Tisková zpráva KCP: Zákaz převodů akcií Harvardského průmyslového holdingu stále trvá

25.9.2001 8:00

Komise upozorňuje akcionáře Harvardského průmyslového holdingu v likvidaci, a.s., (holding) na to, že zákaz převodů akcií holdingu stále trvá. Veškeré důvody zákazu převodů vysloveného v únoru a opakovaně v srpnu letošního roku nadále trvají. Navíc soud předběžným opatřením zakázal představenstvu holdingu nakládat s majetkem holdingu.

Usnesení valné hromady, na níž byl odhlasován odkup akcií holdingu za 600 Kč, bylo ze strany některých akcionářů a likvidátora společnosti napadeno soudní žalobou. Navíc není nadále jasná situace ohledně likvidace holdingu. V minulém týdnu také soud zakázal představenstvu holdingu nakládat s majetkem holdingu. Nadále též není znám stav a hodnota majetku holdingu. Přičemž majetek společností, ze kterých před 5 lety holding vznikl, dosahoval daleko vyšší hodnoty, než je částka nabízená představenstvem holdingu v souvislosti s odkupem vlastních akcií.

Pokud se situace jakkoliv změní, budeme akcionáře Harvardského průmyslového holdingu bezprostředně informovat. Kvůli stávajícím okolnostem však Komise nemůže převod akcií holdingu povolit. Zrušením zákazu by mohlo dojít k nevratným krokům, které by mohly být v rozporu s pozdějším rozhodnutím soudu ve věci žalob o neplatnost usnesení valných hromad holdingu. Komise zároveň upozorňuje, že s představenstvem holdingu nejedná a že zákaz veškerých převodů akcií se vztahuje i na uzavírání smluv, jejichž předmětem jsou akcie holdingu.

V Praze dne 24. záoí 2001
Radka Procházková

Reklama
Nově na Patria.cz - obchodní signály na forexu podle technických indikátorů ADX, Williams R% a klouzavých průměrů!