Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Zeman žádá odvolání Blatného i šéfky SÚKL kvůli Sputniku a chce konec ministra zahraničí Petříčka

Zeman žádá odvolání Blatného i šéfky SÚKL kvůli Sputniku a chce konec ministra zahraničí Petříčka

10.03.2021 11:58, aktualizováno: 10.3. 16:27
Autor: Redakce, Patria.cz

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman bude chtít po premiérovi Andreji Babišovi (ANO), aby z funkce odvolal ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) a ředitelku Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) Irenu Storovou. Řekl to v rozhovoru serveru Parlamentní listy. Vadí mu jejich postoj k ruské vakcíně Sputnik V. Jejím odmítáním podle něj nesou odpovědnost za úmrtí lidí v Česku na covid-19. Zeman chce, aby ve funkci skončil i ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD). S Babišem by se měl Zeman setkat 22. března v Lánech, sdělil ČTK prezidentův mluvčí. Návrh na odvolání ministrů předkládá premiér Zemanovi, šéf SÚKL podléhá ministru zdravotnictví.

Žádné personální změny ve vládě nejsou podle premiéra Andreje Babiše (ANO) aktuálně na stole. Babiš novinářům řekl, že kabinet má nyní úplně jiné úkoly. Názory prezidenta Miloše Zemana, který se dnes vyslovil pro odvolání ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) a ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka (ČSSD) premiér zná a bere je na vědomí. "Není to nic nového, prezident v tomhle směru má stále stejný názor. Samozřejmě to beru na vědomí, to je vše, co k tomu můžu říct," řekl novinářům Babiš. Žádné personální výměny ve vládě teď nejsou "na stole" dodal. Úkolem kabinetu je především co nejrychleji naočkovat občany proti covidu-19, uvedl.

Zeman prosazuje, aby Česko při očkování využilo ruské i čínské vakcíny. Blatný požaduje, aby byly vakcíny schváleny v rámci Evropské unie, stejně jako ostatní nyní využívané očkovací látky. Stejný závěr přijali na nedávné schůzce nejvyšší ústavní činitelé včetně Zemana.

Nyní ale prezident chce, aby vakcíny schválil SÚKL a Česko jimi začalo očkovat ještě před rozhodnutím evropských orgánů. V rozhovoru dnes Blatného a Storovou označil za hlavní překážky pro dodávky Sputniku. O jejich odvolání chce s Babišem v blízké době jednat. Uvedl také, že premiér udělal chybu, když mu navrhl do funkce ministra zdravotnictví nekompetentního člověka. Blatný podle Zemana není epidemiolog a nemá manažerské zkušenosti. Zeman pohrozil, že pokud by se Babiš rozhodl Blatného ve funkci ponechat, nepřispělo by to ke zlepšení jejich přátelských vztahů.

Zeman poukázal na zájem Itálie a Slovenska o ruskou vakcínu. "Pro mne z toho vyplývá závěr, že pokud se těmito vakcínami, ať ruskou, nebo čínskou, očkují miliony lidí, pak ti dva, o kterých jsem mluvil, jsou vinni faktem, že i nadále budou zbytečně umírat naši lidé," řekl Zeman. Blatný se Storovou podle něj nesou za tato úmrtí plnou odpovědnost.

Zeman dnes také řekl, že Česko dostalo nabídku, aby se ve spolupráci s Německem a Ruskem podílelo na produkci Sputniku, který by se vyráběl v jedné z německých spolkových zemí.

Prezident kritizoval i Petříčka, řekl, že nebude podporovat jeho kandidaturu na předsedu sociální demokracie. Ministry prezident odvolává podle ústavy na návrh předsedy vlády. S odvoláním Petříčka by musela souhlasit podle koaliční smlouvy sociální demokracie. "Myslím, že předseda (ČSSD Jan) Hamáček bude preferovat zájmy našeho státu před úzkými stranickými zájmy," poznamenal Zeman. Odvolání Petříčka považuje za reálné.

Odvolání ministrů navrhuje premiér, řekl k návrhům Hradu Hamáček

Odvolání ministrů navrhuje premiér, řekl k návrhu Zemana šéf koaličních sociálních demokratů Jan Hamáček. Vicepremiér odkázal na dosavadní praxi, kdy o obsazení svých ministerstev rozhodují ANO a ČSSD podle vlastního uvážení. Pokud by měl výhrady k Petříčkovi, sdělil by mu je, doplnil.

"V ČR platí dělba moci a to, že jmenování a odvolání ministrů navrhuje předseda vlády," řekl Hamáček novinářům po jednání Ústředního krizového štábu. ANO a ČSSD se podle něj drží koaliční smlouvy, kde jsou jasné mechanismy pro výměnu ministrů. Strany v minulosti trvaly na tom, že si navzájem své ministry "nekádrují". Výměnu ministra za ČSSD by tak Babišovi musel nejprve navrhnout Hamáček.

Zemanův názor je podle Hamáčka relevantní v rámci diskuse. Rozumí i tomu, že má hlava státu na různé ministry různé názory. "Ale říkám, že tím, kdo navrhuje personální změny v kabinetu, je předseda vlády," uvedl. Pokud by měl Hamáček výhrady k Petříčkovi, sdělil by mu to, doplnil.

Opozice kritizuje Zemanovo vyjádření, k Blatnému má jiné výhrady

Opozice kritizuje to, že Zeman chce po Babišovi odvolání Blatného z funkce kvůli postoji k ruské vakcíně Sputnik V. K práci ministra mají ale výhrady, podle předsedy ODS Petra Fialy pandemii nezvládá. Rozhodnutí musí být podle šéfa hnutí STAN Víta Rakušana na premiérovi, nikoli na hlavě státu.

"Mám spoustu výhrad k tomu, jak pan ministr Blatný vykonává svou funkci, ale rozhodnutí, jestli nadále bude ministrem, je a mělo by být na premiérovi, nikoli na prezidentovi," řekl novinářům ve Sněmovně Rakušan. Za precedentní rozhodnutí do budoucna by považoval, kdyby Babiš ustupoval a případné odvolání ministra nebylo jeho svobodným rozhodnutím na základě zhodnocení Blatného výkonu.

Blatný podle Rakušana od počátku nebyl nejvhodnějším adeptem na ministra. Dokáže sice slušně komunikovat, ale jako člověk bez politických zkušeností nemá ve vládě sílu prosadit užitečné věci vůči dominantnímu premiérovi, míní. Zemanovo vyjádření, že odmítáním ruské vakcíny nesou Blatný a Storová odpovědnost za úmrtí lidí v Česku na covid-19, považuje Rakušan za demagogii a obrovské zjednodušení.

"Ministr Blatný sice už dávno neměl být ve funkci, ale ne kvůli Sputniku. Nezvládá pandemii, čísla jsou katastrofální. To, že nechce připustit necertifikované vakcíny, je naopak dobře," uvedl na twitteru Fiala. Požadavek prezidenta na odvolání Blatného, který odmítá nestandardní postup v případě výjimky pro vakcíny, považuje za nepřijatelný předseda KDU-ČSL Marian Jurečka. "Devadesátky už skončily! Na Hradě si toho ještě nevšimli, k šípku ať už jdou ti, co nehájí naši bezpečnost a naše zájmy!" poznamenal na twitteru.

Prezident kritizoval i Petříčka, řekl, že nebude podporovat jeho kandidaturu na předsedu sociální demokracie. Ministry prezident odvolává podle ústavy na návrh předsedy vlády. S odvoláním Petříčka by musela souhlasit podle koaliční smlouvy sociální demokracie. Zmíněním Petříčka podle Rakušana Zeman usvědčil sám sebe z toho, že jde jen o vyřizování účtů s lidmi, s nimiž má ve vládě dlouhodobý problém. Vicepremiér a předseda ČSSD Jan Hamáček dnes řekl, že pokud by měl výhrady k Petříčkovi, sdělil by mu je.

(Zdroj: čtk, ČT)

 

Čtěte více:

Nadpoloviční většina Čechů za nejlepšího prezidenta označuje Václava Havla, za nejhoršího Zemana
17.11.2020 8:08
Za nejlepšího polistopadového prezidenta České republiky považuje větš...
Prezident Zeman nepodepíše daňový balík a je proti vylučování Ruska a Číny z Dukovan
21.12.2020 8:31
Vládní daňový balíček se snížením daně z příjmů zaměstnanců a zvýšením...
Slova Zemana: Sestavovat vládu bude strana o nejvíce poslancích. ANO a ČSSD by vítal v předvolební koalici
21.01.2021 10:27
Hnutí ANO a ČSSD by mohly před volbami uzavřít koalici, řekl prezident...

Váš názor
  • Dobrá správa, testovanie Sputnika na myšiach bolo úspešné
    16.03.2021 14:25

    16.3.2021 10:44 | zdroj: TA3 TASR | Myši a morčatá, na ktorých sa v Šarišských Michaľanoch testovala ruská vakcína Sputnik V, skúšku prežili. V utorok o tom informoval Miroslav Ryzner z referátu biologických skúšok na zvieratách spoločnosti Imuna Pharm. Skúškou bezpečnosti sa zisťovali potenciálne nežiaduce prímesi z výroby. "Testovanie prebiehalo na piatich myškách a dvoch morčatách, čo sa týka komponentu jeden, a takisto aj komponent dva bol testovaný na piatich myškách a dvoch morčatách. Skúška trvala sedem dní. Celé pozorovacie obdobie sa neprejavili žiadne prejavy toxicity, nestratili na hmotnosti a žiadne zviera ani neuhynulo, čiže skúška dopadla s vyhovujúcim výsledkom," povedal Ryzner. Ako ďalej povedal, na testovaní spolupracujú s Biomedicínskym centrom Slovenskej akadémie vied. "Časť jedného testovania vykonáme na zvieratách a zvyšok budú pokračovať v testovaní oni. Ide o imunizáciu myší. Po 14 dňoch imunizácie sa myškám odoberie krv, získa sa sérum a následne to sérum bude analyzovať biomedicínske centrum," vysvetlil Ryzner. Spoločnosť, v ktorej sú uskladnené vakcíny Sputnik, zaznamenáva enormný záujem o vakcínu aj očkovanie.
    Špaček
  • ČAU LIDI!!!!
    10.03.2021 17:56

    posieľam pozdrav zo sabatu zo synagogy. Úúž som to s dědom vyriešil. Ja ho potrebujem děda starého somáriska senilného, a tak zme sa dohovorili. Vakcina SPUTNIK budě. Všetci, krorí majů o túto vakcinu záujem, něch mi napíšů. Ja si urobím zoznam a vezmem si zo aj zoznam od děda z hradu. potom osobně od vlada putny túto vakcinu sputnik priveziem z krymu. Moj syn to tam pojdě vybaviť. Každému záujemci ju osobně pichněm do riti. Ja sa tomu nedivím, čo chce dědo. Tých starých otrepaných dochodcov pred koncom, napichali vakcinou made in USA - lebo to boli väčšinou starí komunisti - preto dostali americkú vakcinu. Ruský sputnik potom buděme pichať tým mladým, prozápadnym, aby sa u nich prejavila láska ku rusku a lusku. Ja to zariadim, lebo aj ja buděm pichať tie sputniky. petríčka vykopněm a miesto něho tam dám mlynářa. Namiesto blatneho pojdě ovčiačok a maturant hamaček dostaně eště jednu maturitu zadarmo. lebo ma len gympel cicin@ jedna, tak mu dám aj jednu alebo dve odborné maturity teraz zadarmo a budúci rok buděm udělovať vysokoškolské diplomy ja. Možtě si už požiadať, pošlem vám ceník. Ja vam pripomínam, ako zloděj kalúsek zadlžil túto krajinu. Nězabudnitě si vyvesiť doma grafy. po voľbách buděm prezidentom česka. a potom už tu koněčně urobím poriadok. a SÚKL ? ten už je teraz zrušený, je k ničomu, o tom, aké vakciny buděme pichať rozhodujeme my.
    oradapoisson
    • čr bankrot
      10.03.2021 19:30

      no aby nakonec nezbyla jen tato soudružská pomoc, bo tetka z Brna už vyhlásila poloviční bankrot ČR, že prý od června už nebudou prachy, ale on za tím bude asi Kalousek, přeci není možné aby nejlepší manažer na světě zbankrotoval :o)
      Mike -Green D. is killing Europe
      • Re: čr bankrot
        10.03.2021 20:10

        Je to pravda inu vláda odborníků, jak z ANO, tak z ČSSD. Jinak u Schillerové bych vzhledem k právnickému vzdělání nepředpokládal hluboké znalosti matematiky a ekonomie, ale prý skládá pěkné básně.:-) Tak nám na palubě před finálním ponorem zarecituje.
        Apolonius
        • čr bankrot
          10.03.2021 20:48

          jo a proslýchá se, že prý bude tetka kandidovat na prezidentku, no tak pak už zbývá jediné, zažádat si o pas někde jinde, pokud by to tak dopadlo tak se nám budou chechtat i v Africe
          Mike -Green D. is killing Europe
    • Re: ČAU LIDI!!!!
      10.03.2021 18:50

      "maturant hamaček dostaně eště jednu maturitu zadarmo" to mě dosekalo :D
      WhiteStone
  •  
    10.03.2021 16:40

    Prezident zase nezná své ústavní kompetence? :-(
    Richard Fuld
    •  
      10.03.2021 18:06

      Naštěstí se nejedná o jeho cílené jednání na úkor premiéra ve prospěch budoucího prezidenta. Premiéra se promptně zastala opozice a stopla to v zárodku.
      Mudr.c
      • Vůdce ODS s odvoláním Blatného souhlasí
        10.03.2021 18:40

        "Ministr Blatný už dávno neměl být ve funkci, ale ne kvůli Sputniku. Nezvládá pandemii, čísla jsou katastrofální," řekl Fiala.
        Špaček
        • Re: Vůdce ODS s odvoláním Blatného souhlasí
          10.03.2021 21:11

          Víte, ono je zbytečné to komentovat, přesto to rozvedu, ikdyž dlouhý text hned na první pohled drtivou většinu čtenářů odradí :-) Všichni politici bez rozdílu po volbách ctí partajní zájmy. Partajní zájmy jsou postaveny nad zájmy voličů, kteří jsou předně prostředkem k získání mandátu. Málokterá manželka se utvrdí, že její manžel-poslanec je stále altruista, ačkoliv ho tak dříve mohla vnímat. V minulosti poslanec Melčák byl výjimkou, která se v jedné věci vzepřela vlastní partaji z vlastního přesvědčení a označili ho za kolaboranta. Ani po 30ti letech nerozhoduje při hlasování ve sněmovně názor člověka, ale stále jen ten stejnokroj. Ihned po parlamentních volbách se za zdmi vládních budov mění demokracie v politický obchod, což všichni voliči s povděkem kvitují, jinak by přece k volbám zas a znovu nechodili. Prostě podléháme snadno manipulaci, že jít k volbám není jen svobodné právo, ale i občanská povinnost. Žádná povinnost to není, je to výsostné právo vyjádřit názor. Znechucení z politiky, pokud tedy někdo znechucený je, mohou voliči projevit snadno svou apatií v den voleb. Protože však ve společnosti obecně vládne vzájemná nedůvěra a závist průběžně živená roztleskávači, většina voličů manipulaci podléhá podobně masivně jako slevě v akčním letáku. Dnes si opozice uvědomila, že Blatného post ji mohl být nabídnut a kdyby ho rychle neobsadila vlastním kandidátem, podílela by se tak přímo na vládní krizi možná pádu vlády. To by pro ni bylo těsně před volbami zničující. Nezapomeňme partaje zatím nemají odhlasovanou mantru - nový mechanismus rozdělování mandátů, nelze tedy dopustit vládní krizi. Všem těm politickým stranám bez rozdílu by patřilo, aby za hlasy ve volbách dostaly jen symbolický zlomek obvyklého a financovaly si následující 4 roky ze svých.
          Mudr.c
          •  
            11.03.2021 12:27

            Souhlas-ať to dělají 4 roky z přesvědčení za průměrnou mzdu,a potom jim uvěřím-jinak jsou to pouze finanční komedianti-znam poslance a senátory z ODS,soc.dem i lidovců- všechno cajk.Pouze peníze a protekce. Corona to pouze zarámuji a "jedovatý" hřři a a dredy do dodělají
            Rožmberk
        • Re: Vůdce ODS s odvoláním Blatného souhlasí
          10.03.2021 20:06

          Ale ne kvůli Sputniku
          Velkamedvědice
  •  
    10.03.2021 15:24

    Takto podle Zemana a Babiše vypadá vláda odborníků, pokud nebudou povolní k jejich kšeftům odvoláme a dáme povolnější. Podle průzkumu chtějí čínskou vakcínu asi 4% lidí a ruskou asi cca 10%. Ale průzkum dělaný asi stylem, kdyby nebyla jiná možnost. Ostatních cca 90% by do nich nešli. Co se týče cena Astra - zenaca cca 1,5 EUR čínská cca 15 - 30 EUR a ruská cca 10 -20 EUR. Pokud by měl Zeman a Babiš koule měl dohodnout vakcinaci s Pfizer jako Izrael a zaplatit dvojnásobnou cenu už jsme mohli mít proočkováno cca 40% obyvatelstva. A ne dotáhnout předražený odpad z východu a vytahovat se co dokázali ( jak je vidět na Maďarsku, Slovensku a Africe to dokáže každá politická nula na mapě světa.
    Apolonius
    • Apo
      11.03.2021 11:35

      lone, to je opravdu velmi zjednodušené a nekompetentní vidění reality dneška. Podobně je na tom TOM. Vidíte jen co chcete vidět a to nestačí. Vypadá to, že roušku nosíte i přes oči.
      lime
      • Re: Apo
        11.03.2021 11:51

        tak to je otázka, kdoo tu roušku nosí přes oči. ten mstivý bezohledný střec, o kterém není slyšt, se probere jen , aby kopal za ruské nebo čínské zájmy. Jednak je to diplomatická figurka, která nwmá co odvolávat a jednak co je to za drzost, odvolávat min , zdravotnictví nebo Sukl, že respektuje nějaké odborné stanavisko. On je lékař?? Pokud se tedy léky nemusí schvalovat, když pan prezident řekne, kde to jsme?? A kdo nechápe politku Ruska, které má samo očkováno č procenta, ale prodává do 40 států a naschvál v EZ nepožádalo o schválení, aby zase vznikla třenice o neschopnosti EU, má na očích roušku sám. Ty seš a byls vždy slušný chlap. Tvůj postuoj k současné české reprezantaci neumím pochopit.
        Velkamedvědice
      • Re: Apo
        11.03.2021 11:50

        Lime díky za odpověď nyní mi spadla páska z očí a již vidím tvoji pravdu.:-)...............Jedna vakcína Pfizer 20 EUR nutné očkovat dvě dávky 40 EUR.....počet obyvatel ( jen dospělí nechce se mi hledat ve statistikách) cca 8 000 000 ...což je náklad 320 mil EUR ( říkal jsem dvojnásobná cena pro přednostní dodání ) 640 EUR mil EUR ( kurz 26 Kč/kg ostatně centrální banka má eur na skladě docela dost) 16,7 mld Kč a všichni proočkovaní jako v Izraeli. Co je na tom špatného za úvahu?:-)Náklady na pandemii dle Schilerové 500 mld Kč do konce června....
        Apolonius
        • Apo
          11.03.2021 11:55

          A dodej, o čem se mlčí.. Kolik větší výdaj za vakcínu vzápětí ušetří na ekonomice??? Bureš neí krizový manager, ale manager, který krize vyvolává, pokud nemůže zneužívat konexí. Pan Ku.da sem, ku.da tam, se ze společnosti slušných lidí vyřadil už dávno. Dokoce si už přisvojuje i právo netrestanému člověku, který se mu nezlíbí odejmout vyznamenání, aniý by tento spáchal trestní čin. ustava, zákony soudy jsou pro něj trhací kalendář, cokoliv věnuje na oltář uspokojení svého ega.
          Velkamedvědice
  • Hrad si uzurpuje moc
    10.03.2021 14:54

    jde zase o další a jasnou snahu přepisovat ústavu ČR. Miloš Zeman se rád pohybuje nejen za zvykovou, ale i za faktickou hranou ústavy...To že kope za Čínu a Rusko opravdu už hraničí s vlastizradou a mnozí co ho volili tak začínají chápat.... viz dodejte mi co máte a na koho z ruských agentů v současnosti rozpracováno.... Druhá dimenze je Babiš.... ten Zemana tak potřebuje do následných voleb, že už rezignoval na sebeúctu.... Pro pořádek to vyslovím jak to má fungovat na případu firmy... generální ředitel Babiš je ve funkci ustanoven valnou hromadou společnosti (parlament) a té se také zodpovídá. Valná hromada mu nekecá do toho jak si má zvolit tým a s kým pracovat, ale může ho v případě špatných výsledků odvolat.... tak to chodí i v naší ústavě... o tom, že by prezident (v naší ústavní roli jen mediátor, zástupce v době rozpuštění směmovny a faktický kladeč věnců) měl mít vliv na formování vlády je zase zcela přes čáru.... Babiš pokud má koule by ho měl umravnit s tím, že to není prezidentova role.... Bohužel už si to ozkoušel na ministrovi kultury cca před rokem a tak to Zeman vede dál... očekávám rozpad vlády, vládnutí v demisi nebo nedůvěru sněmovny a úřednickou Zemanovu vládu, kdy už půjde do tuhého...už to jednou sehrál podobně a moc se u toho demokratická část republiky nebavila... a v současném stavu?? tady už nepůjde o drobné za fantaskní plány za studie Labe Odra Dunaj... tady půjde o Dukovany a mnohem větší korýtka z kterých se dá krást...
    TOMTOM
  •  
    10.03.2021 13:27

    Zeman je zloduch, ktery by mel prznit stromy na rusko-cinskych hranicich. Spolu se svym panoptikem Mynaru a Nejedlych a Nemytych a Necestnych!
    Yal
  •  
    10.03.2021 13:18

    ovávám se, že starý pán možná ani neví co ta pátá proruskočínská kolona kolem něj a jeho jménem dělá, myslím, že možná ani neví co je za den, ale na každou sv..i kolem něj se vaří voda :o)
    Mike -Green D. is killing Europe
    •  
      10.03.2021 13:22

      Nám by stačil v čele státu nějakej nafukovací maskot. Něco jako automatický pilot v Připoutejte se, prosím :-D Neházel by vládě klacky pod nohy a na vyjížďku po rybníku by nepotřeboval ani člun :-)
      P0LDINKA
  •  
    10.03.2021 12:59

    tak on celej slavnej PLYŠÁK bylo jen jedno velky kouzelnicky cislo pro 15mil. divaku aneb jak prejit od vlady komunisticke strany ke vlade komunistu a byli pro to vybrani jako hlavni komparzisti 2 komousi z prognostaku kteri tuto roli uspesne zvladaji dodnes. jeden jako pravicak a druhej levicak a na 30 let si tu rozdelili neochvejne moc .tak co se dnes divite!hudini jeste nedohral...
    X.Y.Z
    • neubráním se komentáři
      10.03.2021 13:02

      že je MZ opravdu škodič a zlo
      Bo
  •  
    10.03.2021 12:51

    Zm.d
    Velkamedvědice
  •  
    10.03.2021 12:35

    Toho ruského švaba se šikmýma očima je třeba co nejrychleji vyhnat za hranice naší vlasti. Protože je to on, s Burešem dohromady, který nejvíc našim občanům škodí. Rozhodně to není Blatný, Petříček nebo šéfka SÚKLu. Zeman není jen vyhořelý.., ten už v očích veřejnosti úplně shořel.
    Henry
  • vlastizrádce
    10.03.2021 12:24

    ten už se ani netají tím kdo je jeho zaměstnavatelem
    WhiteStone
    • Re: vlastizrádce
      10.03.2021 12:30

      Zeman se zapíše do dějin jako největší h0vado a konspirátor, co kdy v České kotlině chodil. Ve všem co řekne, nebo udělá, se snaží uškodit České republice. Jeho modlou je Rusko a Čína. Lidem se nemá přát nic zlého, ale tady bych udělal vyjímku, a doufám, že se ho zbavíme dřív než koronaviru...
      qwer
      • junáci
        11.03.2021 11:40

        podle to co píšete a jak píšete je tento národ na dobré cestě k sebezničení.
        lime
      •  
        10.03.2021 12:40

        Vidím to stejně, ale děsí mě co si tenhle národ zvolí příště... Babiš, Okamura, Prymula nebo Středula?
        WhiteStone
Aktuální komentáře
19.04.2024
11:48Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
11:24Jakub Blaha: Konec transparentnosti Netflixu zastínil obzvlášť dobré výsledky  
10:58Páteční dopoledne je červené, po přestávce se do hry opět vložil Blízký východ  
9:25Netflix reportoval nejlepší první kvartál od roku 2020. Překvapil počtem předplatitelů
9:07Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?
8:43Akciové trhy zrudly pod tíhou obav z konfliktu na Blízkém východě, Netflix překvapil vysokým počtem platících uživatelů  
6:03Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity
11:52Výhled TSMC překonal odhady díky podpoře poptávky po AI čipech
11:36Akcie se zvedají. Jak pevnou oporu dodají firmy?  
9:54Ifo: Německé firmy letos plánují snižování investic
9:05Rozbřesk: Zachrání Super-Mario (znovu) Evropu?
8:45EU nebude formálně vyšetřovat investici Microsoftu do OpenAI
8:30Evropa čelí podle guvernéra BoE menší inflační hrozbě než USA, Microsoft se vyhne vyšetřování kvůli akvizici Open AI a futures jsou zelené  
6:40Fidelity International: Německá medvědí data jsou příznivá pro německé státní dluhopisy

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data