Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Noční vlci jsou už v Maďarsku

Noční vlci jsou už v Maďarsku

30.04.2015 11:52
Autor: Redakce, Patria.cz

Části motocyklové kolony ruských Nočních vlků se podle ruského serveru LifeNews podařilo proniknout do Evropské unie přes Maďarsko. Zformovat kolonu prý chtějí v Bratislavě a pak zamířit na dříve plánovanou trasu až do Berlína, kam hodlají dorazit 9. května. Slovensko reagovalo, že případnému vjezdu motorkářů na své území bránit nebude.

"Naši bikeři oficiálně vjeli do Evropské unie, aniž by porušili zákon," řekl ruském serveru motorkář Alexej Galickij, který je údajně v Budapešti. "Shromaždištěm je Bratislava, odkud budeme v cestě pokračovat po plánované trase," prohlásil. Akce prý proběhne "bez ohledu na cokoli".

Jak se motorkáři do Maďarska dostali a kolik jich je, Galickij neuvedl. Mezi Maďarskem a Běloruskem, kam byli Noční vlci počátkem týdne od polské hranice vykázáni, leží Ukrajina, jejíž západní část není Rusku kvůli konfliktu na východě země přátelsky nakloněna.

Na twitterovém účtu Nočních vlků se v noci na dnešek objevila informace, že v Bratislavě se "vlci" chtějí setkat s balkánskými kolegy. "Nehledě na to, že všem hraničním přechodům rozeslali pokyn nepouštět Noční vlky, naši hranice stejně překročili! Oznámil to Chirurg. Teď se chlapci vydali po naplánované trase. Cílem je Bratislava, kde by se měli setkat s bikery z Balkánského poloostrova," stojí na Twitteru. Chirurg je přezdívka vůdce Nočních vlků Alexandra Zaldostanova.

Slovensko neplánuje bránit vstupu ruských motorkářů. "Pokud mají schengenská víza, tak je na slovenské území musíme vpustit," řekl dnes Petar Lazarov z tiskového odboru slovenského ministerstva vnitra. Dodal, že policie bude jízdu motorkářů monitorovat a pokud zaregistruje přestupky, bude jejich původce pokutovat. Detaily o dohledu policistů nad případným přejezdem skupiny Nočních vlků přes Slovensko Lazarov neuvedl.

Slovenští představitelé už v uplynulých dnech dali najevo, že na rozdíl například od Polska nehodlají zakázat vjezd členům skupiny Noční vlci do země. Podle slovenského ministra vnitra Roberta Kaliňáka by se země vrátila do období komunismu, pokud by úřady něco zakazovaly jen z důvodu, že se jim to nelíbí. Šéf slovenské diplomacie Miroslav Lajčák zase uvedl, že úřady by mohly zakročit až v případě, že motorkáři poruší zákony. Za nutnost Lajčák označil respektování pravidel volného pohybu osob a práva na vyjádření názoru.

Z Moskvy ruští motorkáři vyrazili minulou sobotu, ale po bezproblémovém průjezdu Běloruskem jim na bělorusko-polské hranici polské úřady nepovolily vjezd do země. Neuspěla ani skupina, jež chtěla vjet do Litvy, která s Běloruskem sousedí na severozápadě.

Zdroj: LifeNews, ČTK


Čtěte více:

Technická analýza - Dolar bude chtít své včerejší ztráty zpět
30.04.2015 9:27
EURUSD: Měnový pár se dnes pohybuje při denním pivotu 1,1093 EURUSD. ...
Aktualizace výhledu na 2015 pro CEE bankovní sektor (+nové cílové ceny)
30.04.2015 11:00
Po silném růstu bankovních titulů v CE3 regionu v prvních měsících toh...
Inflace v eurozóně - ze záporu zpět na nulu
30.04.2015 11:06
Předběžná data o spotřebitelských cenách v eurozóně vyšla plně v soula...

Váš názor
  • Natočeno
    25.05.2015 18:12

    v Polsku https://www.youtube.com/watch?v=XLhzz_Slf4I...prý Rusi a Poláci...o takové "invazi" u nás asi nikdo nemluvil...
    el mrcoch
    • Re: Natočeno
      25.05.2015 18:13

      Ale někdo říká že je to v Moskvě...tož nevím...
      el mrcoch
  • Kde jsou ty davy vítající nočníky ?
    05.05.2015 17:04

    Trochu trapný průvod. Zatím nebyla zveřejn'ena fotka kde je víc než 5 rudých andělů. I to musejí, jako všechno ostatní, kopírovat od bikerů USA. A ty davy - trapný trapný - trapný. Tohle už není uctívání nějaké památky ale vyloženě ostuda té památky. Hlavně že všem ukazují jak se dělá politika ala Putin.
    Serjožka
  • nejmenší fan klub - KKK má jen jednu členku
    05.05.2015 8:38

    Ale rámusu nadělá víc než tlupa ožralých námořníků Aurory Už aby taky odtud vystřelila. Narozdíl od toho výstřelu z Aurory, zde nastane klid a lepší časy. Určitě né ty "na věčné"
    Mn
  • Radio Jerevan hlásí....
    05.05.2015 8:20

    "...Části motocyklové kolony ruských Nočních vlků se podle ruského serveru LifeNews podařilo proniknout do Evropské unie...".....a ruský server LifeNews je radostí celý bez sebe jak se části - jmenovitě třem - ruským ponocným podařilo proniknout do Evropy.Jen aby se jim tady nezalíbilo a nezůstali tady. Nebylo by to poprvé.
    Á sakra
  • navzdory supr novým tankům
    04.05.2015 19:24

    Hořká porážka pro sbornou. Rusové nestačili na USA
    Sekera
    • Re: navzdory supr novým tankům
      04.05.2015 19:48

      A na to se napijeme.
      Velkamedvědice
  • Demokraticky a většinou byli zvoleni .....
    04.05.2015 19:09

    I Hitler a Stalin. A co to bylo za světové, svého času uznávané kapacity . Jen blbec může tohle používat za argument nebo důkaz. Opravdu paní Kalko.
    Kudrna
    • Re: Demokraticky a většinou byli zvoleni .....
      04.05.2015 20:27

      A později, když voliči zjistili pravdu a koho zvolili, tak se obliba změnila v nenávist. U nás to není ani tak nenávist jako spíš lítost nad vlastní hloupostí. To se pozná při příštích volbách. On ale prohlásí že ze zdravotnich důvodů už nebude kandidovat. Dobře ví jak by dopad. Pak nastoupí páni Kmoníčkové, Mynáři, Ovčáčkové a bude vymalováno. Jen aby si občané nezvolili demokraticky Putina jako na Krymu.
      Sekera
  • Najednou Kaluš nezajímá....
    04.05.2015 18:40

    "... mne slovní výlevy této skupiny meritorně nezajímají.......Kalka...." ty jsi první mluvila o očern'ování. Neřekl snad Zeman že válka na Ukrajině je čistě občanská a žádní ruští vojáci tam nebojují - pak i Putin lhal, když prohlásil, že se tam bojů zůčastn'ují specialní jednotky ruské armády a akci připravovala ruská kontrarozvědka. To že Z. opakovaně prohlašoval že sankce jsou neefektivní a on se jich nezůčastní je taky snadno dohledatelné. Proč je jediný president EU který se letí ukazovat s podporou Putina. Normální člověk by se styděl ukazovat se ve společnosti velkého Kima z KLDR. A vypsání soutěže na pátrání po neexistujícím článku je taky fakt. Dokonce jako ješita již avizoval, že i když se článek nenajde, tak se za nařčení omlouvat nebude nýbržto by se omluvil za jeho nenalezení. Tvůj demokraticky, za pár piv a klobásu volený president.
    histork
  • KKK se zase rozohnila :o))
    04.05.2015 16:39

    "... očerňovat nejvyššího v demokratických volbách zvoleného státního činitele jak chce, ale rozhodnutí většiny pro něj neplatí......Kalka."......................Jaképak očern'ování. To jsou fakta to všechno se dá dohledat daleko rychleji než vymyšlený článek který hledá celý hrad už drahnou dobu. To že se to nelíbí nebo nehodí nějaké nemění nic na věci že její "demokraticky" zvolený polobůh je lhář se dá snadno dokázat. Co není pravda na tom, že to všechno Zeman neřek nebo nedělá. Povídej ty hovězí s rudou hvězdou na čele. Proč byl po volbách tvůj idol nazýván mišlouf. Asi jsi jediná kdo to neví. A proč usadil Klausovou do Bratislavy, navzdory její nedostačující kvalifikací. a přeskočil jiné, daleko vice kvalifikované čekatele. Ty si opravdu ty svoje názvy, kteými tě tady častují ostatní zasloužíš. Jsi opravdu stará zrezivělá komunistická P.
    ...
  • Tak Xilodu slzel radostí
    04.05.2015 15:19

    Já to tomu bolševikovi přeji. Jen bych chtěl připomenouti, pokud při svém IQ nerespektuje víza, že ty jeho kurvy nás nepustili nikdy nikam.
    Velkamedvědice
  • Smrt rusum!
    04.05.2015 15:10

    Smrt islamistum! Do gulagu s neprateli svobody a demokracie!
    Mezernik
    • Smrt blbcům
      04.05.2015 15:28

      Zdá se, že tě mrzí, že nejsi taky na blacklistu ruských tajných služeb. Neboj jistě se ti to podaří. Jejich schopnost rozpoznat ironii v češtině nebude kdovíjaká.
      ..
  • Volby
    04.05.2015 14:50

    TO :.. Zfalšované demokratické volby jsou jistě lepší, než socialistické volby třeba v Severní Koreji nebo dříve u nás za Husáka. Ono by to zfalšování někdo musel dokázat. V USA také neexistuje demokracie. Nikdy se tam totiž nemůže stát prezidentem třeba skvělý člověk, vědec, učitel, spisovatel.... pokud nebude mít nějakých 500 mil. Dolarů na kontě, aby si mohl zaplatit kampaň v tisku, televizi, bilboardy, a aby se mohl letecky přesouvat po USA z místa na místo a řečnit. USA mají nějakých 315 milionů obyvatel, počítám, že nějakých 312 milionů se nikdy nemůže stát prezidentem USA .Prostě na to nemají nikoli schopnosti ale peníze.
    xiluodu
    • Re: Volby
      04.05.2015 15:21

      Člověk, co má peníze, pa ve funkci nemusí krást. Jinak xiludu, přesvědči američany, jak si výjmečný , založ nějaké hnutí a uspořádej sbírku na volby.
      Velkamedvědice
    • Re: Volby
      04.05.2015 15:17

      To si tady děláš legraci? Falšování a manipulace jsou jen dvě z metod jak se dostat k moci přes odpor většiny. Jinak husákův režim byl podle mě o dost legitimnější už proto, že celá osumdesátá léta si komunisti opravdu mohli myslet, že mají většinovou podporu a když zjistili po masivních domonstarcích, že tomu tak není tak nenechali střílet do demonstarntů ale hned po týdnu masových demonstrací to vzdali.
      ..
  • Holocaust a Osvětim
    04.05.2015 11:13

    Jeden ruský občan chtěl při 70 výročí konce války položit květiny v Osvětimi k hrobům obětí Holocaustu a hrobům umučených sovětských zajatců. Nebyl vpuštěn do Polska. Proto přiletěl letadlem z Moskvy, dobří Češi mu v Praze půjčili Harley Davidson s českou SPZ, on dojel do Osvětimi, položil tam květiny na hroby, rozbalil vlajku SSSR a připil si sklenkou vodky. Je možné bránit lidem, aby položili květiny na hroby obětí Holocaustu ??? To můžou dělat jenom nějaké fašistické svině a pak NATO.
    xiluodu
    • Re: Holocaust a Osvětim
      04.05.2015 15:22

      Xiludu rád zapomíná. Bolševické svině ho nepustily nikdy nikam.
      Velkamedvědice
  • Bratislava a Plzeň
    04.05.2015 11:05

    TO : .. Nikoli, Bratislava a Plzeň není zcela vypovídající. Já žiju v Plzni od roku 1980 a tak vidím jak se tyto oslavy každý rok připravují. Město na ně vynaloží z rozpočtu desítky milionů Kč, všechny noviny i rozhlas zde zvou lidi na oslavy, velká čast lidí s dětmi jde na oslavy kvůli prohlídce kolon techniky, mnoho lidí jde kvůli stánkům s pivem a klobásami, kozertům kapel, představení historické bitvy, ...= je to městem organizovaná "Monstrakce" na měsíce dopředu. V Bratislavě těch 1000 lidí přišlo jen kvůli 4 motorkářům v kožených bundách , tam nebyla kolona techniky, párky, zpěváci, historická vozidla,...atd. P.S. Chtěl bych vidět, kolik by přišlo v Plzni lidí, kdyby se tady taky jenom u nějakého památníku položily dva věnce kytek a hotovo.
    xiluodu
    • Re: Bratislava a Plzeň
      04.05.2015 11:23

      ....samozřejmě že to tak je, stejné to bylo s průjezdem americké kolony - lidi se prostě jsou podívat a naše objektivní média z toho udělají masovou podporu.....o přijetí sergeje lavrova při výročí osvobození bratislavy a vypískání kisky jakožto horlivého podporovatele amíků taky jsme veřejnoprávní čt informováni nebylo, je jasné proč viz http://www.nekorektni-tv.cz/?p=15574.
      keris
      • Keris
        04.05.2015 15:26

        Velmi se těším až v Tvých jednostranných postescích se objeví, cokoliv co zavání objektivitou. Jakákoliv kritika ruska, či jkákoliv podpora západní demokracie. Pak Tě možná budu brát vážně. Zatím to máš v hlavě dané. USA satan. Rusové bozi.
        Velkamedvědice
  • Husák a Janukovič
    04.05.2015 10:56

    TO : .. Pokud se domníváš, že Husák byl demokraticky volen v časech socialismu, pak máš asi vyměklý mozek. Janukovič ovšem porazil Tymošenkovou roku 2010 skutečně těsným rozdílem jen tak tak ! Husák měl podporu 99 %. Každý si může udělat představu, co je demokratické. Zda porazit soupeře 52 % ku 48 % a nebo mít 99 % jako Husák.
    xiluodu
    • Re: Husák a Janukovič
      04.05.2015 11:25

      Vážně se domníváš, že kdyby měl Husák jen 55% měli by ruští okupanti právo v milovicáích vyhlásit samostatný stát a ten pak připojit k rusku? Husák nebo janukovyč 52% nebo 99% velký rozdíl opravdu nevidím. Zfalšované sčítání voleb nebo volby od počátku zmanipulované podle mě to vyjde nastejno.
      ..
  • Noční vlci na Slavíně
    04.05.2015 9:08

    Asi 1000 lidí s nadšením přivítalo Noční vlky na památníku v bratislavském Slavíně. Dav skandoval Rosija, Rossija a slzel radostí.
    xiluodu
    • Re: Noční vlci na Slavíně
      04.05.2015 9:37

      V plzni vítala američany o víkendu čtvrtina města. Rusáky v Bratislavě vítalo asi 0,25% obyvatel města. Zcela vypovídající.
      ..
      • jestli tech 1000,
        04.05.2015 10:29

        jak tady xixao uvadí, spis nebylo třeba sto a min. To je komunisticko rusky styl, upravovat skutecno dle vlastní potřeby. Jako když projizdel nadavny US konvoj skrz CR, tak ruska propagandya z vítajících ceskych obyvatel udelala odpurce prujezdu konvoje :). Neuveritelny lhari
        franc
  • Ukrajina
    04.05.2015 9:04

    Na Ukrajině byl za pomoci Západu proveden protiústavní puč, který svrhnul demokraticky zvoleného prezidenta, na kterého byl vydán zatykač a on musel prchnout ze země. Vše, za co tady nadáváte Rusku se odehrálo- "Až potom". Jak by se vám líbilo, kdyby vám někdo v Čechách zakázal mluvit Česky, jako Rusům rusky na Ukrajině ? Když jich tam žije v řadě oblasí 90 % ? Když je tam z 10 lidí 9 Rusů, to mají mezi sebou mluvit Ukrajinsky ? Puč v Kyjevě provedla fašistická Banderovská prasata za finanční a organizační pomoci NATO. Naši mediální servilní "Presstituti" krásně lžou. Loni jsem třeba na ČT-1 slyšel, že Druhou světovou válku zahájilo Rusko útokem na Polsko 17.září 1939. Nikoli Hitler - 1.září. Z našich prolhaných médií se mi už chce dlouho blejt !
    xiluodu
    • Re: Ukrajina
      04.05.2015 10:42

      V roce 89 byl u nás za podpory západu svržen demokraticky zvolená husákův režim. Dodnes tě mrzí, že tu ruské posádky nezačali do pučistů střílet vid svině bolševická.
      ..
  • Tak tohle tu ještě nebylo....
    04.05.2015 5:32

    Gambler pan president si dělá z hradu vlastní casino. Ted' vypsal vlastní soutěž kdo prvmí najde neexistující článek od F.Peroutky. Bude to prý cálovat z vlastní kapsy. Zase oblbuje svoje ovčany. protože to má dobře promyšlené. Ví že takový článek neexistuje a tudíž cálovat nebude. Kdo zaplatí ten všechen čas. Čas jsou přece peníze. Ale neměl by se hrad zabývat v dnešní době důležitějšími problemy ? No, co jste si zvolili, (já ne) komouši to máme. Ale jinak je to šetrný president. Do Moskvy letí o jeden den méně a státu tím ušetřil přes 300 tisíc korun. Sláva at' žije 34mi % obyvatelstva vyvolený. Kolik ho asi bude volit v příštích volbách, když je tak dobrý ?? Třeba by si měli mít možnost lidé taky vsadit. Už ted' mele z posledního.Ostuda národa.
    historik
Aktuální komentáře
19.04.2024
6:03Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:48Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity
11:52Výhled TSMC překonal odhady díky podpoře poptávky po AI čipech
11:36Akcie se zvedají. Jak pevnou oporu dodají firmy?  
9:54Ifo: Německé firmy letos plánují snižování investic
9:05Rozbřesk: Zachrání Super-Mario (znovu) Evropu?
8:45EU nebude formálně vyšetřovat investici Microsoftu do OpenAI
8:30Evropa čelí podle guvernéra BoE menší inflační hrozbě než USA, Microsoft se vyhne vyšetřování kvůli akvizici Open AI a futures jsou zelené  
6:40Fidelity International: Německá medvědí data jsou příznivá pro německé státní dluhopisy
17.04.2024
22:01Zámořské akciové indexy nedokázaly zvrátit úvodní pokles  
18:46Martin Uher: Rozruch na dluhopisech, české banky a zranitelné USA
17:32Wall Street mezi výsledky a sazbami dál klesá  
17:14Jednoduchý scénář: Inflace neklesá, Fed nesnižuje, inflace klesá, Fed snižuje
16:01Tesla žádá akcionáře o obnovení odměn pro Muska, v Indii chce investovat až 3 mld. dolarů

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data