západu vyhovuje, tudíž nemá zájem na něm nic měnit. Změnit to může pouze odpoutání světové ekonomiky od USD, popř. i od EUR. To Západ nedovolí, protože by ztratil moc a raději rozpoutá válku.
            Jan47
          •  
            17.06.2020 9:45

            Ale jistě. Proto ta trochu ironická otázka...CB poskytnetne KB likviditu za její aktiva, už jsme o tom mluvili. Na kolik a která z nich sou toxická je druhá věc,,
            Velkamedvědice
        • VM
          16.06.2020 20:29

          Každý úvěr poskytnutý komerční bankou představuje nové peníze. Dalo by se říct, že jsou kryty slibem splacení. Pokud např. FED "tiskne" peníze nákupem státních dluhopisů, pak jsou také kryty jen slibem státu, že peníze vrátí.
          Jan47
          • Re: VM
            16.06.2020 20:34

            Přečti si moje odkazy. Kb žádně peníze poskytnutím dluhu nevytváří. Na ten úvěr použije prostředky, které KB převedla CB za cp, co od KB nakoupila. Kb pak tyto prostředku použije při úvěru dannému subjektu.
            Velkamedvědice
            • VM
              16.06.2020 20:57

              Nemáš pravdu. KB půjčuje především peníze od vkladatelů. A nerozlišuje, zda jsou to dlouhodobé úspory vkladatele nebo se jedná o peníze získané úvěrem z jiné banky. Když si uložíš v bance A 5 mil, banka A má 5 mil a může je půjčit klientovi na nákup bytu. Ten pošle 5 mil prodejci bytu do banky B. Ta má 5 mil a může je půjčit na nákup dalšího bytu atd atd. V reálu jsou banky omezený povinnými minimálními rezervami, které musí ukládat u CB z každého vkladu. Při PMR 2% mohou tak KB vytvořit z vkladů 1 mil 50 mil úvěrů.
              Jan47
Aktuální komentáře
24.04.2024
16:34Valná hromada akcionářů Komerční banky schválila hrubou dividendu 82,66 Kč na akcii
15:49Preview výsledků Moneta Money Bank za první čtvrtletí 2024  
14:57Komentář analytika: AT&T překonává odhady zisku díky nárůstu počtu předplatitelů bezdrátového připojení  
14:30Boeing už nejde na přistání. Propad tržeb brzdí a krize kolem 737 MAX polevuje
13:34Technická analýza Netflix: Morning Star formace může odhalovat návrat k růstu  
13:043M FUND MSI SICAV a.s: Výroční finanční zpráva za rok 2023
12:58SAB Finance a.s.: Oznámení o výplatě podílu na zisku
11:46Obrovský zájem investorů o technologické IPO: Na trh jde Rubrik s Microsoftem v zádech
11:45Braňo Soták: ASM International překonala očekávání na všech úrovních a dává polovodičům tolik potřebnou vzpruhu  
11:34Muskovy plány zlepšily sentiment na trzích, další na řadě Meta  
11:09Jakub Blaha: Otřesné výsledky Tesly zažehnány zprávami o autonomii a cenově dostupném modelu  
10:37Komentář: Spotřebitelská nálada na vzestupu
9:18Komentář analytika: Spotify se "prošetřilo" k rekordnímu zisku  
9:11Rozbřesk: Proč Čína prudce zvyšuje zásoby kritických komodit?
9:06Evropa zahájí zeleně, akcionáři KB rozhodnou o dividendě  
8:29Tržby Tesly (+13 %) poprvé za čtyři roky klesly, zisk se snížil o 55 procent
6:15Invesco: Neobvyklé pravdy – Německá želva a americký zajíc
23.04.2024
22:02Wall Street má za sebou druhou rally v řadě; je to již definitivní návrat k růstu?  
17:56Akciová korekce, prudký obrat finančních podmínek a dopad akciového trhu na celou ekonomiku
17:36Vrací se důvěra ve výsledky? Techy vedou Wall Street vzhůru  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
10:00DE - Index podnikatelského klimatu Ifo
14:30USA - Objednávky zboží dlouh. spotřeby, m/m